2016-10-31

Október

Az október jött, látott és győzött, igaz, ilyen indítás mellett ez nem is lehetett volna másképp. Az utazás meg az azt követő programok mellett azért olvasni is tudtam valamennyit, egyre inkább élvezem az itthon töltött estéket, amikor a macskával elnyúlunk az ágyon, mostanában benne sem teng túl annyira a pusztítási kedv.






BESZEREZTEM

Scottish Words - A repülőtéren csaptunk le rá hazafelé (bezzeg Loch Ness-es mágnest nem találtam), tele van viccesen hangzó skót szóval és kifejezéssel.
Estée Lalonde: Bloom - Navigating Life and Style - Nagyon kevés külföldi YouTube-ert követek, viszont Essie volt az első, akit elkezdtem nézni, és azóta is majdnem minden videóját megnézem. Amikor világossá vált, hogy Estée mennyire beletette a lelkét ebbe a könyvbe, illetve megpillantottam a gyönyörű borítót, tudtam, hogy kell.
Derek Landy: Játék a tűzzel - Magyar hangja: katacita. Megjelent az első fordításom nyomtatásban, éljenéljen! Elkezdtem olvasgatni, de úgy döntöttem, inkább nem erőltetem, mert csak felidegesítem magam a mondatalkotásaimon. :D
Rosamund Hodge: Kegyetlen szépség - Menő Könyvek kedvesség.
April Genevieve Tucholke: Wink, Poppy, Midnight - Ez is, már belekezdtem, imádom a hangulatát!



ELOLVASTAM

Jessica Brockmole: Levelek Skye szigetéről - Újraolvasás volt, Skye szigetén fejeztem be. Nem hiszem, hogy létezik ennél tökéletesebb olvasási élmény. Skye jó.
László Móni: Lehetsz kivételes - Dóri örvendeztetett meg ezzel a könyvvel, már régóta el akartam olvasni. Inkább megerősítéseket kaptam tőle, amúgy túl sok újat nem mondott, de egy nagyon jó felépítésű, igényes könyv.
Estée Lalonde: Bloom - Navigating Life and Style - Miután megérkezett, egyből nekiestem, és szerettem.
Robert Galbraith: Gonosz pálya - Amennyire vártam, hogy megkapjam az újabb Cormoran Strike-adagomat, annyira... hát... azt nem mondom, hogy óriási problémáim voltak vele, de gyakran untatott. Persze továbbra is szeretem ezt a világot, kellemesen lubickoltam benne.

Folyamatban Susanna Clarke-tól A hollókirály, még Skóciában kezdtem el, mindenképp valami brit történetet akartam, és ezt találtam a kindlimen. Nem ígérem meg, hogy végigolvasom, nagyon körülményes és lassú, de amúgy szeretném szeretni, csak én most ehhez túl türelmetlen vagyok.
Ahogy írtam, a Wink, Poppy, Midnightot is elkezdtem, eddig szuper, több fronton is tudnám hasonlítani a Hazudósokhoz, de semmiképp nem koppintás.

Melyikre lennétek leginkább kíváncsiak? A Skye-ról itt már megemlékeztem - kissé rendhagyó módon -, viszont a többiről szívesen írok - idő szűkében nem mindről, ezért kérdezem, hogy melyik az, amelyikről a leginkább érdekelne a véleményem titeket.

MINDEN MÁS

Október első reggele Angliában ért, a harmadik meg Skóciában, elég elfogadhatóan indult a hónap. Ez az utazás benne van életem top háromjában, lassan talán addig is eljutok, hogy bővebben kifejtsem a másik blogon, hogy miért. Valamilyen különös oknál fogva elkerült az utazás utáni melankólia, gondolom ez részben annak is köszönhető, hogy a hazaérkezésünk után sem volt időm unatkozni, szinte minden délutánra/estére jutott valami program munka után. Az egyik barátnőmmel borsuliba jártunk (még egy alkalom hátravan), ezen kívül is megfordultam egy borkóstolón, egyre okosabb leszek. Pörög az olasz, néha edzeni is elvetődöm, a hétvégék meg mindig tele vannak, egyelőre nem álltam át téli álom üzemmódra.


November szerintem egy picit nyugisabb lesz, viszont lassan nekiállhatok szervezni a következő utunkat, meg megvalósítani önmagamat, mielőtt betölteném a harmincat. :D Sajna a női princípium beteljesítéséről már lecsúsztam, de talán még lehet belőlem valaki. 
Illetve stay tuned, lassan én is rápörgök a frissen megjelenő könyvekre - a magam módján -, nemsokára hozom a listát! 

