2013-11-28

Mit kensz a szádra?

Az ajakápoló-mániám gimis korom hajnalára eredeztethető, ekkor kezdtük el mániákusan gyűjteni őket az egyik barátnőmmel, és emlékeim szerint akkor még csak a Labello létezett, de bármelyikünk ment külföldre, hozott a másiknak (és persze magának) valami olyan ízt, színt, ami Magyarországon nem volt kapható. Gyanítom, hogy a Labello régebben sem volt hatásosabb, de valahogy az akkori termékeik érdekesebbnek tűnnek így visszatekintve, emlékszem az ananászos, a mangós meg a narancsos ajakápolóikra... Aztán volt még egypár tűrhető próbálkozásuk, de ma már eszembe nem jutna ezt a márkát vásárolni, tényleg nem jó semmire, csak arra, hogy naponta kilencvenkétszer bekend vele a szádat. Úgy rémlik, hogy a Labello egyeduralmát a Bebe törte meg, a hasonlóan semmirekellő, de legalább vaníliaillatú termékivel. Pár hónapja én hülye vettem megint egyet, hát legszívesebben kidobnám, de becsülettel elhasználom, már nincs benne túl sok (ami ugye annak köszönhető, hogy ezzel is naponta kilencvenkétszer kell bekenni a szánkat, ha akarunk bármit érezni).

Jelenleg 9 különböző példányt használok felváltva, és higgyétek el, nem azért van ennyi a birtokomban, mert nem bírom megállni, hogy újabb és újabb márkákkal szélesítsem a repertoárt, hanem mert egyszerűen nem találtam még meg az igazit. Illetve volt egy rövidebb korszak, amikor azt hittem, igen, de mostanában már a régi nagy szerelemmel sem vagyok makulátlanul elégedett, és a szívem átpártolt egy olyan darabhoz, amelyik korábban nem volt benne a top háromban sem. 


1. Hawaiian Tropic Lip Gloss - Ezt a mangó és papaya illatú szájfényszerűséget egy éjjel-nappali boltban szereztem kettőszáz forintért. Fogalmam sincs, hogy eredetileg mennyibe kerül, de a márka naptejeinek árából kiindulva gyanítom, hogy ennél valamivel drágább. Ápoló hatása elég kevés van, ráadásul ott az a csúnya Paraffinum liquidum az összetevőlistájában, viszont az illata mennyei, az íze is elég jó, emellett nem szárítja az ajkakat. Az egyik ritkán használt táskámban hentereg, úgyhogy ebből kifolyólag nem veszem elő túl gyakran.

2. Blistex Classic - Ennek az ajakápolónak az összetevőlistája már jóval barátibb anyagokkal indul: kókuszolaj és méhviasz segít kordában tartani az ajkak állapotát, emellett tartalmaz még jojoba- és napraforgóolajat, kamillát, E-vitamint. Nagy kár, hogy ennek ellenére velem egyáltalán nem kompatibilis, de ez semmit nem jelent, mert elég sok rajongója van ennek a terméknek, szóval lehet, hogy a hiba az én készülékemben van. Nagyon lágy és puha, de én úgy érzem, nem szívódik fel, és megkeményíti a bőrömet. Egyébként vaníliás-édes illata és íze van, lenyalogatós. 

3. Oriflame csokoládés univerzális balzsam - Jelenleg ő a kedvencem! Érdekes, hogy amikor megkaptam, annyira nem voltam elájulva tőle, meg a belenyúlós ajakápolók amúgy sem a szívem csücskei, de az utóbbi időben rá kellett jönnöm, hogy ő teljesít a legjobban. Szép lassan a csokiillattal is megbarátkoztam, egyébként egy könnyed állagú krém, ami nagyon jól hidratál, nem szárítja az ajkaimat. Biztosan újraveszem valamelyik verzióját (kapható még egy pár illatban, én a kókuszosra gyúrok, csak találnom kell valakit, aki Oriflame-mel foglalkozik). Sajna ez is dugig van ásványi olajokkal, de úgy tűnik, nekem ez kell, nem a kókuszolaj.

4. Avon Naturals bőrápoló balzsam méhviasszal - Ennek is az ásványi olajok a fő összetevői, de egyébként sem nagy szám ez a balzsam, nem is érdemes rá túl sok szót vesztegetni. Nem hidratál, nem szárít, olyan semmilyen, és mivel ez is elég édes, könnyen lenyalja az ember. 

