2014-09-02

Napfényes Szlovákia...

Jó pár éve utaztunk busszal Krakkóba, Szlovákián keresztül, és akkor megjegyeztük az egyik barátommal, miközben a tájban gyönyörködtünk, hogy a legszebb dolog, amit az országban láttunk, az a szivárvány volt. Azóta is napfényes/festői Szlovákiaként emlegetjük a szomszédunkat, nyilván némi ironikus felhanggal. Persze a legszebb helyek nekem eddig kimaradtak, annak ellenére, hogy 20 km-re van tőlünk a határ, de gyanítom, hogy nem errefelé kell keresgélni, ha valami nagyon szépet akarunk látni. 

"Még jó, hogy nyáron jöttek, télen egy kicsit lehangoló."
/Eurotrip/

Nemrég felfedeztük, hogy létezik egy tigrisrezervátum a közelben, egy Egyházfa nevű településtől néhány kilométerre, úgyhogy e köré szerveztünk egy kisebb kiruccanást. Szép idő lesz, gondoltam, úgyhogy sortot húztam meg ujjatlan felsőt, de a biztonság kedvéért azért beraktam egy leggingst a szatyromba. Gabcikovónál szálltunk ki először, na ott egyből vettem is át, mert 18 fok volt a győri meleggel ellentétben. Megnéztük, ahogy lifteznek egyet a hajók a dunai zsilipnél, aztán mentünk tovább a szemerkélő esőben.

Nem annyira fotóznivaló környék, nekem mégis tetszett
Hajó lejött a lifttel
Erre a kóborkutyáknak pizza jár, több szelet
Kiszmadáár
Hajtottunk tovább a tigrisoázis felé, ami egyébként hétvégente van csak nyitva, akkor is déltől ötig. Készültünk tejszínhabbal, mert olvastuk a honlapon, hogy imádják, de nehogy növényit vigyünk, mert azt nem eszik meg. Belépő nincs, viszont adományos láda igen, de még csak annyit se nyögtek ki, hogy köszi, bezzeg előttem az osztrák bácsinak ott hajbókoltak, nyilván imádják a magyarokat. :)

A cicák igazi cicák, dörgölőznek, hempergőznek, labdáznak, tejszínhabot nyalogatnak. Sajna megsimogatni nem lehet őket, még a kicsi tigrist sem, pedig a bébim egy ismerősének tigrissimogatós képét látva nagyon rákészültünk. Gyönyörű állatok, de lusták, mint a rohadt élet, a kistigrist alig bírták előcsalogatni a házából, annyira szeretett volna még aludni.

Cicaaa
Giccs
Óvoda
Igazán méltóságteljes
Szerelem
Kert
LOST
A tigrisoázis után még elkanyarodtunk Jókára, ahol van egy helyes vízimalom a Kis-Dunán. Itt már kedvesebben álltak hozzánk, mert magyar volt az idegenvezető, de végig bennem volt a furcsa érzés, hogy nem szívesen látnak ebben az országban. Persze nem a magyarok... Végül a malom melletti part menti étteremben ittunk fincsi barna Fácánt meg hatalmas adag halakat ettünk, amiket hirtelen el is felejtettem lefényképezni, ekkor már bőven szakadt az eső, és reggel óta lüktetett a fejem, amin nem segített sem a hazaautókázás, sem a tele poci, úgyhogy otthon gyorsan alukáltam egy rövidet és belevetettem magam az Egy nap talánba. 





Hűűű, ezek mi vagyunk!



16 megjegyzés:

  1. Nagyon hangulatos képeket készítettél.:) Tök jó lenne egyszer megnézni ezeket a macskákat, és akkor Deli csokiból is feltankolnék.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. (Egyébként pont olyasmivel álmodtam, mint ami alulról a harmadik képen van, csak álmomban a koponya párhuzamosan fekszik az ágakon, és az egész óriási. Azt nem tudom, hogy hoztam össze, hogy egy levadászott állat, mármint az ágak is az állat része.)

