2016-11-30

November

Alig egy hónap, és rövidülnek az éjszakák! Szeretem ezt az őszt, és kíváncsian várom a decembert is (főleg a másfél hét szabit ohyeah). Novemberben kicsit több időm volt lazítani, igaz, ezt nem feltétlenül mindig olvasásra fordítottam, de így év vége felé egyre inkább igénylem a "csak bámulok ki a fejemből és semmi hasznosat nem csinálok" jellegű szabadprogramokat. 



BESZEREZTEM

Lájtos kis hónapom volt, érkezett egy recim - idén úgyis minimálisan vettem ki a részem belőlük -, meg ajándékba kaptam egy szuper könyvet, mindkettőnek nagyon-nagyon örülök! :) Decemberben szerintem több beszerzésem lesz majd, de nem hiszem, hogy óriási gyarapodás várható.
Anne Bishop: Vörös betűkkel - Kedvesség a Twister Media kiadótól, már olvasom.
Jamie Oliver: Minden napra superfood - Névnapi ajándék anyutól és aputól. Jó hosszú, tele - első látásra mindenképpen - értelmes recepttel, nem elvakultan superfoodos, nem böszme drága és képtelen alapanyagokkal dolgozik, szóval nekem eddig nagyon tetszik. 



ELOLVASTAM

April Genevieve Tucholke: Wink, Poppy, Midnight - Elsőre egészen aranyos könyvnek tűnik, de útközben kiderül, hogy vannak mélységei. A hangulata nagyon erős, tetszik a helyszín (Pacific West Coast), örülök, hogy nem tologattam az olvasását. Amúgy igazi őszi-téli könyv szerintem.
Fabio Volo: Járok egyet - Jöhet a többi Volo is nekem! A Járok egyet nem igazán regény, inkább egy nagymonológ, de én bírtam ezt a Nicót, és olvasás közben arra jöttem rá, hogy örülök, hogy olyan ember vagyok, aki bírja Nicót. Pár évvel ezelőtt lehet, hogy nem szerettem volna annyira. Egy tucat odavetett mondata igazán mélyen érintett, és bár kissé ódzkodom az ilyen megmondós könyvektől, ez nálam totálisan betalált.
Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok - Hmm-hmm, továbbra is kellemes ez a világ, és már most tudom, hogy a következő másfél részt is elolvasom, de néha idegesít picit ez a stílus. Nagyon korhű szeretne lenni, de ez nekem a ló túlsó oldala.


Most megint párhuzamosan olvasok mindenfélét: szakácskönyvet (Jamie), urban fantasyt (Vörös betűkkel) és non-fictiont (Chris Hadfield), úgyhogy ezzel a lendülettel indul a következő hónap, jessz! Gondolkoztam rajta, hogy összedobom a szokásos "X könyv, amit elolvasok télen"-listámat, de ezt most totálisan értelmetlennek látom, például azért is, mert az őszi ötösből is csak egyet végeztem ki (Gonosz pálya), egyet elkaszáltam (A Varázslók), az űrhajósat viszont legalább elkezdtem. Na még meglátom, mert nem csak könyves tervei vannak az embernek.



MINDEN MÁS

Hosszú és tartalmas novemberem volt, valóban kezdek egy kicsit belassulni, de végre nem érzem azt, hogy a hideg és a sötét beköszöntével megszűntem élni. Voltak szombati villásreggelik, pincészet-látogatás, vacsorához kötött összejövetelek, mozi (Dr. Strange, hát, remélem a Rogue One jobb lesz :D), szabadulószoba (esélytelen volt) és sétálós borkóstoló, amit most már úgy várunk minden alkalommal, mint a gyerekek a karácsonyt, utána még pörögtünk egyet a kubai koktélosnál, jesszus, milyen este volt! 
Az unalmasabb felem nekiállt ruhákat szortírozni, fel is frissítettem a ruhatáram pár alapdarabbal, most végre úgy érzem, hogy mindenem van a téli szezonra. Egy unalmas délutánon átrendeztem a nappalinkat teljesen egyedül, nem is értem, hogy eddig miért nem így volt minden elrendezve, ez is alakul, na. Novemberben felfedeztem magamnak a prémium szolgáltatások előnyeit, most ezeken örömködök, a Spotify a legújabb barátom, ezt muszáj volt megemlíteni. (És a Picmonkey premiumra is előfizettem, ami szintén jelentős életminőség-javító hatású, de gondolom ez eléggé hidegen hagy mindenkit :D)

A hónap során egy új Instagram fiókot is létrehoztunk a kis barátaimmal, gyertek a @welovegyor-re sok szép győri képért. :)

https://www.instagram.com/welovegyor/

Szeretném még megköszönni, hogy olyan sokan kitöltöttétek a kérdőívemet, nemsokára közzéteszem az eredményt!

Meséljetek, hogy nektek hogy telt a hónap!

