2015-11-04

Miaúúúú!

Előre szólok, intenzív macskás kontent következik némi személyes adalékkal. Viszont: ha kutyás vagy, és nem macskás, szintén előre szólok, ugyanis az alább tárgyalt cuki cicás könyv kutyusos verzióban is elérhető. 
Crazy Cat Lady mivoltomat le sem tagadhatnám, de nem is akarom. Az egész nem lett volna, ha egyszer nem firkálgatok gimiben tétlenül egy irodalomórán és nem kerekedik az egészből egy macska alakú vonal, hogy aztán ezzel bevonzzak egy állatot a házunkba. Szó szerint besétált a bejárati ajtón egy macska, aki fél évvel később ugyanazzal a lendülettel távozott.


Majd lett a Cica, aki a világ leggyönyörűségesebb macskája (bocs, Lajos, és bocs, mindenki más) és nem mellesleg nagyon okos, jelenleg 10 éves és imádni való. Nem volt kérdés, hogy a saját háztartásba is kell majd egy cica, igaz, sokáig úgy voltam vele, hogy lakásba nagyobb testű (értsd: tengerimalacnál nagyobb) állatot nem, de Lajossal szerelembe estem picicica korában, és napokig zokogtam volna, ha nem hozhattam volna haza. Mivel életem párja elzárkózik attól, hogy kicsit is magáénak vallja a macskát, ezért Lajos kizárólag az enyém, és tulajdonképpen ezáltal váltam igazán Crazy Cat Ladyvé.

A macskákon kívül azért sok mindent szeretek. Például Gemma Correll illusztrációit. Régóta követem a tumblr-jét és mindig nagyokat mosolygok a kissé szarkasztikus, de azért nagyon édes rajzain. 
A legújabb, például:
http://gemmacorrell.tumblr.com/post/132234541848/reposting-for-halloween-from-my-book-the
Ezekhez nyilván nem árt angoltudás, a cuki állatos könyveihez viszont ez sem szükséges, mert itt van magyarul a Vidám macskás rajziskola és a Vidám kutyás rajziskola! Nekem nyilván az előbbi kellett (azért a kutyákat is szeretem, de megértitek, ugye...?).

A könyv kivitelezése szerintem nagyon szexi, öröm megfogni, illetve a fűzését (kötését? - passz :D) úgy oldották meg, hogy rajzolóbarát legyen, tehát teljesen ki lehet hajtani a lapokat. 
Az egész könyvecskét a macskádra szabhatod, nekem ez a funkció tetszik az egészben a legjobban. Képet ragaszthatsz be róla, bejegyezheted az olyan lényeges tulajdonságait, mint például hogy mi a kedvenc huncutsága a cicának, hol alszik a legszívesebben. Emellett pedig a rajzok - amiket már te rajzolsz bele - is a saját állatodhoz igazodnak: ruhát, mászókát, kaját tervezhetsz neki. Tudom, hogy ezek elég infantilis tevékenységeknek hangzanak, de egy vérbeli macskaimádó lelkületével szerintem tökéletesen kompatibilis a könyv hangulata. 



Azért a könyv nem csak egyetlen macskára fókuszál, rajzolhatunk bele különböző verziókat, kiegészíthetünk fél-macskákat mindenféle ruhával meg felszereléssel, jaj, bárcsak ki tudnám fejezni, hogy micsoda cukiság ez az egész! 
Nézzétek inkább a képeket:


És persze nyilván megtanulhatunk macskát rajzolni pár lépésben (nem így).


Még nem mertem se belerajzolni, se beleírni a könyvbe, de gondolom csak el kell kezdeni és már nem fogok azon rettegni, hogy hogyan csúfítom el ezt a gyönyörűséget. Nekem most ez jobban tetszik, mint a színezősdi, biztos azért, mert a cica-téma közelebb áll a szívemhez.

Ó és feel free hülyének nézni a lelkesedésemért, már rég nem érdekel az ilyen. :D
Gemma Correll for president!

Gemma Correll: Vidám macskás rajziskola
Libri Kiadó, 2015
A kutyás verzió pedig itt.

8 megjegyzés:

  1. Szerintem nagyon cuki a lelkesedésed!! :) (Én is teljesen rá tudok kattani mások által infantilisnek vélt dolgokra, gondoljanak, amit akarnak... Például tegnap óta egy rózsaszín nyuszis tetkóm van (egy túrókrémben találtam?!) és tök jó. :D) Meg a könyv is. Bár én nem vagyok nagy macskás, de most a hétvégén otthon voltam és sokat gyömöszkéltem a macskát, tiszta jó fej.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát köszi! :)
      A matricatetkó meg menő, na, és milyen szerencsés vagy, hogy ajándékként hozzájutottál egyhez! :)

      Törlés
    2. Ja és ha már macska és tetkó, a kettőt szeretném majd valahogy összekötni, csak még félek.

      Törlés
  2. Szerintem mindenkinek megvan a maga dilissége, én meg drága lakkokat veszek, amelyek egyszer lehet be fognak száradni (ultimate rémálmom), de akkor is kellenek és kész. :)
    Ez az egész meg annyira, de annyira cukinak néz ki, hogy jaj. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hígítóval azért ki lehet majd tolni kicsit az élettartamukat, nem? :) De reméljük, az még odébb lesz. Nekem van olyan lakkom, ami gimis korom óta megvan és semmi baja. :D

      Tényleg nagyon cuki a könyv. :)

      Törlés
  3. Hmm, nem tetszik annyira, mint gondoltam, lista mínusz 1 :) :( Mármint bolondos meg minden, lehet hogy én nem vagyok eléggé Crazy cat lady?! *depressszióba esek* :O :D Nagyon jók lettek a képek, mint mindig! :) Köszi hogy írtál-fotóztál :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen. :D
      Dee, tuti az vagy, csak a kezdeti szakaszon már túl vagy! :D

      Törlés
  4. Sajnos el kell szomorítsalak, de a legszebb cica díját az én Merlinem birtokolja...
    Van képed Lajosról?
    Ha már cicák, szereted a Simon's cat-et? ;)

    VálaszTörlés