2013-06-06

Must-read checklistem - haladok!

Majdnem egy évvel ezelőtt összeállítottam egy saját értékrend által vezérelt listát azokról a könyvekről, amiket mindenképp szeretnék elolvasni, mert úgy érzek velük kapcsolatban, hogy ezek szükségesek a bookworm létemhez. Nem afféle illikmuszáj-lista ez, nincsen rajta a Háború és béke, és Nobel-díjas szerzők műveit sem erőltettem rá. Teljesen szubjektív, elegem lett az 1001 könyv, amit el kell olvasnod, mielőtt meghalsz és egyéb mérvadónak szánt listákból. Bár találtam egyet, ami tetszett, erről sem érdekel minden, de ez inspirált arra, hogy elkészítsem a saját verziómat.
Már majdnem elfeledkeztem szegényről, a rajtuk szereplő regényekről meg végképp (mármint arról, hogy miket pakoltam rá). Pedig azóta történt némi előrelépés, úgyhogy beikszelgettem szépen azokat, amelyeket már elolvastam. És örülök, hogy elolvastam őket, még akkor is, ha nem volt mindegyik a szívem csücske.


Persze még van hova fejlődni, de nem kapkodok, nem szabtam időkorlátot, nem ez alapján választom a soron következő olvasmányt. A listákat viszont imádom, úgyhogy ha ezzel végeztem - nem mostanában lesz -, biztosan kitalálok magamnak egy újat.
Ti tartotok számon - akár fejben, akár papíron, akár virtuálisan - olyan könyveket, amiket mindenképpen szeretnétek elolvasni majd egyszer?


6 megjegyzés:

  1. Tényleg szépen haladsz.:)
    Hajaj, rengeteg listám van, többnyire a pillanat hevében születnek. Vannak rövid-és hosszútávúak, ebordító hiányosságokat magukba foglalók, könyvtárosak, mindenféle. Imádom kihuzigálni a tételeket róluk, és ha nem haladok velük, igyekszem nem stresszelni magam ezzel.

    VálaszTörlés
  2. Virtuális polc formájában fellelhetők ezek? Mert akkor majd körbenézek :) Tényleg, mi újság a várólistacsökkentéssel?:D

    VálaszTörlés
  3. Nem, ahhoz túl kérészéletűek.:)
    Eddig ötöt olvastam el (az első három hónapban), utána leálltam, mert mindig jött más, de lassan folytatni kellene. Befejezem a Changelesst, elolvasok egy könyvtárit (erről le kell szoknom, mert sikerült néhány nap alatt 9 könyvet beszereznem, hála a Könyvhétnek és az Európa akciónak), utána jön egy várólistacsökkentős.
    És te hogy állsz vele?

    VálaszTörlés
  4. Hú akkor hajrá, nem állsz rosszul :) Meg ahogy emlékszem, volt jónéhány gyöngyszem azon a két polcon:)
    Én idén nem indultam, jobban is érzem magam!

    VálaszTörlés
  5. Az Állatfarmot nagyon ajánlom, a szolgálólányt nagyon nem, bár ez utóbbit mindenki imádja, csak Nima meg én nézünk bambán, hogy miért :D :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Atwoodtól elkezdtem a Guvat és gazellát, de nem bírtam... Remélem azért, hogy A szolgálólány jobb lesz, emlékszem, hogy neked nem jött be. Mindig azt gondolom, hogy a klasszikus disztópiák nekem valók, de ezt kb csak az 1984 alapján gondolom, már a Szép új világ sem tetszett. Na majd meglátjuk :)

      Törlés