2014-09-28

Vasárnapi relax #5 - Őszi illatok

Rövid úton meguntam a citromos-mangós-barackos vonalat kenceillat-téren, ahogy beköszöntött a hideg idő, eleve az agyam olyan tévútokon jár, hogy azt hiszi, majd a vanília meg a mandula jól felmelegít a fűtetlen fürdőszobában. Igyekszem gőzerővel elhasználni egy-két maradék tusfürdőt/testápolót, de van, amit elraktam jövő nyárra; ugyanígy kerültek elő rég elfeledett magos-édes illatú termékek a fiókok és táskák mélyéről, meg persze ezt-azt be is szereztem.


Nézzük először a testápolós cuccokat. Végre-valahára elővettem a nagy kiszerelésű, bontatlan(!!) The Body Shop sheavajas testvajat, amit még talán nyár elején vettem egy akcióban, és azóta hozzá sem nyúltam, mert gondoltam jó lesz ez majd a hidegben. De még milyen jó! Először is az illata nagyon "mély", egyszerre picit vaníliás-édeskés, közben viszont van valami szörnyen kifinomult illata, amit nem tudok meghatározni, de néha már egy picit sok is, főleg, hogy nagyon sokáig érződik még a bőrön. A testvaj állaga elég kemény, tényleg vajszerű, ami most, hogy kezdődik a viszketős időszak, különösen hasznos. Úgy tűnik, hogy a szintén TBS White Musk Smoky Rose parfümöt nem sikerült megunnom tavaly, ha lehet, még nagyobb lelkesedéssel fújom magamra reggelente. Mint láthatjátok, már elég kevés van az üveg alján, és nekem annyira bejött ez az illat, hogy muszáj lesz újravennem. Szerintem nem én vagyok az egyetlen, akinél ekkora telitalálat volt ez a Smoky Rose, de engem az sem zavar, ha valahol szembejön egy másik lány parfümfelhőjének formájában. A Dove nem tartozik a kedvenc márkáim közé, viszont ez a Purely Pampering tusfürdő-vonal nagyon jól sikerült! Jelenleg a mandulás lakja a fürdőszobámat, de a pisztáciásat is nagyon szeretem, igazi vigasztaló illatok, ráadásul iszonyúan krémesek. Néhány Rossmannos kör után jött velem haza ez a vaníliás Morgan kézkrém, az után esett a választásom rá, hogy végigszaglásztam nagyjából az összes fellelhető és kinyitható kézkrémet, de egyiknek sem tetszett az illata. Ez díszdobozban kapható, ezáltal nem szaglászható, de úgy gondoltam, 500 Ft-ért talán nem lövök mellé annyira. Az állaga messze nem a téli aszályra lett kitalálva, szerintem a mostani papayás Baleám is sűrűbb ennél, az illata viszont nagyon kellemes, nem egy fullasztó vanília, inkább olyan nyárias. Szóval a célnak pont nem felel meg, így még mindig keresem a megfelelő kézkrémet. :)


Nyaktól felfelé. Előkerült egy Himalaya Herbals kakaóvajas ajakápoló, ami most valahogy sokkal jobban tetszik, mint akkor, amikor megvettem. Ajakápoló téren szörnyen finnyás vagyok, többnyire a kevésbé emberbarát összetevőket tartalmazó verziók válnak be, illetve az olyan keményebb állagú cuccok, mint például ez is. Az illata édeskés-kakaós, de nem túl tömény, most jól elvagyok vele. A Lush Popcorn ajakradír tulajdonképpen egy teljesen nélkülözhető termék, viszont ha egyszer megszagolta az ember, szerintem nem tud nélküle élni. :) Nekem lassan egy éve megvan, és még a fele sem fogyott el, igaz, ebben lehet szerepe annak is, hogy 1. nem használom minden nap, 2. a lushos rendeléseim mellé általában mindig kaptam valamilyen ajakradír mintát, és azokat igyekeztem folyton elhasználni. A Let the Good Times Roll hasonlóan imádnivaló illattal rendelkezik, engem a nyers mézeskalácstésztára emlékeztet. Róla viszont már többször is írtam, így most nem megyek bele egy újabb körbe. Az Aromax tápláló olaj is szerepelt már havi kedvencekben, most elsősorban az illata miatt került ide, ami szerintem leginkább a pisztáciára hasonlít, mellesleg nagyon meglepődtem, amikor először használtam, hogy mennyire imádom szagolgatni, ritka érzés ez természetes olajok esetében. Egyébként esténként az arcomra már csak olajat használok, ez az egyik, amit a bőrömre kenek. 