5. The Body Shop mangós ajakbalzsam - Shea vajjal, ricinusolajjal és méhviasszal táplálja az ajkakat - már akiét. Nem tudom, mi bajom ezekkel a természetes összetevős cuccokkal, de nekem nagy csalódás ez a TBS ajakápoló. A legjobban azt utálom benne, hogy ahogy belélegzem, csípi a torkomat az illata, emiatt nem túl komfortos viselet. Az illata mennyei, de én ezzel végeztem a Body Shop ajakbalzsamjaival.

6. Carmex Original Stift SPF15 - Az első kármekszemet Angliában vettem, és utáltam az ízét, mert keserű, mint az állat, de a hatásától dobtam egy hátast, meg az is nagyon tetszett, ahogyan a benne levő mentol vagy a kámfor kellemesen bizsergeti a számat. Azóta már jó néhányat elfogyasztottam, és a mai napig úgy gondolom, hogy ez az egyetlen ajakápoló, amit nem kell folyton újrakenni, hanem fixen ottmarad. Valamilyen különös oknál fogva mégis nagyon hamar fogy, lehet, hogy eleve nincs túl sok a stiftben. Szeretnék majd egy tégelyeset is, az sokkal szexibb. Petrolatum a fő összetevője, tényleg azt érzem, hogy lezárja a bőrömet egy vastag réteggel, ez ennek az anyagnak a jellemző tulajdonsága. Mostanában már nem vagyok érte oda annyira, túl nehéznek érzem, de még mindig kiemelkedőnek tartom a Carmexet a többi ajakápoló között. 

7. Aldo Vandini ajakradír - Az ásványi olaj mellett még parabént is tartalmaz, gondolom kitaláltátok, hogy ez is a kedvenceim közé tartozik. Imádom a káros összetevőket! Pinduri sárgabarackmag-olaj is van benne és cukor, ami szintén nem egy nagy mennyiség, de elvileg neki kéne radírozni. Egy Lush ajakradír mellett persze ez nulla, de más a funkciója, mert ez alapvetően mégis csak egy ajakápoló. Nagyon fincsi, szájfény állagú cucc, egyáltalán nem szárít, és vicces benne a sok cukordarabka. 

8. Balea Urea ajakápoló - Méhviasszal, ricinusolajjal, panthenollal meg ezzel az urea nevű akármivel ápol, ez utóbbinak származásával kapcsolatban inkább nem árulok el semmit. Krémes, kicsit folyós állagú ajakápoló, az egyetlen hibája az, hogy világosítja az ajkakat, mert egy fehér színű kence van a tubusban. Az illata nagyon kellemes, már-már vaníliás, és nagyon jól hidratál, nem is értem, hogy miért nem használom gyakrabban.

9. Himalaya Herbals kakaóvajas ajakbalzsam - Sokakkal ellentétben én nem szeretem az illatát, valamint a hatásától sem vagyok elájulva. Nagyon kemény ez az ajakápoló, és a bort bevonja egy olyan réteggel, ami aztán valahogy megszilárdul, és még cserepesebb lesz tőle a szám. Egyébként ricinusolajat, kókuszolajat, nyilván kakaóvajat, méhviaszt és mangóvajat tartalmaz. 

Nálam egyértelműen a Carmex meg az Oriflame univerzális balzsam a nyerő, de még mindig keresek tovább... Legközelebb az Alverde körömvirágos ajakápolóját fogom kipróbálni, de egyelőre azt gondolom, bőven van mit elhasználni, mostanában biztosan nem fogok újat beszerezni.

Nektek melyik a kedvenc ajakápolótok? 

37 megjegyzés:

  1. Nekem ez a Himalaya Herbals a kedvencem, talán életem ajakápolója :) számomra tökéletes. Az Alverde körömvirágosát használtam még nagyon régen, nagyon elégedett voltam vele, puhább ennél a kakaóvajasnál, de hasonlóan zsíros. Ezt az Avonos balzsamot nagyon szeretem, kár azért az ásványi olajért, viszont a kiszáradt nózimra ezt szoktam kenni náthásan, és szerintem jól teljesít. Nem tudom, engem a Carmex sosem izgatott... amióta van a natúrmániám, azóta pláne nem. Azt hiszem, ajakápoló ügyben teljesen máshogy vagyunk kalibrálva :)

