2014-11-19

Pár közelgő és friss megjelenés, ami érdekel

Ritka alkalom, de totál be vagyok zsongva a friss megjelenésektől, birtokolni akarom őket, nemrég elkezdtem egy szűz könyvet olvasni, láttam a molyon, hogy még senki sem csillagozta (azóta már biztos, mert közben én eléggé elakadtam vele), ugyanígy voltam a Ready Player One-nal két éve, teljesen felszabadulnak a hipszter molekuláim ettől a tevékenységtől.
Hamarosan karácsony, a korábbi évek tapasztalatai alapján az egyetlen forrás, ahonnan könyv jöhet ajándékba, az a győri olvasótársaimmal alkotott közösség, mindenki készített polcot a vágyott könyveiről, az enyémen egyelőre hat könyv szerepel. (Igaz, könyvutalványt szoktam néha kapni, annak is elég rendesen tudok örülni.)

Mats Strandberg & Sara B. Elfgren: Kulcs
Tegnap fedeztem fel a hírt a Geopen facebook-oldalán, hogy már lehet is rendelni, és örömömben felsikítottam egy beszélgetés közepén. Ez az a könyv, amit egészen biztosan meg fogok venni, az első két részt imádtam, és sokszor eszembe jutott mostanában, hogy vajon mikor érkezik a befejezés. 832 oldal lesz, ez keménykötésben elég súlyos tárgynak ígérkezik, de iszonyatosan várom, hogy a polcom lakója legyen, szerintem az olvasását sem fogom sokáig halogatni. 


Murakami Haruki: A köddé vált elefánt
Ha megjelenik egy új Murakami, akkor az nekem kell. Bár lelkesedésem már kezd alábbhagyni a szerző iránt, azért még mindig őt választanám, ha a kedvenc íróm kilétét firtatná valaki. Az új kötet, amely novellákat tartalmaz, eredetileg 1993-ban jelent meg. Egyébként bőven van még mit beszereznem Murakamitól, a régebbi regényei közül elég sok nem szerepel még a gyűjteményemben. A szerzőt nemrég jelölték a legrosszabb szexjelenet díjára, teljesen megértem. 


Ben Aaronovitch: Soho felett a hold
Annak ellenére, hogy a London folyói nem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet, kíváncsi vagyok a sorozat további tagjaira is, és feltehetőleg be is fogom őket szerezni. Most, így utólag azt gondolom, hogy talán más lelkiállapot vagy hangulat kellett volna az olvasásához, mert egyáltalán nem rossz ez a könyv, csak valahogy nagyobb durranást vártam, elég gyakran elkalandoztak a gondolataim. Különben nagyon vicces és szellemes, és bízom benne, hogy a második rész felülmúlja majd az elsőt. 


Alan Bradley: A titokzatos bábjátékos
Épp most írtam a sorozat első részéről, nem is mennék bele már nagyon abba, hogy miért szerettem a De mi került a pitébe?-t. Gyakran előfordul velem, hogy egy-egy krimiben a bűnügyi szál érdekel a legkevésbé, például a Dávid Veron-sorozatban is a harmadik rész során jutottam el addig, hogy a nyomozás is beszippantson, ne csupán a hangulat. Flavia de Luce rejtélyei esetében is sokkal jobban tetszik a körítés, mint az események.


Robert Galbraith: A selyemhernyó
A Kakukkszó biztosan benne lesz nálam az éves top ötben, ráadásul Cormoran Strike magánnyomozó is pillanatok alatt belopta magát a szívembe, csodálatosan felépített karakter, emellett pont olyan típusú férfi, amilyet általában szeretek (nem mintha bárki labdába rúghatna nálam hahaha). J. K. Rowling közben észrevétlenül bekúszott a kedvenc szerzőim közé, főleg a felnőttkönyveinek köszönhetően. A Kakukkszó és az Átmeneti üresedés számomra hibátlan könyvek, ugyanezt a szintet várom a Selyemhernyótól is. 


