2015-05-01

Áprilisi könyves zárás

Öröm olvasni a többiek áprilisi könyves zárásait, kétjegyű számos beszerzésekkel, könyvfesztes túlkapásokkal! Ehhez képest amit nálam találtok, az kutyaf***a, de ahogy most kinéz a kívánságlistám (3 db könyv van rajta, abból egyet tervezek a közeljövőben megvenni), a május sem lesz sokkal durvább, bár már most tudom, hogy két könyv biztos hozzám kerül 1-2 héten belül. Stay tuned. :)

Elolvastam:
Úgy fest, nem olvastam valami hűdesokat a hónapban, de jellemző, hogy beköszönt a jó idő, és inkább más dolgokat csinálok, legalábbis nagyobb arányban, mint amikor még sötétben érek haza a melóból és semmire sem vágyom jobban, mint hogy elnyúljak az ágyon.
Mostanában hétvégére is jut egy csomó program, ja és az se mindegy, hogy milyen hosszú egy könyv, ugye, ezek között például akad néhány 5-600 oldalas.




Robert Galbraith: Selyemhernyó - továbbra is szerelem a sorozat, minden előnyével és hátrányával együtt!
Baráth Katalin: Az arany cimbalom - a Dávid Veronok közül ez tetszett a legkevésbé, gondolom a felépítése miatt, nagyon eltérő volt az előző részektől. Meg eleve imádtam ebben a sorozatban azt a kellemes, nyomozós hangulatot, amibe vegyül némi izgalom, de azért mégis ad egy kis kabátkönyv-fílinget, ebben viszont túl sok volt a feszültség, és mivel nem erre számítottam, annyira nem esett most jól. 
Jamie McGuire: Red Hill - rettenet béna, igazán kár a fákért, bővebben itt ömlengtem.
Stefan Spjut: Stallo - azt terveztem, hogy hamar elolvasom, hogy a Könyvfeszt előtt tudjak írni róla, mert itt volt az író is az eseményen, de rövid úton beláttam, hogy ez nem az a könyv, amelyen 3 nap alatt végigrohanok. Pár nap, és érkezik a poszt róla, de még kicsit emésztgetnem kell.
E. Lockhart: A hazudósok - nagyon örülök, hogy létezik még olyan YA, ami engem is ki tud szolgálni, bővebben itt.

Beszerzések:

Az új könyveimet illetően csak annyit, hogy beérni látszik munkám (a blog) gyümölcse. :) A kiadók hozzáállása csodálatos (akié nem, hát tessék tanulni!), illetve az enyém is változott mostanában a recenziókkal kapcsolatban, sikerült egy normális szintre beállnom, tavaly még a nullához közelített a recik száma, és ezen nem is terveztem változtatni, de... kit érdekelnek a tervek? :)
Szerintem annyira ismertek, hogy bízhattok abban, hogy nem alakítgatom a véleményemet egy kellemesebb kicsengésű poszt reményében, illetve annyira én is ismerem már magam, hogy csak olyan könyvre megyek rá, amelyikre pénzt is szívesen áldoznék, és túlzásokba nem fogok esni ezután sem.
A kedves, barátságos, jófej kiadóknak pedig ezúton is köszönöm a hozzáállást!


Stefan Spjut: Stallo (Libri) - gyönyörű kiadvány és egy igazán értékes könyv.
Jessie Burton: A babaház úrnője (Libri) - már annyi csodálatosságot olvastam róla, hogy tűkön ülök, hogy olvashassam, ráadásul van benne Amszterdam is, szupcsi! Egyébként elég ránézni, és szerelembe esel.
E. Lockhart: A hazudósok (Ciceró) - tök jó, hogy ő is megjelent magyarul (We were liars), a hazai borító szerintem még szebb is lett, mint az eredeti.

Ami még nagyszerű, hogy sikerült megválnom néhány könyvemtől is, ezúttal eladogattam őket. Remélem, nem bánom meg, de nagyon kezd átalakulni a szemléletem bizonyos értékeket illetően, és abszolút a minőség > mennyiség elvét vallom, illetve egyre kevésbé viselem el a felesleges tárgyakat a környezetemben. Úgyhogy felraktam az eladó könyveimet a molyra, itt megtalálható mind, folyamatosan változó kivitelben.

A többiek:

Amadea
Nikkincs
Nita
PuPilla
Tekla
Theodora
Zakkant

20 megjegyzés:

  1. Valakinek kell a visszafogottságot is képviselni, mi meg helyetted is kitomboltuk magunkat. :D
    Amúgy én is igyekszem folyamatosan szabadulni azoktól a könyvektől, amiről úgy érzem, teljesen feleslegesen állnak a polcomon. Mostanában 1-2 havonta csinálok egy válogatást, több helyem is lesz, egy kis pénz is cseppen-csurran, és valaki másnak is örömet okozok. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jól tettétek! :)
      Akkor kezdünk lenyugodni :) Már a te beszerzéseid se annyira durvák (ok, most nem az áprilisról beszélek:D), én beláttam, hogy véges az időm, és nagyon sok könyv érdekel, és amelyikkel nem úgy vagyok, hogy kb bármikor szívesen kézbe venném, azt valószínű sose fogom elolvasni.. meg hát gondolom neked is vannak/voltak olyan könyveid, amelyek annyira nem tetszettek, azt meg minek őrizgetni. Persze azt is megértem, ha valaki ragaszkodik minden egyes könyvéhez.

