2014-11-02

Októberi kedvencek és könyves zárás

Olyan hihetetlen, hogy ebben a hónapban voltunk nyaralni...! Esküszöm, ebben a posztban már nem fogok Szicíliáról beszélni, de annyira furcsa, hogy most a majdnemtéli kabátomat veszem fel reggel, ott meg este is ujjatlan felsőkben mászkáltam. 

havi tetszős kép
Könyves téren halál elégedett vagyok, három kedvencet is avattam a hónapban (persze csak havi kedvencet, az all-time verziót nem adjuk olyan könnyen). A Levelek Skye szigetéről nemhiába annyi olvasó kedveltje, még engem is ellágyított egy picit ez a szerelmes történet. Rövidke levélregény, amely természetesen nekünk is meghozza a harci kedvet kézzel írott levelek irkálásához. Nem tudom, min múlik az, hogy egy romantikus történet mennyire idegesít, arra már rájöttem, hogy a 16 évesek nagy románcai totál hidegen hagynak (jobb esetben csak ennyi), de Elspethék esete más, úgy drukkoltam nekik, mintha az én életem boldogsága múlna rajta. Mindig is érdekelt, hogy milyen lehet sok-sok év után találkozni valakivel, aki régen jelentett valamit. 
Most jut eszembe, hogy vicces lenne látni, hogy az édesemmel miket írogattunk egymásnak, amikor még személyesen nem ismertük egymást. Úgy oltott engem, szegény-szegény katacitát, vehemens ellenszenvvel viseltettünk egymás iránt, szeretek erre visszagondolni. 
Könyvekhez vissza: befejeztem a Vérgróf-trilógiát, és bár elég kevesen méltatják az utolsó részt, A vértanút, én semmiféle színvonalbeli hanyatlást nem tudtam felfedezni benne, akárhogy kerestem. Két szálon futnak az események, egyeseket zavart a Mátyás-korabeli történetíró elbeszélése, hát engem egyáltalán nem, örömmel utaztam még visszább az időben. Semmilyen szinten nem tudok belekötni a befejező kötetbe, úgyhogy nekem ez egy nagyon odamegvissza-imádós sorozat lett így a végére is. 
Miután legalább egy évig ott állt a polcomon és fogadkoztam, hogy na most már tényleg, elolvastam a De mi került a pitébe? című vicces-kedves krimit. Épp jókor, mert mindjárt itt a folytatás, majd jól be is szerzem. (Mellesleg előjött a könyvet-akarok-venni hülyeségem, erről alább.) Flavia, a 11 éves mindentudó, pettyet pszichopata kiscsaj egyszerűen imádnivaló, sokat nevetgéltem a beszólásain. Tudom, hogy nevetséges az, hogy mennyire nem passzol a kora és a gondolkodásmódja, de ezen szerintem felesleges rágódni, aki meg ezt teszi, rágódjon inkább a disztópikus regények irreális főhősein. Természetesen, már megint akkor kitaláltam, hogy ki a hunyó, amikor megjelent a színen az illető, már meg sem lepődöm a saját nagyszerűségemen. Csak az a kár, hogy így jól elspoilerezem magamnak a könyveket, azért így is akad, aki kifog rajtam (AC például). 


A kajaszekciót nem ragozom túl, a kedvenc ételem a hónapban a mézes zsemle! Régen is imádtam a mézes kiflit (főleg ha volt rajta pár szem só), néha-néha előtérbe kerül az életemben ez a gasztronómiai remekmű (csakúgy, mint a májkrémes kenyér vagy a téliszalámi).
Jöjjön inkább egy zene: MR MS: Think of you (RAC remix), amit annyira rengeteget hallgattam az utóbbi hetekben, hogy már egészen unom. Most is ezt dudorászom, nagyon tapadós, talán ez a hátránya.



