2016-12-29

December

Decemberben több időm lesz olvasni - gondoltam, aztán majd mindjárt látjátok, hogy mi lett ebből. 26-án fejeztem be a hónap első könyvét, igaz, utána egészen belejöttem, de így is elég siralmas az eredmény. Fogadkozni most nem akarok, majd az évzáró posztban megteszem - vagy nem. Viszont hozzám került néhány szépséges példány, illetve megpróbálok visszaemlékezni arra is, hogy ha nem olvastam, akkor mégis mi a fenét csináltam decemberben.


BESZEREZTEM*

Jordi Llobregat: Vesalius titka - Fogtam magam, és megrendeltem, csak úgy. Borzasztóan kielégítőek számomra ezek a hirtelen felindulásból elkövetett könyvvásárlások.
Leila Sales: This Song Will Save Your Life - Ebből még meglátjuk, mi lesz!
Carlos Ruiz Zafón: Marina - Karácsonyi molyos ajándékozásra kaptam egy csomó egyéb földi jóval karöltve.

* Helyesbítés: december 30-án betévedtem a Libribe, és két, kívánságlistás könyvvel távoztam:
Elena Ferrante: Briliáns barátnőm - Egyetlen korábbi ügyem volt Ferrantével, nem sült el jól, de úgy érzem, ez most más lesz, meg hát Nápolyi regények a sorozat címe!!
Hannah Kent: Rekviem egy gyilkos asszonyért - Millió éve várom ezt az Izlandon játszódó regényt, úgyhogy jött velem haza ő is.


ELOLVASTAM

Szvetlana Alekszijevics: Csernobili ima - Az első fejezet elolvasása után nem voltam benne biztos, hogy képes leszek folytatni, de aztán egy idő után belerázódtam. Nekiültem már egy bejegyzésnek, hamarosan írok róla.
Amanda Stevens: Örök kísértés - Még nem fejeztem be, de most mindjárt folytatom az olvasást, és ha a fene fenét eszik is, befejezem még idén! Pont egy olyan regényre volt most szükségem, amiben lehet szépen lubickolni, még ha nem is tökéletes. Dél-Karolina, kísértetek, szexi fiú, teljesen jól esik most ez. 

A novemberben megkezdett könyveimet pihentettem egy kicsit, de januárban újult erővel fogom rájuk vetni magam.

MINDEN MÁS

Itt azt szoktam csinálni, hogy hónap közben gyűjtögetem az élményeket, meg mindent, amit érdemes lehet feljegyezni az életemből. Hát most ez rohadtul nem történt meg, és igazából fogalmam sincs, mi történt decemberben. :D Még normális képeim sincsenek ebből a hónapból. Azt tudom, hogy volt egy csomó kellemes estém: céges karácsony (igen, nekem ez is kellemes, imádom a kollégáimat, és állati hálás vagyok azért, hogy ennyi jó fej ember között lehetek minden nap), vacsorák a barátokkal, mindenféle karácsonyi megmozdulás: győri molykarácsony könyves - és más egyéb, szuper - ajándékokkal a Fűszeresben, forralt borozás szigorúan zárt térben, társasos este, karácsonyi bingó és filmnézés az olasz csoporttal. Néztünk Rogue One-t, ittunk popcorn lattét egy reggeli kíséretében az utolsó munkahéten (ezt amúgy mindig nagyon szeretem, tök jó bent a hangulat), és persze a karácsony maga, talán kicsit túl sok programmal. Jövőre kevesebbet szervezgetek, mert szabim gondolom akkor sem lesz több, persze az álomkarácsony nekem egyre inkább az, hogy elmegyünk egy másik országba pihenni.



A blogon nem voltam túl aktív, tudom, mehet majd az újévi fogadalmak közé, hogy a millió teendő és program mellett is képes legyek életben tartani ezt a kis felületet. Erről majd később egy másik posztban.

A többiek decembere:
Amadea
Dóri
Nikkincs
Nita

6 megjegyzés:

  1. Szerintem a december az egyik leggyorsabban elreppenő hónap sok minden miatt, és ilyenkor csak pislogunk, hogy vajon az ünnepeken túl mi is történt velünk. De veled úgy látom sok jó :) - ez a kávé, hát ez őrült jól néz ki, meg a munkahelyed és a kollégáid is őrült jónak tűnnek :P
    Összesen "csak" 3 könyvecske? Szerintem a Vesaliust szeretni fogod, a Marina meg reméljük jó lesz.
    Annak meg örülök, hogy bejött eddig az Örök kísértés, kicsit izgultam amikor láttam a molyon, hogy ezt olvasod.
    Szerintem jövőre meg nem kell fogadkozni, max tervezni, ahogy lesz az lesz a jó 2017-ben, csak egy picivel legyen jobb mint '16 :) Várom a zárós posztot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Legközelebb ősszel vagy télen gyertek Győrbe és akkor iszunk ilyen kávét is a Csücsökben. :)
      Ja, azóta bővült 5-re a létszám, de ezt már tudjuk. :D

      Nagyon jól esett az Örök kísértés, kell a sorozat többi darabja is! Köszi az ajánlást, csak nem értem, miért vártam vele eddig. Néha rendesen paráztam olvasás közben, de amúgy nagyon hangulatos. :)

      Törlés
  2. Vannak ilyen hónapok, mikor az ember a végére ér, és csak nézi, hogy basszus, amúgy én mit is csináltam ezekben a hetekben?
    Én már nem próbálom megfogadni, hogy aktívabb leszek, de remélem neked sikerül majd. :) Én bármennyit is írsz, itt leszek és olvaslak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye? Mintha kitörölték volna az emlékeimet a Man In Blackes csávók azzal a piros fénnyel!
      Márcsak ezért is igyekszem rendesen vezetni a naptáramat, hogy vissza tudjak emlékezni, hogy mikor mit csináltam.

      Köszönöm. :***

      Törlés
  3. A december tényleg ilyen "elúszós" hónap kicsit. :) A Vesaliusnak tökre örülök, hogy megvetted, remélem tetszeni fog! :) A Rekviemet várom, hogy elolvasd majd, meg a Csernobili imáról a posztot is nagyon várom!

    Szerintem amúgy legyél pont annyira aktív, amennyire akarsz, meg amennyire majd épp jól esik. :) Ha lesz poszt, úgyis jövünk! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bízom benned és Nikiben, meg az ízlésetekben, szerintem jó lesz a Vesalius. :) Eddig a Rekviem is tetszik, elég sötét hangulatú, hát még a Csernobili ima...

      Amúgy szeretnék aktív lenni itt, meg az olvasás terén is, kell egy időmenedzsment tréning nekem. :D

      Törlés