2012-09-26

Gesztenye és sütőtök




Augusztus elejére általában jóllakom a nyárral, most viszont még szeptemberben is 30 fokok voltak (és még lesznek is?), kezdett elegem lenni belőle. Eddigre amúgy is megunom a sortokat, szoknyákat, ujjatlan felsőket és nyári ruhákat, és alig várom, hogy őszi/tavaszi kabátot vegyek fel, meg rég nem hordott pulcsikat.

Amadea és Nokedli őszi posztja igazán inspiráló volt, úgyhogy remélem, hogy nem haragszotok lányok, ha csatlakozom hozzátok. 
Egy ideje a szeptember a kedvenc hónapom, váltják egymást a meleg és hideg napok, néha esik is, de nem mászkálunk nyakig a pocsolyákban, van értelme teát inni, és a fények is egészen különösek. Egyedül azt utálom, hogy egyre korábban sötétedik, és hogy ez december végéig csak rosszabbodni fog. Viszont csodás emlékeim vannak az őszről, nagyon intenzív a hangulata, de nem nehezedik úgy rám, mint a tavasz (idén már elértem valahogyan, hogy azt se utáljam). Mindig várom, hogy majd sütőtököt ehessek, aztán rájövök, hogy nem is szeretem különösebben. Hasonlóan állok egyébként a sült gesztenyéhez is, bár a gesztenyés-sós kajákat meg imádom, kéne is csinálni valamikor.

Igazán jó volt a kánikulában őszies hangulatú képeket nézni Pinteresten meg Tumblr-ön, de most úgy gondoltam, saját fotókkal állok be a sorba, amelyek tényleg szép emlékekhez kötnek.


Ennek a képnek pont nincs története, ők csak gesztenyék és gyönyörűek

Erasmusolásom idején, Luccában készült a fotó, ilyen a csodás toszkán november
Luxemburg

Cinque Terre, Olaszország, október, szintén Erasmus

Az ősz a Jú Kéjben is baromi szép, nyugdíjas éveimet itt tölteném, ha lehet

Boldog őszt mindenkinek!

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szép képeket készítettél, dehogy haragszunk, hogy ilyen postot írtál:)
    Én nagyon szeretem a nyarat, de már hozzád hasonlóan unom a szoknyákat, sortokat, papucsot, kiskabát, kiscsizma, jó kis kötött cuccok, ezekre vágyom.

    VálaszTörlés
  2. Köszi!
    Na majd aztán februárban hogy fogjuk unni a meleg ruhákat... El is határoztam, hogy szerzek egy világos vagy színes télikabátot, hogy legalább az ne legyen sötét!

    VálaszTörlés