Mivel végeláthatatlanul hosszú volt a hónap, a beauty kedvenceim száma is egész magas, lakkot nehéz volt választani, mert öhm, vettem néhányat mostanában, és folyton váltogattam őket, így alig volt olyan, amelyik kétszer lett volna az ujjaimon. Talán az egyik új Kikóm volt az egyetlen ilyen, ez a szürkés szín, icipici lilás beütéssel, de a picit piszkos rózsaszínbe is egyből beleszerettem. Az ősz idén nekem amúgy a szürkéről szól, ezt remekül illusztrálja a kedvenc Color Tattoo-m, a Permanent Taupe, ami egy örök kedvencem, mindenhez passzol, önmagában is képes gyönyörű lenni, ráadásul matt, remélem, hogy a Maybelline meghallgatja imáimat, és produkál még néhány matt színt nekünk a jövőben. Hogy a szépen megálmodott szemsminkeim ne gyűrődjenek össze már délben a szemhéjamon, az Etude House primert használom előszeretettel, ezt a holy grailt pár napja bemutattam nektek. Hála az új L'Oreal Blackbuster szemhéjtusomnak, mostanában egész gyakran merek reggel cicaszemet rajzolni, mert nem kell attól félnem, hogy rámtör az idegbaj, amiért elrontom. Még egy Glamour-napi szerzemény bekerült a havi kedvencekbe, ez pedig a Manhattan Cream Make Up. A tégely belseje már az első használat után elvesztette azt a báját, amely lehetővé tenné, hogy közszemlére tegyem, de képzeljetek el egy krémes púdert, amit ha ecsettel felviszünk, szépen egybeolvad a bőrrel és nagyon természetes fedést ad. Örülök, hogy kipróbáltam egy eddig - számomra - ismeretlen textúrát, nekem nagyon tetszik, mert nem fulladozik alatta a bőröm, már csak arra leszek kíváncsi, hogy meddig lesz elég a mennyiség.


Nemrég megtaláltam a tökéletes kézkrémet is a Dove "regenerating nourishment" (lila címkés) személyében, egyedül az illata nem csillagos ötös, hozzám nem áll túl közel a doveszag, viszont nagyon jól hidratálja a kezeimet anélkül, hogy ragadnának tőle az ujjaim.
Mindemellett töretlenül imádom a The Body Shop White Musk Smoky Rose illatot, amelyből be is szereztem egy újat a Glamour-napok lehetőségeit kihasználva, most nem EDT-t, hanem parfümöt választottam, és úgy tűnik, erőteljesebb az egész illat, tovább is érzem magamon.

Vettem könyveket. Nemrég még semmi motivációt nem éreztem arra, hogy könyvre adjak ki pénzt, most meg legszívesebben minden délután föl-alá sétálgatnék a könyvesboltban, lesve a prédát. Jelenleg semmi romantikusat nem találok abban, hogy egy weboldalon megnyomjak néhány gombot húsz százalék (vagy akár több) kedvezményért cserébe, most a könyvek tömegeinek fizikai közelsége tesz boldoggá. A havi első négy beszerzésem a Coop 399 forintos állványához kötődik, elhoztam két, már olvasott regényt, A gyilkosság alkímiáját és A gyilkosság illúzióját, így legalább majd tuti megveszem a harmadik részt is, ha megjelenik egyszer magyarul. A Leningrádi Madonnák szerintem molyságom kezdete óta érdekel, már olvasom is, lassan a végére érek, szép szöveg. A Vérvonalakat meg fogalmam sincs, miért vettem meg.
Ésss mindezek után csütörtökön besétáltam a könyvesboltba két elképzeléssel a fejemben, de tudtam, hogy ha csak az egyiket elégítem ki, nem lesz kerek a világom aznap, szóval két teljes árú regénnyel távoztam, ilyen még - halál komolyan - soha nem esett meg velem. Tudom, hogy alapvetően drága a könyv, és mindig lessük az akciókat, de miért tagadtam meg magamtól eddig ezt az élményt? Utoljára a Nyarak könyvét vettem meg boltban, teljes áron, másfél éve, hát hülye vagyok én?
A Szikomorfán születtem és a Geek Girl jött velem, csodálatosan boldog vagyok tőlük. (Közben kiderült, hogy a pasim is olvassa időnként, rendszertelenül a blogot, remélem, ezt a posztot nem látja.)