      Törlés
    2. Köszönöm :) A Deli csokit szerintem nem ismerem, pedig régen sokat jártunk "át" tankolni benzint meg mindenféle szlovák szirszart.
      De fura az álmod :) Nálam is szoktak lenni ilyen egybeesések, tiszta hátborzongató:)

      Törlés
    3. Ha alkalmad adódik, kóstold meg, isteni finom. Van pisztáciás, mogyorós-karamellás, epres, meg valszleg több is. Legutóbb Nita:** hozott nekem, nem élt sokáig. A csoki.:)

      Általában furákat álmodok:$

      Törlés
    4. Oké, ha legközelebb átszelem a határt, felmarkolok párat :) Remélem, finomabb, mint a Kofola.

      Nem vagy egyedül... a furát inkább arra értettem, hogy így egybevág valami valós dologgal. Én akkor akarok szívrohamot kapni, amikor álmodom valakivel akivel 5-10 éve nem találkoztam, és másnap szembejön az utcán.

      Törlés
  2. Nem is tudtam, hogy létezik ilyen tigrisrezervátum, tök jó! :)
    Érdekes, ahol mi voltunk Szlovákiában, ott nem tapasztaltunk ilyesmit, a szlovákok is kedvesek voltak, mondjuk lehet, arrafele több magyar lakik, mint amerre ti jártatok.
    A képek pedig nagyon jók lettek. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt is sok a magyar, több, mint a szlovák, de a tigrises hely épp egy pozsonyi szlovák bandáé. Persze lehet, hogy csak bemagyarázom magamnak, meg hogy az utcán megkérdeztünk egy lányt, hogy merre van a malom, és egyáltalán nem volt hajlandó megérteni, hogy mit akarunk, magyarul nyilván nem, de angolul sem, hogy mit keresünk, pedig más látnivaló nem nagyon akad a helyen, na mindegy :)
      Köszi :)

      Törlés
  3. Jó volt olvasni hol jártatok, instagramon már úgyis kíváncsiskodtam eleget :D
    A képeid meg tényleg nagyon jók, nagyon tetszik a látásmódod, művészi, én meg olyan faék képeket készítek mindig...
    Szlovákiában még nem voltam, de párom is 'fél' kimenni, mindig ha szóba hozom a magyarveréseket emlegetni :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyébként ezek a magyarverések is kicsit fel vannak fújva, mi két napot voltunk Szlovákiában, Kassán, Poprádon és a Tátrában, és sehol nem akadt semmiféle problémánk.

      Törlés
    2. Köszönöm, csak tényleg kéne egy jóféle gép, mert ez mind telefonínós.
      De olyan kuka vagy, hogy mondhatsz ilyet?:) Most megnézegettem a flickr-ös képeidet, és nekem nagyon-nagyon tetszenek, szerintem nagyon jó részleteket ragadsz meg, és ráadásul a kamerád is elég jófélének tűnik :)

      Azért attól nem kell félni, hogy megvernek :) Én inkább csak feszengtem kicsit, de aztán amikor már az étteremben eleve magyarul jött oda a pincér csaj, lenyugodtam :)

      Törlés
    3. @Nita - persze én is ezt mondtam neki. na de majd kimegyünk egyszer :D
      @katacita - hát neked érdemes is lenne befektetni egy jobba, de ahhoz képest, h telefonosak szuperek ;)
      :D köszönöm (nikonka)

      Törlés
    4. én is köszi megint, majd célozgatok a pasinak:D

      Törlés
  4. Annyira szeretem ezeket az utazós (valós vagy csak még rákészülős, lélekben kalandozós) posztjaid és a képek, amiket csinálsz, azok meg mindig annyira nyálcsorgatósak :) Most az a méltóságteljes, labdát (és nem egy gazellát szorongató) Állatok Királya nálam a befutó, de annak is örültem, hogy végre Titeket is láttalak :)
    Majd ugye Szicíliáról is kapunk hasonlót? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, készülök most egy ömlesztett travel wishlist poszttal, csak győzzem összeszedni hozzá a sok képet :)
      Naná, hogy kaptok, pláne ha nem visz el minket a láva.

      Törlés
  5. Tök jók a képek:-) Én nagyon béna vagyok, pedig két gépem is van, de előlem még a fa is elugrik:S
    A Lost képaláíráson nagyon jót röhögtem :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Hehe, nekem álmomban szoktak ilyen rémképeim lenni:D
      Volt, aki az Into the Wildra asszociált:)

      Törlés