2014-10-14

Ez már a harmadik TAG, amit kitöltök idén ősszel: csokis-könyves

Kezdhetném azzal, hogy na ez mennyire nekem való körbeposzt, mert a csokit és a könyveket is imádom, viszont az a helyzet, hogy az utóbbi 1-2 évben szinte teljesen leszoktam a csokiról. Hamarosan indul a szezon: névnap, mikulás, karácsony, szülinap; ilyenkor betárazok rendesen, aztán egy évig azon élünk. Érdekes, hogy most is eszembe jut a csokoládé, és egyáltalán nem indul be a nyálelválasztásom - persze ez nem azt jelenti, hogy nincs egy-két kedvencem, de a Nutellát úgysem taszíthatja le senki az édességek trónjáról. A hosszú és felesleges bevezetésben annyira elmerültem, hogy majdnem elfelejtettem megköszönni Liliane-nek, hogy jelölt engem is. :)

Nézzük a kérdéseket, de előbb beteszek egy nyálcsorgató képet, ami még engem sem hagy hidegen.


Étcsokoládé - egy sötét témájú könyv:
Kapásból a Beszélnünk kell Kevinről ugrott be Lionel Shrivertől, igazi nyolcvan százalékos étcsoki. Finom és minőségi, de azért összeugrik tőle a gyomrom, annyira keserű. 

Fehér csokoládé - egy vidám könyv:
Bálint Ágnes: Szeleburdi család. Biztos, hogy az oldalszámhoz viszonyított felröhögéseim aránya ennél a könyvnél a legmagasabb, ráadásul imádom a hangulatát is. Azon kevés gyerekkönyv közé tartozik, amit felnőttként is rettentően szeretek. 

Tejcsokoládé - egy népszerű könyv, amit nagyon el akarsz olvasni:
Leginkább Az arany cimbalomra vagyok most ráfeszülve, nagyon viszket is a kezem alatt az egér, hogy a szandis Agave 2+1 akciójában megvegyem a hiányzó részeket ill. magát a legújabbat is (csak A borostyán hárfa van meg). 

Csokoládé, aminek karamell van a közepén - egy könyv, ami ellágyított:
A Tündérkrónikák sorozatot említeném, bár lehet, rosszul értelmezem a kérdést. Az a helyzet, hogy Moning teljesen megfertőzött már az első résszel, igaz, ez csak később esett le. A lényeg, hogy elérte nálam, hogy félretegyem a műfajjal/témával kapcsolatos előítéleteimet, és elmerüljek a képzelt lények világában. 

Ostyamentes Kit Kat - egy könyv, ami meglepett téged:
Van ostyamentes KitKat? Sok olyan könyvet fel tudnék sorolni, amiben kellemesen csalódtam, de a legutóbbi ilyen élményem a Tolvajok tele volt. Nem vártam sokat tőle, de már a bevezetés megfogott, és végül bekerült a kedvenceim közé. (Lehet, hogy ezt a kérdést is rosszul értelmeztem :D)

Snickers - egy könyv, amiért megőrülsz (a book you're going "nuts" about - így érted a csokiválasztást:):
Nem tom, nézzétek meg a kedvenceimet a molyon. :) Azt hiszem, a legeslegnagyobb lelkesedéssel az Úton iránt viseltetek, az eredeti tekercses verziót olvastam, és óriási szerelem lett a miénk. 

Forrócsokoládé tejszínhabbal és pillecukorral - egy könyv, amit bármikor újraolvasol (comfort read):
Nem szoktam többször újraolvasni egy könyvet, egyszer is csak ritkán. Azt hiszem, az Abigél az egyetlen regény, amit háromszor olvastam már, de Szerb Antal bármikor jöhet akárhányszor. 

Bonbon - egy sorozat, aminek olyan tulajdonságai vannak, amiket sokféle olvasó szerethet:
Elég nehéz egyet választani, de ha Zafón magyarul megjelent könyvei nevezhetők együtt egy sorozatnak, akkor az. Ha nem, akkor visszautalnék a tejcsokis kérdésre, és a Dávid Veron-sorozatot mondanám. 

Köszönöm a lehetőséget, most már tényleg mindenki megkapta a jelölést szerintem, ha mégsem, akkor küldöm mindenkinek, aki szereti. 

5 megjegyzés:

  1. Én nem értem a nyálcsorgató képet - csipsz, csokiba mártva? :D vagy nutellába?
    Szerintem pont azért van benne ostyamentes KitKat írva, hogy meglepődjünk, én se tudtam, hogy van ilyen.
    Kevin... tényleg. hogy nem jutott eszembe.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aha, szerintem olvasztott csoki. :) elborult agyam szereti az ilyen fura kombókat. :)
      Jaaa értem a kitkatet, kicsit lassú a felfogásom azt hiszem :)

      Törlés
  2. Hú, ez csokis chips nem semmi :) Pláne nem így napkezdésnek :) Olyan jók ezek a kis körbeposztok, mindig találok érdekes dolgokat vagy éppen jó kis könyveket. A Beszélnünk kell Kevinről nálam eddig direkt kimaradt, de már annyian írjátok, mint emlékezetes könyv, hogy úgy érzem eljött az ideje majd az olvasásának.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ki kéne próbálni otthon:)
      A Beszélnünk kell Kevinhez kellenek idegek. De ahogy írtad nemrég a Csavargók dalás posztodban, néha mélyebbre kell merülni ahhoz, hogy magunkat kirángassuk abból a valamiből, amiben vagyunk. Katartikus könyv, az biztos.

      Törlés