2014-01-12

Vasárnapi relax #4 - Tetőtől talpig csoki

Január hatodikán tértem vissza az életbe, azóta kicsit zombi vagyok, csak sodródtam a hétköznapokkal, és igyekeztem túlélni az első hetet, ez egyébként meglehetősen jól sikerült, aránylag hamar elrepült ez a pár nap (csütörtökön például azt hittem, hétfő van), kétszer voltunk tornázni, szóval fogjuk rá, hogy jól indult a 2014. Ideje, hogy ide is visszatérjek a tavalyi évzáró bejegyzések után. Azt már említettem, hogy a vasárnapokkal felemás a viszonyom, mert az agyam fele már a hétfőre gondol, de azért próbálom ezt a hülyeséget megakadályozni ilyen-olyan módon. Na de ez a mostani hétvége aránytalanul rövidnek tűnik a legutóbbi, 18 napos szünethez képest, úgyhogy ide valami durva cucc kell. 
Mondjuk csoki, és abból is sok! 


Mert hogy azt vettem észre, hogy összegyűlt pár csokis dolog itthon, meg rámjött a kutyulhatnék is. Szóval úgy döntöttem, hogy ezen a napsütötte vasárnapon elmerülök egy csokis fürdőben, és annyi édes mindenfélét kenek magamra, hogy a végén már szédüljek az émelyítő illattól. Kezdjük tehát a kád vízzel, amit a Lush Ma Barral dobtam fel (ezt most nem találtam meg a honlapon, de biztos feltöltik majd a készleteket, addig is érjétek be egy osztrák linkkel légyszi). Az illata nem maximálisan csokis, de azért kakaós és főként édes, de egyáltalán nem a megszokott lush-os illat, annál sokkal visszafogottabb. A kád víz nem lesz tőle valami gyönyörű, de azért jó benne fürdeni. 
És nézzétek, mennyire étvágygerjesztő a kis kockacukorral a közepén!


Mostanában nagyon rám tört a szappanmánia, azt hiszem, jó pár hónapra elegendő készletet halmoztam fel belőlük. A mai nap főszereplője egyértelműen a COCO csokis Manna. Az a fura ezzel különben, hogy van neki egy enyhén csokis változata is, de elképzelni sem tudom, hogy az milyen lehet, mert ez sem áraszt masszív kakaószagot. Ellenben nagyon szép, tele van szemcsékkel, amelyek radíroznak, és elképesztően krémes habot produkál, élmény vele fürdeni. Na de az illat hiányát pótolni kell valamivel, úgyhogy jöjjön is a The Body Shop Chocomania testradír, ami viszont egy mennyei csoda, bárcsak visszaadhatnám a blogon keresztül a fenséges illatát! A radírozó képessége szerintem lehetne jobb - vagy inkább úgy fogalmazok, hogy aki szereti a gyengédebb testradírokat, az ezt is szeretni fogja - viszont eszméletlenül puhává varázsolja a bőrt azáltal, hogy hagy rajta egy enyhe, olajos réteget. 


Nincs vasárnap maszk nélkül, viszont csokis pakolást még nem tartok itthon - bár tegnap vettem egyet ajándékba, és annak is nagyon fincsi illata van - szóval ráfeküdtem a guglira, és megkerestem a legegyszerűbb DIY kakaós arcmaszkot. Ez úgy nézett ki, hogy fél teáskanál mézhez kevertem fél teáskanál joghurtot és egy teáskanál kakaóport (nem Nesquik...), hát ezzel se kellett sokat szórakozni. Az illata természetesen isteni, a látvány, amikor magamra kenem, már kevésbé. Cserébe viszont élvezhetjük a kakaó használatának előnyeit, például azt, hogy méregteleníti és feszesíti a bőrt, antioxidáns tartalmú, serkenti a vérkeringést és nem utolsó sorban a szervezet nekiáll endorfint termelni, bár azt nem tudom, hogy ehhez meg is kell-e enni, de én már ha beleszagolok ebbe a kotyvalékba, attól is jobb kedvem lesz. A "receptről" annyit, hogy legközelebb a joghurtot biztos kihagyom belőle, mert nagyon felhígította a masszát, szóval ha kipróbálnátok, akkor vagy 1:1 arányban keverjetek össze mézet és kakaóport, vagy a joghurtot cseréljétek olívaolajra. 


És akkor ezt a lassan eléggé émelyítő kombót még fel lehet dobni ezzel-azzal. Például egy csokis ajakbalzsammal (Oriflame) meg egy csokiszínű körömlakkal. Emlékszem, hogy a győri csokifesztivál tiszteletére direkt ezzel festettem ki a körmeimet, igaz, maga a lakk rajtam néha csak órákig bírja, de ez a szín olyan, hogy egyből megkívánom a forró csokit, ha ránézek. 

Délután nézegettem a teáimat, gondoltam főzök egyet. A dm-ben találtam egy Adventi naptár teát (épp aktuális...), mind a 24 teafilter más ízű, részemről kicsit zsákbamacska is, mert a fóliát, amelyen magyarul is szerepeltek az összetevők meg az ízek, egy laza mozdulattal a szemetesbe hajítottam, így kénytelen vagyok a roppant hiányos német nyelvtudásomra alapozni. Az egyik filteren kiszúrtam a Kakao szót, egyből tudtam, hogy azt fogom megkóstolni. Tejjel persze. Pár hónapja rájöttem, hogy utálom a teát, pedig egész életemben azt ittam, most meg arra jöttem rá, hogy szeretem. Annyira, hogy a szülinapomra teásdobozt kértem, ugyanis kezd elég nagy káosz eluralkodni a konyhaszekrényen. 