Sminkes posztot nem tervezek írni, viszont nemrég összeszedtem néhány igazi őszi körömlakkot, és felsorakoztattam őket. Alább láthatjátok az eredményt:

Van még néhány sötét hangulatú lakkom, de mire azokat is befotóztam volna, elment a nap.
A Rimmel Space Dustot nem magyarázom, telitalálat, két színem is van; A L'Orealokat most valami háromszáz forintokért kapartam össze a Rossmann akciós ládáiból, a barna egy az egyben olyan, mint a kedvenc Coloramám, nem baj, utánpótlásnak jó lesz, a szürke meg egyből szerelem lett. A Kiko szegény kezd sűrűsödni (tud valaki valami jó körömlakkhigítót?), de már megnéztem a Googe Maps street view-n, hogy hol van Cataniában a Kiko bolt, és garázdálkodni fogok. A Catrice gyönyörűséget az új szortimentből választottam, az igazi színét egy rétegben mutatja meg, kettőben túl sötét szerintem. A Rimmel egy piszkos mocsár szín, tavaly vettem, és teljesen jóban vagyunk, a pici, csillámos szürke Manhattan pedig ezer éve megvan, szinte biztos, hogy nem lehet már kapni, illetve a fedése sem annyira nagyszerű, de azért most itt a helye. 

Nyugtassatok meg, hogy ti is lecserélitek ilyenkor a fegyvertáratokat! :) Mivel vigasztalódtok a hűs időben?

14 megjegyzés:

  1. A shea vajas Body Shop testápoló hosszú évek óta hű társam, jöhet akármilyen trendkiadás, én csak ezt veszem meg és nem tudom megunni. Belgiumból hozatom mert ott szokott lenni 2+1 akció 2 áráért (itthon szvsz pofátlanul drága a Body Shop), így elég jó darabig. Régen próbálkoztam kókuszos, meg gyümölcsös illatú testvajakkal, de semmi sem olyan jó mint a shea vajas. :)
    Nekem a Himalaya ajakápolója nem jött be, pont azért amit írtál, hogy túl kemény, amikor használtam pillanatok alatt beszívta az ajkam, és aztán kenhettem újra és újra. Alig vártam hogy elfogyjon.
    Let the good times roll-ról pont Nálad olvastam először és azóta imádom, már kétszer töltöttem újra a Lush-ban a kis tégelyemet. :)
    Óóó, lakkok.... igen, már nem kívánom felkenni a korral, pink, türkiz és babarózsaszín lakkjaimat, ellenben most nude, bordó, barna de főleg LILA lakkok között tobzódom. Épp most hozattam Rómából KIKO lakkokat, jegyezd meg a számokat: 497, 255, 530, 532. Ezeket kaptam, és aaahhhhh... nem tudom megunni. Bár van akinek ezek már túl csillogóak, de nem nekem :)
    Ja, és én körömlakkhigítót a százforintos boltból szereztem, 300 pénz volt, Profisol a neve, sztem jó cucc.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg nagyon szuper a sheás, annyira jó állaga van! De ezeket én is csak akciók keretében veszem meg, egyébként rohadtul túl vannak árazva,főleg magyar pénztárcának. (Angliában meg kb ez a budget megoldás.)
      Örülök, hogy szereted a LTGTR-t:)))
      Oké, felírom ezeket a számokat a Kikóból, úú már nagyon várom! És köszi a higítós tippet, megnézem majd!

