2015-11-29

Novemberi könyves zárás

Iszonyatosan sok könyvem lett novemberben, ehhez képest pedig iszonyatosan keveset olvastam (de annak legalább nagy része a novemberi beszerzésekből került ki). Nem szoktam így elkapatni magam könyves beszerzések terén, de egyszerűen rengeteg az érdekes új megjelenés mostanában, és még így is akad, ami után sóvárgok (S.), meg az Európa akcióban is bepakoltam vagy 6 könyvet a kosaramba, végül nem vettem semmit, egy hős vagyok! Bár még csak 29-e van, nem számítok rá, hogy történik bármi könyves fronton, úgyhogy nézzük ezt a dőzsölős hónapot!


Beszereztem

Nathan Filer: A zuhanás sokkja - Helyes kicsi könyvecske a Scolartól, hangyás borítóval és mászkáló hangyákkal a lapokon. Elolvastam.
Rainbow Rowell: Fangirl - Szintén Scolaros szerzemény, így meg is van életem első Rainbow Rowell könyve!
Karin Fossum: Ne nézz vissza! - Megtörtént az, ami eddig soha: sikerült véletlenül megvennem egy olyan könyvet, amit már olvastam. Pedig azt hittem, nem. Az a baj, hogy keverem ezt a Fossum-sorozatot a Wolf Haas-sorozattal, és igazából én a Wolf Haasos első részét akartam, de ezt benéztem. 500 ft volt, szóval ahelyett, hogy eret vágnék, inkább kerestem neki jobb helyet.
Alan Bradley: A jósnő kristálygömbje - Könyvszalonos beszerzés, Maxim 1+1 akcióban. Gyűjtöm ezt a sorozatot, olvasni is kéne.
Alice Hoffman: Galambok őrizői -  Ez az 1+1 másik fele. Azóta már 100x megbántam, hogy ezt választottam a +1-es kupacból, de mindegy, damage is done. (Győzzetek meg, hogy mégis jól döntöttem.)
Dodie Smith: Enyém a vár - Előrendelés eredménye, nagyon-nagyon várom, hogy olvashassam, jó előérzetem van (nyilván ha nem lenne, nem rendeltem volna elő).
Sophie Kinsella: Hová lett Audrey? - A Libritől érkezett hozzám, nagy-nagy örömömre.
Graeme Simsion: A Rosie update - Szintén Libris kedvesség, már csak az első részt kéne beszerezni. :)
Jasper Fforde: Shades of Grey - Bookdepo bargain shop, rég kinéztem már ezt magamnak.
Abby Clements: Amelia Grey's Fireside Dream - Bookdepo bargain shop, mert mostanában elpuhultam és szeretem a lányregényeket.
Marina Gyacsenko - Szergej Gyacsenko: Alekszandra és a Teremtés növendékei - Miután Dóri írt róla, végképp megjött a kedvem ehhez a regényhez, és a Librinél épp 690 HUF, szóval gyorsan megrendeltem, mielőtt meggondoltam volna magam.
Ernest Cline: Armada - A Ready Player One meggyőzött annak idején (nagyon is), nem volt kérdés, hogy bármit el tudnak nekem adni Ernest Cline nevével.
Rachel Cohn - David Levithan: Dash és Lily - Kihívások könyve - A héten érkezett hozzám a Pagony Kiadótól, nemsokára neki is állok az olvasásának.



Elolvastam

Oké, ez így elég siralmas - főleg, ha a műfajokat nézzük, ráadásul túl hosszú könyvek sincsenek a listában - hacsak a még be nem fejezett Marlon Jamest nem számítjuk.

Rachel Joyce: Harold Fry valószínűtlen utazása - A stílus elég kis semmilyen, viszont kellően sok van ebben a könyvben ahhoz, hogy szeressem. Sokkal kisebb falatra számítottam, pedig nagyon súlyos dolgok is előjönnek, közben mégis felemelő a történet.
Rainbow Rowell: Fangirl - A hónap kedvence nálam, nagyon kellemesen elringatta megfáradt lelkemet a hétköznapokon. Bővebben itt.
Nathan Filer: A zuhanás sokkja - Róla is írtam már, különleges élmény volt ez a könyv, csak kicsit keresztülrohantam rajta.
Sophie Kinsella: Hová lett Audrey? - Cuki, földhözragadt YA, a főhősben néha magamra ismertem. Nemsokára írok róla.
Amy Harmon: Making Faces - 21. századi kicsit háborús, nagyon szerelmes és végtelenül színpadias történet, nem tetszett.
Graeme Simsion: A Rosie update - Kicsit féltem a második résztől, mert hogy gyerek téma meg ilyesmi, de Don hozta a formáját, és az egész történet kicsit mélyebb és komolyabb volt az első résznél, szóval szerintem ez is szuperjól sikerült! :) Róla is értekezem hamarosan.

