2015-08-04

Tag-szezonnyitás - Mid-Year Book Freak Out Tag

Ébredeznek a tagek, éljen! Épp a napokban gondolkodtam, hogy de jó lenne találni valami kevésbé erőltetett, de azért gondolkodtató taget, erre PuPilla belehúzott, és kitöltött egyből kettőt, nekem főleg az utóbbi tetszik, ami egy kellemes visszatekintés az elmúlt fél évre, ezt majdnem akkora kedvvel töltöttem ki, mint amekkorával az év végi záráshoz válogatom a könyveket. Köszi a jelölést, már jövök is a válaszokkal! 

meg a kötelező tumblr-ös képpel


1. A legjobb 2015-ös olvasmányod
Úgy érzem, jó évem van, maradjon is így, szóval nem volt könnyű egyet választani, de A patikus házát szerettem a legjobban olvasni. Izgalmas, nyomozós, művészettörténetes, amszterdamos, vicces és kabátkönyv.

2. A legjobb folytatás, amit 2015-ben olvastál.
Tudom, uncsi, de a Selyemhernyó. Bár vacilláltam, hogy ez legyen vagy a Soho felett a hold, mert utóbbi jobban tetszett, mint az első rész, míg a Selyemhernyót simán lekörözi a Kakukkszó. 


3. Friss megjelenés, amit még nem olvastál, de szeretnél.
Itt egy hosszú felsorolást érzek leginkább reálisnak. :D Ha csak egyet lehet választani (mennyire friss kell amúgy?), akkor A varázslókra szavazok.


4. Legjobban várt friss megjelenés az év második felére.
Hogy válaszolni tudjak, végig kellett böngésznem ezt a polcot, ugyanis a közelgő megjelenéseket pont nem dokumentálom sehol. Aztán végül bevillant, hogy mennyire rá vagyok feszülve egy macskarajzolós könyvre, ami majd októberben érkezik (lesz kutyás is, nyugi), a Vidám macskás rajziskolára Gemma Correlltől, akit egyébként régóta követek tumblr-ön és imádom!
Nem erre számítottatok, hm? :)



5. Legnagyobb csalódás.
Volt néhány! De ha azt nézem, mitől vártam a legtöbbet, ami aztán végül nem tetszett, akkor a Szenvedélyt választom Jeanette Wintersontól, szerintem ez az egyetlen Velencés könyv, amit nem olvastam végig (bár lehet, hogy a Halál Velencébent sem bírtam végig, nem emlékszem). 


6. Legnagyobb meglepetés.
A patikus háza továbbra is, de ha ezt már unjátok, akkor legyen A hazudósok, nem gondoltam volna, hogy ennyire tetszeni fog!


7. Kedvenc új szerző (debütáló vagy számodra új).
Öhmm, ezt így nehéz, egy könyv alapján nem igazán szoktam a szívembe zárni egy írót, kivéve ha azt az írót Jack Kerouacnak hívják. Legyen mondjuk... (itt nagyjából 4 percig gondolkozom...) Moskát Anita, és akkor legalább magyart mondtam. 



8. Legújabb könyves szerelem.
Tegnap fejeztem be A kvarcóra hét dallamát Benedek Szabolcstól, imádtam az egészet, jó, a Vérgróf téma még mindig jobban tetszik, de annyira boldog vagyok, amikor nem kell csalódnom egy kedvelt szerzőben, ráadásul még magyar is, az ilyet nekem rohadt nehéz kihalászni a kínálatból. 



9. Legújabb kedvenc karakter.
A Girls Who Travelből Kika, csak azért, mert kábé olyan, mint én. Szóval én vagyok a kedvencem! :D


10. Egy könyv, amin sírtál.
Sosem sírok könyvön. 

11. Egy könyv, ami boldoggá tett. 
Az összes :D Legyen az Amíg a lányod voltam, mégpedig azért, mert általa ráébredtem, hogy mennyire szeretem a hasonló izgi-pörgős könyveket (is), hiába tiltakozik a sznobabbik énem. 


