2013-11-19

The Body Shop karácsony

Biztos vagyok benne, hogy a The Body Shopról a legtöbb embernek a testvajak jutnak eszébe. Csodálatosak, illatosak, gyönyörűek, emellett tényleg a legjobb testápolók azok közül, amiket valaha használtam. Ezer éve volt utoljára ilyenem, egy kékáfonyásra és egy E-vitaminosra emlékszem, imádtam őket. Mióta körbeszaglásztam az egyik bécsi TBS boltban, újra fellobbant a szerelmem a márka iránt, közben pedig mindenhol csilingelnek már a karácsonyi harangok, úgyhogy megrendeltem ezt a szettet a webshopból. Három 50 ml-es (mini) testvajat tartalmaz, a karácsonyi kollekció illatait: áfonya, gyömbér és vanília. (Ezeknek angolul szebb nevük van, de az mindegy.)


A három közül toronymagasan vezet nálam a vörösáfonyás testvaj, fantasztikus illata van: egyszerre édeskés, savanyú és fanyar, nagyon-nagyon hasonlít a kékáfonyás barátjára (amit egyébként nem tudom, lehet-e még kapni, a webshopban régóta nem láttam). A TBS testvajak állagának skáláján ez a puhábbak, folyósabbak közé tartozik, persze még így is sokkal keményebb, mint egy testápoló. A gyömbéres is nagyon tetszik, de ez már az a kategória, amit nem vennék meg 200ml-es formátumban, de nem is dobnám vissza, ha valaki hozzám vágná. Főként a gyömbért érezni benne, de nyomokban felfedezhető némi mézeskalács és citromillat is. Az állaga hasonló az áfonyáséhoz, talán egy icipicit keményebb. A vaníliás testvaj nekem elég nagy csalódás, nagyon erőlködnöm kell, hogy felfedezzem benne a vaníliaillatot. Teljesen jellegtelen, a tégelybe szimatolva a vanília helyett inkább valami átlagos "krémillatot" érzek. Ennek az állaga emlékeztet leginkább a vajéra, kemény, és amikor kibontottam, nem láttam nyomát annak, hogy elmozdult volna a tégelyben a szállítás során - ellentétben a másik kettővel. Egy forró zuhany vagy fürdő után könnyedén elolvad a bőrön. 

Ma láttam, hogy újabb minitestvaj-szettek kerültek fel a webshopba, itt megtaláljátok őket. Nekem nem mindegyik válogatás nyerte el a tetszésemet, de a Chocolate & Nut és ez a kollekció nagyon piszkálja a fantáziámat, már rá is tettem őket a Pinterestes kívánságlistámra. 

Ti szeretitek a The Body Shop testvajait? Melyik a kedvencetek?

27 megjegyzés:

  1. Annyira, de annyira tetszenek ezek a TBS-os dolgok, de az áruk újra és újra elriaszt. Én most az Alverde karácsonyi mini testvaj kollekcióját vettem meg, egyelőre csak szagolgattam őket, a kipróbálásuk még hátravan. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Baromi drágák, az biztos. Gondolom azért a magyar üzletekben is vannak akciók időnként (még nem voltam egyikben sem), és akkor talán ki lehet fogni tűrhetőbb árakat.
      Kíváncsi lennék majd a véleményedre az alverdés kollekcióról:) Nézegettem már én is krémmánián. Fincsi illatuk van?
      A makadámdiós van meg nekem, de nem nagyon szeretem, mert képtelen felszívni a bőröm.