    VálaszTörlés
  2. Hehe, úgy tűnik, tényleg pont ellentétes az "ízlésünk":) Nekem mondjuk nagyon problémás ajkaim vannak, sokat vesződök vele, meg van egyfajta függőségem is, hogy folyton be kell kenni.
    Egyébként erről az ásványi olaj dologról nagyon megoszlanak a vélemények, jót és rosszat is olvastam már róla.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem is értem, miért vitáznak rajta ennyit, felesleges ennyire pánikolni és fröcsögni rajta. A vegyész szüleimet kérdezve én azt szűrtem le, hogy ártani nem árt, nem tud, hiszen a bőrfelületen marad. A szilikon dettó. Csak én nem vagyok hajlandó ilyesmiket többé magamra kenni, nem akarom elhinni, hogy valóban szükség lenne rájuk... az én hajam, bőröm tökéletesen és nagyon gyorsan átállt, és jó döntésnek tartom, hogy kiiktattam őket. Más példája viszont - mint ahogy a tiéd az ajakápolókkal -, azt mutatja, hogy ez nem egy általános és mindenkire érvényes dolog.

      Törlés
    2. A szilikont én is kiiktattam (már csak a hajvégápolóról kéne lemondanom), arra én is könnyedén át tudtam állni.
      Valószínű vannak ennél szörnyűbb anyagok is, engem a mannaszappan riogat naponta azzal,hogy milyen vegyszereket használok... A parabénekkel kapcsolatban sem tudom, hogy mit gondoljak.
      Azért megnyugtató, hogy a szüleid azt mondják, hogy nem halunk bele ezekbe a cuccokba :)

      Törlés
  3. Istenem, még egy ajakápolófüggő! :) És pont ugyanazzal a problémával küzdök, mint te, nem találom az igazit.
    Jelenleg egy mandulás Yves Rocherem van, nem használom még túl sok ideje, de az a helyzet, h nem érzem, hogy annyira nagyon ápolná az ajkam. Van egy gyógyszertári Primusom, aminek se a csomagolása, se a semmilyen illata nem tetszik, meg egy ajándékba kapott teljesen természetes ajakápolóm, aminek elég jó a hatása, de az illatát nem szeretem. :)
    Emellett este még sheavajjal szoktam bekenni, de azt napközben mégse hurcolásznám magammal.
    Ha rátalálnál mégis az igazira, mindenképp írd meg! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezeket nem is ismertem eddig! :) Most Maybelline BabyLips őrület van mindenhol, de kb biztos vagyok benne, hogy az is csak egy sokadik ugyanolyan nulla hatású lenne, mint az eddigiek.
      Szólok, ha megtaláltam, de eddig tényleg talán a Carmex vezet, bár az illata azért neki sem túl hívogató.

      Törlés
    2. Igen, a BabyLips tényleg most sztár, de én is biztosra veszem, hogy csak egy Labello kettő.
      Ja, még egy Neutrogenám van, az is jó, nem is tudom, miért nem használom többet. :)

      Törlés
    3. Na, még olyat sem próbáltam, de megjegyzem magamnak, valamiért szimpatikus az a márka, pedig még nem sok mindenem volt tőlük.
      Aha, tuti nem jó semmire a Baby Lips, csak jó a marketing:)

      Törlés
  4. Jelenleg az Avon Naturals bőrápolóját használom ajakbalzsamként, de a héten megérkezett az Oriflame ribizlis változata, szóval hamarosan váltok:) Szeretem mert ha nem is kifejezetten hidratál, megóvja az ajkakat a kicserepesedéstől és rúzs/szájfény alá pont jó! Amúgy hétvégére terveztem én is egy egy hasonló ajakápolós bejegyzést :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az Oriflame-et biztos szeretni fogod, én is rúzs alá használom, és tökéletes! :)
      Úgy látszik, a hideg idő többünket inspirál az ajakápolós bejegyzések írására:)

      Törlés
  5. Néhányan annyira lelkesedtek a Dr. Organicért, hogy kipróbáltam (kicsit hüledeztem az ára felett) és nem érzem, hogy átfúna rajta a szél. A Labello nekem szájfénnyel kombinálva működött.
    Kicsit visszasírom azt a szőlőzsírt, amit kiskoromban nagyanyám hozott a falusi patikából, csak ezüstös fóliába volt csomagolva, de úgy emlékszem, hatékony volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szőlőzsír! :) ilyen ezüstösfóliásra nem is emékszem.. amúgy lehetett bármi köze a szőlőhöz?:)