Ti várjátok valamelyik könyvet ezek közül? Melyek azok a friss / várható megjelenések, amelyek lázba hoznak titeket?

29 megjegyzés:

  1. Omg, Kulcs! *.* Az nekem is a kell kategória. (És én is felsikítottam most, ahogy olvastam. :D)
    A többi közül még a selyemhernyó érdekel, de az nagyon. :)
    A többi első részét még nem olvastam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szuper! :) Remélem, a környezetedben alvó emberek nem ébredtek azért fel a sikolyra:D
      A Selyemhernyó tuti jó lesz, aztán majd győzzük kivárni a következő részt:)

      Törlés
    2. :D Szerintem nem, a mosóban voltam, ami külön van a szobáktól.
      Igen, én is biztos vagyok benne, hogy jó lesz. :) Beleolvastam (az angolba) és Cormoran hozta a szokásos formáját. :D Ú, és lesz benne olyan jelenet, ahol Cormoran/Robin/Robin vőlegénye beszélgetnek, már alig várom!

      Törlés
  2. Az Engelsfors trilógiába nekem is bele kéne kezdenem (?), a London folyói is érdekel, a Selyemhernyóra meg nyár óta várok :D Nekem Flavia annyira nem jött be, de esetleg ha szembejön velem itt-ott akkor elolvasom a 2. részt is :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom, tetszene-e, jó kis boszis könyv, skandináv hangulattal meg néhány 16 éves hülye picsával (na jó, nem mind az). YA műfajon belül szerintem tök jó.

      Törlés
  3. A Selyemhernyó miatt én is tűkön ülök! :))) Annyira jó lenne a karácsonyi szabadság alatt olvasni, de félek, hogy nem fog addigra megjelenni. A Kakukkszó nálam is benne van az idei Top-ban (már lassan Top 10-nél tartok, sok jó könyv került a kezembe szerencsére idén :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem se fog megjelenni akkor még, de legalább a szörnyű januárban is lesz valami, aminek örülhetünk:)
      A top akárhány nálam is szerencsére elég hosszú lesz, majd kiderül decemberben. De ez csak jó hír, hogy ennyi jó könyvet fogtunk ki idén :)

      Törlés
    2. Tééényleg, tudod mit, akkor az sem lenne gond, ha január lenne belőle, mert azt a hónapot csak egy ilyen könyvvel lehet feldobni! :)

      Törlés
    3. Már előre várom.. brrr :/ ha nem akkor lenne a szülinapom, már felvágtam volna az ereimet valamelyik évben.

      Törlés
  4. Én is várom a Selyemhernyót, a Kakukkszó benne lesz év top nemtomhány könyvében, de az Átmeneti üresedés még jobban tetszett.
    Utána kell néznem, mi érdekel még (jelenleg nem vagyok annyira rákattanva a friss könyvekre, aztán majd jön egy időszak, amikor majd igen). Hm, az Elfelejtett misszió, az Asszonyok városa, a Mrs. Hemingway, a Síkvándor, a Lexikon, a Tündöklő lányok (ha nem kapom meg karácsonyra, megveszem magamnak, kész). A Madárdal esetleg, Az idő partjain. Azért össze tudok szedni ezt-azt.:) De alapvetően megvárom, amíg születik pár értelmes vélemény, egy rakás könyvről kiderül, hogy nem is annyira nekem való.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meg sem lepődöm, hogy az általad felsoroltak közül az én listámon is szerepel néhány darab :) A Madárdalt szerintem hamarosan kezdem, majd véleményezem is közben, de remélem, hogy lesz annyira jó, mint amennyire rákészülök.

