2015-08-02

Júliusi szépségposzt

Kezdem a tervekkel: augusztus beauty szempontból nem-veszek-semmit hónap lesz. Marie Kondo könyve azért mégiscsak jó volt erre-arra, de ha másra nem, arra biztosan, hogy befejezzem a tárgyak túlértékelését (amivel már előtte is egész jól haladtam). Addig már eljutottam, hogy nem veszek meg valamit csak azért, mert épp akciós, sőt, valahol mélyen már inkább taszít az a jelenség, ha valamit utánam akarnak dobni. Az Alexandra akció nagyon jól példázza mindezt. :) Kencékkel bőven el vagyok látva, utánpótlást se nagyon kell vennem semmiből mostanában, és arra gondoltam, hogy ha már leírom itt, hogy nem veszek kencét egy hónapig, akkor azt talán be is fogom tartani. 

Kedvencek



Az 5 legkedvencebb kedvencemet ebben a posztban találjátok, nem szeretném ismételni önmagam, viszont volt még 1-2 kozmetikum, ami átsegített engem a kellemes 38 fokos napokon:

Bio primo natív kókuszolaj - kivirult az arcom, amikor megláttam a Müllerben ezt a finomítatlan kókuszolajat, épp elfogyott az előző, de kicsit sajnáltam volna érte épp a 2000 Ft-ot, ez viszont feleannyiba került, a kiszerelés ugyanakkora, az illata ómájgád-Raffaello, és most örülök, hogy van egy teli üveg kókuszolajom. :) Igaz, már két ruhámat is leborítottam vele, mert mindig elfelejtem, hogy annyira meleg van, hogy folyik, és hogy csurig van az üveg. 
Rimmel körömlakk (Rita Ora új kollekció) - ez az élénk sárgadinnye lakk (lesz) nálam az idei nyár slágere, bár nem viszem túlzásba a lakkozgatást mostanában. A minőségével majdnem teljesen elégedett vagyok, lehet, hogy kéne még valami más szín is...? Szerencsére a többi annyira nem tetszik, vagy már van hasonló árnyalatom.
Prinzessin Sternenzauber kifésülő spray - szilikonmentes kifésülő spray gyerekeknek, barack illattal. Szóval akkor nekem ez pont jó. :) Tartottam tőle, hogy semmire nem lesz jó, mert nincs benne szilikon, de ettől függetlenül tök jó csúszós és valóban segíti a kifésülést (bár ebben a Tangle Teezer dupe-om is közrejátszik). A fújókája egy pettyet béna, mert nagyon koncentráltan fújja ki a terméket, de meg lehet szokni.
Maybelline color sensational rúzs (Hollywood Red) - mindenhez passzoló pirosba hajló hideg árnyalat (bocs, ebben nagyon rossz vagyok), igazán krémes, egyáltalán nem szárít, bár előbbi tulajdonságából fakadóan nem is valami tartós. Rájöttem, hogy még sosem volt Maybelline rúzsom, és a színválasztékot tekintve nem is akkora csoda ez, szerintem ez az árnyalat sem volt szerelem első látásra, de most nagyon összenőttünk. Vékony rétegben akár színezett ajakápolónak is elmegy, annyira krémes.
Isana oil care hajpakolás - Kínomban már nem tudtam, milyen balzsamot vegyek, végül egy hajpakolás mellett döntöttem, mert ezek kicsit sűrűbbek, de ezt is ugyanúgy használom, mint az egyszerű kondicionálókat. Szilikonmentes, mégis csúszós lesz tőle a hajam, megadja a kellő hidratálást, nekem ez elég. Az illata olyan semmilyen, nem is marad meg sokáig.



