2014-06-01

Májusi kedvencek

A könyves kedvencek terén picit gondban voltam, mert ugyan 8 darab olvasmányom (plusz egy félbehagyásom) volt a hónapban, és ugyan közülük többet is eléggé szerettem olvasni, ám most visszagondolva egyik sem volt az a hűűűű élmény, de lehet, hogy ez nem az ő hibájuk. Legutóbb a Budapest Noir-t fejeztem be Kondor Vilmostól, örülök, hogy végre megismerkedtem az íróval, mert a sorozat első része igazán hangulatos és pörgős, úgyhogy ez egy tipikus lazítós könyv meg egy kis időutazás a harmincas évek pezsgő Budapestjére. Szerettem még Orhan Pamuk Isztambulját is, neki külön bejegyzést is kívánok szentelni, képekkel, természetesen, úgyhogy róla egyelőre annyit, hogy egy gyönyörű és nagyon személyes városleírás, kedves és szomorú történetekkel, történelmi adalékokkal, szépséges tájakkal. 



Egyébként áldom az eszemet, hogy már hónap közben elkezdem írni a listát a kedvenceimről, mert például a mai napon már biztosan nem emlékeztem volna arra, hogy megnéztük az Airplane-t, és hogy imádtam! Visszagondolva, az is furcsa, hogy ez egyáltalán májusban történt. Szerintem még egyetlen Leslie Nielsen-filmet sem láttam, sőt, azt sem tudtam, hogy játszik benne, sőt!!! miközben néztem, még akkor sem tudtam, hogy játszik benne. Szóval tudom, hogy bődületes nagy baromság a film és nem mellesleg hatezer éves, mégis csodálatos.


Bjúti szekció! A bal oldali hajcucc kicsit csalás, mert a héten vásároltam, viszont úgy érzem, életmentő terméket sikerült találnom, hála a Szépséglabor blognak. Mert hogy oké, hogy rengeteg hajam van, de a teteje szörnyen lapos tud lenni, tupírozni meg nem fogok (nálam nincs is maradandó hatása látványilag). Ez a L'Oreal textúráló spray viszont tök jól megemeli a töveket, de csak nagyon keveset szabad fújni belőle, különben ragacsos lesz a végeredmény. Eddig csak a Müllerben láttam, nem tudom, máshol lehet-e kapni. A Rimmel Space Dust homoklakkok a tél slágerei voltak, hozzám viszont az összes lakk hájp késve érkezik, de amióta felfedeztem magamnak, teljesen odáig vagyok érte. A lila, Moon Walk árnyalat a kedvencem (azóta vettem egy Aurorát is, amúgy a Rossmannban még bele lehet futni akciós darabokba), egy rétegben is szép, és így lemosni is könnyebb, két vattából megúszom. Bevetés közben így néz ki. A baglyos kerek tégely egy ajakápoló, amit Zsuzsitól kaptam, újfent köszönöm neki, mert imádom! Gwdihw a márka neve, beszerezni a Pixishopban lehet. Az enyém illata teljesen megegyezik Donald kacsa rágóéval, mellesleg hatalmas adagról van szó, nem is kell sok belőle, a csomagolás meg... hát baglyos :). Már áprilisban nyilvánvaló volt, hogy a következő hónap kedvencei között ott lesz a The Body Shop barackos pumpás testápolója, megveszek az illatáért, egyszerűen tökéletes, nagyon élethű barackillat. (Azóta végre ettem is barackot, úgyhogy nagy az öröm.)



És a beszerzések: óriási és egyben hihetetlen, de a két regényt, amely májusban került hozzám, már el is olvastam, egyikük a Kontroll Jeff Vandermeertől (a héten írok róla bővebben), a másik pedig Seth MacFarlane agymenése, a Hogyan rohanj a vesztedbe (róla meg mondjuk a következő héten). Rajtuk kívül még egy német nyelvkönyvvel gyarapodott a készlet, őt most inkább nem fotóztam ide, egyrészt nem szeretnék illúzióromboló lenni, másrészt meg nem szoktam hazacipelni a melóból, ott zajlik a tanfolyam ugyanis lassan négy hete. Meglepően élvezem egyébként, csak ne reggel 7:30-kor kezdődne. 


A végére hagytam a lényeget, végül is ő is májusi beszerzés, emellett abszolút kedvenc is. Lett egy cicánk!!! Nem volt egyszerű meggyőznöm az édesemet, de már a harmadik napját tölti nálunk a macsek, és nagyon szeretjük, meg szerintem ő is minket. csak most épp gépelni akar ő is. A munkahelyünk egy szép nagy udvar közepén található, és benne lakik egy nagyrabecsült öreg macska, a Saci, aki időnként szül. Néhány hete is így tett, és odaköltöztek az irodánk mellé a kis sziklakertbe. Mindhárom kiscica imádnivaló, de a fekete tetszett meg leginkább, mert ahogy az egyik fejlesztő kollégám megjegyezte, rá már eleve telepítve volt a social plugin. Ő az: 


Itt pedig az első közös képünk:


Mivel a péntek délutáni macskás izgalmak közepette túl elfoglalt volt az agyam, és a laptopomat töltő nélkül hoztam haza, ezért villámgyorsan kellett megírnom ezt a bejegyzést plusz képeket szerkesztgetni, a többiek havi zárásait holnap olvasom el és linkelem be alább. Addig is olvasom a Kakukkszót, mert képtelen vagyok letenni. 