      Törlés
    2. A Tündöklő lányokra én is rákattantam nemrég, kelleni fog... :) A Lexikonnal nem vagyok tisztában, hogy ő mi, és rákeresni is elég bajos erre a kifejezésre :D

      A Madárdal nektek hogy jött a képbe? A szerzőtől olvastam már egy könyvet, de az
      meglehetősen vontatott volt, nem a jó értelemben. Na majd meséljetek! :)

      Törlés
    3. Ez a Lexikon:
      http://www.gabo.hu/hu/thriller/1786-max-barry-lexikon-9789636899608.html
      Hanna azt mondta, kicsit hasonló az Alekszandra és a Teremtés növendékeihez, aztán beleolvastam, ennyi elég volt ahhoz, hogy érdekelni kezdjen.
      Madárdal: khm, utálom ezt, de megláttam a borítót. De megvárom Nikkincs véleményét, ismeretlenül max. a könyvtárból venném ki.

      Törlés
    4. Köszi! Jól hangzik,majd figyelem a véleményeket.
      A Madárdal eleje tényleg nagyon szép! :)

      Törlés
    5. Ha esetleg meglesz a könyvtárban (nem látok rá nagy esélyt), akkor belenézek, egyébként én is várok. Ahol kinyitottam, egy mondat különösen feltűnt: "Eszem-faszom megáll!" A Ford Fairlane kalandjaiból van.:D

      Törlés
    6. Nahát, néha egy ilyen csekélység is elég:D

      Törlés
  5. A Kulcsot én is megveszem, már nagyon vártam! :) Jó nagy monstrum lesz :D :D de sebaj, ha olyan, mint az előző részek, akkor olvastatja majd magát.

    A Kakukkszó folytatása és a Bradley könyv következő kötete is várós, csak mindkettőnek el kéne már kezdeni az elejét :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj de jó, hogy te is szereted ezt a sorozatot!:))) Én örvendek nagyon, hogy ilyen hosszú, a végén úgyis el kell búcsúzni tőle, hiányozni fog!
      Jé, hát a Kakukkszót nem olvastad még?:)) (bocsi, nem tudom ám nagyon követni, hogy ki melyik könyveken van túl) Akkor ahhoz hajrá!!

      Törlés
    2. 2015.02.15-i várható megjelenéssel van fent a Libri oldalán a Selyemhernyó. Az még elég messze van, mindenesetre a bejegyzésednek köszönhetően le is adtam az előrendelést. :)

      Törlés
    3. Ó, hát az még nagyon messze... :( mindegy, nyilván addig is lesz mit olvasni, de akkor ennyit a januári vigaszról :D

      Törlés
    4. Igen, nagyon szeretem, és én se bánom, hogy ilyen hosszú az utolsó rész is :) Jó lesz belesüppedni a hangulatába, még télre tervezem. Tegnapelőtt meg is rendeltem :)
      A Kakukkszó még nem került sorra, de most már tényleg előre fogom venni :)

      Törlés
    5. De jó, jól tetted, hogy megrendelted:) Decemberben lehet én sem bírok majd magammal, de a novembert már talán kihúzom nulla beszerzéssel :)
      A Kakukkszót szeretni fogod, legalábbis bízom benne. :)

      Törlés
  6. Nekem már itt áll egy éve a Kör a polcomon, jó lenne még idén elolvasni...

    A Soha felett a Holdat már tuti megkapom karácsonyra, be van jelölve a kívánságlistámon. :) A selyemhernyót én is várom, hm, mily meglepő, hogy nekem is az idei toplistámon van. :D :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hajrá, jó cucc, nagyon kikapcsolós. :)
      Nahát, előre spoilerezed magadnak a karácsonyi ajándékokat? :))

      Törlés
    2. Nézegetjük a molyos kívánságlistáinkat. Az egymáséit legalább akkora izgalommal, mint a sajátunkat.:)

      Törlés
    3. Sajnos nem bírjuk ki, hogy ne nézzük meg a sajátunkat. :) Egyedül a szülinapomnál tudtam megállni, de a karácsonynál képtelen vagyok. :P

      Törlés
    4. Végül is, az ajándékozó kiléte legalább titokban marad, nem?:)

      Törlés
  7. Legrosszabb szexjelenet? Simááán.... :-DDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, és kb sajnos bármelyik könyvében találhatunk ilyesmit.

      Törlés