2014-10-25

Mit kensz a szádra? #2 - 10 újabb ajakápoló

Betegesen vonzódom a szájravaló ápoló termékekhez, annak ellenére, hogy alig akad közöttük olyan, amelyik valóban megoldást nyújtana a problémámra. Ajakápoló-függőségemről és annak gyökereiről egy korábbi tesztben már beszámoltam, azóta viszont összegyűlt megint egy rakat tégely meg tubus, gondoltam megörvendeztetlek benneteket egy újabb körképpel. 
Egy kis adalék: továbbra is leginkább azokat a szájravalókat tolerálom, amelyek telis-tele vannak ártó összetevőkkel, valamiért nekem ezek működnek, így ezeket tudomásul véve olvassatok tovább, általában az agyonhájpolt természetes ajakápolók nem feltétlenül válnak be nekem. 

10 újabb terméket hoztam, ők azok:


Oriflame kókuszos

Kezdem azzal a barna tégellyel, mert őt elfelejtettem külön befotózni és csoportosítani. Az előző körben írtam a csokis testvéréről, amit eleinte nem igazán kedveltem, aztán nagyon megszerettem, így beszereztem az utánpótlást kókuszos verzióban. Az illata mint az Autós szeleté, az állaga számomra kellően mesterséges, olyan kenőcsös, de annál azért picit hígabb. Nekem minden nap ezzel kezdődik, fogmosás után kenem is fel, nagy a szerelem. 

A rossmannosak: Liliputz és Alterra

A lila Liliputz megvásárlására fogalmam sincs, mi vett rá, nem vártam tőle sokat. Lila Airwawes illata van (kamu feketeribizlis), az állaga és a hatása pedig kicsit a labellókra emlékeztet, bár olyanom ezer éve nem volt, és nem is lesz (legfeljebb a tégelyes, azt nagyon nézem...), szóval tipikusan az a fajta ajakápoló, amivel folyamatosan kenegetned kell a szád, hogy hidratált maradjon. Ebben a kategóriában nem rossz, ráadásul brutállila a stift, igaz, ez az ajkakon nem hagy nyomot. Az ára is kedvező, 400 ft körül lehet kapni. 
Az Alterra gránátalmás ajakápolója híres a természetes összetevőiről, a Krémmánián bezsebelt már néhány pozitív értékelést. Annyira tudtam, hogy ez nekem nem lesz jó! Gyakorlatilag ugyanazt teszi velem, mint a többi natúr cucc: felkenem, majd pár perc múlva rádermed a számra, és összeszárítja a bőrt. Fúj! A szaga szokásos alterrás-alverdés, az állaga elég könnyed és emellett kicsit kásás, amitől én rosszul vagyok. 


A mentolosak: Carmex, Carmex és Burt's Bees

Ők az én kis drágaságaim, mármint a Carmexek, all-time kedvenc az összes, amit eddig próbáltam a márkától. Tudom, hogy nem mindenki szereti őket, mert elég nehezek és az illatuk is cseppet megosztó (elárulom, hogy az nekem sem tetszik), de ez az egyetlen olyan ajakápoló a világon, ami nem szárítja a számat, amit nem kell ötpercenként felkennem. Lehet, hogy nem a hidratáló hatása miatt működik, hanem azért, mert "lezárja" a bőrt, és így védi a külső hatások ellen. Hogy ez mennyire jó dolog, nem tudom, az összetevők nem a legcsodálatosabbak, de ez különösebben nem hat meg. A bizsergető érzést meg imádom. :) A két tégelyes mellett egy tubusosat is használok, de arról már írtam az első tesztben. Nem tudom, hogy cseresznyéset lehet-e kapni itthon, én az asos.com-ról rendeltem. 
A Burt's Beest még karácsonyra kaptam egy szett elemeként, sokáig nem használtam, aztán mostanában kezdem őt is felfedezni. A fő problémám vele az, hogy nagyon kemény, elég magas az olvadáspontja, így nehéz felkenni. Egyébként nagyon hűsít, tele van nyomva mentollal (ez egy ilyen verzió, de sokféle BB ajakápoló létezik, ráadásul már nálunk is lehet kapni a Müllerekben némelyiket), a hidratáló hatása pedig mondjuk legyen közepes. Lehet, hogy próbálkozom még majd a márkával - mert egyébként nagyon szeretem őket -, de akkor majd inkább valami valóban mézes terméket fogok választani. 



