2016-02-21

Téli beauty kedvencek

November óta nem írtam havi kedvences bejegyzést, úgyhogy úgy gondoltam, itt az ideje egy téli összegzőnek arról, hogy miket használtam a legszívesebben az elmúlt három hónap során. Nem akarom folyton ismételni magam, ezért csak néhány aktuális imádatot hoztam, de közben ez a lista még mindig érvényben van. Én most ezzel a poszttal le is zárnám a telet, és bár az őszi-téli illatok a kedvenceim, alig várom, hogy lecseréljem az édeskés, magos illatokat egy kis olívára meg rózsára!



Lush Yuzu & Cocoa - Tudom, majdnem tele van még, de úgy őrizgetem, mint valami kincset és eddig csak pár alkalommal használtam, viszont muszáj megemlítenem az illata miatt. Szerintem egy az egyben Piña Colada koktél, pedig elvileg se ananász, se kókusz nincs benne. Egy negatívumot meg kell említenem, de ez az összes karácsony után vásárolt Lush tusfürdőmre igaz: borzasztó híg mindegyik, holott eddig bármilyen tusfürdőt használtam a Lush-tól, mind jó sűrű volt, és pl. erre is azt írták, hogy "tusfürdőkrém". Tapasztalt valaki rajtam kívül hasonlót?
YR aranyalma tusfürdő - Almalé/cider illatú tusfürdő, rendkívül étvágygerjesztő illata van (pedig nem is szeretem az almát). Annyira megtetszett, hogy végül egy EDT-t is elhoztam ebből a limitált kiadásból. Szép nagy adag tusfürdő, egyelőre még nem unom.
The Body Shop White Musk Smoky Rose - Az év végi kedvenceimben is szerepelt, de muszáj külön megemlítenem, mert iszonyúan szerelmes vagyok ebbe az illatba. Ráadásul kaptam utánpótlást a szülinapomra, úgyhogy ezzel elég sokáig elleszek, 1-2 hónapon belül úgyis áttérek a nyári illatomra, a meleg hónapokban csak nagyon ritkán veszem elő, de az az érzés, amikor ősszel az első pulcsis napon magamra fújom, az megismételhetetlen.

Chico y Chica Asta-Z 4.0 krém - Sosem fogom megjegyezni ennek a krémnek a nevét, pedig nagyon szeretem! Óriási adag antioxidánst tartalmaz (ez az árán is meglátszik), és gyönyörű a bőröm a használata mellett. Nyilván nem ez az egyetlen arcápolási termék, amit használok, de azóta szebb a bőröm színe, üdébb, és tisztább is. Sokkal jobban bevált, mint a C-Vitamin szérum, és amúgy egy olyan krém, aminek nagyon kellemes az állaga, könnyű, de mégis jól hidratál. 
Lush Cup O'Coffee - Miután megbarátkoztam az illatával, egészen megszerettem! Bármennyire is igyekeztem kiűzni az életemből a fizikai bőrradírt, nem vagyok rá képes, igénylem és imádom őket.  Pakolásként használom, majd a végén a szemcsékkel óvatosan átradírozom a bőröm. A Lushtól egyébként nem ez a kedvencem, de most ő van itthon, és a célnak megfelel, de legközelebb szerintem visszatérek az Ocean Salthoz.


Sleek The Force of Nature i-Divine paletta - Pont nem azokat a színeket használom belőle, amelyek miatt megrendeltem, hanem szinte csak a nude-okat, a felső sor 4-5. és az alsó sor 5. a kedvenceim. Hihetetlenül pigmentált, a színesebb árnyalatok is nagyon durvák, csak ajánlani tudom a Sleeket, már most azon gondolkozom, hogy melyik legyen a következő palettám tőlük.
Colorama lakk (16) - Az egyik - ha nem a - kedvenc típusú lakkom, rengeteg színem van már belőle, és még egyikben sem csalódtam. Ebbe a meggypirosba teljesen beleszerettem! Idén még nem sokszor lakkoztam, de amikor mégis, akkor többnyire ezt kentem fel.
Milani szemhéjalap - Éljenéljen, megtaláltam a tökéletes szemhéjalapot, amire könnyű sminkelni, mégis egész nap tartja a szemfestéket! Jobban szeretem, mint az eddig használt koreaiakat, újravevős lesz.
Milani Stay Put Brow Color szemöldökfesték (03) - Nincs meg régóta, de azóta csak ezt használom a szemöldököm formázásához. A hozzá kapott ecset sikeresen darabjaira esett, pedig ehhez az állaghoz az jobban megfelelt volna, mint az Essence-es szemöldökecsetem, de mindegy, így is jó. Nagyon precízen lehet vele dolgozni, mégis természetes a végeredmény.


Ti miket használtatok idén télen a leggyakrabban?

