2016-01-07

Things I Love Thursday #51

Boldog első hetet mindenkinek! Ki hogy veszi az akadályokat? Én vegyesen, például újra fáj a fejem, pedig azt hittem, ettől a problémától nagyjából végleg megszabadultam. Éljen a stressz! Az estéket viszont igyekszem kellemes tevékenységekkel tölteni, lásd alább! Mi lenne velem könyvek és olasz bor nélkül?

http://thereaderandthebook.tumblr.com/post/121957877842/remember-when-you-thought-this-wasnt-about

+ Kellemes január 1.: régen hogy gyűlöltem ezt a napot! Délben keltem kisimult arccal, és évösszegző posztokat olvasgattam egész nap.
+ Jen Campbell Youtube-csatornája (köszi Lobo), végre egy olyan könyves videós, aki nem csak bestseller tucatkönyveket emleget!
+ Besétáltam a könyvesboltba, és megvettem A kérés művészetét, mert mostanában mindenhol szembejött és úgy érzem, jó lesz.
+ Egyik éjjel azt álmodtam, hogy az S.-t olvasom, ezért a következő este neki is álltam, nagyon különleges élmény, folyton ezen pörög az agyam.
+ Csodás vacsora tegnap este a Divin Porcellóban Food Tour Nóri jóvoltából. Isteni kaja és borok, illetve átértékeltem magamban mindent, amit eddig a tiramisùról gondoltam.

És felétek?

18 megjegyzés:

  1. Nekem a legnagyobb TILT ezen a héten, és hát annyira izgatott vagyok, hogy nem is jut más eszembe: megyek kirándulni egyedül!! :) Teljesen spontán ötlet volt, persze régóta vágyok rá (a te kirándulásod meg főleg inspirált), de egyáltalán nem volt betervezve mostanra. Tegnap meg félóra fontolgatás után lett egy Vásárhely-Dortmund-Budapest-Vásárhely repülőjegy trióm! Jó, nem a világ legizgalmasabb helye, de limitáltak voltak a lehetőségek, és két napot biztos jól el tudok majd tölteni. Hú, nagyon izgatott vagyok, szinte el sem hiszem, hogy tényleg megtettem. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úristen, ez tök jó!!! Nagyon örülök neked! :)))
      Néha nálam is hasonló random módon jönnek az úticélok, biztos ott is fogsz találni egy csomó érdekes dolgot és helyet.
      Mikor utazol?

      Törlés
    2. De jó, addig már nem kell sokat aludni! :)

      Törlés
  2. De jó! Tilt= már csütörtök van, holnap délután indul a hétvége! :D
    Annyira jó, hogy már te is S-t olvasol, várom majd a véleményed róla!
    Nekem jól indult a hét és az év, új lendülettel, új munkatárssal, sok hóval, de nagyjából azért kevés jéggel, és energikus ébredésekkel (ne kérdezd mitől :D )
    Már ez is elég, hogy szuperré tegyen egy hetet. :)

    Jen Campbellt én is Lobo jóvoltából ismerem és követem már egy ideje, jók a videói. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A hétvége nagyon kell már... és nagyon rövid lesz!
      Egyelőre imádom az S-t, de nagyon lassan haladok vele, nem is akarok végigrohanni rajta. Kell hozzá némi koncentráció, az tuti.
      Ó de jó neked, hogy energikusan ébredsz, ez nekem se ártana (vagy legalább időben lefeküdni).
      Jen Campbell nagyon szimpatikus, és az ízlésünk is sok ponton egyezik. :)

      Törlés
    2. Ééés párámm-párámm, már itt is van a hétvége! :D
      Én is lassacskán emésztgetve szeretném az S-t olvasni, a bonyolultabb módszerrel. :) Aztán meglátjuk mi lesz belőle. Egyelőre most Moning újraolvasásban vagyok. :)

      Energikus ébredés: ma saláta voltam, megtört a varázs! :D de cserébe jó volt a meló. :) Amúgy nem fekszem időben, 11 előtt szinte soha (tegnap persze igen, ennek jutalma salátaság :D)

      Jent én is bírom. :) nagyon változatosan olvas amúgy. :)

      Törlés
    3. És már vége is. :D
      Nekem most bejön ez az elolvasok 1 fejezetet a könyvből, majd a fejezethez tartozó firkákat, most már tudom, hogy arra képtelen lennék, hogy mellőzzem a jegyzeteket és úgy olvassam végig a főszöveget. Kíváncsi leszek, te melyik módszerre voksolsz majd!