Érdekes, az utóbbi időben nem tudok kiigazodni magamon, egyre több olyan illatot szeretek meg, amit korábban egyáltalán nem bírtam elviselni. A csoki is ilyen, mert elszédülök tőle és megfájdul a fejem, bár azok a dolgok, amiket itt összeválogattam szerencsére nem annyira az extra émelyítő kategóriába tartoznak, mert nem műcsoki illatuk van (egyébként a valódi kakaóporból készült maszk volt a legkevésbé kellemes). És akármennyire közhelyesen is hangzik, egy nyomi vasárnap este ez az édes, szívmelengető aroma egészen meg tudja dobni az ember hangulatát. 

Ti hogy álltok a csokival? Oké, tudom, enni mindenki szereti, de mi a helyzet a kencékkel?
Az is érdekelne, hogy készített-e már valaki sós kakaós ételt. Van egy rém vastag csokis szakácskönyvem, és a végén szerepel benne néhány ilyen jellegű kaja, de még nem mertem őket kipróbálni. 

11 megjegyzés:

  1. Én csak tengeri sós csokit ettem, az finom volt. :)
    Az ilyen kencékből én hiába szeretem amúgy a csokit, a csokiillatot kerülni szoktam, mert nagyon műre szokott sikerülni. Elvileg az Alverde testvajtriójában van egy áfonyás-csokis, amin szerintem se az egyik, se a másik nem érződik, de azért szeretem. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ó, azt meg kell kóstolnom! meg láttam olyat, hogy a sós csipsz felét mártsd bele olvasztott csokiba és kihűlve egyed, hát az tök jó lehet!:)
      Tényleg nagyon el tudják rontani a csoki illatot, azt hiszem, nem véletlen, hogy eddig távol tartottam magam tőlük, de ezek itt fent nagyon fincsik!

      Törlés
  2. :) A bb shopos csokis maszk a kedvenc csokis termékem, igaz most épp elfogyott, így nélkülöznöm kell az utánrendelésig. Nekem valahogy jobban ízlik, mint a Chocomania, bár az is nagyon finom illatú.
    Tengeri só szemcsés csokit ettem már, ahogy sósmogyorós karamell fagyit is, mindkettő zseniális, bár én imádom az ilyen ízvilágot. :) Kár, h nem láttam DM-ben ezt az adventi tea válogatást, nagyon tetszik, jövőre lesni fogom! ;) És akkor már megsúgom, h én bizonyos ízesített fekete teákat tejszínnel sokkal jobban szeretem (oké, az bónusz felesleges kalória, de hát olykor kell! ;))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Zamian? Hú, azt már én is néztem egy ideje, hogy ki kéne próbálni, sokan dicséritek.
      A teát én is szezon után vettem leárazva, lehet, hogy van még!:)
      Tejszínnel még nem próbáltam a teát, de jó, hogy mondod!:)

      Törlés
    2. Nah akkor még futok egy kört ezért a teáért valamelyik szembejövő DM-ben! ;)
      Igen, a Zemian az, csodás. Olyan jó az állaga, az illata, mindene. És giga tubus, nagyon sokáig elég. Nekem több barátnőm is rákapott, úgyhogy tényleg jó lehet, nem csak én "ajánlom". ;)
      Feltétlenül kóstold meg, olyan krémes, különleges, nyammm! :)

      Törlés
    3. jah és csokis mcfreeze+sült krumpli is alap, legalábbis én a kezdetektől így nasizom, ha nem csak a fagyi ízvilágra vágyom. ^^

      Törlés
    4. akkor a következő koreás rendelésemnél ezt észben tartom :)
      a mcfreeze+sült krumpli igazi klasszikus, nagyon fincsi!:)

      Törlés
  3. Kencében még csak egyszer találkoztam vele, gránátalmás-csokis lábradír formájában, de emlékeim szerint nem volt egy nagy durranás.
    Ami a kaját illeti kijelenthetem, hogy a csoki+csilis csipsz kombináció eszméletlen finom. És piszok kíváncsi vagyok a mexikóiak csokis csirkéjére :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kipróbálom a csoki-csipsz kombót valahogyan mindenképpen!
      Egyszer az olaszoknál a menzán ettem kakaós marhát, de nem lehetett érezni rajta a kakaó ízt, mondjuk az a hely nem volt a gasztronómia csúcsa, szóval.... :D
      Ja igen, ő Hófehérke, van kettő ilyenem is. A pasim kérdezte, mikor ebből ittam, hogy "neked miért van Piroskás bögréd?" Kiderült, hogy az egyik törpére gondolt, aki piros ruhában feszít. :D

      Törlés
    2. Most eszembe jutott, hogy milyen menő lenne csoki szökőkútba vagy csokis fondübe mártogatni mindenféle csipszet... kipróbálnám :)
      Hát, ez a kakaós marha is izgi lehetett :D
      Piroska :DD

      Törlés
  4. Ja, és tök jó a bögréd :) Hófehérke van rajta, jól sejdítem?

    VálaszTörlés