      Törlés
    2. Halvány fogalmam sincs.:)

      Törlés
  6. Huh ezeknek a jó részéről nem is hallottam :D Régebben én is csak Labellót használtam, de rájöttem, hogy többet árt, mint használ. Idén (a krémmánián böngészve) ráakadtam a töktermészetes és tökmagyar Primusra - jó zsíros, meg béna a csomagolása, de nekem ez bevált. Ha meg egy kis színre vágyom a Müllerben vett maracujás használom (bár ennek igen erős íze-illata van, tényleg a torkomban érzem én is).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Melyik primust használod? Úgy látom, több is van, egyébként én meg erről nem hallottam még. De a másikról sem! A torokcsípősek nagyon nem jók:(

      Törlés
  7. Félórát pötyögtem egy kiba***** hosszú hozzászólást, erre nem küldte el! Hnap újrafogalmazom... Csak annyit előrejáróban, h a függőségeddel és a felhalmozási mániáddal nem vagy egyedül. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. és persze elöljáróban, csak picit szétvetett az ideg (még most se higgadtam le, tényleg vagy fél óráig pötyörésztem, h minden fontos jóról és rosszról beszámoljak)

      Törlés
    2. Jaj, sajnálom, az rohadt idegesítő. Már csomószor megfogadtam hasonló esetekben, hogy crtl-c-zek egyet, mielőtt elküldöm, néha, hosszabb kommenteknél eszembe is jut... De csak néha:(
      Azért remélem lesz kedved visszatérni :)

      Törlés
    3. Már lecsillapodtam, de mivel most nincs sok időm, csak a lényegeseket emelem ki! ;)
      Szóóóóóóóval az én fő kedvencem tizenéve már a carmex, abból is leginkább a speckó zöld kupakos (fresh mint) változat, ami másként mentolos, talán inkább kevésbé és nekem tetszőbben, semmiképp sem jobban, mint azt a neve sugallja. De volt már meggyesem, epresem is, a vaníliással még csak szemeztem, félek ettől az ízkombótól. :) Most sajnos csak simám van, stiftesem és tégelyek kiszerelésben, ez utóbbit utálom és nagyon ritkán nyúlok csak hozzá, ha már semmi mást se találok. :)
      Én nem érzem, h filmréteget kenne az ajkaimra és hasonlók, tudom, h ha ez van rajta akkor utána garantált a puhaság vagy a gyors regenerálódás. :)

      Ált. sulis elsős voltam, mikor 90-ben megjelent a pesti gyógyszetárakban a kék és a pink labello, nekem nem is lehetett csak az elsőből, hiszen a pinkre az volt ráírva, h elszínezi az ajkakat (pedig nem is), de anyukám (amúgy liberális szemlélete ellenére) akkor úgy döntött, h 7 évesen még pici vagyok a rúzsozáshoz (és nem is bántam végül, a kéknek jobb íze is volt, mert persze az anyának vett pinket is sokszor kipróbáltam és baromira arra vágytam, h elszínezze az ajkaim...). A mai fejemmel persze máűr nem vennék labellot, de évekig volt hű társam (mármint függőségem tárgya) és végül is érthető, hiszen az előtte kapható gyógyszertári szőlőzsír után ez maga volt a mennyország, mind ízben, mind dizájnban és talán hatásban is (ezt persze nem tudom, azt csak vész esetben kentem párszor a számra, mikor anya télen rám parancsolt, h most már aztán szanaszét fújta a szél). Aztán évekkel kséőbb jött a kék bebe, amit én még jobban szerettem még 3 éve is volt belőle egy példányom, igaz már nem vettem, hanem ajándékba adták a kedvenc kleenex balzsamos zsepimhez, de örültem neki. :)

      Két évvel ezelőtt írtam egy vendégposztot nagy ajakápoló teszt címmel (ám végül nem jelent meg a blogon, mert többen írtuk és néhány másik nem készült el meg közben már ki is tavaszodott a végére, sebaj), 17 félét vetettem össze, akkor volt a legnagyobb gyűjteményem, de most is 6-8 darabbal simán rendelkezem, pedig már nem veszek felesleges darabokat (na jó, olykor mégis belefutok, de azt hiszem, h baromi jó lesz).