A tubusosak és színezettek: The Body Shop és Catrice

A Catrice "Lip Smoother" szájfényei körül nagy a felhajtás, gondolom ez annak is köszönhető, hogy a Clarins egyik közkedvelt termékét koppintották le és hozták el nekünk drogériás árfekvésben (~1500 Ft). Három színben kapható, az enyém a barackos, és sajnos nem vagyok érte oda annyira, mint vártam, hogy majd leszek. Ennek fő oka, hogy a szivacsos applikátor néhány használat után egyenesen undorító, ráadásul elkezd rohadni a benne ragadt termék, és fura szaga lesz (az enyémnek az lett, lehet, hogy ez nem általános, amikor megvettem, még minden jó volt). Cukros-vaníliás illata volt eredetileg és ugyanilyen íze, így előszeretettel nyalogatja le az ember. Viszont ez a szag, ami most kialakult, ez rohadtul nem kellemes, pedig nem lenne rossz termék, tényleg szépen kiegyenlíti az ajkak felszínét, emellett fényt és enyhe színt is ad nekik. 
A The Body Shop Honey Bronze szájfény-ajakápolója már műanyagtubusban érkezik, ez sokkal szimpatikusabb. Két árnyalatban kapható, én a 01-est rendeltem meg, ez épp akciós volt a webshopban (1490 Ft), ahogy elnézem, jelenleg nem kapható, a 02-es viszont igen, ez utóbbinak nem tudom milyen színe van. A 01-es eléggé narancssárga, az állaga meglehetősen ragadós, így van egy kis macera az eldolgozással, tükör nélkül én nem merem felkenni. Viszont ha ez megvan, akkor szép bronzos fényt ad az ajkaknak, ráadásul elég tartósan. A pasik utálni fogják, mert ragad, mint a méz, úgyhogy olyankor használjuk, amikor nincsenek a közelben. 


A Maybelline Baby Lips

Ezt már nagyon régóta szerettem volna birtokolni, de csak a Müllerben kapható, oda meg szökőévente egyszer jutok el. Épp kétféle volt csak kitéve, így azt választottam, amelyiknek van színe, ez egy szép nude barnás ajakápoló. Hatása mondjuk nem sok van, sőt, nekem kicsit szárítja is az ajkaimat, így nem tudok leborulni a nagyszerűsége előtt, ennek ellenére valamiért szeretem ezt a terméket. Jó az, hogy ott van a táskámban, és ha kell valami icipici szín, akkor őt választom, nem kell tükrözni hozzá, a színe pedig különösen tetszik! Nem lettem Baby Lips rajongó, de nem bánom, hogy beszereztem ezt az egyet. 


A Gudihúúú (Gwdihw)

Ezt a donaldkacsarágó illatú bagolymintás tégelykét egy kedves ismerőstől, Zsuzsitól kaptam, először azt hittem, csak megmutatni hozta, szóval eléggé pislogtam, mikor kiderült, hogy ezt így nekem adja. Megint köszi, Zsuzsi. :) Talán ez az egyetlen olyan természetes összetevőkből álló ajakápoló, ami még nekem is bevált. Nagyon keveset szabad/érdemes használni belőle egyszerre, eléggé olyan, mintha valami olajat, pl. kókuszolajat tenne az ember magára, nyáron egyébként olvad is egy picit. Többféle verzióban kapható a Pixibox webshopjában, én az enyémet nagyon szeretem, annyira finom illata van! Óriási mennyiség, még jó sokáig elég lesz. 


Bízom benne, hogy nem egyhamar fogok új ajakápoló-teszttel érkezni, mert ez már abnormális, komolyan. Tudom, hogy múltkor is kérdeztem, hogy ki mit szeret, és válaszoltatok is sokan, de azért most megkérdezem újra, mert hát eltelt egy csomó idő azóta, hátha vannak új kedvenceitek.


