2015-08-07

Könyves tervek a megmaradt nyárra

Dóri tervezgetése hozta meg a kedvemet ahhoz, hogy ne csak a Star Wars-os Moleskine-emben vezessem a hetente megújuló listáimat. Múlt héten összedobtam egyet, azóta majdnem két könyvet abszolváltam, maradt a többi, meg nyilván mindig csapódnak egyéb példányok is a kupachoz. 
A nyári listámról a kilencből négy könyvet olvastam végig, egyet inkább hagytam, a Velencés olasz témával meg nem jutottam még sokáig, de az utazás előtt mindenképpen szeretném befejezni. A többire (Wild, Eleanor és Park, A nő mosolya) nem látok most sok esélyt, utóbbit valaki ráadásul nagyon nem akarja visszahozni a könyvtárba, vagy én nem tudom, mi van, de különösebben nem is bánom, jó lesz az ősszel is bőven. (Jujj, alig várom, hogy őszi listát is kreálhassak, főleg, hogy az azt jelenti, hogy akkor már ősz lesz, és közelebb leszek A Dátumhoz...)



Augusztusra őket ütemeztem be, de azért ebből biztosan átcsúszik ez-az szeptemberre, attól függően, hogy mit hogyan tudok meghosszabbítani. :D

Silvia Zucca: Asztrológiai útmutató összetört szíveknek - százszor leírtam már, hogy van ez a könyv, hát most már talán el is olvasom.
Jennifer Wright: It Ended Badly - vele már haladok. :)
Stacy Schiff: Kleopátra - könyvtári, már a borítójának egyszerűségébe is szerelmes vagyok, Amadea meg végképp meghozta hozzá a kedvem.
Joyce Maynard: Nyárutó - hozzá meg Dóri hozta meg a kedvem, de egyelőre ő a lista leggyengébb láncszeme, meglátjuk, belefér-e a kedvembe.
Kate Morton: Távoli órák - kölcsönkapás, és amúgy rá is vagyok izgulva eléggé, a Felszáll a köd óta nem olvastam semmit a szerzőtől, mert az elég nagy csalódás volt, de most úgy érzem, vevő lennék valami ilyesmire (és ha bejön, akkor note to self, hogy a könyvtárnak megvan a Titkok őrzője angolul).
Sara Maitland: Hogyan legyünk egyedül? - teljesen bezsongtam ettől a könyvtől, bár én eleve szeretek egyedül lenni, és ebben az is benne van, hogy az egyes egyedüli perceim, óráim szabadon választottak, tehát nem kényszerből élvezem a saját társaságomat, de biztos vagyok benne, hogy lehet még nekem újat mondani.
Malala Juszufzai & Christina Lamb: Én vagyok Malala - ez a csaj eszméletlen, biztos vagyok benne, hogy nagyon inspiráló lesz olvasni róla.
Denise Kiernan: Az atomváros lányai - mert szeretjük a non-fictionöket.
Courtney Summers: This Is Not a Test / Éles helyzet - szerintem ez volt nagyjából az első zombis könyv, amiről valaha hallottam, akkor még épphogycsak ébredezett a zombikultúra, én meg azóta megszerettem az egészet, és elolvasok mindent, amit találok.

Huh, hát asszem ennyi az, ami többé-kevésbé biztos, közben olvasgatom a Mutasd meg magad!-ot is, szóval akkor kérekszépen még szabadidőőőt!


20 megjegyzés:

  1. Szép kupac!! :) Erre az Élet iskolája sorozatra én is felfigyeltem miattad, ez az egyedüllétes meg a testedzős könyv érdekel, de még nincs feldolgozva a könyvtárban (sok más jó könyvvel együtt, amikre várok :D).
    A Malala nagyon jó, kíváncsi vagyok hogy fog tetszeni neked.
    A távoli órák, hááát. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szép magas! :D Bár tegnap már nekiestem a csillagjegyesnek, és pikkpakk letoltam belőle 250 oldalt.
      Az Élet iskolájás könyvek ráadásul olyan szépek! :) Egyet már olvastam, annyira nem volt nagy szám, de a testedzőst kinéztem a könyvtárban, a pénzeset meg elő is jegyeztettem. :) Amúgy a miénkben néha hónapokig tart a feldolgozása 1-1 könyvnek, és olyankor mindig durcizom, de aztán emlékeztetem magam, hogy addig is van mit olvasni bőven :D
      A Malalás könyvhöz is tőled kaptam kedvet, nagyon kíváncsi vagyok :)

      Ezek szerint neked nem tetszett a Távoli órák? Mást olvastál Mortontól?

