2012-12-16

Könyvtár és a shea vaj



Pénteken szabadságon voltam, nyilván ilyenkor a normális emberek alszanak, ameddig csak lehet, én viszont már nyolc után otthon voltam, ettem a nutellás kifilt, miközben anyu írta a bevásárlólistát apunak. Kihasználtam a lehetőséget, és elmentem apuval a vásárcsarnokba, de csak azért, mert ott van mellette a városi könyvtár, és így legalább nem kell majd cipekednem. Rá kellett viszont jönnöm, hogy a gyerekkönyvtár 9:36-kor még nincs nyitva, viszont előbb oda kellett visszavinnem például A hobbitot (olvasatlanul...), hogy a felnőttben tudjak válogatni. Úgyhogy: könyvek vissza a kocsiba, én meg apuval a gurulóskocsis totyogó nénik, kopasz hentesek és illatos szalonnák közé. 
20 reménytelen perc után szaladtam az autóhoz a könyveimért, amikor utánam kiáltott egy ember, hogy ilyen szép bőrnek ilyen szép szappan jár, szóval muszáj volt megállnom. A szappanok tényleg gyönyörűek voltak, de elég hülyén hangzott volna, ha azt mondom, hogy "én nem használok szappant", úgyhogy a pasi - látva a tanácstalanságomat - tovább mutogatta a csodás shea vajas termékeit, az egyik dobozban organikus shea vaj (miért olyan büdös, miért???), aztán voltak ott ajakápolók is shea és kakaóvajjal. Igyekeztem erős maradni, és egyetlen ajakápolóval távoztam, ami valami szuper, csak hát a szagával nem tudok kibékülni, oda is adtam anyunak. De annyira hatásos egyébként, van olyan jó, mint a carmex, csak mondjuk negyed annyiba kerül, úgyhogy azt hiszem, jövő héten visszaküldöm aput egy kakaósért :). 
Mondtam az árusnak, hogy de jó, hogy csak könyvtárba jöttem, erre ő, hogy "Na, csak nem tanulni megy? Az én lányom mindig tanulni megy a könyvtárba." "Hát, én olvasni megyek."

Amúgy az egynapos szabi alatt még a Skyfall-ra is eljutottam végre, továbbra is imádom James Bondot, igaz, a rajongásom a legutóbbi rész kapcsán elég erősen megingott, de most újra elvarázsolt a sok-sok londoni kép, Skócia, Isztambul és a vicces, új, hipster Q. 
Aztán volt egy körünk még a nagyteszkóban is anyuval, mert nekem fekete törölköző kell, meg vettünk tepsit meg jénait nekem, igen, NEKEM, mert véééégre lesz saját konyháááááám! De erről majd később...


5 megjegyzés:

  1. A shea vaj nagyon jó, nekem van egy kis tégelyem és úgy vigyázok rá, mintha a Szent Korona lenne.
    Óó, saját konyha?! Gratulálok:))

    VálaszTörlés
  2. Csak kár, hogy olyan szaga van, mint egy ázott kecskének. Nem lehet valahogy felillatosítani? :) csak mert gondolkozom rajta, hogy veszek egy dobozzal, mert a bácsi 1000 Ft-ért árulta.

    És igeen, 2-3 hónap és indul az összeköltözéses projektünk, szóval lesz saját konyha meg játszós szoba Lego sarokkal:D

    VálaszTörlés
  3. :DD Én 600-ért vettem és szagtalan.
    Hát ez irtó cuki:)

    VálaszTörlés
  4. Ó, értem, akkor még lehet érdemes körülnéznem máshol is, meg azt se tudom, kell-e az nekem egyáltalán:)

    VálaszTörlés
  5. Nekem segített a bőrömön, de a kezemre és a lábamra is kenem, mert azok könnyen kiszáradnak.

    VálaszTörlés