      Jelenleg használok még egy sephora saját márkás kencét, amit kaptam egy barátnőmtől, bebéhez hasonló illata van és egész jól hidratál. Szívesen nyúlok hozzá, pedig a külleme elég semmilyen.
      Érdemes még megemlíteni a Greenland ajakápolót, az én kedvencem a gránátalmás és a mangós, bár e két ízzel nekem évek óta bármit el lehet adni. De tényleg jól működnek, roppant kellemes az ilaltúk, guszta a csomagoláson a kép, még azt is megbocsátom, h féloldalas (rúzs formájúra) van kialakítva a cucc benne (a spehorásban is), de ezeket pár alkalom után úgyis lelapítom.

      Törlés
    4. és olyan hosszúra sikeredett, h nem ment el egybe. :)

      Nagyon jók a Bagdes ajakkencéi is (és ráadásul organikus, hurrá!), csak sajnos itthon szintén nem kaphatóak, kicsik, de nem kell belőlük sok és jól hidratálnak. Nekem vaníliás és gyógynövényes volt, szerettem.

      Utóbbi időkben nagy csalódást a dr. organic gránátalmása jelentette, egyrészt nem volt jó az állaga, folyton egy ragasztóstift jutott róla eszembe, úgy nézett ki (bár ez már csak szőrszálhasogatás, ha jó lett volna, nem érdekelne a küllem), és nagyon bénán muzsikált maga az ápoló. Ha véletlenül picit többet kentem akkor szörnyű íze volt és egyébként sem volt semmi köze a gránátalmához, tök kellemetlen íze volt. És persze drága is, ennyiért már simán kapok egy jóféle carmexet vagy rendelek a világ másik végéről egy jó organikus cuccot. :)
      (Egyébként megjegyezném, h a kedvenc fodrászkellékesemnél pont ugyanannyiba kerül a carmex 7-8-9 éve, bár már a speckóbbakat ők se nagyon tudják beszerezni, hivatalos forgalmazói mivoltuk ellenére... :/)

      Az általad említettek közül volt szerencsém a blistexhez (málná-limonádéshoz is, az abszolút bukós volt), nem volt rossz a sima és olcsó meg sok helyen beszerezhető, de azért nem vált kedvencemmé. Az aldo valdinisből sima sárga tubusosom volt, ami télen a hidegben jól megkeményedett és nehezen lehetett kinoymni a csőrből, nyáron meg extra híggá vált, de állagtól függetlenül baromi könnyű voplt belőle sokat kenni, akkor perdig annak is ramaty íze volt. Nem szerettem túlzottan, vártam már, h elfogyjon (és szerencsére egyszer csak megváltozott az íze, még bénább lett, dobtam is ki nyomban).

      Tavaly két napig is többször kenegettem magam az egyik baártnőm friss szerzeményével, a HH kakaóvajasával (mert szegeden barátnős összejöveteleztünk és mindig kínálgatta, mikor a fagyos utcára kimentünk:)), nem éreztem nagy durrnak, nekem az íze sem volt megnyerő és az állaga, hidratálása sem.

      Régen még imádtam a neugrogenákat, volt egy büdösebb és egy lájtosabb verzió, mindkettőhöz többször volt szerencsém, de az illatosabb nem volt olyan ápoló, a másiknak pedig a szagát untam meg.
      2 éve próbáltam az alverde körömvirágosát is, nah az is baromi könnyen túlkenődik az ajkakon, többször nyomtam magamra túl vastag réteget (nem is erőből, ráolvad pikk-pakk, észre sem veszed), annak sem tetszett az íze, pláne nem nagy dózisban. És némileg olyan filmréteg hagyósnak is éreztem, olyan túl nehéznek, nem bántam, mikor elfogyott (és nem is tervezem újra venni).

      Most beugrott egy nagyon régi kedvencem is, avonos, mangós, még gimi 2-3-os voltam, mikor rendeltük anyával, nah azt imádtam. Ahogy végül is az ízesített labellokat is, minden külföldi utamról hoztam egyet, abból is a trópusi volt a kedvenc, nah meg az epres (de az már jól be is pirosította a szám, az akkori pasim ki is volt tőle, mikor egyszer magamra is kentem, rájött, h napok óta ő is így néz ki, mert épp beteg volt és azzal kenegettem... :D).