A többiek:

16 megjegyzés:

  1. A Jamie könyvet azt hiszem akkor megrendelem közös ajándéknak nekem és anyának :D
    Hmm az goffris kép! A Vörös betűkkelre épp tegnap nyúltam rá, eszembe is jutott, hogy láttam már valakinél - akkor nálad :D
    A Wink,...-ról lesz majd bejegyzés, a borító csodaszép, érdekelne hogy adjak-e neki egy esélyt? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem, hogy tetszeni fog nektek is a Jamie! :)
      Majd ha megint jöttök Győrbe, erre a reggelizőhelyre is elviszlek titeket! Vörös betűk eddig szuper!
      Huh, ha időm engedi, lesz Wink, Poppy bejegyzés vagy valami többkönyves posztban megpróbálok beszámolni róla. A hazudósokhoz hasonlít kicsit, csak más a környezet meg nem annyira csavaros, de hasonló a hangulata.

      Törlés
  2. Fabio Volót én is szeretem, nekem a Ráadásnap a nagy favorit, azt nagyon szerettem tőle. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztosan el fogom olvasni azt is, mert nagyon tetszik Volo stílusa, jó fej lehet az életben is! :)

      Törlés
  3. Ilyen balesetek az én könyveimmel is előfordulnak, nem lehet mindig makulátlanul tartani őket.:)
    Ruhákat én is fogok szortírozni, az edzőteremben van adománygyűjtő doboz, majd oda elviszem őket.
    Mi is lakást csinosítottunk, végre megjött a számítógépasztal és a hozzá való szék, végre nem olyan üres a nappalisarok. Van új vasalónk is (a felnőttkor örömei:P) és végre rávettem magam, hogy vegyek szigetelőanyagot az erkélyajtóra, úgyhogy a lakás örüljön, neki már megjött a Jézuska.:D
    Könyveket is kellene rendezgetnünk, de az iszonyat munka lesz.
    Jaj, a Rogue One... már SW-mérgezésem van, mindenhol ebbe futok bele, és még nem jutottunk el a filmig.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindegy, ezek tárgyak, ők szolgálnak minket, nem mi őket. :)
      A felnőttkor örömei, ismerős :D Bár nem vasaltam vagy két éve. :D Nagyon kedvesek vagytok, hogy a lakáskát is megajándékozzátok! Én múltkor a könyveket is átválogattam, csak még el kéne vinni valahova a kiszortírozott darabokat, azokat, amiket tuti nem fogok tudni eladni.

      SW... tegnap láttam karácsonyi SW-os pólókat :O Fergetegesek, de megértem, ha valaki agyfaszt kap már tőle. :)

      Törlés
    2. Nálunk kell heti négy ing miatt. Éljenek a non-iron darabok.
      Ha én akarnék lenni a Marie Kondo 2, azt mondanám, törődj a lakásoddal, és ő is törődik veled.:D
      Nekem írtak a Molyon, mert Bleeding Bride olvasókört szervez a településén, de a könyvtárnak nincs kerete új könyveket venni, tőlem néhány oda fog menni. A többi, hát... jó kérdés.

      Jáááj.:D Igen, ez a bajom, hogy MINDENÜTT ezt látni.

      Törlés
    3. Ja igen, nem mindegy, hol dolgozik az ember...
      Hahaha :D Remélem, a ruháim hálásak, amiért nem vasalom őket :D
      Amikor már a konzerv kukoricán is rohamosztagos van, akkor azért már én is besokallok, nyugi. :D

      Törlés
  4. Az "így vigyázok a könyvekre" kép olyan megnyugtató! :) Máskor is kérek ilyet!
    Csudásak a képek, a Vörös betűkkel pedig remélem tetszeni fog végig. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Okés. :D Majd egyszer lefényképezem az összes könyvet, amit a macskám megrágott. :D
      Köszi! :)