Elfogytak

Dove Colour Radiance kondicionáló hajspray - a krémmániás véleményem majdnem egy éves, szóval ennyi ideig tartott ki nálam ez a spray átlag heti 2x-es használat mellett. Bár szilikonos, a rendszeres használata nem cseszte szét a hajamat, egyébként nem táplálás céljából vettem, hanem hogy könnyebb legyen kifésülni a hajamat mosás után - tehát mindig nedves hajon használtam. 
Balea frangipani sampon - ezt a sampont különösen szerettem, annyira imádom az illatát, pedig aztán semmi extra. De még sokáig érzem a hajamban mosás után. Teljesen jól tisztít, nem szárította a fejbőrömet, szerintem újraveszem!
Garnier 2in1 kétfázisú sminklemosó - bár nagyon szeretem ezt a lemosót (ha jól rémlik, ez zsinórban a második belőle), a melegben kezdtem idegenkedni az olajos rétegtől, ezért most inkább nem veszem még újra, ráadásul az allergiám miatt a szememre sokszor csak alapozót és halvány matt szemhéjpúdert teszek, tehát nincs szükség brutál eltávolító hatásra. Ez amúgy mindent leszed, nagyon hatékony kis lötyi, találkozunk még, ősszel.
Essence studio nails ultra nail repair - na jó, ő már nagyon régen elfogyott, csak elfelejtettem írni róla. A megszüntetett 24/7 alaplakk helyett kerestem valami ápoló verziót, de ez nem egy nagy szám. Nem szörnyű vagy ilyesmi, de nekem ez nem jó, mivel rettenet barázdáltak a körmeim, és ezért valami kiegyenlítő dologra van szükségem. Jaj, és nagyon hamar besűrűsödött, fúj. (Btw. akit érdekel, találtam szuper drogériás barázdakiegyenlítőt egy Lovely alaplakk személyében.)
Yves Rocher kamillás univerzális krém kamillával - itt tároltam az ágy mellett, hogy amikor épp bármit be kell kenni, akkor kéznél legyen. Kék Nivea-szerű, az illata is hasonlít, viszont sokkal szebbek az összetevői. Sűrű krém, hideg hónapokban tök jó, de a nagyon száraz bőrfelületekkel is elbír.  
Yves Rocher citrom & bazsalikom tusfürdő - sajnálatos módon csak picit vettem belőle, azóta hiánycikk, webshopból meg nem akarok rendelni, már csakazértsem! Fantasztikusan bazsalikomos az illata, és egy kicsikét citrusos is, ha láttok valahol ilyet, csapjatok le rá!
The Body Shop Fuji zöld teás testápoló - előszaglászás nélkül rendeltem meg, és abszolút nem ilyen illatra számítottam. Azt nem mondanám, hogy kellemetlen (különben 90%-ban megegyezik a képen szereplő Balea testradír illatával), de semmiképp nem zöld teás, sokkal inkább citrusos, és rettentő intenzív! Lehet, hogy másnak ez bejön, de végre ráébredtem arra, hogy a szememben ez a TBS gyenge pontja: agyon vannak tolva a testápolók meg a testvajak parfümmel, ezért rohadt hamar megunom az illataikat, legyenek bármennyire is egyedülállóak vagy kellemesek. A hidratáló hatás szokásos TBS testápoló, így nyárra elment.
Body&Soul Wellness testvaj (mangó és papaya) - továbbra is imádom ezt a márkát, a testápolóikat, a testvajaikat. Illatok terén a márka lehetne kicsit változatosabb, de így is találok magamnak valót a kínálatban (továbbra is a mandulás a kedvenc). Azt szeretem a termékekben, hogy egyiknek az illata sem túl intenzív, nem unja meg az ember két nap alatt, ez a mangós egyébként szerintem annyira nem mangós, de édeskés-gyümölcsös, és a testvaj hidratáló hatásával is elégedett vagyok. 
Balea kézkrém (papaya) - még egy papaya! Isteni illata van szerintem, bár teljesen mű, de tavasszal-nyáron tök jól esik. Nem hidratál különösebben extrán, de ilyenkor nekem nincs is szükségem rá, télen nyilván más típusú kézkrémeket használok. 
Yves Rocher selymes tápláló balzsam - mintha semmit nem kentem volna a hajamra... 
Balea kókuszos testápoló - csalok, mert ez még nem fogyott el, csak áttöltöttem a maradékot egy pumpás flakonba. Nem hiszem, hogy ilyesmi Balea testápolót venni fogok még, nem tetszik az állaga, és az sem, hogy nem bír beszívódni. Az illata elég mű kókusz, nem lett szerelem, de azért el tudom használgatni. 
Balea Totes Meer testradír sóval - nyári illat, extrém radírozó hatás, só, olaj: nekem ez tökéletes kombináció. Viszont ez az a cucc, amit az ember tényleg pikk-pakk el tud készíteni otthon is gond nélkül, így nem biztos, hogy máskor is megveszem, inkább kotyvasztok egyet magamnak.
Rival de Loop aqua spray - a bőrrel semmit nem csinál, viszont az elviselhetetlen melegben sokat szórakoztunk vele, legalább három flakonnal elfújtunk belőle. A hűtőbe is beraktuk, aztán fújás és irány a ventilátor :D 

14 megjegyzés:

  1. Jó ég, mennyi minden elfogyott most! :) Remek elhatározás, hogy kevesebbet vásárolj, remélem nekem is sikerül apasztani inkább az itthoni szépségcuccokból. :)
    Most YR tusikat használok, a zöld citromosat és a kávésat felváltva (micsoda bőrébresztés, ugye? :)) A kávésnak érdekes módon inkább úgy érzem karamell illata van kicsit.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, de én nem tudom, hogy csinálom ezt... minden hónapban annyi üres flakon!
      Apasszuk együtt a készleteket :) Tusfürdőknek viszont pl. sosem tudok ellenállni, de olyankor eszembe jut, hogy miket írtatok anno kommentben, hogy kinek hány tusija van otthon.. és akkor megnyugszom. :)
      A kávé meg a karamell nekem a fagyik esetében kavarodik össze néha, lehet, hogy elbuknék Don (Rosie Projekt) tesztjén :D

      Törlés
    2. Én is a tusfürdőknek állok ellen legnehezebben... Ki érti ezt :D Na de most nálam is apadt, és apad a készlet azért, meg csináltam már egy mini-selejtezt, és kidobtam egy-két nagyon régi cuccot, amit már úgysem kennék magamra, és egy raklap termékmintát, amik szintúgy régiek, és hirtelen jobban érzem magam :D (meg lett egy kis hely :D )

      Törlés
  2. Ezt a kifésülő sprayt én is használom :) én a hajkefémre szoktam fújni, régebben is jobb szerettem így, most meg aztán pláne jobban eloszlik a cucc, mintha közvetlenül a hajamra kerülne.