      Törlés
  2. Igazán csini könyveket szereztél, és jó keveset :D Amit a végén írtál remélem a korral jár, és hamarosan én is így gondolkodom majd, mert most borzasztó, hogy milyen ereszdelahajamat tudok művelni minden egyes hónapban. És még élvezem is :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Majd kinövöd, vagy nem :D Élvezd is, nem kell mindenkinek megtartóztatnia önmagát :) én most más dolgokra fókuszálok, de van, amikor engem is elkap a gépszíj, aztán a világ összes könyvét felvásárolnám. Amikor épp nem ilyenem van, azt igyekszem kiélvezni :D meg azt is, amikor csak úgy besétálok a könyvesboltba és megveszek találomra két könyvet. Lehet, hogy majd nálad is beáll ez egy alacsonyabb szintre, de amíg ehhez van kedved, addig gyarapítsd csak azt a gyűjteményt. :)

      Törlés
  3. Szép (és 3 könyv tekintetében megegyező) zárás! De jön még könyvfesztre könyvhét! :D
    Én is időnként át szoktam nézni, hogy mire nincs már szükségem, de elég lassan fogyogatnak ezek a könyvek, mondjuk nagy része régi-gagyika :)
    Bjútizárás is lesz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Téényleg, ezek neked is meglettek :) Csak te ügyesebb vagy, mert már el is olvastad mindet, én meg leragadtam a Stallóval, most kezdem csak A babaház úrnőjét.
      Könyvhetes könyvek amúgy eddig annyira nem hatottak meg, de még figyelek és reménykedem, hogy lesznek újabb hírek még megjelenésekről!
      Igen, nálam is csak azok mennek, amik népszerűbbek, nyilván.. pl. a Red Hillt pikkpakk eladtam, hála a jó égnek! :D
      Lesz, lesz, csak ma annyira belemerültem a semmittevésbe, hogy elfelejtettem fényképezni hozzá, de a többi része már megvan. :)

      Törlés
    2. Mindent félredobva végigrágtam magam rajtuk :)))
      Én már jó néhány könyvet kinéztem magamnak, de egyelőre próbálok az eddigi beszerzéseimre koncentrálni :D
      Jó, várom :D

      Törlés
  4. Tényleg gyönyörűek ezek a recik! :) Érdekes, én is sokkal kevesebb könyvet olvastam el ebben a hónapban (vagyis az előzőben, le vagyok kissé maradva a zárással :D), de elég hosszúakba fogtam bele. Egész áprilisban a Trónok harcát gyűrtem, gyűröm, és a Feed se rövid, 420 oldal (tegnap végre rendesen haladtam vele, de nagyon zavar, hogy mennyire apróbetűsen sűrűn van szedve..., amúgy nagyon tetszik, az egy jó zombis könyv! Nem úgy mint a McGuire ;)))
    Én is eladtam a feszten két könyvemet, amik elég rossz élmények voltak, nem bánom, hogy szabadultam tőlük, remélem majd még sikerül pár másiktól is (kell a hely! :D )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos azért, mert április csak 30 napos volt :D Na ja, a Trónok harca elég masszív darab. Örülök, hogy tetszik a Feed, szerencsére egyáltalán nem klisés, és alapból tök eredeti a történet - szerintem.
      Ez az, szabaduljunk meg a nem szeretett könyvektől :) Úgysem a mennyiség a lényeg, meg hát igen, ha már túl sok van, akkor ilyen helyproblémák is felléphetnek :)

      Törlés
    2. Biztos :D :D az az egy nap pokoli sokat számított XD de fogjuk rá! :)
      Igen, a Trónok jó hosszú... alig várom, hogy a végére érjek :D
      Ah, nagyon jóféle a Feed, pedig nem szeretem a zombikat, de ez már a harmadik zombis könyv, ami tetszik. :) A WWZ-t persze nem múlja felül ;)

      Törlés
    3. A Trónok harcánál már én is nagyon vártam, hogy vége legyen, nekem mondjuk az egész nem tetszett egyáltalán.
      És igen, a WWZ-t nehéz lesz felülmúlni zombis témában :)

      Törlés
    4. Tulajdonképpen semmi extra nincs abban, ahogy meg van írva, egy rém hosszú epic fantasy az egész, felpörgetve, filmesítve szerintem sokkal jobb. De tény, hogy Martinnal köszönhetjük a karaktereket, cselekményt, a sok halált :D Az első részt már befejezem, de szerintem maradok a filmadaptációnál - nem sok ilyen van, hogy valamiből a film tetszen jobban... :)

