2015-05-30

Májusi könyves zárás

Elég ramaty olvasási statisztikával zárom a hónapot, amiről főleg az utolsó két hét tehet, amikor vagy kedvem vagy időm nem volt olvasni, belekezdtem ebbe is, abba is, de nem jutottam messzire. Mindegy, nem mentegetőzni akarok, én amúgy sem gyúrok semmilyen számra, maximum az frusztrál, hogy mennyi könyv érdekel, és ahelyett, hogy haladnék velük, inkább tervezgetek. 

Elolvastam



Jessie Burton: A babaház úrnője - Őt ünnepélyesen kinevezem a hónap kedvencének, igazi gyöngyszem a kis drága. Most, hogy megjártam Amszterdamot, úgy érzem, lehet jobb lett volna az utazás után olvasni ezt a könyvet, egyébként is totál másnak képzeltem a várost, mint amilyen volt, így a regény helyszíne is az elvárásaimnak megfelelően jelent meg a fejemben. A poszt a könyvről itt olvasható
Andy Weir: A marsi - Ezt a történetet is imádtam, minden hibájával együtt. Nem tudom, sikerül-e róla bejegyzést kanyarítanom valamikor, már kezd is kicsit halványulni az emléke, viszont annyit el kell mondanom, hogy számomra ez egy igazi kabátkönyv volt, igaz, amikor fáradt voltam, nem esett annyira jól a tudományos gondolatmeneteket olvasgatni. 
Gayle Forman: Csak egy nap - Meglepően elfogadható regény ez, annyira, hogy még arra is látok esélyt, hogy a Csak egy évet is elolvassam (ami a másik szemszög, tehát végül is nem sorozat, ha úgy vesszük). Külön írni nem fogok róla, ezért most pár szóban röviden: nyilván az utazgatás miatt keltette fel az érdeklődésemet, meg hát egy Willemje - maradjunk annyiban - sok mindenkinek van, vagy legalábbis valami hasonló... Azért valamivel haladóbb szintű fejlődéstörténetre számítottam (ill. arra, hogy nem feltétlenül level 1-ről indul a főhős), így az idétlenkedések kissé idegesítettek, viszont egész jó kis történet kerekedett belőle. Nem kell magas szintű irodalmat várni - én sem vártam, - de a sztori maga nem rossz, nyári strandkönyvnek bőven jó ez.
Jeanette Winterson: A szenvedély - Ha Velence, ha nem, nekem ez egyáltalán nem kötötte le a figyelmemet. Napóleoni háborús résszel indul, nagyon untam és idegesített, de mondom jó, átlapozom, ugorjunk az én városomhoz, de akkor már kb mindegy volt nekem, szóval úgy döntöttem, hanyagolom, úgyis rég hagytam már félbe könyvet.

És hát ennyi volt részemről a május. :D
Oké, ez csalás, mert belekezdtem két könyvbe, az egyik Az idő partjain, amivel - stílszerűen - kissé lassan haladok, de ez pont így jó. Kell neki egy kis ülepedési időt hagyni, mindig egy keveset olvasok belőle, aztán megvárom, míg újra rákívánok. A muranói üvegfúvót meg a "nyaralás" alatt kezdtem el, és eddig kicsit beledöglök, remélem, még jobban bele fogok, nagyon közel áll hozzám, de ez gondolom nyilvánvaló. 

Beszerzések

Ez most elég soványka, mindegy, úgyis mindjárt Könyvhét, meg a bookdepóról is rendeltem egy színezőt. Született egy poszt arról, hogy mit szeretnék majd a könyvhetes megjelenések közül a magaménak tudni, de azóta kicsit átgondoltam az egészet és lehet, hogy még megvárok pár véleményt,úgyis tényleg annyi mindent szeretnék olvasni egyszerre... A Varázslókra viszont továbbra is fenem a fogam, de egyelőre ráér.




Steinar Bragi: Felföld - az Animus Kiadótól vándorolt hozzám ez a könyv, nemsokára nekiállok, úgyis rég olvastam északi krimit/thrillert, hacsak a Stallót nem veszem annak.
Cherly Strayed: Wild - már nem emlékszem, hogy volt-e bármi ünnepélyes oka annak, hogy megrendeltem, de mindegy, van már ilyenem is, csak időt kéne keríteni az elolvasására. Cuki pici paperback amúgy.

Így a végére annyit, hogy remélem, nektek izgibb hónapotok volt könyves téren! :D

A többiek: Theodora, Amadea, Tekla, Nikkincs, Nita

18 megjegyzés:

  1. Visszafogott hónap :)) ú, de tök jók a képek, including a but first, coffee-s képedet, nagyon szuper lett. :)
    Hú, örülni fogok nagyon ha a muránói és az idő partjain is jó élménnyé éri ki magát. :) :)
    Nekem amúgy most esett le, hogy hétfőn már június, szóval lassan elkezdem én is összedobni az összegzőt :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eléggé :D Kösszi, ma kreatívkodtam itthon az új pólómban, amit az első adandó alkalommal lekajáltam paradicsomlevessel, de szerencsére az nem látszik :D
      Az idő partjainnak már több mint a felén túl vagyok, az tuti jó lesz, örülök, hogy írtál róla és meghoztad a kedvem! A muranói meg olyan lányos, de mindegy, mert Velence és jóóó!
      Várom, nézem majd! :)