Talán novemberben kezdtem el Victoria Schwabtól a Felszabadulást (Az Archívum #2), aztán most megakadtam vele, de erről nem a könyv tehet, hanem az összes többi könyv, némi határidő-problémák és egyéb elfoglaltságok. Feltett szándékom az összes félbemaradt könyvvel végezni év végéig, mert nem bírnám elviselni, ha tolódnának 2016-ra. Szerencsére nincs sok.
Elkezdtem Marlon Jamestől az A Brief History of Seven Killings-t is, rettenet hosszú és nem valami eseménydús regény, de talán egyszer a végére érek.
Egy félbehagyásom is akadt novemberben, Kőrösi Zoltán Szívlekvárja, sajnos semmi agyam nem volt a fáradt hétköznapokon ahhoz, hogy lekövessem a különböző szálakat és egymásba gabalyodó történeteket, meg amúgy sem szeretem a sztorizgatós stílust.

A mérleg tehát 13 beszerzés és 6 olvasás. Decemberben a második számot szeretném feltornázni azért magasabbra (az első meg tőlem akár csökkenhet is :D).

A többiek zárásai:
Dóri
Nita
Amadea
PuPilla
Tekla

14 megjegyzés:

  1. Hűűűű :) A Galambok őrizői jóó, nagyon jó, remélem ha beleolvasol elvarázsol a történet! :)
    Megint van több közös pont, a 6 olvasás szerintem igen szép egy stresszes hónaphoz képest, nem? :) Jók a képek ;) (azt hiszem én is közzéteszem a zárásomat, reggel megírtam, és holnap nem szándékozom már könyvet venni :D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jól van, remélem, szeretni fogom a Galambok őrizőit, Alice Hoffmannel még nem tisztázott a kapcsolatunk :D
      Bizony, sok a közös pont, köszönhetően az új megjelenéseknek :)
      Ki tudja, holnap hány könyv zuhan be az ablakon, bármi megtörténhet! :D

      Törlés
  2. Én imádom a Galambok őrizőit, csak ajánlani tudom és remélem tetszeni fog. :D
    Akkor nem érzem magam rosszul, hogy nekem is van egy csomó beszerzésem, mert a boltban vár még rám 5 könyv plusz a Geopentől én várom az S-t, de az decemberre csúszik gondolom (jobb esetben). A lényeg, én is sok könyvet szereztem be!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gondolom az 5 + 1 könyvön kívül is volt akkor beszerzésed,jól sejtem? :) Hány lett a vége?
      A lényeg, hogy örülünk nekik :D Úgyis vannak olyan hónapok, amikor kevesebb könyv csúszik be, néha kompenzálni kell. :D
      Hú, az S. fizikai megtestesülésére nagyon kíváncsi vagyok!! :)

      Törlés
  3. Azért nem semmi, hogy általában te vagy a visszafogott, én meg a könyvhörcsög, most meg erre a hónapra szerepet cseréltünk. :)) De szerintem egy percig se bánd, nagyon jó kis könyveket szereztél be, pár hozzám is jöhetne. :)
    Képzeld, írtam a Librinek a theodora által megadott e-mail címre, de nem kaptam választ. :( Esetleg privátban meg tudod írni, hogy te kinek szoktál írni recikönyv ügyben?
    A 6 olvasás azért nem olyan rossz, én héttel zártam végül, de decemberben én is magasabbnak tervezem ezt a számot. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, fura helyzet, de decemberben biztosan lenyomsz, venni nem fogok könyvet, reci se jön szerintem hozzám, max ajándékba kaphatok. :) Nálad viszont eleve ott van 9 ajszi, hmmm. :) Szép karácsonyod lesz! :))
      Remélem, lesz sok időnk majd olvasni a szünetben! :)

      Törlés
  4. Nahát, ahogy ma elkezdtek jönni a zárós posztok, akkor jöttem rá, hogy nagyon le vagyok maradva :D Beszerzésben persze nem, jó sok könyvem lett nekem is, holnap megpróbálom majd összeterelni őket egy csoportképre is. :) ... Egyébként pedig elég lassan ment ez a hónap, a vége mégis hirtelen itt lett :D (ezt magyarázd meg :D)

    Miért bánod a Galambok őrizőit? Én is csupa jót hallottam róla, és nekem is megvan amúgy, csak még nem olvastam. :) Mit választottál volna inkább helyette?
    Úgy örülök, hogy tetszik a Rosie második része. :) Várom a posztot erről is és Audreyról is, nálam is sorra fog kerülni. :)
    A Felszabadulás tök jó könyv! :) Remélem megjön a kedved-időd majd. :)))
    A megkezdetteket én is be szeretném fejezni, bár általában nekem van egy-két elkezdett ami átcsúszik, sebaj. Majd még csinálok terves posztot is :D jaj, a fejemre nőnek a piszkozatok megint :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ráérsz azért.. :) De nagyon kíváncsian várom, hogy te mennyit szereztél be, meg miket. :)
      A hónap előrehaladásával totál egyetértek, én nem tudom, hova tűnt a november, mármint lassú volt, de a felére nem emlékszem :D