      Nehéz megtalálni az igazit, meg folyton jelennek meg új alternatívák, jönnek új hullámok (én most az eost akarom meglesni, annyira guszta, bár a tégelyes mivolta némileg visszatart...), de azért nem árt 1-1 örök kedvencet megtartani. Meg szerintem egyszerre 3-4-5 darabot se gáz használni, 1-2 év alatt úgyis simán elfogynak és jó, ha minden zsebben/táskában/asztalon van egy kéznél és nem kell kézkrémmel szájat kenegetni és hasonlók.

      Nah most ctrl-c-zek... :)

      Törlés
    5. 1-2 komment elvesztés után hetekig másolgatok, aztán elkezdek leszokni róla. aztán pár hónap múlva meg megint jön a mérgelődés, így van ez. :)

      Törlés
    6. Egy kis olvasnivaló nekem péntek estére :) Köszi, hogy visszajöttél és ilyen sokat írtál!
      Mivel te is Carmex-párti vagy, azt hiszem, egyezik az ízlésünk, szóval a véleményed nekem releváns, bár egyébként jó párat nem ismerek azok közül, amiket felsoroltál.
      Majd ha a Müllerben járok, megnézem a Greenlandet, csak olyan ritkán jutok el oda, aztán meg csak nézem a sokmindent, és nem tudom eldönteni, hogy mit vigyek haza :D
      Még ezt néztem ki magamnak:
      http://kremmania.hu/kremek/bee-natural-acai-berry-lip-balm
      és ha már méhecskék, ezek is nagyon piszkálják a fantáziámat:
      http://www.feelunique.com/search?csf=true&q=burt+bees

      Húú az eosra én is nagyon kíváncsi vagyok, de az szerintem nem úgy tégelyes, mint a többi, hanem kiáll a belseje gömb formában, vagy tévedek? Valamiért ez a kép él a fejemben. Ha így van, akkor azt gondolom, lehet kenni belenyúlkálás nélkül.

      Hú, a régi klasszik pink labellóról meg is feledkeztem! Csak arra a béna pearl shine-ra emlékeztem, meg aztán volt belőle egy arany (?!?!?) változat is. Istenem, a régi szép idők... :)

      Törlés
    7. Müllerhez tagadhatatlanul bevásárló lista kell, különben 100%, h valami kimarad, még ha csak 2 dologért is ugrik be az ember (és persze másik min. 5 nem tervezett vándorol a kosárba). :D

      Igen, az eos az kiálló gömb formájú, de arra gondoltam, h biztos van még a vízszintes rész alatt is, ahhoz meg már egy idő után a szájcsücsörítés sem megoldás, bár erre már nagyon a vége felé lehet szükség, ezért is jegyeztem meg magamnak, h ha valami olyan oldalról rendelek, nehogy kihagyjam. :)

      Ezt a Burt's beest már én is nézegettem többször is, nagyon guszta és többen lelkesítően írtak róla, egyszer ezt is be fogom szerezni.

      Én igazából úgy vagyok vele (talán picit Te is), h mivel vagy egy fix és bevált ajakápolóm, így nem aggódom, h végre mikor találom meg az ideálisat, ellenben szerintem sosem lesz olyan, h csak egyfélém lesz (mert azt keresgélni kell, uncsi és akkor sosem vagyok ajakkence nélkül), viszont akkor mellé már hasonlóan hatékony és kedvenc változatokat szeretnék beszerezni. :)

      Köszi a Bee naturalos tippet, múltkor már láttam is, ha picit elfogy a tartalék készlet veszek is egyet. Vár még rám eg yilyen
      http://www.iherb.com/Sierra-Bees-Organic-Pomegranate-Beeswax-Lip-Balm-with-Vitamin-E-15-oz-4-25-g/45759#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=lip%20balm&rc=489&sr=null&ic=3 (bár olyan olcsó volt, h félek tőle...) meg még két greenlandes is bontatlanul.
      És fent van még a mindenképp ki kell próbálni listámon a Hurraw márka (pl. ez http://www.iherb.com/Hurraw-Balm-Lip-Balm-Grapefruit-15-oz-4-3-g/39448#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=lip%20balm&rc=489&sr=null&ic=14) és a Crazy rumours is. :)
      És mindig bővül a lista, most ugye általad is... :D

