2015-09-20

Vettem dolgokat - Velence #1

Úgy gondoltam, hogy a saját magam számára vásárolt szuvenírek megmutatásával kezdem a beszámolót, ehhez kell a legkevesebbet gondolkodni, eddig ugyanis még nem bírtam összeszedni a gondolataimat, majd munkába biciklizés közben lesz időm azon agyalni, hogy mit írjak a kiruccanásomról. 
Viszont annyira örülök minden beszerzésemnek, hogy muszáj megmutatnom őket! Különben általában olyan dolgokat vásárolok a nyaralásaim során, amiket később tudok valamilyen módon hasznosítani - ruha, beauty cucc, jellegzetes élelmiszer,  - mert ezek által is tovább él bennem az utazás emléke, sokkal inkább, mintha egy hűtőmágnest vágnék ki a hűtőre. 


Az első dolog, amit megláttam és megszerettem, az ez a végtelenül giccses, macskás képeslap, amelyen egy fekete macska feszít nemesi díszben. :D Volt rengetegféle, de nekem lajosos kellett, szegény, kicsit megsínylette az utazást, de azért nagyon örülök neki.
Egy újságosnál megakadt a szemem az olasz nyelvű Jamie magazinon, úgyhogy hoztam egyet belőle, valóban elég olaszos, jó lesz ez, de még csak egyszer lapoztam át. Régen különben folyton magazinokat hordtam haza külföldről - néha emiatt volt túlsúlyos a bőröndöm, - hogy aztán kivagdossak belőlük egy csomó képet, és mindenféle kollázst készítsek, amelyek füzet- és mappaborítóként funkcionáltak. 


A Peggy Guggenheim Collectionbe sajnos nem jutottam be, hétfőn lett volna idő múzeumozni, de kint állt az utcán a sor vége, úgyhogy inkább egy másik modern művészeti múzeumba mentem el körülnézni. Az ajándékbolt viszont könnyebben megközelíthető volt (épp a szállásommal párhuzamos utcában), úgyhogy oda benéztem, imádom a múzeumok kávézóit és ajándékboltjait. A türkiz füzetre egyből lecsaptam, egyrészt tetszik, ami rá van írva (Waste no more time arguing about what a good man should be. Be one. / Ne vesztegess több időt arra, hogy azon vitatkozol, milyen egy jó ember. Légy az. - Marcus Aurelius), másrészt vicces, hogy 80%-ban építési hulladékból készült. Aztán megláttam ezt a bevásárlószatyrot Peggy okosságával, és beleszerettem, bár szatyorra pont nincs szükségem, de ezt így nem tudtam otthagyni. Főleg, hogy amióta megérkeztem oda, azon gondolkozom, hogy mit tud ez a város, - azon kívül persze hogy gyönyörű meg varázslatos, - hogy ilyen könnyű beleszeretni. 




Az utolsó napon felkeveredtem a vasútállomáshoz, gondoltam nem is baj, mert innen odatalálok az egyik bevásárlóutcához, ahol talán rálelek pár kincsre. Arra viszont már nem emlékeztem, hogy milyen rettenet sok turista van ezen a környéken, ráadásul mindenhol szelfibotot és egyéb gagyikat áruló bevándorlók alkotják a sorfalat, meg egy olyan kávézót nem találtam, ahova szívesen beültem volna, ráadásul addigra már a derekam is teljesen bekészült. Aztán egyszercsak megcsapta az orromat az ismerős illat: Lush! Ugyanott fogadott, ahol először, 12 évvel ezelőtt. Az eladó sráccal egyből beszélgetni kezdtünk, mondta, hogy milyen jól beszélek olaszul, mondtam neki, hogy szerintem eddig ő beszélt, és én csak tőmondatokban reagáltam, de azért kösz. :D Egy vizes tál fölött megfürdette meg leradírozta a kezemet, közben elmesélte, hogy már járt Kiskunfélegyházán (és ki is tudta mondani a település nevét), aztán utána körülnéztem a boltban és úgy döntöttem, hogy ha már egyszer úgyis megspóroltam egy csomó pénzt kaján, akkor jár nekem egy kis Lush cserébe, ráadásul úgy kivirult a lelkem a boltban. :) Nem volt egyszerű beazonosítani a termékeket, mert az olaszoknak persze olasz nevek kellenek, de lett egy Labbracadabra ajakradírom (Bubblegum), egy Non ti scordar di me sminklemosó krémem (Ultrabland), egy Morbidissima körömágyápolóm (Lemony Flutter) illetve egy Beautiful tusfürdőm az új kollekcióból - igaz, a demonstráció során a Yuzu & Cocoát volt lehetőségem kipróbálni, és állatira tetszett az illata, de nem volt belőle 100 milis, nagyobb cuccot meg nem hozhattam haza a kézipoggyászban. Eddig egyébként mindet imádom, egyáltalán nem bánom, hogy így bevásároltam (plusz egy kis Miranda szappanmintát is kaptam). Ez van, gyakrabban eljutok külföldön Lush üzletbe, mint Budapesten, ahova szerintem szintén csak akkor megyek, ha onnan repülök valahová.