      Saláta. :D Na, remélem, a hétfőd jobb lesz. :)

      Törlés
  3. Éljen az idei első TILT :) Ez miatt szeretem a csütörtököket :)
    Nem semmi helynek tűnik a Divin Porcello, de akkor ez azt jelenti, hogy fent voltál Pesten???
    Nálam elég húzós a hét, minden este 7-re esek haza a melóból, de úgy döntöttem, nem adom meg magam és nem leszek depis/rosszkedvű miatta. Majd meglesz ennek a haszna is, az idegrendszerem fejlődik :D
    Én most tényleg apróságoknak örültem: a hónak - egyik nap direkt gyalogoltam haza miatta, forró csokinak este olvasás közben, amit a karácsonyra kapott belga kézműves csokiból csináltam, forró zuhanynak a körtés tusival, fény trolival menni egyik este haza és a jófej tanároknak a szakképzésen :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aha, kb két és fél órát sikerült szerdán eltöltenem a városban. :) Csodás volt a kaja a Divin Porcellóban, egyszer korábban is voltunk már ott, akkor "csak" sonkát ettünk, de úúúú... ezekbe bele tudnék fulladni.
      Jól megkínoznak téged a melóban így rögtön az első héten! :( De majd lesz level up, a tavalyi év után nekem is emelkedett a tűrőképességem :D
      Azért a télben is vannak szép dolgok, de én már nagyon várom, hogy vége legyen .

      Törlés
  4. Ez a Jen de nagyon hadar :D Belenéztem a 2015-ös kedvences videójába, de nem sok mindent értettem elsőre.
    A pesti kiruccanás jó lehetett, mi finomat ettél?
    Igen azért is jó a tilt, mert már közel a hétvége! A S.hez idő kell, talán a hétvégén ha rá időd, beszippant ;)
    +1 tilt pont, amit twitteren már írtam - wishtrend rendelééééés. Új év - új arcápolási szokások ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meg lehet szokni szerintem. :) de nagyon brit :D
      már jó sok könyvet felpakoltam a várós listáimra, amit most nála hallottam, meg sztem tök jó fej. :)
      Sajna csak pár órát töltöttem ott, de legalább láttam a karácsonyi vásárt is hóesésben. :) Ettünk nagyon fincsi sült sajtot sonkába csavarva, kacsás tortellinit, meg a világbajnok tiramisút, plusz hozzá isteni borokat, hát le voltam nyűgözve!
      Remélem, lesz időm sokat olvasni hétvégén, aztán akkor talán az S-sel is haladok. Csak nem akarok végigszaladni rajta, hanem tényleg figyelni akarok a kis elejtett dolgokra, mondjuk már most nem tudom, hogy ki kicsoda (mármint a lehetséges Straka-jelöltek közül).

      Tök jó, hogy belevágsz az új arcápolásba, remélem, szeretni fogod ezeket a cuccokat! Nekem a C-Vitamin annyira nem bejövős, a többi viszont szuperjó, amit rendeltél! (És ha netán vmi nem jönne be, a Krémmánián két másodperc alatt el tudod adni:D)

      Törlés
  5. Örülök, hogy egyre több embernek bejön Jen, aki szereti a meséket én azért kedvelem nagyon. Meg irigylem is, hogy láthatólag ő meg tud élni ebből a könyves szenvedélyéből

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jófej csaj, és az ízlése is közel áll az enyémhez, bár mesében nem vagyok jó, pedig úgy szeretném szeretni őket!
      Hát, elég mázlista, mondjuk a YouTube-ból tuti nem jön neki sok lóvé, de a könyvekből meg nyilván, egyszer majd szerintem benevezek valamelyikre. :)

      Törlés
  6. A kérés művészetének és az S.-nek is örülök a listán! :)
    Nekem vegyes hetem volt, de például a Star Wars 7. újranézése jó volt, másodszorra sokkal jobban tetszett. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Végül is mindkettőhöz hozzájárultál valamilyen formában. :)
      Énis gondolkozom egy SW újrázáson, jó lenne felirattal is megnézni, bár annyira nem volt tragikus a szinkronos sem, max Kylo dobozhangja. :D Ez az első hét szerintem már akkor is jó, ha vegyes, innen lesz szép nyerni. :D

      Törlés
  7. én úgy tudtam, vagy valahol azt olvastam, hogy Jen Campbell egy könyvesboltban dolgozik, de már nem emlékszem, hogy az övé, vagy ő üzemelteti?
    egyébként ajánlom még a Climbthestacks nevű csatornát is, szerintem nagyon intelligens a lány aki csinálja, csupa tök jó szépirodalom (kevéssé ismertek is), és most pont a HP első részéről beszélt! :D
    https://www.youtube.com/channel/UCUik_Il09rb1KK9-aNHXEyw

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú, köszi az ajánlást, gyorsan megnéztem a top 2015-ös videóját, és jóó lesz, fel is iratkoztam rá, majd szépen megnézegetetm a videóit. Jó fej csajnak tűnik! :)
      (különben vicces, most már ha elkezdek nézni egy új könyves youtubert, mindig vetek egy pillantást a mögötte levő könyvespolcra, aztán ha tele van sorozattal, cassandra clare-rel meg hunger games-szel, akkor nyomom is az ikszet:D)

      Törlés