2016-01-28

Things I Love Thursday #54

Boldogságos csütörtököt mindenkinek! Tudjátok, mit nem csinálok mostanában? Például nem olvasok. Nincs hozzá kedvem, az agyam ezer más helyen jár, és nem akarom, hogy bármelyik könyvem is áldozatául essen ennek az időszaknak. Majd a havi könyves zárásban úgyis kifejtem, de inkább színezgettem, olasz nyelvtanos videókat néztem és elővettem a régi Progetto Italianóimat, hogy legyen valami fogalmam arról, hogy hogyan kell congiuntivóban ragozni.



+ Szülinapos dolgok: szuper ajándékok, összejövetelek, finom ételek és italok.
+ Például: vacsiztunk egyet a John Bullban, meg kaptam kapszulás kávéfőzőt, macskás öltözékeket és a kedvenc parfümömet.
+ Milani csomag, lett új szemhéjalapom és szemöldökformázóm, amiket mindenki istenít.
+ Megjött a Jolse rendelésem is szuper koreai kencékkel, és 10(!) db mintával meg mindenféle kedves ajándékkal.
+ Voltam olaszon, és csodásan éreztem magam, sokkal ügyesebb voltam, mint gondoltam! :) A csoport nagyon szimpatikus és a tanár is, most ennek örülök a legeslegjobban!
+ Ma is 25-nek néztek.

És felétek?

26 megjegyzés:

  1. Sok sikert az olaszhoz! :) Mi is a Progettoból tanulunk az egyetemen, alig várom, hogy folytatódjon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) Neked is akkor! :) Annyira gyönyörű ez a nyelv!

      Törlés
  2. Cicamica, de te csak 18 vagy még, nem? :):):)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aha, de tudod, szeretem, ha többnek néznek, úgy legalább komolyan vesznek.

      Törlés
  3. Mesélsz majd a kapszulás kávéfőzőről?:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meséljek? :) Dolce Gusto Piccolóm lett, nagyon finom kávét főz, eddig a cappuccinót, a koffeinmentes espressót meg a ristrettót próbáltam, kávéházi élmény abszolút mindegyik. Viszont rohadtul rázkódik (és elég hangos is), egy könnyebb pohár nem marad meg a tartójában, úgyhogy tartani kell kézben.:) Ez mondjuk egyelőre még annyira nem zavar, mert az íz kárpótol. :)

      Törlés
    2. Ó, de jó!

      Én is pont arra vágyakozom!Örülök, hogy ilyen jó benyomást tett Rád!Érdemes rá beruházni ezek szerint!Sajnos korábban drágálltam ,és vettem egy Aldisat, de nem hozza azt az élményt , mint szerettem volna.Soha nem szabad beérni kevesebbel, csak azzal, amire igazán vágyik az ember lánya.
      Köszönöm:)

      Törlés
    3. Az ízt tekintve mindenképp, de most az enyém gyengélkedik így pár nap után, aminek annyira nem örülök. Szerintem lehet érdemes egy nagyobb/nehezebb darabot választani, ami nem rázkódik ennyire. Viszont az tuti, hogy istenifinom espressót főz :))

      Törlés
  4. Még egy boldog szülinapot, és nem tűnsz 25-nél többnek szerintem sem! :)) Bjúti posztot nem írsz mostanában ezekről az újdonságokról?
    (Olyan szép az a tulipános kép - tiszta tavaszi hangulatom van tőle meg a kinti napsütéstől :))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kösziköszi mindegyiket. :D Látod, a sok koreai cucc mire nem jó? :D
      Végül is, írhatok egy unboxingos-tesztelős posztot, majd hétvégén befotózom a cuccokat :)
      Köszi, a tulipántól nekem is megjött a tavaszi hangulatom,és amúgy is ez az egyik kedvenc virágom.:)