Még ez a fekete macskás kis bizbasz maradt, amit a kulcsra kell ráhúzni és akkor szép lesz. A tárgy története annyi, hogy 4 éve Londonban vettem egy ugyanilyet, ami aztán legnagyobb bánatomra bő egy éve megadta magát és kettévált, pedig imádtam, még egyszer a kulcsmásoló is a csodájára járt. Így hihetetlenül megörültem, amikor megláttam a Pylones üzletet Velencében, bár hirtelen nem jutott eszembe, hogy mit is szeretnék onnan annyira, de végül rájöttem és addig kajtattam a boltban, amíg meg nem lett a fekete macskabuksi. 


Nyilván nekem izgalmasabb ez az egész zsákmány, mint nektek, de komolyan úgy érzem, hogy még sosem hoztam haza ilyen klassz szuveníreket magamnak. :) 
Jövök majd a beszámolókkal is, a képeket (479 db) már sikerült feldolgozni.

20 megjegyzés:

  1. Remélem ez az első velencei posztod, mert nem találom ha volt másik!! :D Nagyon jó kis cuccokat szereztél be, az a képeslap haláli :DDDD Azt megkérdezhetem, hogy milyen fényképezőgépet használsz? :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ez az első, lehet, valahol rosszul fogalmaztam, de lesz majd még legalább kettő. :)
      Persze, ez egy Samsung NX 3000, de eddig az a tapasztalat, hogy főleg közelikben jó, távolra nem igazán, de lehet, csak bütykölnöm kéne a beállításokkal.

      Törlés
  2. Óóó, nagyon klassz dolgokat szereztél be, a lajosos képeslap és kulcstartó haláli, a táska és a füzetke pedig nekem is jöhetne. :) Tényleg jó, hogy ilyen dolgokat vettél, ezek jobban megmaradnak, és ha rájuk nézel, mindig eszedbe jut, hogy milyen jó volt, amikor ott jártál. Mondjuk ettől függetlenül én szoktam hűtőmágnes is venni. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Jó, hát a hűtőmágnest arra találták ki, hogy megvegyék, na. :) Amúgy az mindig tök tetszett, amikor egy hűtő full tele van rakva mindenféle helyről származó mágnesekkel, de sosem bírom rávenni magam, hogy vegyek. :D

      Törlés
  3. Ó, mennyi szépség és beauty cucc! :) A macsekos kulcstartó pedig különösen tetszik. :) Az ilyen szütyők pedig megmelengetik az ember szívét, az tuti! Én is rengeteg helyen láttam Stockholmban, meg máshol is, de végül annyira sok minden mást vettem, hogy már nem jutott rá keret, így lemondtam róla. Na, de majd legközelebb! :) Én speciel imádom a hűtőmágneseket, és a képeslapokat is, most is legalább egy tucattal jöttem haza, hűtőmágnest viszont nem találtam olyat, amiért megdobbant volna a szívem. :( Még télen hazajött velem egy Dala lovas, azóta nem igazán találtam kedvemre valót, az is ilyen szokásos turistás. Inkább a különlegesebb darabokra szoktam vadászni, ha tehetem. :)
    Jajj, alig várom a képes beszámolódat is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindig van valami, amit az ember fájó szívvel hagy ott, de hát nem lehet mindent elhozni :D
      A hűtőmágnesek közt is vannak jópofák, de azt tényleg vadászni kell többnyire. :)
      Köszi, lesz majd, de még nagyon össze kell szedni hozzá a fejemben a dolgokat:)