Ui.: Egyébként végre tényleg elkezdtem az itthoni könyvek fogyasztását, szóval a cserepolcom valószínűleg folyamatosan új elemekkel fog gazdagodni, majd ha kellő mennyiségű elfogadható könyv összegyűlt rajta, akkor reklámozom is.

Uui.: Novemberben nobuymonth-ot tartok, azaz nem veszek dolgokat. Ezt szigorúan betartatom magammal, úgy érzem, ebben a hónapban ez ésszerű döntés, utána jön a karácsony meg a januári leárazások... Most a könyvvásárlósdi beindult nálam, és ezt nem is bánom, de a beauty szekcióban önmérsékletet kell gyakorolnom, csapjatok a kezemre, ha valami gyanúsat látnátok. 

A többiek:
Amadea
Anna
Bookwormgirl
Nita
Pupilla
Tekla
Theodora
Zakkant

22 megjegyzés:

  1. Nálunk a Coop-ban semmi nincs, merrefelé kell keresgélni jó könyvek után?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Másik Coopban:D Na jó, szóval postákon és (nagyobb) CBA-kban is láttam már nagyon olcsó, de jó könyveket, szóval ha ilyen helyen jársz, nézz körül.

      Törlés
  2. Sok sikert a nobuymonth-hoz, nekem az könyves téren tuti nem fog menni, de bjúti téren én is igyekszem visszafogni magam. Viszont muszáj lesz vennem teafaolajat, végre találtam a Rossmannban, meg ha megjönnek a Nailladbe a Dance Legend lakkok, és nem lesznek halál áron, azokra is vetek pár pillantást. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, igyekszem. A "muszáj" dolgokat én sem tervezem kihagyni, tehát ha elfogy a vatta, akkor veszek újat:D
      A Dance Legend az, amiről Edina mostanában annyit posztol?:D Ha egyszer felszabadulok Bp-re, és eljutok a Naillandhez, kő kövön nem marad!

      Törlés
    2. Igen, azért ilyenek még beleférnek. :))
      Igen, azok. :D Hajaj, szólj, támogatlak majd az anyagi csődben. :))

      Törlés
    3. Okké, mindenképp szólnék a kedvenc körömlakkmániásomnak :D

      Törlés
  3. (Nálunk a tescoban, a virágbolt előtt van egy állvány A gyilkosság illúzióját is láttam ott :))
    Nekem is hihetetlen, hogy mennyi minden történt ebben a hónapban :D
    Az a rózsaszín kiko lakk nagyon vonz, láttam instagramon (gondolom az volt), és most valami hasonlóra festettem én is körmöm (két lakkot felhasználva :D).
    Ez a manhatten púder megtetszett nekem is, kár hogy most joy napokon (mert jövő héten jön az is ;)) azt hiszem arra nem lesz kupon :/
    Szép könyveket szereztél be, A szikamorfás érdekel engem is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyira jó könyveket áraznak le különben! Kicsit aggódom, hogy mi lesz a harmadik résszel, ha az 1-2-t is így dobálják utánunk. Még kinéztem a Berlini nyárfákat is, meg A tizenhárom holdat.
      Gondolom, te sem vagy az a rózsaszín-lány, rám sem jellemző, de ez a lakk tényleg gyönyörű, tök jó, hogy nem olyan nagyon babás. Lakkokat keverni én is szoktam :D

      Ja, hát Glamour napokon sem volt rá kupon, mint ahogy a pénztárnál ráébresztettek, ugyanis csak a szájravalók voltak féláron, de akkor már nem tudtam otthagyni... Akkor mész joynapozni is ezek szerint?:))
      A szikomorfás könyv eddig nagyon tetszik, dinerben ücsörgős, kedves szereplős regény, mondjuk túl sok minden eddig nem történt benne, de egyelőre ezzel sincs problémám.:)