18 megjegyzés:

  1. Nekem az YR aranyalmás tusfürdője annyira nem jött be, alig érezni az illatát szerintem.
    Viszont a Müllerben bukkantam a Treacle Moon édes almás pite tusfürdőjére ami nagy kedvencem lett, ráadásul a címkén olyan szöveg van írva, hogy percekig vihogtam rajta az üzletben:-)
    A téli testápolók közül maradtam a TBS shea vajas testvajánál, ennél jobbat nem találtam magamnak a hideg napokra.
    Viszont testradírt nem találtam ebből,állítólag van, azt is jó lenne kipróbálni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezek a limitált YR tusik nem mindig jók, nekem ez most épp kellemes csalódás volt, lehet az enyémbe több parfüm jutott :)
      Az almás pités tusfürdő elég jól hangzik! :D
      Most épp testradír akció van a TBS webshopban! Nem tudom meddig tart, de mindegyik -25%!

      Törlés
  2. Én is megvettem az YR aranyalmás tusfürdőjét a kis kiszerelés után, nekem is tetszik az illata. Lush tusikból is megvan a Yuzu és Cocoa, de még nem próbáltam, 100g-os. A Cup O'Coffee is megvan, bár már lassan félek használni, mert elvileg lejárt a szavatossága. Hűvös helyen van, az illata már nem olyan intenzív, mint az elején, de az állaga nem változott.
    A Lord of Misrule Lush tusi is a kedvenceim között van, nekem bejön az illata és a bizarr színe is. A Lush tusikat mindig felrázom használat előtt. Korábban nem próbáltam folyékony Lush tusit (csak idén), nem tudom régen tömörebbek voltak-e.
    Nekem a Buche de Noel a reggeli arctisztítóm még. Rákaptam a hialuronsavas szárumokra. A Neogence úton is van hozzám (természetesen nem a magyar forgalmazótól méregdrágán). A Paese szérum nekem nem az igazi.
    Ajakápolókat használok most többfélét, igyekszem mindenhova rakni egyet, akkor talán nem felejtem el bekenni a számat.
    Hajápolásra a panthenol hab jön be idén télen is fejbőrpakolásként.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem amíg nincs szembetűnő változás a Cup O'Coffee illatában meg állagában, addig nem tehet kárt benned. :) Én elég sokszor használtam már tovább Lush cuccokat, mint a lejárat, és sosem volt velük semmi gond.
      A Lord of Misrule-om is nagyon folyós, de kb mint a víz. Az eddigiek olyan jó zselések vagy nem tudom, milyenek voltak. :)

      Remélem, a Neogence szérum jó lesz! :)

      Törlés
  3. Lush Cup of Coffee-ját nemrég fedeztem fel én is és elsősorban a kávéimádatom miatt akadt meg a szeme rajta :),csak hogy mindenhol kávé legyen, de mellette meg tényleg csodákat művel a fáradt bőrrel.

    Kedvenc még, a szintén nemrég birtokolt Kiehl's szérum, amit szerintem télen-nyáron fogok használni, estére. Viszont kaptam mellé mintát a nappali verzióból is és egyre jobban kedvelem. Mondjuk azt tényleg csak a hűvösebb időben használnám, de szerintem jövő télre be fogom szerezni teljes kiszerelésben is. Isteni az illata és rendkívüli csodát tesz, amikor mindenfelé hámlik a bőröm, de szeretnék rá sminkelni.

    Annyit jót írsz te is a Milani szemöldökfestékről, hogy most már rá fogom venni magam, hogy megrendeljem. Úgyis szeretnék egy olyan rózsa formájú arcpirosítót tavaszra tőlük :).

    Ami még nekem nagyon bejött így a téli időszakban, az a Yamunának a szőlőmagolajos hidratáló arckréme. Imádom, már vettem egy újabb tégellyel is és remélem, hogy nyárra is jó lesz, mert alapvetően egy könnyű krémről van szó, de hihetetlen módon jól működik az arcomon. Nem fényesedik ki tőle a bőröm, pedig eddig ez télen sem volt akadály és nagyon jól előkészíti a bőröm. A paese hyaluronos szérummal is nagyon jól működik együtt. És tényleg csak egy "egyszerű" hidratáló.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor megéri a befektetést a Kiehl's szérum? :) Mennyire olajos különben? CSak mert látom, hogy van benne néhány féle olaj is.

      A Milani cucc tényleg szuper, tuti újravevős lesz, bár nem hiszem, hogy hamar el fog fogyni. :) A rózsás pirosítóik gyönyörűek!

      Jól hangzik ez a Yamuna krém, az olajos cuccoktól mindig félek, de ezt megjegyzem magamnak!

      Törlés
    2. Szerintem abszolút megéri a Kiehl's szérum. Nekem babapopsi sima lesz tőle a bőröm :), pedig elég érzékeny/kombinált, uh ami rossz neki,arra rögtön reagál. Olajosságot tekintve szerintem pl a nappali verziója sokkal nehezebb. Az éjszakait tényleg szépen beszívja. De azt tapasztalom, hogy minden ilyen olajos dolgot, mint a Yamuna krémet is, fura mód imádja a bőröm. Igaz egyszer azt mondta egy kozmetikus, hogy pont, hogy hidratáljam a bőröm, mert attól lesz olajos, hogy nem kap elég tápot :)). És tényleg működik, így 15 év szenvedés után :D.