      Törlés
  2. Most elkezdtem a TBS oldalán csorgatni a nyálam :D Viszont jó, hogy írtad Nita ezt az Alverdés csomagot, hnap lecsekkolom a dm-ben (kremmania oldalán is csupa jókat írtak róla! :D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ott lehet csorgatni :D Én szó szerint éhes leszek, ahogy bámulom a cuccaikat:)
      Na majd ha netán megveszed az alverdést, kérlek számolj be róla, hogy milyen :)

      Törlés
    2. Mindenképp! :) Már azt várom du, hogy beszabaduljak a dm-be, kinéztem egy hidratálókrémet is, meg 25%-os kupont még ma beváltom.
      A januári TBS-akciót majd én is figyelni fogom, fel is iratkoztam a hírlevélre is, meg most akármilyen oldalra megyek TBS-es reklámot dob be :D (molyon is pl :D)

      Törlés
    3. igen, most nagyon nyomulnak:) Gugli hirdetés okos, tudja, hogy az oldalukon jártál:)
      Milyen krémet veszel?:) várom a helyzetjelentést!:)

      Törlés
    4. Nálam meg mindenhol Yankee candle hirdetés van, mármint illatgyertya.hu. Sajnos azokért is oda vagyok (és most óriás a dilemma, h eladjam-e a 3. rendelésem is, vagy erős legyek és használjam el először az otthon váró kb. 12-15 minta gyertyát). Oké, külső szemlélőként ez nem kérdés! ;) Erős leszek, pont.

      Törlés
    5. Ohh, megértem én külső szemlélőként is! Már én is nézegettem őket, de úgy döntöttem, nem kell egy újabb addikció.
      Tényleg ennyire szuperek egyébként?:)

      Törlés
    6. sajnos igen! mármint én világ életemben gyertyás-füstölős-aromalámpás voltam, otthon is (szüleim is szerették), saját lakásban pláne.
      az ikeában pedig még a pasi se tud nemet mondani az illatmécsesekre, gyertyára, van itthon egy raklappal még az is. de igazából az csak ott illatozik, illetve meggyújtásig, utána már észre se veszed. ezek meg újra és újra megcsapnak égés közben is, soknál nem is kell hozzá kimenni a szobából. egyébként úgy vagyok vele, h ha már úgyis vesz ilyet az ember, mert nem bír ellenállni, akkor kiadok érte kicsit többet és tényleg élvezem... :)

      Törlés
    7. a legolcsóbb gagyi cuccokat én se veszem már meg, nagyon kevés az olyan illatgyertya, ami tényleg illatozik, amikor ég.:(

      Törlés
  3. Nekem eddig csak a papajás testvajam volt (van) tőlük, szóval az a kedvencem, de uhh, micsoda jó kis csomagok vannak! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt szagoltam nemrég a bécsi boltban és nagyon fincsi:) Webshopban most nem látom.
      Bizony, szép csomagok:)

      Törlés
  4. Épp málna felhőben illatozom, mert most főként azt használom. Előtte mandulásat, az előtt pedig ama kék áfonyásat (ami egyébként lassan 1 éve megszűnt). Én mindenből inkább nagy tégelyt veszek, mert valahogy a kicsire érzem azt, h rablás. :) Igaz most a 30%-os fb-os akciókor vettem egy mézis szettet és ha nem ajándékozom el valamelyik barátnőmnek, akkor én kenem majd magamra a kis mézeset. :) Én nagyon kedvelem annak is az illatát, igaz tavaly csak testradíros tusfürdőt vettem belőle, biztos picit más vajként is.
    Az örök kedvenc testvajam egyébként a moringás, de már rég vettem (mert mindig elcsábulok valami frissen megjelenő illatra).
    Ha Bécs felé mentek akkor ajánlom a Parndorfi outletet, abban is van TBS, elég jó kis árakkal (még magyar pénztárcának is). ;)
    Egyébként pedig januárban már itthon is egész jól akciózzák a maradék készletet, akkor is fel lehet tankolni. (Legalábbis nekem akkor is mindig kell venni valamit:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg rablás a kicsi, annyira gyorsan fogy... Nekem mondjuk kell a változatosság, úgyhogy néha jó, hogy több kicsi van. De azért van egy-kettő (vagy inkább 8-10), amiből elfogadnám a nagyot:)
      Szerintem ne ajándékozd el a mézist:) vagy vegyél egyet magadnak is:)
      A moringás illat is nagyon szuper,de tényleg könnyű elcsábulni.