12. Kedvenc filmes adaptáció, amit idén láttál. 
Nem tudom, láttam-e egyáltalán bármi filmet idén a Vissza a jövőbe 1-en és 2-n kívül. 

13. Kedvenc értékelés, amit idén írtál.
Amy Poehler - Yes Please. Igaz, a könyvről nem sokat írtam, inkább az egyik mondatot emeltem ki belőle, és aköré kerekítettem egy passzív-agresszív posztot. :D


14. A legszebb könyv, amit idén vásároltál (vagy kaptál).
Sajnálom, de itt tényleg képtelen vagyok egyet kiemelni. Úgyhogy: Nem minden mocsok bécsi, Stallo, A babaház úrnője, Asztrológiai útmutató összetört szíveknek.


15. Melyik könyveket szeretnéd elolvasni az év végéig?
Ó, jessz, a tervek, igen! (Nemsokára lesz tervezős poszt is...) Az idei beszerzéseim közül szeretnék minél többet elolvasni, pl. a Fedőneve Verityt vagy a Wildot, illetve jó lenne sorra keríteni a Dorothy Mut Die-t, a Köddé vált elefántot és A titokzatos bábjátékost. 


16. Kiket jelölsz?
Nikkincs, Nita, Anna, Pastelbooks Niki - de csak ha van kedvük :)
és persze mindenki más, akinek tetszik

9 megjegyzés:

  1. De jó, máris megcsináltad! :) Nagyon jó lett!! A patikus házára most már teljesen ráizgattál :D Ez a macsekrajzolós könyv meg... mik vannak! Hm, remélem lesz belőle poszt, saját rajzokkal ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenkit ráizgatok A patikus házára :D Aztán majd nagyon magasak lesznek az elvárások, amúgy nem világmegváltó könyv, de annyira hangulatos!
      Tervezem a macskás könyv beszerzését, és akkor majd tuti írok is róla! :)

      Törlés
    2. Hát azért egyelőre nem rohantam el megvenni, de nagyon jól hangzik, amiket mondtál róla. :))
      Jeesssz, rajzoljunk macskákat! :D

      Törlés
  2. Köszönöm a jelölést! :) Már nézegettem ezt a taget, de így már tuti kitöltöm! Mondjuk idén még alig olvastam valamit, szóval nem lesz valami tartalmas poszt... :D
    A Gemma Correll cicás könyvet én is nagyon várom! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen, csak ha van kedved! :) Kevesebb könyvvel talán még könnyebb is, én egy csomót vacilláltam :)

      Törlés
  3. Köszönöm a jelölést, jópofa ez a tag, hamarosan jövök a saját választottjaimmal :) Lesz átfedés szerintem a válaszainkban. Azért is imádom ezeket a listákat olvasni, nézni, mert tuti, hogy találok benne valami újat, amin korábban átsiklottam. Most Benedek Szabolcs könyve kezdett el birizgálni, meg az Amíg a lányod voltam-ra is kíváncsi lettem. A patikus háza meg már rég listán van miattad :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen, várom! :)
      Igen, mindig lehet ilyenkor gyöngyszemeket találni!
      Benedek Szabolcstól ezt is ajánlom, de főleg a Vérgrófokat! :)

      Törlés
  4. Köszi a jelölést, mindenképp megírom a másikkal együtt, amire Pupi nevezett. :) A varázslókba én most kezdtem bele, még csak ici-picit olvastam belőle, de szerintem jóban leszünk. :) Anitától meg olvasd el a Horgonyhelyt, szerintem szeretnéd!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindjárt nézem is a válaszaidat! :)
      A varázslók remélem végig tetszeni fog, én már nagyon rá vagyok pörögve, ill a Horgonyhely is érdekel, a végén még megveszem.. :D

      Törlés