A többiek:
Amadea
Dóri
Kritta
Niki
Nita
PuPilla

21 megjegyzés:

  1. Szívesen olvasnék a Bloomról, a Wink, Poppy, Midnightról meg gondolom majd készül poszt. Na meg várom a beszámolód az útról, a képeidtől mindig elvarázsolódom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Okok, köszi a visszajelzést, mindet sorra kerítem majd. :) (remélem. :D)

      Törlés
  2. Jaj a magyar hangja Katcita könyvet be kell szereznem:) gratulálok hozzá:)

    Esteé-t annyira probáltam szeretni, de nem ment, konkrétan irritál a csaj, de ez a könyv csodaszép lett :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :)))
      Van ilyen, nekem is van egy csomó youtube-os, akit millióan imádnak, de képtelen vagyok végignézni akár egy videóját is. :)

      Törlés
  3. Gratulálok a fordításhoz! :) É is nagyon várom a beszámolót! Szép novembert kívánok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :) Már nekiálltam az útinapló-írásnak, alakul. :D
      Neked is kellemes novembert! :)

      Törlés
  4. Én a Gonosz pályáról szeretnél olvasni nálad. Érdekes, nekem se lett a kedvencem a sorozatból, pedig van benne minden, ami kell. Remélem, a következőért rajongani fogunk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oké, egyébként talán arról van a legtöbb gondolatom. :) Nekem a nyomozás kicsit lapos volt, nem igazán hatottak meg a lehetséges elkövetők. Úgy legyen!:)

      Törlés
  5. De jó kis poszt lett, meg de jó kis hónapod volt! :) Külön örülök, hogy nem jött a melankólia a hazaérkezés után. Skye csodás lehetett, örülök, hogy írtál még pár sort az új posztban, és természetesen várom majd a másik blogos beszámolókat is.
    A Gonosz pályáról és a Wink, Poppy, Midnightról mindenképp érdekelne poszt.

    Erről A hollókirályról én eddig nem hallottam nagyon jókat... mindenkinek elég nyögvenyelősen ment. :/

    Várom a listát! Majd lehet lopkodok róla én is, most hirtelen nem nagyon vagyok képben, mik is fognak még megjelenni idén. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) Már nekiültem a Skye-os beszámolónak (meg hát ugye máshol is voltunk, azokról is kell majd írni), de olyan nehéz.. mint amikor a kedvenc könyvedről kell írni, és kb. képtelenség visszaadni.

      Nagyon hosszú A hollókirály, és nem egy 21. századi olvasmány...

      Annyira én sem követem a megjelenéseket most, csak ami épp szembejön, azt jegyzem meg. :) Vigyázz, lesz rajta Gillian Flynn. :D

      Törlés
    2. *menekülök* Mármint Flynn elől. :D

      Törlés
  6. Szerintem ennél jobb október nem is kell. :) Visszagondolva nekem is egy nagyon erős hónap volt, a november nálam is nyugisabb lesz, hogy aztán decemberben elkapjon majd a karácsonyi zsizsegés. :)

    Én is a Gonosz pályáról olvasnék szívesen. Az első fele nekem is kicsit vontatott volt, de akkor pont jó hangulatban kapott el. Szerintem ma lesz is róla poszt. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így van. :) Én reménykedem a karácsonyi nyugiban is, de legalább az ünnep jó apropó arra, hogy egy csomó rég nem látott ismerőssel összefusson az ember. :)

      Okés, írok róla. Nem tudom, mi volt most velem, lehet, nem tudok annyira az olvasásra koncentrálni, vagy csak már túl magasak az elvárásaim ezzel a sorozattal szemben. :/

      Törlés
  7. Úgy látom, ez a mostani október mindannyiunknál igazán jól sikerült :) Skye szigetén ezt a könyvet olvasni, azt hiszem minden utazó könyvmoly álmát váltottad ezzel valóra :)
    Remélem írsz a Gonosz pályáról, én nagyon szerettem, jól esett visszatérni ebbe a világba, de tény, nálam az első rész eddig a kedvenc. A Wink, Poppy, Midnight engem is érdekelne, kacérkodom az olvasás gondolatával :)
    Remélem, a szülinapi út, illetve az ahhoz vezető szervezés is kellő izgalmakat fog nyújtani a téli hónapokra!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ez szuper! :) Pedig amúgy elég depis tud lenni ez a hónap szerintem.
      Nálam is a Kakukkszó eddig a nyerő, a másodikon kicsit felhúztam magam, a mostaniban meg nem volt annyira izgalmas a bűntény szerintem, meg a gyanúsítottak. De Kormi és Robin továbbra is érdekesek. :D
      A Wink, Poppyról írok majd szerintem, aranyos YA volt, nagyon egyedi hangulattal.

      Törlés
    2. Kormi - hát ez kéééész, Kata, szakadok a röhögéstől! :P

      Törlés
    3. Csatlakozom! :D Kormiii :D :D

      Törlés
  8. Essie Button ( nekem már mindig az marad ) könyvéről szívesen olvasnék egy beszámolót! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is mindig Essie marad már szerintem. :) Okés, tegnap már lőttem is róla pár fotót, írok bejegyzést hamarosan! :)

      Törlés
  9. Amint megtudtam, hogy Estée Lalonde könyvet fog kiadni, úgy voltam vele, hogy be kell szereznem. Nagyon bírom a csajszit, na :) Ha minden jól megy, holnap már én is lapozgathatom.
    Erről a kötetről, illetve a Gonosz pályáról szívesen olvasnék tőled, de nagyon várom a beszámolót az utazásról is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha szereted Essie-t, akkor szerintem a könyv is tetszeni fog. Gyönyörű és tartalmas is. :)
      Köszi, hogy írtál, készülök a bejegyzésekkel! :)

      Törlés