Használjátok bármelyiket a fentiek közül?

37 megjegyzés:

  1. Volt egy ilyen gondolatom a Catrice szájfénnyel kapcsolatban, mármint hogy undin fog kinézni, de ez azért mégiscsak komoly. Egyébként én úgy vagyok vele, hogy a színezett ajakápolók, amiket napközben kenek fel, tök más funkciójúak, mint amiket otthon használok, úgyhogy nem is számítanak bele a gyűjteménybe :D

    Szemezek néhány natúr cuccal, jó lenne megtalálni a Himalaya Herbals méltó utódját, de előtte nem ártana legalább egyet elhasználni az itthoni készletből... kezdenek nálam is elfajulni a dolgok :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet, hogy nem általános a probléma a Catrice-t illetően, elég sokan rajonganak érte, elképzelhető, hogy én rohadok, és velem együtt a szájfény is:D

      Alább Millabell a körömvirágos Alverdét ajánlja, ill. a Blistexet is sokan szeretik, nem tudom, neked jó lenne-e, de annak is elég szép összetevői vannak.

      Törlés
    2. Egyszer próbáltam azt az Alverdét, nagyon szerettem, de finnyás voltam a szagára, úgyhogy betettem a végső mentsvár kategóriába :)

      Törlés
  2. Wáóóóó de szép gyűjtemény! Csak ennyit tudok mondani, mert a témában újfent nem vagyok jártas. Nekem 1-2 kallódó Labellom van valahol a táskaim mélyére süllyesztve és csak akkor használom, ha 1. náthás vagyok és szét van száradva a szám, néha az orromra is kenem (mondjuk ez a csillámossal elég öööö érdekes :D) 2. ha már nagyon, de nagyon gáz az ajkam, és tényleg látszanak a kis cserepek. Ez meg elég ritkán van, úgyhogy szökőévente egyszer-kétszer ajakápolózok. De alapvetően a gyümölcsösöket szeretem. Meg ami nem hagy nyomot :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :$ :)
      A csillámos labelló az orrodon az már majdnem highlighter:D
      Gondolom akkor neked eleve nincs is probléma, amit kezelni kéne, lehet, pont azért, mert nem használsz ilyen szarokat :)

      Törlés
    2. Hát néha kell, de alapjáraton csak télen, és csak akkor ha kint vagyok és nagyon fúj a szél, de inkább az arcom elé húzom a sálat és megfulladok :D Nah jó azt azért nem, de az olyan mint az arckrém. Azt sem használok igazán, de most volt olyan, hogy be kellett kennem, mert kicist kiszáradt. Remélem ezzel letudtam a telet. De te írjál az arckrémekről is majd, mert nagyon szeretem olvasgatni mások bjúti posztjait és fotóit nézegetni. Én itt élem ki magam rajtad/rajtatok a jó mélyre rejtett bjúti mániám.

      Törlés
    3. Szerencsés vagy szerintem bőrtípusilag :) Írok arckrémről is, rendben, csak még nem találtam meg az igazit, folyton kísérletezem, pedig jó lenne kilyukadni valaminél. Vagy írok egy arcápolásirutinost, az olyan bjutibloggeres, nem?:D

      Törlés
    4. "az arcápolási rutin" az egyik legjobb és szerintem legtöbbet használt bjúti blog cím. nyugodtan jöhet arról is poszt, mert nagyon érdekes erről olvasni egy olyan lánynak (igen, ez én vagyok) akinél azzal kimerül az arcápolási rutin, hogy megmossa az arcát :D :D :D :D :D :D

      Törlés
    5. Igen, szerintem is:D Annyi közhelyes posztcímet látok, főleg mióta a magyarblogok.hu-t is követem, hogy nagyon igyekszem ezek alól kibújni valahogy, több-kevesebb sikerrel.
      Addig örülj, amíg nem kap el a gépszíj :D Ha ez így neked jó, akkor tényleg kihúztad az ötöst a genetikalottón :)