      Törlés
  5. Én is a Progetto-ból tanultam, nem szerettem egyáltalán. Aztán jött a La Lingua Italiana per stranieri, az jobban bejött, persze azért kellett ehhez is mindenféle segédanyag. Pl. a congiuntivo-t sose értettem a Progetto-ból, már kezdtem feladni, a másik könyv igazi megváltás volt. Meg hát a sok gyakorlás, gyakorlás.... Úgy örülök hogy tanulsz, sok sikert hozzá! :)
    A Milani-cuccokról én is szeretnék beszámolót :)
    Ja, és én sem olvasok mostanában könyvet, idén talán 2-t olvastam ki, de van ez így néha, nem görcsölök rajta. Igazából el kellene már mennem könyvtárba, mert mindig ott kap el a gépszíj :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gondolom a tanár is sokat tud dobni/rontani a helyzeten, nem? Akihez kerültem, nagyon szimpatikus és nekem úgy tűnik, hogy nem ragaszkodik a könyvhöz, most is hozott más feladatokat, amivel tudunk gyakorolni, meg bővíti a szókincset is. Meg ahogy néztem, kapnak a többiek mindig egyéni feladatot is, azt is nagyon szem előtt tartja, hogy kinek mihez kell, stb.
      Rájöttem amúgy, hogy sok mélyen eltemetett infó van bennem az olasz nyelvtant illetően, ezek jöjjenek csak szépen elő. :D
      Amúgy most néztem a Progettóban a congiuntivót (nekem még a régi van meg), és totál nem értem, hogy mikor kell használni az egyértelműn kívül. :D

      Oks, akkor hozok majd beszámolót a Milaniról. :)

      Jól van, akkor ez most többünknek ilyen időszak. :) Gondolkoztam már újraolvasáson is, de rájöttem, hogy felesleges direkt erőltetnem bármit. Hát akkor hajrá a könyvtárhoz és szerezz magadnak pár jó kis könyvet! :)

      Törlés
  6. De jó, már csütörtök! :D
    Boldog szülinapot, ha a sajátod volt! ;))) A macskás öltözékeket majd megmutatod? Akár priviben is. :)
    A John Bull tök jó étterem! :) Többször voltam ott Győrben. :)

    Hajrá az olaszhoz, örülök, hogy élvezed.
    A könyvek meg megvárnak. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, köszi! :) Ok, ne felejtsem lefotózni őket. :) Karácsonyra űrmacskás zoknit is kaptam meg macskás kiskanalat, ezekkel elég könnyű lenyűgözni. :D

      Akkor jó helyet találtál Győrben, szerintem kevés igazán jó étterem van, de ez mindenképp az :)

      Köszi, most nagyon lelkes vagyok! :D
      És példát vettem rólad, és elkezdtem a Keserű ébredést. :D

      Törlés
    2. Űrmacskás zokniiii és kiskanál :D I need all things cat! :D

      Hát, ott a főtéren van még egy jó, valami P betűs asszem... nem jut eszembe. De a John Bull magasan a legjobb.

      OMG! Keserű ébredés! Welcome back to Dublin! :)

      Törlés
    3. Pálffy v. Palla d'Oro (bár u. az a kettő majdnem) :)

      Már megint szerelmes lettem J.B.-be, basszus. :D

      Törlés
  7. Nagyon boldog szülinapot! :)
    A macskás öltözék engem is érdekelne. :)
    Nagyon örülök, hogy így bejött az olasz csoport, a Milani szemhéjalapról meg pont most mesélt Szandra, a The Very Style Blog írója a 2015-ös év kedvencei videójában, kíváncsi leszek róla a te véleményedre is. :)

    Az olvasás nekem is most nehezebben megy, pedig itthon vagyok betegen, és időm lenne, mint a tenger. Azért egy Csillagainkban a hiba újraolvasás becsúszott, de inkább sorozatot, filmeket meg beautyvideókat nézegetek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm itt is! :)
      Na majd komponálok egy Crazy Cat Lady Starter Kit képet hétvégén. :D

      A Milani bázisról Szandrától hallottam először, egyelőre jónak tűnik, de még tesztelgetem, majd nemsokára írok róla. Szerintem elég durva tesztalany vagyok, mert valamiért nagyon olajos a szemhéjam (fúj:D), és nehéz jó terméket találnom erre a célra.