      Törlés
    2. Nálunk is eltart egy ideig, bár lehet, hogy ha előjegyeztetném akkor meggyorsítanák a folyamatot, de van olvasnivalóm nekem is. :D Azért be se megyek ma, most állnak le két hére, van itthon könyvem elég.
      Na akkor remélem neked is bejön!
      Hát annyira nem, minden magyarul megjelent könyvét kivéve a Titkok őrzőjét. Jó könyv nem mondom, hogy nem, csak ismétli önmagát, aztán azért ilyem élményem van róla.

      Törlés
    3. Én tegnap mentem be három előjegyzésért, aztán ma már rányomtam megint kettőre... nem vagyok normális :D De valamiért engem pörget ez az adrenalin, ami termelődik a határidőktől, miegymástól, szerintem ezért sem jellemző, hogy csak a szépen megvett, otthoni könyveket olvasom. :) Kemény vagy, hogy kibírtad, hogy ne menj be most :D A régi szép idők, mikor bezárt a könyvtár 2 hónapra, és 12 könyvet hoztam ki.... :)

      Mármint hogy minden könyve ugyanolyan? (Amúgy én totál nem tudom megkülönböztetni őket)

      Törlés
    4. :D Nekem meg a fordítottja játszik most - kivettem három könyvet a múltkor, az Estéket imádtam, a Sohoba meg a Vájtfülűekbe belekezdtem, de félretettem mindkettőt. Mondjuk fáradt is voltam, de szerintem Vájtfülűket mégse olvasom el. Múltkor a Divinerst tettem így félre, pedig direkt nekem félretette egyik ismerősöm :D
      Jaj pedig most elgondolkoztam, hogy beugrom még délelőtt, de neeeem, ma megjött a líra rendelésem inkább majd azt olvasom :D (és így kell felrúgni az aktuális havi listát).
      Ahhha, nagyon egy kaptafára készült az összes, de amúgy jók, mert a hangulat az nagyon ott van, csak nem szabad egymás után olvasni ;)

      Törlés
    5. A Vájtfülűek brancsa nekem se jött be, de szerintem az volt kb. az első könyvem, amit félbehagytam, mert Hornby pont azt ajánlja mindenkinek, hogy ha nem tetszik egy könyv, ne folytasd :D
      Tényleg, gondolkoztam is, hogy mi lett szegény Diviners sorsa nálad, de sejtettem, hogy aztán végül félbehagytad. :)
      Akkor Morton kb olyan lehet, mint Jodi Picoult, szerintem attól a nőtől már kb semmit nem fogok olvasni, mert dögunalom, hogy az összes regénye tökugyanaz.

      Törlés
  2. Kate Mortontól én kettőt olvastam (Felszáll a köd; Az elfeledett kert), de egyiktől se vágtam magam hanyatt. Valamit megbizserget bennem a hangulata, de kevés ahhoz, hogy olvasni akarjak még tőle.
    Az atomváros lányai és a Nyárutó engem is érdekel, utóbbi meg is van, úgyhogy illene tavaly óta elolvasni.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem most ehhez a hangulathoz lett kedvem, de aztán meglátjuk. Réges-régen mekkora hype volt már a Felszáll a köd körül, szerintem mindenki azt olvasta :)
      Hát, sok mindent illene tavaly meg tavalyelőtt meg azelőtt, stb óta elolvasni :D Az atomvárost elkezdtem, eddig oké :)

      Törlés
  3. Most lecsekkoltam, a 10 betervezett nyári olvasmányból 2-őt olvastam el. :D Mondjuk ez a kettő, a Horgonyhely és a Ne engedj el! baromira tetszett, szóval nem panaszkodom. :)
    A Hogyan legyünk egyedül?-t tegnap megtapiztam a könyvesboltban, azért még megvárom róla a véleményed, de nagyon vonz. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem baj, nem azért tervezgetünk, hogy aztán meg is valósítsuk őket! Hát még mit nem! :D
      Oksi, hamarosan csekkolom az egyedülös könyvet, remélem jó lesz!