      Törlés
    2. De izék, hogy nálunk nincs ilyen akció a TBS boltokban. Ritkán térek be mert valóban pofátlanul drágák :-(

      Törlés
    3. Érdemes feliratkozni a hírlevelükre, abban szólnak, ha van valami nagyszabású dolog. De egyébként én majd a karácsony utáni leárazásokra gyúrok, olyankor van minden jóság:)

      Törlés
  2. Lakkok terén én is beújítottam őszi színeket: egy tejeskávé árnyalatút, egy szürkét, tegnap kaptam egy Konados csokibarnát (ma letesztelem :D), szeretnék még egy szilvaszínűt (meg ilyen kötött pulcsit is kinéztem a C&A-ban :D).
    Testápoló - nekem még tavaly októberi glamour napokról maradt egy sheavajas dove, ezt szeretném elhasználni, ez is egy őszi-téli illat szerintem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt-azt már láttam is instagramon:)
      Ez a sheavajas is szerintem ugyanez a pampering vonal, vagy ha nem is, akkor is szuper jó kis őszi illat:)

      Törlés
  3. Az a Catrice lakk *.* kinéztem, majd lebeszéltem magam róla, most pedig megint kell :)
    Emlékszem, hogy amikor legutóbb szóba került, agyon dicsértem a Himalaya ajakápolót, pár napja pont eldöntöttem, hogy búcsút intek neki, pattisodok tőle a szám körül :( pedig komolyan azt hittem, hogy ez örök darab lesz itthon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kb minden második Catrice lakkal kapcsolatban így érzek, valahogy annyira eltalálják a színeket:))
      Ajha, hát ilyet még nem is hallottam, akkor tényleg jobb, ha búcsút intesz neki... :(

      Törlés
  4. Körömlakkokból egyértelműen előkerültek az őszi színek, az elmúlt hetekben lilák voltak rajtam, most az egyik kezemen piros, a másikon meg bronz van. :) És a héten tervezek pár őszi lakkot venni még a Moyra boltban. :)
    Ezzel a TBS parfümmel már ezer éve szemezek, lehet a Glamour-napokon lecsapok rá, de előtte megszaglászom. :) A Lush-os cuccokra még mindig a pénzt sajnálom igazából... Testvajnak meg nekem most tökéletes a mini Alverdék. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyik kéz ilyen, másik olyan, dejó:) kellemes vásárlást a moyrában!
      Ez a Lush arcradír szerintem pont az a kategória, ami megéri egyébként, kb két-kétezerötszáz forint, de majdnem egy éve használom (kb heti 1x), és most fog elfogyni. Meg az a vicces, hogy elvileg hűtőben kellett volna tárolni, és úgy is idén januárig (!) lett volna jó a szavatossága, de semmi baja.
      Az alverdék tényleg nem rosszak, bár nekem úgy elcsúszik valahogy a bőrömön, lehet velem van a baj:)

      Törlés
    2. Te adtad az ihletet a két kézen más színű körömhöz! :) A színeket meg a párom választotta, olyan aranyos volt, ahogy értékelte a lakkjaim. :D

      Törlés
    3. De jó fej, az enyém csak mindig csóválja a fejét, hogy minek van ennyi lakkom. :)

      Törlés
  5. TBS She vaj -Én is imádom:-))))) Annyira, hogy idén ősszel szeretnék olyan parfümöt is :-))))
    Imádom az illatát.

    Nekem most ami nagyon bejött, arcra, lábra az az Aloe Vera gel, igaz kicsit drága, a dm-ben 1400ft egy kis flakon, de nagyon jóóóóóó. Fürdés után bekenem ahol kell, és másnap estig kitart, nem viszketek, nem szárad ki a bőröm stb.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ú, biztos a parfüm is szuper, annyira csodálatos az illata ennek a sheás vonalnak!
      Na, örülök, hogy találtál valami jót, meg is jegyzem magamnak :)

      Törlés