      Törlés
  5. A Wink, Poppy, Midnight-ot én is kivettem a könyvtárból, békávézós könyvnek szántam mert jó nagy betűkkel van szedve és ahogy olvasgattam nem egy belemélyülős történet, de majd meglátjuk.
    Elolvastam A lélek botanikáját, itt köszönném meg a múltkori ajánlót, most pont erre volt szükségem, nagyon sokrétű és lebilincselő könyv. Néha kellenek ilyen könyvek nekem, ahol nem a klasszikus happy end jelenti a befejezést, mégis érezni, hogy ez így kerek, ennek így kellett történnie, tényleg tökjó volt, na. :)
    Fabio Volo-t már múltkor is ajánlottam, most is azt mondom, olvass tőle minél többet, megéri. Én elsősorban a humorát szeretem, pedig sokszor komoly hangvételűek a történetei, de olyan író, aki tud nevetni a saját nyomorán is. Egyébként nagyon aktív a közösségi oldalakon, érdemes követni, tökjó fej lehet az életben is :)
    A Spotify-ra én is előfizettem vagy 2 éve, az egyik legjobb találmánynak tartom (és csak halkan merem megjegyezni, hogy ilyenkor nem értem miért hisztizik egy fél ország mikor színvonaltalan, hulladék rádióadók szűnnek meg, khm...jó-jó, tudom, velem van a baj :) )
    Újra olvasok, nem tudom, mi történt, mintha átszakadt volna egy gát, baromira örülök neki, visszairatkoztam könyvtárba is, sőt, úgy döntöttem a központi Szabó Ervinbe is beteszem a lábam ebben a hónapban (hihetetlen, de még sosem voltam), nem csak a kerületibe. Nekem is lesz téli munkaszünet, 2,5 hét, alig várom, utazás (belföld), olvasás, evésivás, nagyon kell már. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gyorsan lehet vele haladni, rövidek a fejezetek, úgyhogy jó lesz a bkv-ra. :)
      Nagyon örülök, hogy betalált nálad A lélek botanikája, láttam, hogy olvasod, és arra gondoltam, hogy jaj nehogy mégis elmenjen a kedved az olvasástól egy kisebb kihagyás után, mert azért nem egy annyira magával rántós könyv, elég lassú, de szuper, hogy ennyire megérintett téged is a szépsége. :)
      A könyvtárazás is nagyon be tudja lelkesíteni az embert, nekem hiányzik, de most annyi olvasatlan van itthon, hogy nincs pofám még kölcsönözni is. Meg tudom, hogy akkor nem lesz megállás. :D
      Magyar rádiók, jézus... hagyjuk is. :D amúgy nyilván az a "titkuk", hogy ingyen vannak. És az átlag magyar nincs hozzászokva ahhoz, hogy valamiért fizetni kell, inkább tűri az ingyenes szart (akár egy fizetős szolgáltatás ingyenes verzióját is), mint hogy kifizesse három tejeskávé árát havonta.

      Jó pihit és szép élményeked neked a téli szünetre! :)

      Törlés
  6. A Spotify jó dolog, most is az szól, miközben olvasom a bejegyzésed. :)
    A könyvek nálam is sérülékenyek, mivel utazás közben olvasom őket, sokszor meggyűrödnek. De én nem vagyok az a típus, aki mindenáron makulátlanul akarja tartani őket, legalább látszik, hogy nem csak dísznek vannak. :)
    Valamennyit én is belassultam novemberben, de most a december első fele nagyon pörgősnek ígérkezik, de nem bánom. Én már csak ilyen vagyok. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor tényleg csak én vagyok ilyen slow poke, úgy tűnik, mindenki használja már a Spotify-t ezer éve. :D
      Igazad van, én is úgy vagyok a tárgyaimmal, hogy az esetleges sérüléseik is hozzájuk tartoznak, a saját könyveim nem lesznek értéktelenebbek egy gyűrődéstől vagy kávépöttytől.
      Decemberben nálam se lesz megállás, de szerintem ez egy ilyen időszak, a karácsony ürügyként szolgál egy csomó találkozóra.

      Törlés
  7. Kata, olyan jó volt olvasni a zárásod, jó látni illetve érezni, hogy most úgy minden a helyén van nálad, nem? :)
    Nekem is csurog a nyálam a kép láttán, még jó, hogy túl vagyok már a reggelin :)
    Ne aggódj, ilyen könyves balesetek nálam is előfordulnak, Murphy h pont azokkal a könyvekkel, amelyekre szeretnék vigyázni.
    A Wink, Poppy, Midnighttal most felcsigáztál, lehet h teszek vele egy próbát.
    Tudtam, hogy Volo be fog jönni, én is szeretem, imádom a humorát, sokaknak sok (testnedvek meg egyéb dolgok emlegetése pl) de engem ez sem zavar.
    Picmonkey-t használtam, de nem fizettem elő egyelőre rá, csak az ingyenes funkciókat próbálgattam eddig. Spotify-t pedig még csak hallomásból ismerem :)
    A győri instához gratulálok nektek, öröm nézni a képeiteket!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Asszem igen, de sosem merem leírni, mert félek, hogy elkiabálom. :D
      Jah, ezt a gofrit én is enném bármikor...

      A könyvek csak tárgyak, az ilyen sérülékeny védőborító meg totál fail szerintem, tök jó, hogy védi a belsőt, de pont ronda lesz, ha a külső meggyűrődik.

      Volo tényleg vicces, jó volt ilyen kellemesen humoros könyvet olvasni, a testnedvek emlegetése meg szerintem hozzátartozik a férfilélekhez. :D

      Picmonkey-nak az ingyenes része is tök jó, most találtam egy beállítást, ami viszont prémium, úgyhogy úgy döntöttem beruházok.
      Viszont ha szeretsz zenét hallgatni (meg esetleg gondban vagy, hogy mit hallgass), nagyon tudom ajánlani a Spotify-t, most valami durva akciójuk is van a prémiumra (1 euró asszem 3 hónapra).

      Köszi! :)

      Törlés