      Törlés
  3. Na elolvastam a tavalyi posztot is, nem tudom hogy maradhatott ki nekem, de arról eszembe jutott hogy gimis koromban nekem is volt Labello-őrületem, csak én a kamillásért voltam oda, már vagy 10 éve nem vettem, de lehet most nosztalgiából beruházok egyre :)
    Szóval nekem az all-time kedvenc az Alverde körömvirágosa, azóta kipróbáltad? Egyszerre 3-4 darabot szoktam venni amikor akciós, az kitart egy darabig, mindenhol tartok, fürdőszoba, irodai íróasztal, éjjeliszekrény, aktuális táska. De nem mondom hogy néha nem csábulok el másra :)
    Mint pl a Himalaya Herbals kakaóvajas izére, amit utáltam, nagyon kemény az állaga, alig bírtam felkenni, de elhasználtam viszont újravenni tuti nem fogom. Egyszer vettem bebét, az tetszett hatásilag, csak az illata... az nagyon nem. Carmex is van itthon, de csak és kizárólag azért, mert azt olvastam valahol hogy a benne lévő kámfor hatásos herpesz ellen, így amikor érzem hogy kezd kijönni valami a számon, akkor jó vastagon bekenem, rákenem a gyógyszertári herpeszkenőcsöt és vagy működik, vagy nem, olyan 50-50%, de megtartom mert néha tényleg segít.
    Most nagyon-nagyon szeretném kipróbálni a tégelyes Niveát (vanília-makadámia, a málnás cuccoktól hányok), a héten úgyis megyek Müllerbe, meglátjuk hogy válik be. Kíváncsi vagyok a Balea ureásra is, mert a kézkrémet nagyon szeretem ebből a vonalból, télen bevetem, meglátjuk hogy muzsikál. Valamint teszek egy próbát a Burt's Bees-zel is, ha már újdonság nálunk.
    Ja, és nem rég Angliából kaptam egy tégelyes cuccot, valami Lip Therapy a márkaneve, igazából aloe verás vaseline, esténként fogmosás után használom néha, eddig OK, ápol is és mivel szép fényt ad meglátjuk télen, nappal mennyire lesz hatásos, elég sok van benne, 20g, szóval egy darabig biztos kitart :)
    Viszont most elkeserítettél ezzel a Catrice cuccal, kb 2 hete vettem egyet Cake Pop színben, minden nap használom mert tényleg jó kis cucc, de ez a berohadás nem túl szimpi :(

    VálaszTörlés
  4. Ja, és ha már ajakápolás: ajakradírt nem használsz? Én tavaly vettem először, elcsábultam a Lush-ban egy Santa's nevűre, aminek kólaillata van, nagyon-nagyon szerettem, és tudom-tudom, lehet csinálni otthon is cukor-méz-olívaolaj keverékéből, de nekem annyira tetszik ez a műkólaillat meg íz, hogy tuti idén is veszek egyet, mert láttam hogy megint lehet kapni (szezonális, karácsony termék)
    :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az Alverdét látod, még nem próbáltam, de kb már csak ő hiányzik a sorból :) (na jó, ez erős túlzás, de régóta gondolkodom rajta, hogy ki kéne próbálni).
      A Balea urea vonalból én épp a kézkrémre vagyok kíváncsi, mert a szájravaló olyan jó. Bár annak is elkezdett fura szaga lenni egy idő után, tényleg lehet, hogy velem van a baj :D A Catrice is lehet ám, hogy neked jó lesz, nagyon sokan szeretik ezt a terméket, remélem, nálad megmarad a fincsi cukros illat.

      Ajakradír: dehogyisnem:D A Santát most én is néztem, lehet, hogy megvárom a karácsony utáni 50%-os kiárusítást, és beszerzem... Popcornom van, imádom, közben volt pár Bubblegum mintám, először hányingerem lett a szagától, de végül nagyon megszerettem, mert kisebbek benne a szemcsék, mint a Popcornban, ezért valahogy jobb.
      Kólaillat, nyamm :)

      Törlés
  5. Én nem vagyok ajakkencés, zavar, ha érzem, hogy van valami a számon (meg ráadásul sajnos gyakran rágom az ajkam), ezért sokáig nem is használtam semmit mert pár perc után úgyis megfeledkeznék magamról, és ledörzsölném a számról :D Erről leszoktam már szerencsére.
    Azt hiszem tavaly tél elején volt annyira kiszáradva a szám, hogy úgy döntöttem veszek egy ajakápolót, akkor még nem néztem utána az ilyen dolgoknak és vettem egy olcsó Isanásat, mert egy világítótorony volt a csomagoláson (rendkívül releváns szempont :D). Hát szörnyű volt konkrétan kirepedezett tőle a szám, de nagyon durván, nem is értem hogy ez hogy lehetséges (pedig miután felfedeztem a Krémmániát rákerestem, és sokan dicsérték).