      Törlés
  4. Jó tervek! Én is elolvastam már párat a nyárra betervezettekből, de már az őszi terveken meg a jövő évi vcs-n jár az eszem, tiszta dili :D

    Figyelj csak, a kupac tetején az az Üvöltő szelek tényleg, vagy csak álcázza magát a Wright könyv?

    VálaszTörlés
  5. Pupi, jövő évi VCS, kész vagyok tőled :)))
    Szerintem az Katacita Kindlije ilyen WH tokban ;)

    Kate Mortontól nekem tökre tetszett a Felszáll a köd meg az Elfeledett kert, de a Távoli óráktól már sikítófrászt kaptam, annyira ismétli önmagát. Kétszer még meg tudta velem etetni a sablonos sztorit a viktoriánus nosztalgiával, harmadszor már nem :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaaaa, tényleg, a tok!.... ahh, hogy lehetek ilyen gyagya, hogy elfelejtettem... :D
      Igen, jövő évi vcs! már van 6 jelöltem :D Sajnálom, szeretek marhaságokkal foglalkozni szabadidőmben :D

      Törlés
    2. Na látom, közben kiderült a kindle titka! :D Jövök ám válaszolni,csak ebben a piszok melegben felforr a laptopom itthon...
      Remélem, sose nőjük ki ezt a tervezgetés-mániát, én imádok listát gyártani és a többiekét is olvasni, úgyhogy hajrá csajok a 2016-os vcs-hez! :D
      Ilweran, én Jodi Picoult-tal (nem tudom, hogy van a rag itt:D) vagyok így, Mortontól hálisten 5ezer éve olvastam, azóta el is felejtettem. :D

      Törlés
    3. Igen, kiderült :)
      Nekem is nagyon forrong a laptop, ki kell már fújni a ventijét magas nyomású levegősprével, csak ehhez meg kicsit el kéne engednek a klaviatúrát és az hát khm, nehezen megy :D

      Jodi Picoult nevében némák a végén a betűk, és tkp. pikónak vagy pikou-nak kell ejteni, ezért a ragozása is az ó/ou-hoz történik: Picoult-tól, Picoult-val. Valóban sok lesz ott is az ismétlődés, de A nővérem húgáért cserébe azért megbocsátjuk ;)

      Törlés
    4. Go offline, PuPi! :)
      Ja, gondoltam, hogy valami fránsziás kiejtés lesz itt, mindig kiakadok azon, hogy leírnak betűket aztán ki se ejtik őket. :D

      Törlés
    5. Az előbb offline mentem, kb 30 percre. Nagyon uncsi volt :D Tegnap kifújtuk a gépet, most nem olyan meleg már ;)
      Hahh, mondod ezt nekem, a frhansziásnak? Na jó, ez csúsztatás, de tanultam és tudok kicsit. És persze imádom a sok eau-t és ou-t és au-t és eaux-ot és a nem ejtett h és s és t-ket ésatöbbi :D

      Törlés
    6. Nemáár, offline lenni jó! :)
      Ó bocsánat, nem tudtam! Szerintem ezt a nyelvet vagy imádni vagy utálni lehet! :D

      Törlés
  6. Annyira szeretem nézni, olvasgatni a terveiteket :) És azt is szeretem, hogy nem esünk kétségbe ha esetleg nem jön össze :)
    A Hogyan legyünk egyedül nagyon érdekel, remélem majd írsz róla, nekem tuti hasznos kis könyvecske lenne ha megint bedepiznék az egyedülléttől :)
    Én azt mondanám, hogy Kate Morton nem lesz a te íród :) Én is úgy vagyok mint Ilweran, az első kettőt olvastam tőle, a Távoli órák megvan már ezer éve, de nem olvastam még és valószínűleg azért tologatom, mert attól tartok, hogy nem tud már újat mondani.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Írok majd az egyedüllevős könyvről, látom, már többeteket érdekel :)
      A Felszáll a köd alapján én is így gondolom, de valahogy rákívántam erre a hangulatra:)

      Törlés