      Törlés
    2. Hát igen, én is kérdeztem még a kiadót a második rész után, hogy a 3 mikor jön - és az első kettő fogyásától függ.
      Van pár rózsaszín lakkom, egy pasztelles (majdnem fehér) meg egy szép sötétrózsaszín, most azt kentem fel meg egy csillogós rózsaszínes fedőlakkot, egyre jobban tetszik :D
      Jaaaa :D Akkor lehet rossmannban beszerzem majd 10%-os kuponnal. Indulok: kötött pulcsit szeretnék a tescóból, meg ami jön, meg szptunyik boltba benézek mert sose voltam (csodákcsodája nálunk meg pesten van egyedül tudtommal)
      Várom a véleményed a szikomorfásról :D

      Törlés
    3. Az is ér, ha 399 ft-ért fogy?:) gondolom úgy nem olyan óriási az árrés... :D De azért reménykedjünk... ha más nem, elolvassuk majd angolul, nem hiszem, hogy nagyon kifogna rajtunk.
      Erről a szputynik boltról még nem hallottam, de a weboldal alapján nagyon vagány:)

      Törlés
  4. Kitartást a nobuymonth.hoz, én szépségápolási szerekből nobuyyeart tartok, de könyvekből néha becsúszik egy pár, de hát van ez így. Te tök jó kis beszerzéseket vettél, a Geek girl remélem hogy tetszeni fog, én imádtam :) Nálunk a postán is vannak ilyen akciós állványok, mintha láttam volna már ezeket a könyveket ott is. Meg a Könyvudvarban, de oda nem merek bemenni mert tuti veszek valamit. Még sosem jöttem ki onnan üres kézzel :D

    MS MR <3333 wáááá, még valaki aki ismeri ezt a zseniális csajt. nagyon szuper az albuma. Nálam még rajta kívül Tove Lo, Queen Of The Clouds lemeze jön be nagyon. ajánlom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem ha nekiállnék egy nobuyyearnek, akkor se lenne semmiből hiányom :D (Talán sminklemosóból és vattakorongból). Ki kéne próbálnom :D
      A Könyvudvar híre ide messze földre vidékre is elért, durva lehet... be kéne néznem a webshopjukba:) hogy csinálják ezt különben, hogy minden ilyen olcsó??

      Valahol mindig egyezik a zenei ízlésünk:) Csak én mindig a remixekre vagyok rákattanva, négy negyedre ver a szívem:D Holnap meghallgatom, amit írtál, kíváncsi vagyok, tuti jó lesz:)

      Törlés
    2. Azt nem tudom, hogy hogy csinálják a Könyvudvarosok, de pl Csontszüret 999 ft most, sokan anno teljes áron vették meg 1 éve. Báááh, én ilyenkor agyfaszt kapnék (már bocs :D). Amúgy van vidékre házhozszállítási akciók, úgyhogy nézzél körül, hátha tudsz x összeg felett rendelni többen összeállva, és akkor jól jártok :) Vagy gyere Pestre, szóljál nekem is és elmegyek veled szívesen!

      Törlés
    3. Azzal a tudattal inkább együtt tudnék élni, hogy valamit teljes áron vettem meg, amit később leáraznak, de azzal kevésbé, amikor a teljes árú könyv nem épp a legcsodálatosabb. :D Elkezdtem amúgy a webshop nézegetést, de aztán annyira átláthatatlannak éreztem a honlapot, hogy inkább becsuktam, jobb lesz így mindenkinek. De oké, szólok, ha arra járok :D

      Törlés
  5. Ótejóóóó ég! Hát sárgulok az irigységtől A gyilkosság alkímiáját ugyanis tavaly teljes áron vettem meg, hirtelen felindulásból, vagyis pont egy nullával többért!!! :O áááá Persze azóta is ott csücsül a polcomon, érintetlenül...