    Aztán az Yves Rocher karácsonyi kollekciójából vettem egy kakaós-narancsosat, nagyon jó az illata, még van belőle egy pici (elképesztően büszke vagyok magamra, hogy majdnem elhasználtam egy ajakápolót), nem különösebben nagy szám, de jól elvoltam vele. Most vettem a Himalaya kakaóvajasát, ami nagyon szokatlan az YR-hez képest, mert az elég puha, ez meg nagyon kemény és szinte nem is érzem, hogy a számon van, de mégis ott van (ami nekem nagy plusz pont), most lelkesen használom, de még nem döntöttem el, hogy igazán tetszik-e.

    Ilyen Catrice-es szájfényt nem rég vettem, még csak egyszer kentem fel kíváncsiságból, nem vagyok elájulva tőle, de nem is vártam tőle különösebben semmit, csak jó ha van egy szájfényem is (de például ezt tényleg lenyaltam véletlenül három perc után).

    Most egy mézes Burt's Beesre pályázom nagyon, meg egy ilyen kézkrémre (azt is lehet kapni a Müllerekben, ugye?)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne aggódj, megértem az ilyen lényeges szempontokat, mint például a világítótornyot :D Nekem is ugyanez a bajom sok ajakápolóval, hogy rosszabb lesz a helyzet, mint azelőtt, ráadásul leggyakrabban a mindenmentes natúr kencék érik ezt el :/

      A Himalaya ilyen szempontból tényleg jó, hogy nem túl zavaró. Yves Rocherem még sosem volt, de többen is írjátok, lehet, ideje lenne. A kakaós-narancsos pedig nagyon jól hangzik :)

      Sosem fogom megérteni, hogy miért kell a szájravalókat ízesíteni.. na például a Carmexet sosem nyalnám le:D

      A Burt's Bees cuccokról nem sokat tudok olyan értelemben, hogy mi kapható közülük a Müllerben, valakinél olvastam, hogy testápoló cuccok is,úgyhogy elvileg talán igen! Szerintem nagyon jó márka, csak szokni kell a termékek illatát, vagyis némely esetben szagát. :)

      Törlés
  6. Nekem most Oriflame-es van, de még régebbről ,csak most került sorra (ehhem, mint a könyveknél a várólista), Pure Nature Acai Berry and Pomegranate. Kicsit túl "viaszosnak" érzem. Az Yves Rocherban szoktam venni ezeket a mandulás, kakaóvajas stb-ket, szeretem őket. :)

    Rúzsom Avonos van, valamilyen barack árnyalat talán, de ritkán használom. A szájfényektől általában menekülök, talán fél évente egyszer kenek fel, és akkor bánom meg azonnal, amikor a szél ráfújja a hajszálaimat a szájfényezett számra. Ez nálam ilyen nr. 1 idegesítő pillanat, és akkor szedegessem a ragacsos számról a hajat brrr :D :D :D
    A Gudihúúú nagyon cuki :) de azzal meg az a bajom, hogy ilyen tégelyes... utálok ujjal nyulkapiszkálni bele :/ (desokbajomvan) Az egyetlen amit szeretek az ujjammal applikálni az a Lushnak a rágógumi illatú cukros szájradírja, nyamm :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó a hasonlat :D
      Az Avon rúzsokat én nagyon szeretem, a márkához képest elég jó minőségűek és szépek a színek (még ha a hülye félrevezető katalógusképek alapján rosszul is rendel az ember:)) A szájfény problémát átérzem, főleg a bicikliszezonban, hajaj. Ha meg gyalog vagyok és véletlenül szájfény van rajtam, aznap orkán erejű szélre számítsatok nyugat felől.
      A tégelyesek nekem is csak itthon játszanak, mert nem annyira higiénikusak, de még mindig jobbak, mint ez a Catrice blöööö.
      Lush Bubblegum egy csoda, nyamm nyamm, túl finom!