      Törlés
    8. Most feltévedtem a feelunique.com-ra és találtam rengeteg burt's bees cuccot, annyira édes csomagolásuk van! Essie Button ezeréves postjában láttam, hogy volt náluk régen meglepi csomag 20 fontért, és rengeteg minden volt benne, de sajna már nincs, pedig nagyon ráizgultam.
      Na ezekről sem hallottam még, amiket linkeltél. Viszont nekem grapefruittal MINDENT el lehet adni :D

      Törlés
    9. Ajánlom neked a Sminknapló blogot (http://sminknaplo.blogspot.hu/, Kriszta is grapefruit mániás. :)) (bár ő is régi motoros a bjuti szférában, valószínű ismered is)
      Feeluniqe-ról már rendeltél is, h ezt említed? Én azért iherb-ezek, mert eddig csak tőlük rendeltem külföldről kozmetikai cuccot (meg kétszer ebayről, de az koreai termék volt).
      Ma realizáltam, h a stiftes carmexemben már csak pár alkalomnyi van (látom a tubus végét, ami annyira nem is újdonság, mert pár hete visszacsavartam és láttam, h már rengeteg hiányzik belőle), úgy megörültem, most a nagyon olcsó gránátalmásat fogom felbontani. És valószínű, h pár héten belül úgyis veszek egy másféle stiftes carmexet is, mert anélkül úgysem lehet meglenni... :)

      Törlés
    10. Ó igen, szoktam nézegetni ezt a blogot (is)
      Te egyébként miért nem írsz? úgy látom, nagyon képben vagy!:)
      Még nem rendeltem a feelunique-ről, de tervezem a közeljövőben, majd beszámolok róla. Az iherben is ingyenes a szállítás? Asosról szoktam még (ott az), meg ja, koreából az ebayről. Egy hónap alatt ért ide:D

      A stiftes carmex szerintem marha gyorsan fogy... Na kíváncsi leszek majd, hogy a gránátalmásod hogy szuperál!

      Törlés
    11. :D cuki vagy, de sajnos nekem nem menne. mármint lusta vagyok a blogoláshoz, a saját gyöngyösömre se írtam idén semmit (jó, maga a gyöngyözés is teljesen kimaradt most). megszoktam, h a kedvenc helyeimen szanaszét kommentelem magam, megbeszéljük a tapasztalatokat aztán "megyek tovább".
      iherbnél sajnos nincs ingyen szállítás, de még így is sok terméket éri meg onnan rendelni, így voltam a RT ecsetekkel (és akkor már mindig hozzá csaptam egy halom szappant, ajakápolót). Első rendelésnél ráadásul a blogos kódokkal lejön 5 vagy 10 dollár (asszem 40 dollár feletti rendelésnél), az pláne megéri. ;)
      majd annak idején az aktuális szómenésembe megemlítem az ajakkencét is! ;)

      Törlés
    12. Jól van, én annak is örülök, ha ide írsz szép hosszú szövegeket:)))
      Hú, Real Techniques ecsetem még nincs... De a következő ecsetem tuti az lesz, most már nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi ez a hype körülöttük!

      Törlés
    13. A stúdiós sminkeseink révén (is) már elég sok ecsettel találkoztam életemben és azt kell, h mondjam, h tökéletes minőség, ilyen ecseteket 3-4-5x ennyiért árulnak más márkák. Ha rászánod magad, iherbről rendeld, kóddal, onnan a legolcsóbb. ;)
      Nah és csak elértem a carmex aljára (mármint még 1-2 alkalommal picit bele tudom süllyeszteni az ajkaim, h a majdnem uccsó nanogrammot is kinyerjem belőle), az imént felbontottam a gránátalmásat, első blikkre: elég krémes, könnyen siklik a számon, nem hagy filmréteget, az íze nem jó, tulajdonképpen az illata sem (igazi gránátalmás), viszont a kb. 3 perc agyalás után beugrott, h a dr. Organic gránátalmására hasonlít az illata és az íze. :/ a greenlandes sokkal jobb, gránátalmásabb is. Bár ha azt nézzük, h 2 dollárért vettem, megérte. ;) (a dr. organic meg ugye vmi 1200-1400 körül van, jó mondjuk a duplája simán meg van mennyiségben, de akkor sem.) mondjuk ezt sem fogom újra megrendelni magamnak, de akkor sem bánom. ;)
      és jajj, kell vennem egy carmexet, de most már fresh mintesre van szükségem, az oooooolyan jó. (asszem ebből méregdrága ebayes rendelés lesz megint uk-ből...)