      Alice Hoffmannel egyelőre vegyes a viszonyom, remélem, ez jó lesz. Volt még Mélyföld meg Az univerzum és Alex Woods, ami régóta érdekel, meg még tuti volt más is, de végül ez volt a legvastagabb. :)

      A Felszabadulás tetszik amúgy, pedig féltem tőle, hogy a második rész már nem lesz olyan érdekes, de teljesen leköt. Csak mielőtt újra nekiállok, be kell fejeznem egy csomó mást is. Remélem, a karácsonyi szünetre végzek minden kötelességemmel és szabadon válogathatok a polcról! :)

      Csinálj terves posztot, olyat majd én is fogok, de lehet át kéne neveznem ezeket a bejegyzéseket tervről bingóra. :D

      Törlés
    2. Rá, de ma meg szeretném csinálni a zárós posztot én is. :)
      Na, tök jól összegezted, én is ilyennek éreztem a november folyását. :)
      Ó, Mélyföldem van, ajándékba kaptam idén. :)) de még nem olvastam. Egyébként nekem is vegyes Hoffmannal a viszonyom, vannak ratyi könyvei, de néha meg csak nézek, milyen jó, és ez elvileg a jobban közül való. :)

      A Felszabadulás pont olyan jó volt nekem, mint az első része <3 jaj ne is mondd, nekem is most recihegy van, alig várom hogy lecsengjen, még ha tetszenek is. :)))
      Csinálok tervest is, de most bölcsebb leszek, és alig lesz benne könyv :DDD Bingo, hát igen. :D

      Törlés
    3. A Mélyföldre emlékeztem is, hogy neked is megvan. :) Most a Gyönyörű titkok múzeuma miatt megjött a kedvem Hoffmanhez, még a régebbi, béna borítós könyveihez is. :D

      Törlés
  5. Hűha, Kata, szép nagy lett a novemberi kupac. Én sem lettem mértékletes, de megnyugtat azért a tudat, hogy most akkor nem vagyok egyedül :) Csak legyen már időm megírni a zárást és akkor színt vallok én is :)
    Úgy érzem ez a november elég munkásra, elfáradósra sikerült, nagyon rákészülünk már lélekben a karácsonyi szünetre, jó lenne egy kis pihenős-kuckózós-olvasgatós pár nap.
    Amúgy én első körben azt mondanám, hogy a Galambok őrzői nem biztos, hogy a te regényed lesz, de nagyon különleges könyvről van szó, jól megírva és amolyan igazi női regény, viszont abszolút csöpögésmentes. Készül(t) belőle sorozat is, a trailert láttam és engem nagyon felcsigázott, biztos megnézem majd. De Hoffman amúgy jó, szerintem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindent megtettem. :D Nagyon várom a te posztodat is! :))
      Én asszem még sosem vártam ennyire a karácsonyi szabit, az idegeim már teljesen ki vannak, pedig próbálom tartani magam. :) Remélem, azért a hátralevő pár hét nem lesz már olyan sűrű egyikünknek sem.
      Legfeljebb túladok a Hoffmanen, de azért bízom benne, hogy nem nyúltam annyira félre. A Gyönyörű titkok múzeuma pl. nagyon tetszett, de úgy érzem, az inkább YA-szerű volt, ez meg nem annak tűnik. Majd egyszer talán sorra kerítem. :D

      Törlés
  6. Én nagyon szerettem a Galambok őrizőit, a történelmi hátteret ötvözte a saját nőies írói attitűdjével (bocsi, már nem tudok fogalmazni), de sokkal komolyabb a hangja, mint mondjuk A tizenharmadik boszorkányban.
    Nem hittem volna, hogy neked ennyi könyved lesz.:) Az Audrey, A zuhanás sokkja nagyon érdekel, Rainbow Rowell is egyre jobban piszkál.
    És nem olvastál kevés könyvet, hat totális győzelemnek számít a hónap felett.

    Szerintem azért annyira fáradt mindenki, mert érezzük, hogy nemsokára jön legalább pár nap pihenés, amikor végre leereszthetünk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megnyugtató ha komolyabb, bár végül is ez sejthető. Nekem A tizenharmadik túl semmilyen volt, bár nagyon rég olvasta már.

      Ugye, milyen fura? Nem szoktam így tobzódni :D Rowell cuki, legalábbis ez a könyve, nem tudom, neked mennyire tetszene.

      Amúgy igen, biztosan mind vágjuk már a centit, és egyre elviselhetetlenebbnek tűnik kibírni a maradék időt a karácsonyig.

      Törlés