    Erre a kókuszolajra most felcsillant a szemem, még nem is láttam ilyen jó áron. Szereted, jó minőségű?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú ez tök jó ötlet, még nem jutott eszembe! A kád fölött csináltam eddig, de ami félrement, azzal kimoshattam volna a kádat :D
      Én is nagyon meglepődtem, hogy ilyen olcsó, hát, bevallom, beleszagoltam a boltban, hogy akkor ez tényleg finomítatlan-e, akkorát kattant, ahogy levettem a kupakot és a vákuumcsomagolásból kiszökött a levegő, hogy már akkor sem lett volna pofám otthagyni, ha nem kókuszillatú. De ennek teljesen jó a minősége, igazi natív cucc. Különben volt már Variocom finomított kókuszolajom is, semmi baj nem volt vele, csak teljesen szagtalan, de bőrre, hajra nekem ugyanúgy bevált. A kérdésedre a válasz tehát : igen, szeretem és jó minőségű :)

      Törlés
  3. Nekem is kifogyott pár dolgom: Baleás nyári tusfürdők, nemsokára az YR kókuszos testáplóm is, meg nem is tudom még mik. (Össze akartam gyűjteni végre egyszer én is hogy mi ürült ki, de nem mégis kidobáltam inkább. Na mindegy :D)

    Mondtam, hogy beszámolok majd a Freeman Uborkás arcmaszkról - heti egyszer használom, szerintem jó cucc, bár nagyon ragad, olyan mint valami cukros massza, de a legjobb érzés mikor megszárad és lehúzom egyben :D

    Kókuszolajat mire használod? Most ez elkezdett érdekelni, és az a lakk O.O kell nekem :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én se nagyon szeretem kerülgetni az üres flakonokat, imádom, amikor eljön a hónap vége, és kiszórhatom mindet:)

      Köszi, hogy írtál a maszkról, ha elfogy az enyém (márpedig hamar elfogy, mert nagyon kicsi), lehet kipróbálom ezt. Nekem ez a maszklehúzás tök jó terápia, imádom leszedegetni :D

      Kókuszolajat használom testápolóként, főleg nyakra meg dekoltázsra, hogy rugalmasabb legyen a bőr, ezt kb. minden nap, meg hajpakolásként, amikor épp eszembe jut, a fejbőrre is szoktam tenni, aztán fél órával később lemosom. Nagyon jó cucc, és annyira állati jó illata van a natív kókuszolajnak, hogy hűűű.

      Törlés
    2. Köszi, ha legközelebb járok a Müllerben megtekintem! :)
      Most meg akciós elvileg a rossmannban a rimmel család, szóval meló után megyek és szerintem veszek én is egy ilyen szépet :D

      Törlés
  4. A Rita Ora lakkokból ez az árnyalat pont nincs meg, lehet fizu után megveszem. :)
    Én most akciósan vettem 3 Yves Rocher tusit, el vagyok látva egy időre. :)
    Amúgy mostanság én is igyekszem leszokni a halmozásról, és csak olyan dolgokat megvenni, amit tényleg el is használok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A többi megvan?:) Vagy melyik színek vannak? Nekem még a halványlila tetszik eléggé, azon még gondolkozom. Mondjuk a legjobb drogériás lakkok nekem még mindig a Coloramák, de ez a rimmel is egész jó szerintem!

      Törlés
  5. Úgy látszik mindenki próbál mostanában visszafogott lenni a vásárlások terén :) Aug.ban én sem szeretnék felesleges kencékre költeni, igazából van mindenem és szeretnék az akcióknak is ellenállni. Ez a hajkifésülős spray tényleg jó? Nekem mindig óriási probléma, hogy hajmosás után kész gubanc az egész fejem...
    Jó sok mindened elfogyott :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, gondolom mindenki szétvásárolta magát a nagy leárazásokban :D én már kezdek megcsömörleni, hálisten. :)
      Nekem bejön a hajkifésülős spray, nagyon jó csúszós lesz tőle a haj, de nincs benne szilikon. Amúgy ha tényleg gubancos a hajad, akkor a tangle teezert ajánlom, vagy az ebayes 1 dolláros dupe-ját, nekem olyan van, és teljesen jó, sose volt még ilyen könnyű kifésülni a hajam, a vizes hajon a legjobb!

      Törlés
    2. Most az akciókra én is igyekszem nem ugrani. Rájöttem, hogy pár "nagyobb" dolgot szeretnék, azt is már inkább őszre, úgyhogy most relax van :)
      Köszi a tippet, Dóri is írta már nekem valahol, azt hiszem ki kell próbálnom ezt a cuccot.

      Törlés
    3. Az a gáz, hogy annyira rá lehet kapni arra, hogy az ember folyton vásárlással jutalmazza magát.. magamnál ezt vettem észre, de erről le kell szokni, mert baromság. :)

      Törlés