      Törlés
    3. Szerintem abszolút megéri a Kiehl's szérum. Nekem babapopsi sima lesz tőle a bőröm :), pedig elég érzékeny/kombinált, uh ami rossz neki,arra rögtön reagál. Olajosságot tekintve szerintem pl a nappali verziója sokkal nehezebb. Az éjszakait tényleg szépen beszívja. De azt tapasztalom, hogy minden ilyen olajos dolgot, mint a Yamuna krémet is, fura mód imádja a bőröm. Igaz egyszer azt mondta egy kozmetikus, hogy pont, hogy hidratáljam a bőröm, mert attól lesz olajos, hogy nem kap elég tápot :)). És tényleg működik, így 15 év szenvedés után :D.

      Törlés
  4. Na jó, most szerettem bele ebbe a Sleek palettába. Nekem az Ultra Matte Darks van meg. Mostanában kevesebbet használtam, de ideje újra elővennem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azzal is szemeztem, de végül aztán láttam, hogy ebben is matt színek vannak. Amúgy olyan nehéz választani, most még bejöttek a nude paletták is a Sleeknél, hát kész kánaán! :)

      Törlés
  5. Én a Lushtól a Snow Fairy-t használom, és nagyon szeretem. :) Mellette van még a csokis Palmolive tusfürdő, de az nekem túlságosan krémes, nem habzik szinte semennyire és alig tudom eloszlatni a bőrömön.

    Nekem meglett A parfüm, a Cerruti 1881, ennek örülök a legjobban. Emellett nagyon szeretem most a Catrice Gel Eye Penciljeit, bár estére már kicsit megkopnak, de szép színei vannak és álomkönnyű felvinni őket.

    A lakkokat most inkább nem kezdeném el sorolni, úgyis tudod, hogy velük örök a szerelmem, és egyre többféle drágább márkájút vásárolok. :P :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Óóó Snow Fairy <3 :) A Palmolive kicsit nekem is sűrű volt, azért fürdőrózsa segítségével elbohóckodtam vele, de az állagát én sem értem...
      De jó, hogy megtaláltad A Parfümöt! :)))

      Törzsvásárló leszel a naillandnél? :D

      Törlés
  6. Láttad hogy a Sleek-nek van 2 új palettája, főleg natúr-bronzos-barnás színekkel? All night long és A new day a nevük, hónap végén jelenik meg a Make Up Plaza-nál. Én már alig várom hogy megrendelhessem őket, mert mostanában csak az ilyen színeket szeretem magamon. Kontrasztként persze a körmeim meg a szivárvány minden színében pompáznak :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igeen és már csorgatom is a nyálam!! Neked melyik tetszik jobbam? Én képtelen vagyok dönteni, de amúgy nagyon hasonlóak.

      Törlés
    2. Az All night long, egyértelműen. Az nagyon én vagyok. De mindkettőt meg fogom rendelni, mert jól kihasználható színek vannak bennük, és tudom hogy sokat fogom nyúzni őket :)

      Törlés
    3. Makeuplazán már rendelhetők, most nézem! Az All Night Longnak tényleg érdekesebb színei vannak, na majd mesélj, hogy hogy tetszik, ha kipróbáltad! :)

      Törlés
  7. Jó, hogy írtál ilyen bejegyzést újra - február végére lehet én is összeállítom a listám :) Sok újdonság nem szerepel rajta - Helia-D BB krém, egy őszi Essence paletta, változó lakkok, Avon parfüm, bár most hogy jön a tavasz (én már érzem :D) - újra az Yves Rocheres cseresznyevirágos testpermetet használom. Na és pont ma dobtam ki egy rózsás színvilágú essence szemhéjpalettát mert már olyan furán darabosan jött fel az ecsetre...szóval most keresek újat :D A Rossman Lovely márkájával szemezek, de ez amit írsz is nagyon szép.
    Ja és az AHA - C vit - Cosrx géles lemosója tényleg jó kombó, ma pl kimerészkedtem BB krém nélkül :D Szóval hat, bár rendszeresebben kéne használnom...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hajrá, kíváncsi vagyok a te kedvenceidre is (azért biztos találsz még pár dolgot :))!
      A Lovely palettát megvettem nemrég, rossznak nem mondanám, de a színek számát oszd el legalább 2-vel, egy csomó közülük nagyon-nagyon hasonló, felkenve semmi különbséget nem látok köztük. Persze árban még így is jó, mert nincs egy ezres asszem és egy tűrhető minőséget kap az ember ezért (bár azért picit potyogós). Vagy még nézd meg a Sleek Oh So Specialt, az elég rózsaszínes színvilágú :)

      Örülök, hogy működnek nálad is az arcápoló csodák! :)

      Törlés