      Tényleg, Parndorf, egyszer ezer éve voltam ott! De az tényleg outlet, mármint több az akció, mint egy hagyományos boltban? Komolyan, egyik szombaton kivonatozok.
      Vagy megvárom a januárt, ez hasznos infó, köszi :)

      Törlés
    2. Tényleg, a gyorsan fogyást nem is kalkuláltam bele, a nagy azért baromi sokáig elég (meg amikor már a kevéske van az alján, előveszem az újat, így az abszolút vége még lassabban fogy el, sőt, az már csak az enyém, a pasi nem nyitogatja az alsó tégelyeket:)).
      Egyre inkább úgy érzem, h meg kell tartanom a méziset, jó lehet nonstop ilyen illatúnak lenni! ^^
      Parndorfban mi tavaly októberben voltunk utoljára, akkor egy ember magasságú polcon voltak a leginkább akciós termékek (az eredeti ár max. 3/5-éért, a c és e vitaminos családból is voltak kencék meg az aloe verásból is), illetve a többi polcon is volt néhány olcsósított dolog, pl. a kedvenc banános samponom (balzsam sajnos nem) volt épp kiemelve, kb. 900 forintért hoztam haza (gyorsan 3-at belőle, itthon akkor 1490 volt, most már 1690, sajnos már pótolni kellett a készletet, ajándékoztam is el belőle. :/), meg 4-5 féle kis testvaj is olyan 1200-1300 forintba került (asszem itthon 1990 körül van). Szóval Bécsből jövet-menet eléggé megéri, csak nem olyan kiszámítható. De mondjuk én csak az arckrémemhez (az is tőlük van, e vitamonos) meg a banános duóhoz ragaszkodom, a tusfürdő/testvaj/testradír szekcióból annyi alternatíva van, valószínű, h sosem jönnék haza üres kézzel. De aki csak 1-1 illatot favorizál, annak már nem biztos, h megéri. ;)
      Vonattal? Nincs messze az állomás? Aztán busz visz ki? Nekem mindig vitték a fenekem... pislog-pislog.

      Törlés
    3. az állomásról az outletbe való eljutáson még nem gondolkoztam... nyugi, engem is vittek eddig, de már ezer éve nem voltam :)
      Valamikor el kell jutnom, nagyon lelkesítő, amiket írtál:)
      Melyik E-vitaminos krémet használod? Erősen gondolkozom az éjszakain...
      AMúgy most hatalmas matektudással kiszámoltam, hogy pl ezek a négy darabos minivaj szettek pont u.annyiba kerülnek, mint egy nagy kiszerelés, meg ugye a mennyiség is ugyanaz, csak négyféle szaga van meg van hozzá szexi doboz. :D

      Törlés
    4. :] az első mondaton jót mosolyogtam! :)
      január óta használom a szemkörnyékápolót és a nappali krémet (először a tégelyest, de persze nem a csillámpónisat, van egy olyan változat is, amiben csillámok vannak, aminek létjogosultságát egy nappali krémben nem is értem, de végül is ezért jó, h náluk kétféle van, mert így ragyogás mániások is megvehetik, szóval először tégelyesem volt, de abban nincs spf, így júniusban vettem egy tubusosat (ebben van, ez picit sűrűbb, de valahogy a tégelyest jobban csíptem). Éjszakai krémem is volt, de elfogyott és még nem vettem újra. o.O (de épp a hétvégén lesz kiskegyedes kuponos akció, náluk is, 20%-os kedvezménnyel vehető meg egy termék, ezt gondoltam ki).
      Volt már arcpricnim is, de az Avene termálspray-e szimpibb, nekem az már túl nagymamis illatú volt, vagy hogy is mondjam.
      Nekem egyébként normál, icipicit kombinált bőröm van, nem rontott a zsírosodáson.