      Törlés
    2. Igen, ahhoz képest, hogy Avonos, jók a rúzsok. A körömlakkokról ugyanezt nem tudom elmondani :D
      A tégelyeseket egyébként ecsettel kéne, nem? :D mondjuk gazdaságosabb is lenne. De nem tudom ki használ otthon rúzsecsetet. Ja elfelejtettem, van most ilyen tégelyesem is, Sprite, és kupak alakú :D nagyon fini :)
      Igen, a Lush nagyon jóóóóó, isteni az illata/íze minden így egyben. és ráadásképp tényleg nagyon jó... amikor ki van száradva a szám, akkor is rendbeteszi, pedig azt hinné az ember, hogy akkor kellemetlen leradírozni.

      Törlés
    3. Oké, akkor körömlakkot nem rendelek :D
      Áhh, ahhoz lusta vagyok, hogy ecsetezzek, én bizony belenyúlok. Persze tudom, hogy most itt a billentyűimen százhuszonötször annyi baktérium van, mint a vécéülőkénken, és akkor ezután belenyúlok meg minden, de ezek legalább az én bacijaim:D (bocs, ha átmentem nagyon undorítóba).
      Sprite-os? De jó! :)))
      A lushos cuccban szerintem valami szuper olajok lehetnek, amik kellemesen rendbetesznek, különben az arcradírjaikat is ezért szeretem annyira.

      Törlés
    4. Én nem vagyok nagy körömlakkos, de régebben próbálkoztam velük, és rosszabbakkal soha nem találkoztam :S
      Igen, a lustaság, az ecset nem használásához vezet :D Jaj, bacik, az engem nem izgat :D és igazad van: az én koszom! :D keblemre koszom! a más kosza az más kérdés :)
      Igen, Sprite ízű, meg sprite kupak design. Ajándékba kaptam tavaly. :)
      Az olajok lehet a titok valóban. Mindenesetre jól csinálja a Lush, már évek óta. :)

      Törlés
    5. "Keblemre koszom!" :D:D ez lesz a mottóm mostantól, ez rohadt jó :)))
      Áj láv Lush <3

      Törlés
    6. :D Örülök hogy tetszik! :))
      Lush forever :D

      Törlés
  7. Az Oriflame-s barna tégelyke most nekem is megvan, meg egy sima rózsaszínt is rendeltem, én arra használom, hogy lefekvés előtt kenem be velem a számat, arra tökéletes.

    Én is még mindig keresem az igazit ajakápoló fronton. Most épp használok még egy Eucerint, egy Yves Rochert és egy Neutrogenát, de egyiktől sem vagyok elájulva. Régóta szemezek a Himalaya Herbals-szal, de elég vegyesek róla a vélemények, meg ez a tégelyes Nivea és Labello is csábít, de lebeszéltem magam mindkettőről.

    Nekem télen sokat száraz a szám, a kezem is hamar kiszárad, szóval szerintem lassan rá kell szánnom a pénzt egy Carmex-re, úgyis ezer éve ki akarom próbálni, akármennyire is csúnyák az összetevői.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A simának van valami illata? Múltkor gondolkoztam, hogy kéne egy olyan ("természetesen" ha a kókuszos elfogyott).
      A Carmexre nem akarlak rábeszélni, de egy kicsit azért igen :) Valóban drágább picit, de szerintem érdemes kipróbálni, legfeljebb eldöntöd, hogy soha többé nem veszel ilyet :)

      Törlés
    2. Hát, jó kérdés, talán egy pici sütibaba-illat beütése mintha lenne, de lehet csak képzeltem. :D Inkább natúr.
      Most úgyis van egy 10%-os Rossman kuponom, szerintem bevállalok egyet. :) Azt nem is írtam, kétszer volt Blistexem is, az egyik ilyen bizsergetős volt, a másik málnás-citromos azt hiszem, de azért annyira nem váltak be, hogy bármelyiket is újravegyem.