      Törlés
    14. Itt nincs olyan, amit szeretnél?
      http://www.asos.com/search/carmex?hrd=1&q=carmex&SearchSuggestUsed=true

      Törlés
  8. Ezt a posztot mintha nekem írtad volna, ezer éve keresem a tökéletes ajakápolót, mert állandóan cserepes a szám és nem tudok vele mit kezdeni, rettentően utálom. Régen persze én is Labellót használtam, aztán ugye hallottam, hogy ez csak arra jó, hogy rontson a helyzeten, meg hogy hozzászokjon a szánk :( Tavaly vettem a Manna termékét a Fénylő mosoly ajakbalzsamot - jó az illata, természetes összetevők, csak a problémám az, hogy tégelyes és abból nekem szörnyű macera kiszedni a cuccot, elég kemény az állaga, meg én soha nem tudom annyi idő alatt elhasználni, hogy közben ne járjon le a szavatossága.
    Tavaly télen próbáltam és egész jól bevált nálam a Neutrogena intense repair ajakbalzsamja - sőt, egy hete csúnyán kirepedt a szám és igazából egy nap alatt (többször kentem be) egész jól helyrehozta, ja és az illatát is szeretem. De egyelőre én is azt mondom, hogy nem találtam meg a tökéleteset, még keresem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajna a keresésben most szerintem nem nagyon tudtam segíteni, bár tény, hogy mindenkinek más válik be.
      A Mannát most fedeztem fel magamnak (mármint a márkát), de ajakbalzsamot még nem mertem rendelni, túl organikus:D
      Amiről nem írtam (majd egyszer fogok), azok a különböző ajakradírok, velük lehet javítani a helyzetet. A Lushnak vannak csodálatos termékeik erre a célra, nagyon ajánlom őket:)

      Törlés
  9. Tényleg, jó, hogy mondod, már ajánlották az ajakradírt a problémára, majd körbenézek az egyik boltjukban, hogy milyen a felhozatal.
    A Mannától szappant rendeltem már, ekcémás bőrre, és tényleg tök érdekes volt, hogy bár szappan, de nincs az a száraz utóérzete a bőrnek és nem kellett utána testápolót használnom, szóval végül is bevált. Most kaptam ajándékba 2 másik fajta szappant tőlük, de még nem bontottam fel, ezekről még nem tudok nyilatkozni, de szerintem érdemes próbát tenned velük :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A szappanjaikat már én is próbáltam,kb két hete használom őket, és szuperek, legalább is némelyik, van olyan is, ami nagyon nem jön be (pl teafás). Melyiket szereted tőlük?
      A fürdőgolyóik is nagyon fincsik:)

      Törlés
    2. Azt hiszem az ekcémásra gyömbéreset rendeltem, imádtam az illatát! És amit most kaptam az fahéjas, a másik meg kókuszos shea vajas.
      A fürdőgolyókat nem próbáltam, de ebben a szutyok hideg időben épp itt lenne az ideje :)

      Törlés
  10. Bulgáriából kaptam rózsaolajas szájbekenőt, ami nekem nagyon bevált. Szerencsére nagyon ritkán kell használnom, de akkor jó. Egy hátránya, hogy kicsi, belenyúlós tégelyben van, ami buszozás, vonatozás miatt annyira nem higiénikus, meg ha hosszú a körmöm, akkor sem lehet normálisan kiszedni belőle. :)
    Ebben a hidegben a kezeimmel van problémám, hiába kenem akármivel, folyton kirepedezik, és vérzik. Ha erre van jó megoldásod, azt szívesen venném. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezeket a belenyúlósokat én is csak otthoni használatra tartom, de tény, hogy nagyon kirázza az embert a hideg, amikor belemegy a kence a hosszú köröm alá:)
      Ó, ez a kézkiszáradás nagyon rosszul hangzik....:/ Gyógyszertári krémekkel már próbálkoztál? (Amit ott kevernek ki a nénik) Egyszer volt olyanom, és bár nem túl illatos meg nagyon zsíros, de eddig az volt a legjobb kézkrémem.

      Törlés