      Ezek a szettek tényleg "megérik az árukat", sajnos már rányálaztam, mikor a múlt héten bedobták a szatyorba a karácsonyi ajándékfüzetet is. A fém dobozosok pláne jók, a mézit leginkább a dobozért vettem meg, 3-4 ezerért adnak egy normális fém dobozt (amit szintén ki kell mosni, tök mindegy, h pipereszerek voltak benne vagy csak új), így meg ajándékba kapom.
      Én leginkább a hóemberessel szemezek, bár még sosem szagoltam a sheás termékeiket (és többen említették már, h fura illatú).

      Törlés
    5. Hülye csillámok, nem tudom ki találta ki őket.
      Majd ha belefér a büdzsébe, lehet kipróbálom az E-vitaminos család valamelyik tagját, eddig csak testvajam volt.
      Tényleg nagyon szépek ezek a dobozok!:) jaj, remélem, hogy - ha nem ilyet kapok karácsonyra - akkor marad januárra és jól leárazzák őket:)
      Sheásat szerintem szagoltam, de nem emlékszem, ezeket a brazil dió, shea, kakaóvaj dolgokat mindig keverem:)

      Törlés
    6. Én nemrég először engedtem meg magamnak a TBS egyik E-vitaminos testvaját -és imádom!!! És szintén egy E vitaminos arc tonikot vettem, alkohol nélkül-millió fajta arclemosót próbáltam már de mindegyik után húzódott a vízhiányos bőröm, ez az első aminél nem. Nyitási akcióban vettem őket, így is elég drága volt, de néha meg lehet engedni... viszont a gyömbéres testvajat nagyon szeretném már kipróbáltam a boltban és nagyon finom az illata, akárcsak a mézvirágos parfümnek is!!!

      Törlés
    7. Jajj, épp tonikot kell vennem, jajjj! :D

      Törlés
    8. Jár nekünk ennyi luxus, na:) Az a baj csak ezekkel a márkákkal, mint pl a TBS, hogy nagyon könnyen rá lehet kattanni.
      Az E-vitaminos testvaj tényleg szuper!

      Törlés
  5. Dyna : Még, jó , hogy írtam :D

    Katacita: Sajnos tényleg így van :D Mióta kipróbáltam a Bioderma hydrabio cuccait az arcbőröm csak ezt viseli el, de baromi drága ez is, állandóan az akciókra várok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. de jó, most rákerestem a krémmánián, és egyből úgy érzem, hogy ki kell próbálnom:D

      Törlés
  6. Épp ma rendeltem meg a Dermaonline oldalon akciós karácsonyi csomagot...de lehet hülyeséget csináltam mert már elfogyott- státusz volt a csomag mellett, ennek ellenére a rendszer engedett rendelni... kíváncsi vagyok, hogy kapom -e vagy sem.

    Sikerült már kipróbálnod?? :-)

    Azóta voltam a TBS -ban... jött velem egy gyömbéres testvaj (kicsi) és egy Mézvirágos parfüm :-))) És a teljes anyagi csőd:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Áhh, csak szemezek vele, megfogadtam, hogy idén nem veszek több kencét, nálam teljes az anyagi csőd, nagyon-nagyon rossz voltam novemberben.
      Gratulálok a szerzeményeidhez :))) Remélem a biodermás csomagot is megkapod:)

      Törlés
  7. Igen, időközben jeleztek, hogy tudtak még szerezni és kapom!! :-) Csak az ára miatt rendeltem meg, önállóan 1 db serum volt a patikában 8000ft!!! Most a csomag 3 Bioderma cuccal nem került ennyibe,ráadásul a Zöld Hétfő miatt postaköltség sem volt!!!
    Én nem sok krémet vettem mostanában, van egy-két bevált márka és kész, ezeket veszem, kísérletezni nem nagyon szoktam.

    VálaszTörlés