      Törlés
    3. Sütibaba <3 <3 na majd egyszer azt is megkóstolom.
      Azok a Blistexek is ilyen nagyon siklósak? Nem tudom hogyan fogalmazzam meg értelmesen a kérdést, remélem érthető:D

      Törlés
    4. Ha sütibabásat szeretnél, akkor az erdei gyümölcsös Oriflame kenőcsöt próbáld ki. Nekem az echte sütibaba, de lehet, hogy más babánk volt.:)

      Törlés
    5. Szerintem mindnek nagyon hasonló illata van, emlékeim szerint. :) de oké, köszi a tippet!

      Törlés
    6. Ezt nem tudtam, én csak ezt az egyet ismerem.:)

      Törlés
  8. Örülök, hogy szereted :D Tudtam, hogy jó helyre kerül :D
    Én egyébként a Carmexhez ragaszkodom mániákusan ( de kitől is kaptam kedvet hozzá ??? :D )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :)))
      Mindenfelé terjesztem ám a Carmex-igét, örülök, hogy megszeretted, annyira jó cucc!

      Törlés
    2. Best of ....
      Szerintem a Carmex lassan valami szponzori juttatást már igazán küldhetne neked :D

      Törlés
  9. Te vagy az én emberem, de azt hiszem ezt már tavaly ugyanennél a posztnál megállapítottam. Az én szám az valami kriminális, állandóan száraz, a múlt héten egyszer ki is repedt, hát az meg rohadtul fáj és eddig én is csak próbálkozom, hogy megtaláljam a tökéletes ajakápolót, ami tényleg ápol és még fent is marad pár percnél tovább. A Mannától használtam egyszer a Fénylő mosoly ajakápolót, de most egy sima shea vajat koptatok tőlük (ez ilyen kis tégelyes kiszerelés). Ez utóbbi elég jó, natúr illat, ami számomra nehéz, hogy ezeket nem tudom olyan jól felkenni, mármint a tégelyből kiszedni, mert az állaga keményebb. Illetve nemrég vettem az Yves Rocher üzletben egy kókuszos ajakápolót, az eddig egész jónak tűnik, mind illat, mind kenhetőség, mind hatásfok tekintetében. Remélem, egyszer megtaláljuk a tutit :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor nem csak az újraolvasások miatt pacsi, hanem éljenek a száraz ajkak is:D ez tuti valami hajlam,jól meg vagyunk áldva vele... A Carmexet próbáltad különben?

      Törlés
  10. Nekem a gyógyszertárakban kapható natúr Primus a megmentőm. Ha már tényleg kifújta a szél számat, meg kiszáradt, akkor ez egy éjjel rendbe teszi. Elég vastag réteget képez a számon, ezért nappal nem szoktam bekenni vele, de ha gond van, akkor tényleg teszi a dolgát.
    Nappalra nincs meg az "igazi", illat, csomagolás, állag alapján választok, inkább megelőzésre jók. Ilyen a Müllerben kapható Terra Naturi vagy a Bee Natural mangós ajakápoló. A Carmex nekem nem jött be igazán, az összetevői sem tetszettek, a Lush-tól még sosem vettem, mert nem szeretek kézzel nyúlkálni a tartóba. Legközelebb a mézes Burt's Bees-t szeretném kipróbálni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Róla még nem hallottam, de jókor írod egyébként, mert épp katasztrofális állapotok vannak nálam, amin egyik példányom sem segít. Utána is olvastam aztán a krémmánián, és tényleg nagyon sokan dicsérik! Gondolom, jó kis retró cucc:)
      A Bee Naturalt már kinéztem magamnak én is.:)

      Törlés
    2. Akkor ez egy jó alkalom, hogy kipróbáld.:) Remélem, neked is beválik. Szerencsére nem kerül sokba, nem veszthetsz vele sokat. Majd mesélj!:)
      Van honlapja:D, és nem retro.:http://www.alfaprimus.com/ceg.html

      Törlés