    Ezek a retró-kajaélmények :D A mézes-vajas zsemle nekünk is nagy császár volt régen, de véletlen egybeesésként nálunk ma pont arról volt szó, hogy a mamánál mindig lehetett langyos-cukros tejbe áztatott kiflit enni :D kanállal! és ropogott a kristálycukor néha a fogunk alatt :D ennek örömére ma anyóstól kaptam pöttyös bögrébe forró kakaóóóót :) akart bele tördelni nekem kiflit is, de lebeszéltem XD hiába, anno nem vigyáztunk a vonalainkra annyira, mint amennyire most kell.... :)

    A szikomorfán születtem engem is érdekel. Olyan jó, csábító címe van. :)

    Lajos hogyhogy nem szerepel egyik képen se? :D
    Az én macskuszom épp itt hever az asztal alatt, és élvezi hogy beengedtem... ahh :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, sajna vannak ilyen vételek.. én régebben ruhákkal voltam így:) De olvasd ám, szerintem nagyon hangulatos, a főhős csaj meg annyira jó fej! A második rész szerintem még jobb, az olyan utazós, nagyon szerettem.

      A tejes-bögrés kifli is nagyon retró, nálunk kakaós verzió volt, olyan, amit az anyósod akart készíteni neked:))) mindig a csücsköket vadásztam.

      A szikomorfa eddig tetszős, de még nagyon keveset olvastam belőle. Persze gőzöm nem volt arról, hogy mi az a szikomorfa.

      Tényleg, Lajos hogy lemaradt! Nem tudom, mi történt, hogy nem pofátlankodott bele egyik képbe se. Üdvözlöm a kiscicáádat!!! :)

      Törlés
  6. Örülök, hogy tetszett A vértanú :) bennem maradt egy kis keserűség, nem vagyok teljesen kibékülve a végkifejlettel, de amúgy nagyon bejött az egész trilógia, nekem való. A pitére meg most már lecsapok, jó ideje filózok rajta :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Arra emlékszem, hogy A vértanúval kapcsolatban ezt írtad. úgyhogy ilyen szempontból is figyeltem a végkifejletet, de nekem azzal sem volt gondom .:)
      A pite nagyon kellemes olvasmány, igazi lélekmelengető könyv.

      Törlés
  7. Ezzel a pités könyvvel már több helyen is találkoztam, egyik könyves ismerősöm is dicsérte. Lehet, én is benevezek rá. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most szerintem sok helyen előjött, pedig már egy éve megjelent. De nagyon ajánlom, persze nem világmegváltó, de eléggé szerethető. :)

      Törlés
  8. De örülök, hogy tetszett neked a Syke! :) Olyan kedves könyv, és szerencsére nem ment át giccsbe. Neked is bejön eddig a Szikomorfa? Én egy picit nehezen haladok vele, bár nagyon tetszik, és egyelőre mindhárom nőt imádom, talán Odette-t egy picivel jobban, mint a többieket.
    Csodás a két körömlakk, tökéletesek ezek a színek!
    A Color Tattoo-val pedig mindig kísértésbe viszel. Mindig megnézegetem, de egy picit tartok tőle, nem tudom miért, talán mert még ilyen krémesem nem volt, csak a púder állagú szemfestékeket használtam. Pedig ki kellene próbálnom, sokan dicséritek.
    Egyébként hol van Lajos a képekről? Hiányolom! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, nagyon, még most is olyan szívesen gondolok rá vissza... :) A Szikomorfával még én sem haladtam sokat, mert most a World War Z-t tolom, és nem tudok leállni vele:D De jó lesz ez szerintem, nem is olyan könyv, amivel sietni kell, inkább olyan sztorizgatós-hangulatos.
      A CT-t próbáld csak ki!:) Nem mindegyik szín jó különben, itt a minőségre is gondolok, némelyik nagyon-nagyon csillámos, azokat nem szeretem. De ez a Permanent Taupe meg az On and on Bronze + van vmi halványrózsaszín is, aminek nem jut eszembe a neve - na ezek szuperek, ha tetszik valamelyik szín, akkor bátorítalak, mert annyira kényelmes őket használni és igazán jó minőségű termékek.
      Nem tudom, Lajos hova keveredett el, biztos éppen rosszalkodott valahol, amikor fotóztam :P

      A kiruccanásod jól sikerült? :)

      Törlés