      Törlés
    2. Nee :D én is mindig sikeresen leeszem valamivel a jó cuccokat...
      Ó, szuper, várom majd a posztot róla. Amúgy nem egy rövid könyv, és néha tényleg nem is haladós, el kell benne merülni, illik hozzá a címe.
      A muránói tényleg lányos-romantikusabb, de nekem is a szívemhez nőtt. :)

      Törlés
  2. Kellenek a lazább hónapok is, hogy ne kapj csömört, és hát ott van az út, ami fontosabb élmény lehetett :)
    Ohh a Felföldről várom a véleményed, szemezek vele én is. És hát igen a június durvább lesz :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, de az csak 4 nap volt:D Azóta sikerült kb 30 oldalt olvasni meg félbehagyni egy könyvet, hát, ez is haladás.
      Lassan elkezdem már a Felföldet is, csak priorizálni kell, hogy mit olvassak a nagy nem-olvasásban :D

      Törlés
  3. Nyugi, én ebben a hónapban helyetted is bevásároltam. :D Majd délután/estefele az én posztom is jön. :)
    Nekem is nyögvenyelős volt olvasásilag ez a hónap, A Dűnét már hetek óta húzom, ma már nagyon szeretném befejezni. Valahogy nem volt most annyira kedvem se és időm se olvasni, remélem ez azért valamennyire változni fog júniusban.
    Melyik színezőt rendelted meg? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, kedves vagy :) Szerintem a jövő hónapban is hasonlóra lehet számítani :) A posztod meg várom!
      Hát, ahogy múltkor te is írtad, nálad is zajlik az élet, nem?:) Valahogy mindig akad jobb/más program. De ez nem baj. :)
      A színezők közül ezt rendeltem: The Minfulness Colouring Book, most a bookdepo egy akciójában kb 2300 Ft volt, aztán meglátjuk. Lehet, hogy azt mondom majd, hogy soha többé színezőt. :D

      Törlés
    2. Igen, eléggé, ebben a hónapban kétszer voltam színházban, kétszer koncerten, négyszer bulizni, és akkor a többi programról még nem beszéltem. :)
      Én kedden megyek a Szép álmokért!, hát kíváncsi leszek, hogy jövünk majd ki. :D Meg várom a te véleményed is a dologról. :)

      Törlés
  4. Lehet, hogy nekem is el kéne olvasnom A babaház úrnőjét :)
    A színező engem is érdekelne :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon különleges könyv szerintem (meg sok más olvasó szerint is), én ajánlom,de ez úgyis kiderült a posztomból is, ha netán olvastad. :)
      A színezőről meg majd hozok képeket, legalábbis arról, amit rendeltem (The Mindfulness Colouring Book), a Szép álmokat!-ba meg esetleg less bele valami könyvesboltban, én már láttam valahol.

      Törlés
  5. Ebben a hónapban 2 könyvet szereztem be az egyik amit el is olvastam az Benina-Farkasok nemzetsége 1.a megsebzett szabadság . Nagyon tetszett a hangulata is meg hogy minden fejezet elején volt egy Wass Albert idézet. A másik pedig Colin Falconnertől -A zendülők királyságát .

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Benináról még csak fél füllel hallottam, de most utánanéztem ennek a könyvnek, és érdekes lehet! Majd ha erre jársz, mesélj, hogy a másik milyen volt, mert emlékszem, valamikor már én is nézegettem! :)

      Törlés
  6. Nagyon klassz új profilképed és of course, hogy nekem is kell egy ilyen póló :) Minden pénteken ez lenne az irodai viseletem :D
    Szerintem tök jó hónapot zártál. Jó könyveket olvastál és a beszerzésekkel sem szálltál el. Úgyis a minőség a lényeg és azért A babaház úrnője és A marsi is jó választás volt, nem? :)) A muránói könyv elolvasása után engem le sem lehetett szedni a netről, azonnal indulni akartam én is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) A póló a New Yorker-ből van, egyből beleszerettem, ahogy megláttam. :)
      Igen, mindkét könyv szuper, és amúgy a Csak egy nap se rossz egyáltalán, rosszabbra számítottam (tudom, akkor minek olvastam :D).
      Óóó, örülök, hogy neked is ilyen jó élmény volt A muranói üvegfúvó, első körben tőle sem vártam olyan sokat, de ez eddig nagyon jó!!

      Törlés
  7. Szerintem is nagyon jó az új képed. :) Én inkább tejeskávé-párti vagyok, jó emlékem fűződik hozzá: régebben a nagyszüleimnél nyáron szokásunk volt fokhagymás pirítóst enni (az alját megdörzsöltük hagymával) és tejeskávét ittunk hozzá. :)
    A babaházas könyv nagyon érdekel, a többi nem igazán. Most inkább a könyvhetes gabo-s megjelenések izgatnak, írok is majd listát.
    Jó könyveket szereztél be, a vadonról már beszéltünk, a Felföldről jókat olvastam.
    Ha ez megnyugtat, én sem olvastam sokat májusban, majd írok posztot.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) Én is az egyszerű tejeskávét szeretem a legjobban, mindenféle hab meg flanc nélkül. Az ilyen régi, nosztalgikus kajás emlékek mindig jók :)
      Várom a listád meg a havi zárást is :)

      Törlés