18 megjegyzés:

  1. Jaj de édes ez a cica :D Mi a neve?
    Hú, jó kis könyvek, jó kis cuccok, jó hónapot zártál! Annyit szemeztem én is a Kakukkszóval mostanában, hmm és ha tényleg ilyen letehetetlen, nem várathatom már soká! Ú, Isztambul is várólistás néhány éve már.
    Kontrollom nekem is jött, de még csak éppenhogy belenyaltam, majd a jövő héten ;)
    Ja, és TBS hírek, tegnapelőtt kaptam kiscsomagos tusfürdő+ testápoló epres plusz egy ajakápolót is, öröm és boldogság van :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A cica neve kérdéses, vagyis egyre kevésbé, mert a pasim Lajosnak hívja (különben lány...), én meg nem vagyok hajlandó erre, de mindegy, mert úgyis mindig cicának hívom, vagy ami épp aktuális, pl. kismajom, amikor mászik fel a lábamon, vagy vadállat, amikor szaladgál őrült módra.
      Ne is várasd a Kakukkszót, fantasztikus! Nem tudom, az Átmeneti üresedést olvastad-e, de hasonló a stílus, nekem az is bejött, ez meg ráadásul krimi és izgalmas:)
      De jó, veled örülök a TBS-zsákmánynak :)

      Törlés
    2. Hú vigyázz, rajta ragad! Nekünk is volt ősszel egy talált fekete kismacskánk (az állandó macskunk mellett), és a Zember Ödönkének nevezte el... pff (sajnos eltűnt a macska, szerintem valaki ellopta a kertből :S
      Hívhatnád akár Kismajomnak is :D
      Az Átmenetit sem olvastam még, látod, azt is váratom, pedig mennyire szeretem Rowlingot :D...

      Én is nagyon örültem a TBS-nek, főleg hogy olyan valakitől kaptam, aki nem is annyira ismer.

      Törlés
    3. Hát, ez a hajó már elment... Lajos.
      Már ránézek, és ez jut eszembe....:D Szegény cica!

      Törlés
  2. Ohh instagramon már lelkendeztem kiscicáról, de nagyon jó a közös kép is :) és nincs Lajos-feje, nem jó név, üzenem a párodnak :D
    A Kontrollra én is kíváncsi vagyok, bár eddig nem olvastam jókat róla.
    A Budapest Noirt nekem is el kéne már olvasnom, arról viszont csak jót láttam Nikkincsnél is :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy tűnik, neki már Lajos marad... :(
      Szerintem nem olyan rossz a Kontroll, igaz, nem lettem okosabb tőle az X Térséget illetően. :)
      A Budapest Noir meg tényleg nagyon jó, elég rövid is egyébként, pikkpakk el lehet olvasni.

      Törlés
  3. Jajdearanyoskismacskaaaa!!!˘°˛]í@€°˘^|Đ
    Bocsi.:D

    VálaszTörlés
  4. Ügyes vagy, hogy csak két könyvet vettél, nekem csak ötnél sikerült megálljt parancsolnom magamnak. :P
    A cica nagyon ééédesss, jól tettétek, hogy befogadtátok. :)
    És én csak most látom, hogy neked is van Instád, óóó! Sajnos nekem nincs okostelefonom, így regisztrálva nem vagyok, de szoktam a gépen nézegetni azért egyes emberek képeit. A tied meg nagyon-nagyon szépek! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kíváncsi vagyok, hogy majd a Könyvhét kapcsán mit garázdálkodsz :D
      Köszi, bár az okostelefonínóm kamerája nincs a helyzet magaslatán, azért igyekszem kihozni belőle a maximumot. :)

      Törlés
  5. A ciculi eszméletlen aranyos!!! :-)))

    TBS barackos- én tulajdonképpen mindegyik illatot szeretem, most az új sorbet testápolókra pörögtem rá, amint lesz egy kis zsetonom loholok egyet venni :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük, átadom :)

      Kíváncsi lennék különben ezeknek a sorbeteknek az állagára, nem tudom elképzelni, hogy milyen lehet, majd értesíts légyszi, ha beszereztél egyet, hogy milyen :)

      Törlés
  6. Sorbet- mindenképpen :-)) Azt ígéri, hogy a hőségben remek testápoló,a textúrája könnyed és gyorsan beszívódik, ha hűtőben tartjuk akkor még pluszban hűsít is kenegetéskor,
    Nekem vízhiányos a bőröm és bizony a nyár mindig necces ilyen szempontból mert az egész évben jó testápolók túl nehezek a negyven fokos melegben. Az meg nem megoldás ha semmit sem kenek, mert nyár van mert a bőröm viszket, húzódik :-(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kíváncsi lennék, milyen az állaga:) Amúgy ennek a pumpás testápolónak tök jó, mert elég folyékony, nagyon kis könnyed. Meg imádom, hogy pumpás:)))

      Törlés
  7. Tünemény ez a cicus, gratulálok a gazdiknak! De azért egy ilyen kis szőrgombóc mégis csak szebb nevet érdemel a Lajosnál! :DDD (Instagramon már láttam a fotókat róla, csak ott nem vagyok regisztrálva így nem tudtam örömködni.)
    Örülök, hogy belekezdtél a Budapest Noir sorozatba, és annak is, hogy tetszett. Igazi kis kikapcsolós könyv! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük :) Szerintem is szebb nevet érdemel, de így járt a kis kuka. :)
      A sorozat többi része is jöhet majd, nem feledkezem meg róluk:)

      Törlés
  8. Cicaaa :) tündérpofa. A befogadott jószágok a leghálásabbak, jól tettétek. Egyértelműen Szaffinak hívnám, pont olyan mint a mesében. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük a tippet, ez eszünkbe sem jutott :) Marad a Lajos különben, ráragadt, ez van.:)
      Egyébként itt a melóhelyen is elég jó helyük volt, de nagyon kis ragaszkodó meg kedves kisállat, imádjuk :)

      Törlés