      Törlés
  4. Szerintem nekünk is izgalmas ez a kis vásárfia-kukkolás! :D Nagyon jó kis ajándékok - magadnak. :) Irtó édes az a cicafej, én is rá szoktam repülni az ilyenekre, ó, és képzeld, én is múltkor megörültem egy valaminek, amiből egyet elnyűttem, és tudtam venni ugyanolyat, ahh, olyan jó volt pont ugyanolyannal pótolni. :)
    A Lushos cuccok is szuperek, és különlegesek az olasz feliratok-nevek miatt. :) Ó, micsoda romantikus filmjelenetet lehetett volna csinálni a boltosfiúval :D Félre ne értsd persze :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja és ez a magazinozásod régen, nagyon jópofa :) Én is csináltam sokszor kollázsokat, meg a naptáraimba, határidőnaplóimba is ragasztgattam képeket, jó ötlet volt ilyen forrásból szerválni őket - nekem akkor nem jutott eszembe. :))

      Törlés
    2. Ó és a mágnesek, arra is akartam reagálni... na nem baj, legalább megörülsz majd a sok kommentnek :D Szóval én attól kapok agyzsibbadást, hogyha valaki hoz nekem a saját útjáról mágnest... miért akarnám én azt kirakni? Nagyon ritkán volt már, hogy én is hoztam valakinek, de leszoktam róla... a sajátodról ha hazahozol valamit, és kiteszed, és eszedbe jut, amikor a karodba halmozod a sajtot meg a sonkát az más, de semmit nem mond szerintem valaki más utazásáról hozott mágnes...

      Törlés
    3. Tripla komment! :D
      Szerintem ez már az érettség jele, hogy pótolni akarunk dolgokat és nem tök másikat veszünk helyettük :)
      Igen, amúgy nagyon tetszik, hogy a feliratok olaszul vannak a Lush tégelyeken, és nem, nem értek félre semmit :D Réges rég volt romantikus jelenetem Velencében, de akkor még szinte kislány voltam. :) Ráadásul egy évvel később újra belefutottam a pasiba, aki még a számát is megadta de nem mertem felvenni vele a kapcsolatot, mert szerintem én voltam 16, ő meg minimum egy tízessel több, és félénk voltam, azóta is bánom... aztán el is hagytam valahol a számot, ami persze egy cetlire volt felírva, tiszta kilencvenes évek :D (pedig amúgy nem).

      Néha még most is kedvet kapok valamit alkotni, de ahhoz megint kéne csomót vagdosni, meg most már nem tudnék mit kezdeni az eredménnyel. De jó volt így barkácsolni régen :)

      Én se értem a hűtőmágnes-hozást ajándékba, szerintem ez annyi, hogy az illetőnek nincs kedve nagyon gondolkozni máson, az meg ott van, rajta van a város neve és csá :D mondjuk tök nem kreatív dolgokat szoktam hozni másoknak, főleg édességet, kávét, ilyesmit, de azt legalább el lehet használni. :)

      Törlés
    4. Bocsi a tripláért, rövid volt tegnap az agyam :D
      Hú, akkor viszont... öregszünk. :( Igen, mondjuk tényleg annak a jele, régen nem értettem azt se, hogy miért akar valaki mondjuk ugyanolyan parfümöt, merthogy az a kedvence, én mindet ki akartam próbálni a világon, nem volt két egyformám évekig... aztán jönnek ezek a dolgok.. :)

      Micsoda romantikus kaland lehetett volna ;) A cetlire írt telefonszám, külön pluszt ad hozzá ;)

      Kicsit fantáziátlan a hűtőmágnes, igen, persze ebben is vannak kivételek. de nehéz szépet, ízléseset találni - és akkor is inkább magamnak vennék, veszek. Szerintem a helyi kv-val, teával, édességgel semmi gond nincs, én is ilyeneket szoktam, meg pl savanyúságot, olajbogyót, bort, különleges tésztát vagy ízesített olivaolajat. Ezeket el lehet használni. :)

      Törlés
    5. És ilyenkor szokott az lenni, hogy megszűnik a szívünkhöz nőtt termék, ruha, akármi. :D story of my life...

      Ó, igen, tök sajnálom, hogy ilyen béna voltam, pedig már égi jelnek tekinthettem volna, hogy 2 egymást követő évben is találkozom u.azzal az emberrel egy idegen városban. :D

      Olajbogyó meg ilyesmik ezek tényleg tök jók és finomak is legalább :) meg nem kell őket őrizgetnie annak, aki kapja.