      Törlés
    5. Szerintem is jobb a sorozat, igaz, csak az első évadot néztük, aztán annyira nem akartuk tovább nézni, pedig a pasi imádja a sárkányokat :)
      Épp ma láttam egy ilyen vicces képet, igazából a szöveg volt a vicces: Game of Thrones - for those who can't deal with the sunny optimism of The Walking Dead :D:D

      Törlés
  5. Kata, szerintem ebben a hónapban te nyertél, te voltál a legjobb közülünk :)) De a lényeg úgysem a számokon van, hanem azon, hogy remélhetőleg jó kis könyvekre költünk.
    És szerintem az olvasást is nézzünk inkább a minőség oldaláról (én majd hamarosan mutatom, hogy mennyit olvastam, aztán mégsem sikerült olyan jókra lelnem ...)
    A Stallót még mindig nem tudom eldönteni, hogy ez kell-e nekem vagy sem. Lehet, hogy ezt megvárom könyvtárból.
    Rám most hétvégén jött valami nagy pakolászhatnák, első körben a ruháimat szortírozom, de érzem, hogy eljutok a könyvekhez és ott is szanálás lesz. Lehet, hogy a tavasz van ránk ilyen hatással? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jesssz! :) Mondjuk szerintem kb. én voltam az egyetlen, aki nem járt a Könyvfeszten. :)
      Igen, épp most írtam neked, hogy milyen sokat olvastál, de szerintem ha kevesebbre van csak időnk, akkor is ugyanolyan eséllyel belebotoholhatunk (van ilyen szó?) kevésbé ütős könyvekbe. Lásd a Red Hill, jesszus, hát mire gondoltam? .:D

      Stallóról majd írok, nem egy pörgős könyv, rá kell hangolódni és időt kell rá szánni, ahhoz, hogy igazán élvezni lehesen.
      A tavasz az biztos hoz egy ilyen pakolhatnékot magával (bárcsak takaríthatnékot is hozna, ráférne a lakásra, de hát lusta vagyok, mint a dög), ruhákat én is válogattam, már csak a sminkjeimet kéne rásózni valakire :)
      Amúgy te mit csinálsz a megunt dolgokkal?

      Törlés
  6. Óh, hát ezért ne kérj bocsánatot, hogy nem vásároltál sokat, ez a mértékletesség teljesen jó. A recik tényleg baromi szépek, tökre tetszett amit A hazudósokról írtál, nem elcseszett a YA front sem a kiadóknál, csak tudni kell jól választani. Te meg kifogtad, úgyhogy szuper :) Nekem is kéne csinálni ilyet, hogy a bénább könyveimet eladom és nem foglalja a helyet a polcon és lesz helyem újaknak, de olyan lusta vagyok talikat összehozni, meg hasonló dolgok. Pedig már nem férek el az újabb szerzemények miatt, úgyhogy muszáj lenne szelektálnom. Hajjjj....Remélem rá tudom majd magam venni, a könyvek árát meg leutazom mondjuk ősszel. Talán kijön belőle majd egy távolsági buszjegy :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja neeem, nem, most jó is ez így, úgyis lesz majd olyan kedvem, hogy MINDEN AZONNAL kell :D
      YA téren nem tudok jól választani, ezek szerint :) vagyis volt már pár nagyszerű olvasmányom az utóbbi években, de még fejlődnie kell a radaromnak! :) Jó, azt már ki tudom szűrni, hogy a két-fiúba-vagyok-szerelmes történeteket látni se akarom, márpedig ezekből tényleg sok van!
      Na pedig neked Bp-n lehet egyszerűbb lenne megszabadulni a nemkívánatos könyveidtől, a posta már iszonyat drága, van, hogy több, mint a könyv ára, szóval...

      Törlés
  7. A Selyemhernyós posztodat majd akkor olvasom el, ha befejeztem a könyvet, addig nem akarok belefutni semmibe - de tudni fogod, mikor értem a végére, mert jövök kommentelni. :D Mostanában nemigen jutottam géphez (ha meg igen, akkor mást kellett intéznem), de azért olvaslak téged/titeket, csak nem írok kommentet.
    A hazudósoknak szerintem is nagyon szép a borítója. :)
    Jó, hogy a Libri is ilyen jófej kiadó. :)
    Nekem is csinálnom kellene egy eladós polcot, bár nem tudom, molyon mennyire nézik. Az egyik könyvtárossal beszélgettem a múltkor, ő pl a jófogás (vagy valamelyik hasonló) oldalon adta el az övét.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Okés, én is így tettem a Selyemhernyós posztokkal. :)
      Az eladó könyvekkel kapcsolatban azt vettem észre, hogy amikor felraktam rá, meg ugye be is lehet jelölni, ha egy könyved elcserélhető / eladó, akkor jött egy csomó érdeklődés, aztán utána leállt a dolog. Tényleg, a jófogás sem rossz ötlet, majd lehet oda is felteszem. A baj már csak a postaköltség, ami az utóbbi időben kezd horror lenni... :/

      Törlés