      Jaj, sajnálom, hogy beteg vagy, gyógyulj meg minél előbb! Addig is jó filmezést meg videózást! :)

      Törlés
  8. Boldog szülinapot itt is! :)

    Nekem a legjobb dolog a héten, hogy tízest kaptam fertőző gyakból és a végső jegyem is tízes lett, húúú nagyon örültem neki. Éljen, hogy skarlátos betegre vágytam a legjobban és azt is kaptam! Jó volt még utána a barátnőzés, jót pingpongoztunk. Szerdán meg átjött két másik barátom és Catanoztunk, az is szuper volt.
    Jó még Brian Tracy Főnix szemináriuma, a tesóm ajánlására kezdtem el hallgatni youtube-on, nagyon tetszik.
    Gyűrűk Ura hangoskönyvre színezni.
    Kirúgtam a hámból és múlt héten is vettem egy új teát, meg tegnap is, pedig elvileg nem akartam addig venni, amíg el nem fogy a készlet. Nem baj, legfeljebb lesz egy plusz zacsi költözéskor.
    Az is jó, hogy egyedül vagyok itthon, mert nagyon szeretem, bár az apropónak nem örülök egyáltalán (tesóm eltörtje a bokáját és legalább két hétre beköltözött a kórházba). Azóta folyton hálás vagyok, hogy van bokám és tudok járni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, jó még a két szessziós erőgyűjtő számom, amit maximumra hangosítok és őrült módon ugrabugrálok és énekelek mellé. :D
      https://www.youtube.com/watch?v=QUQsqBqxoR4 és https://www.youtube.com/watch?v=GXoZLPSw8U8

      Törlés
    2. Köszi! :)
      Gratulálok a szép jegyedhez, bár elárulom, nem tudom, a tízes nálatok mit jelent pontosan. :)
      Hú, a teák... sose fognak nálam se elfogyni. :D
      Ó, a tesódnak gyors felépülést kívánok, szegény... :((

      Ez a Brave jó szám, és a mondanivalója is tetszik! :)

      Törlés
    3. Igen, nagyon jó szám. :D (Külön a kedvencem a végén, amikor mondják, hogy 'Hmm, maybe they took the wrong pill.' :D)
      Köszi! Nálunk egytől tízig van az osztályozás, ötös az átmenő és tízes a legjobb. :)
      Mentségemre szóljon, hogy a múlt hetinek már megittam a felét. Én vagyok az, aki nem energiaitallal és kávéval éli túl a vizsgaidőszakot, hanem nyugtató teával. :))
      Ja, szegény elég peches volt, elment korizni, aztán a sürgősségin kötött ki (és még azelőtt elesett, hogy a kori egyáltalán rákerült volna a lábára). Valahogy minden évben eltöltök vele egy fél éjszakát a sürgin, de ez volt a legdurvább eddig.

      Törlés
    4. Akkor végképp gratulálok! :)
      Ohh, hát ez tényleg peches balesetnek tűnik! :( Nálam is alakul időnként valami borulás teleként, idén eddig megúsztam. :) (de volt már olyan is, hogy korival a lábamon a melegedőben vágtam magam hanyatt:D)

      Törlés
  9. Boldogságos szülinapot neked itt is! :) Élvezd ki, hogy 25-nek látszol :)
    Gratu a kávégéphez, én is ilyet vettem kb 2-3 hete (a Piccolót), csak még a beszerző emberemnél pihen (ahogy az új laptopom is). Addig meg nézem, hogy hol tudok hozzá olcsón kapszulát venni.
    Szuper az olasz, biztos nagyon jó lesz neked! Én magántanárhoz jártam egy ideig, csak sajnos elég húzós volt árban, úgyhogy egy idő után abbahagytam. Mi is a Progettóból tanultunk, a második könyvet kezdtük volna, amikor a pénz és egyéb dolgok miatt pihenőpályára tettem. De gondoltam, hogy majd itthon egyedül nekifogok az ismétlésnek, és remélem egyszer megtanulom majd ezt a nyelvet is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. http://koffeinfesztival.hu/

      Kávérajongó könyvmolyoknak :)

      Törlés
    2. Köszi Niki! :) Igyekszem kiélvezni, és amúgy totál meglepődöm, amikor ilyeneket hallok, mert szerintem nem igaz. :D

      Csodás új kütyüid lesznek! :) Olyan finom kávét csinál ez a kis gép, hogy csak lesek, ma épp Latte Macchiatót főztem, hát nyamm!! Meg az espressók és ristrettók is nagyon fincsik, önmagukban is.

      A magántanár manapság tényleg rettenetesen sokba kerül, meg amúgy nekem valamiért a csoportos megoldás szimpatikusabb. Itt Győrben kész csoda, hogy találtam a szintemnek nagyjából megfelelőt. Remélem, lesz majd lehetőséged folytatni valamilyen módon - vagy inkább élesben kipróbálni Itáliában. :)

      Matyi: jó ez a cucc, Győrben miért nincs ilyen? :)

      Törlés