      Törlés
  5. Nagyon szuper szuvenírokat hoztál haza, egyik se az a tipikus cucc! Ez jó ötlet, hogy praktikus dolgokat választasz és jó emlékeket idéznek ezek. A Lajosos képeslap nagyon cuki, ez a Lush tényleg olyan jó? Rendelnem kéne :D
    Én a hűtőmágneseket - képeslapokat gyűjtöm - tele van a hűtő velük :)) Nagyon kíváncsi vagyok hogy teltek a napjaid, sok szépet fotóztál azt már láttam :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jó a Lush, de szerintem nem árt, ha egyszer bemész egy boltba körülnézni, mert az is egy nagy élmény:) Kedvesek, segítőkészek az eladók, mondom, itt még fürdetést is adtak. :) Szóval ha legközelebb Bp-n jársz, javaslom, hogy nézz be egybe.:) Meg karácsony után van nagy leárazás, olyankor érdemes feltankolni. Nekem kb a kedvenc márkám, de azért vannak árak sajna...

      Na épp az előbb írtam, hogy az tök tetszik, amikor tele van a hűtő mágnesekkel, az nagyon jól néz ki! :)

      Törlés
  6. Az a szatyor, na az szerintem nagyon tuti! Rajta van minden, amit szerintem Te is érzel ezzel a várossal kapcsolatban :)
    Kész voltam a macsekos lapon, ultrabrutál :)
    Én általában könyvjelzőt és bögrét szoktam magamnak begyűjteni az utak alkalmával.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye, olyan találó az a mondat... :)
      A bögre is tök jó, most én is gondolkoztam poháron, de félek, hogy eltörik. De nagyon lehet örülni utazás után a bögrének reggelente, mikor iszod a kis kávédat. :)

      Törlés
  7. Szerintem is s Lajos-os kulcstartó a legmenőbb. Mert Lajos menő, hahaha :) De a többi cucc is hasznos, nagyon jó és hasznos választás volt mindegyik.
    Én szoktam (magamnak) hűtőmágnest venni külföldön, de ahogy fentebb már valaki írta, nagyon nehéz szépet találni, mindenhol ugyanazok a kínai vacakok vannak, pedig kifejezetten utazom az egyedi darabokra. Legutóbb Rómában pl. két rajzot vettem a városról, tudod mindenhol vannak a turistalátványosságok környékén amatőr meg félprofi művészek, na én őket szeretem támogatni, némelyik tényleg nagyon ügyes. Két fiatal sráctól vettem rajzokat, az egyiken a Colosseum, a másikon pedig egy tipikus római utcajelenet van. Szénrajzok, tényleg nagyon szépek, vettem hozzá keretet, és így sztem ajándéknak tökéletes. Na jó, az egyiket magamnak vettem :)
    Azért a Lush-os szerzeményekről legyen majd beszámoló :)
    És alig várom a NAGY élménybeszámolót, annyi kérdésem van :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lajos sztár!! Csak szegény nem tud róla, bár aszerint viselkedik.
      A rajzokat én is nézegettem, de szerintem ebből is nehéz egyedit találni, amit tényleg ott a művész árul, úgyhogy jól jártál ezekkel szerintem!
      A Lushok tuti lesznek hónap kedvencei között, mondjuk úgy mind. :D Állati jó az összes, amit most vettem, tart a szerelem. :)

      Oké, igyekszem vele, de lehet, csak hétvégén lesz energiám összeszedni majd a dolgokat. :)

      Törlés
  8. Ez külső szemlélőként is tök izgalmas, marha jó cuccokat vettél :)

    A hűtőmágnes azt hiszem, olyan, mint karácsonykor a bögre - ha tudsz valami frappánsat, vicceset adni vagy totál eltalálod az illető ízlését, akkor király ajándék lehet, ezek nélkül viszont kicsit meh. Nem mintha én nem vettem volna anno, de szinte még gyerekként talán a szándék is értékelhető volt :D viszont kaptam olyat egy barátnőmtől, ami abszolút kedves ajándék volt, és tök szívesen pillantok rá, annak ellenére, hogy én nem voltam ott. És amúgy imádom a bögréket, isten ments, hogy ellenük beszéljek :)

    A helyi kajával járt úgy a kolléganőm, hogy hazainduláskor, a párizsi reptéren elkobozták tőle a méregdrága sajtot, amit hazahozott volna, úgy sajnáltam szegényt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, köszi a visszajelzést. :)

      Igen, igazad van az ajándékkal kapcsolatban, és amúgy a börgével pont így vagyok, meg tőlem aztán jöhet, imádom őket :D

      Ja, kaját én se nagyon merek kézipoggyászban vinni, max nagyon "szárazat", a többit meg inkább a duty freeben, mert ha épp olyan az átvizsgáló, aki ott ül, akkor beleköthet. :/

      Törlés