2015-05-29

Májusi szépségposzt

Ebben a pillanatban annyira nem vagyok rápörögve a beauty-témára, a kedvenceket se volt könnyű összeválogatni. Szent célom, hogy leredukáljam a készletemet, hogy ne legyen már annyi minden ebben az icipici fürdőszobában. Májusban nem fogyasztottam el olyan rengeteg dolgot, de rajta vagyok az ügyön. :) Amúgy is azt érzem, hogy pikkpakk elszállt a hónap, és még szinte egy csepp nyarunk se volt - az én értelmezésemben ez azt jelenti, hogy eddig megúsztam a kánikulát.

Elfogyott


Balea szemkörnyékápoló lótuszvirággal - csak a szokásos: sokadik, mert szeretem. Színtelen (na jó, fehér), szagtalan, könnyű, ám jól hidratáló szemkörnyékápoló, nincs kedvem másokkal kísérletezni, mert ez tökéletes számomra.
Yves Rocher kávés tusfürdő - szuperjó illat, ősz körül majd biztos újraveszem, mert olyan, mintha egy marék valódi kávészemet szagolgatnék.
Yves Rocher szedres tusfürdő - kellemes az illat, mégis felejthető, pedig nagyon szeretem az erdeigyümölcsös, áfonyás dolgokat.
Yves Rocher rózsás tusfürdő - a múlt havi kedvenceim között szerepelt, az egyik legjobb tavaszi illat, amit el tudok képzelni.
Isana körömlakklemosó - amióta van ujjbedugós körömlakklemosóm, a flakonos elég lassan fogy, ez ráadásul jó nagy üveg. Szintén sokadik újravétel volt, és meg is van már az utánpótlás. Mivel nem igazán hoz lázba a körömlakklemosó, mint olyan, ezért maradok is ennél a továbbiakban is, mert hatékony és tűrhető a szaga is (már amennyire az lehet).
Prokudent fogselyem (viasz nélküli) - nem tudom, szerintem akinek aránylag kényelmes ennek a fogselyemnek a használata, annak nincs szüksége fogselyemre. Mivel totál nem értek ezekhez a termékekhez, nem tudtam, hogy mi az, hogy viasz nélküli, amúgy meg az előző fogselymem is prokudent volt, csak fehér, és gondoltam, ha az jó volt, ez is az lesz. Kínszenvedés volt használni, sokszor kárt tettem magamban közben.
Yves Rocher csalános sampon - csikorgósra tisztítja a hajat és isteni friss az illata. Nem rossz sampon, biztos újraveszem még, de mintha egy kicsit szárítaná a fejbőrömet, mostanában meg inkább a tápláló samponokra vagyok rápörögve.
Alverde mandarin és vanília testvaj - váááá, mekkora borzalom! Mindig megfogadom, hogy nem veszek több Alverde testvajat, de annyira imádom ezeket az illatokat, hogy nem bírok ellenállni nekik. Legközelebb tusfürdőt vásárolok tőlük, azzal nincs semmi gond. Na. Eleve 100 óra, mire bedolgozom a bőrömbe ezt a "testvajat" (értsd: testápoló tégelyben), nem is hidratál túl jól, és csak tiszta ragacs leszek tőle. Arra viszont egyáltalán nem számítottam, hogy a doboz végéhez közeledve kicsapódik az alkoholos folyékony rész (na igen, már csak az alkohol miatt se kéne magunkra kenni) és különválik a zsíros, olajos résztől. Tippeljetek, mennyire gusztustalan! Egyébként 2 hónapja bontottam ki a dobozt, tehát nem évek óta áll a polcomon. 

Kedvencek

Balea Totes Meer tengeri sós és olajas bőrradír citromfűvel - biztos vagyok benne, hogy sokan hülyét kapnának ettől a radírtól, de én továbbra is imádom a sót a bőrömön! Ez nagyon durván radíroz, amit cseppet sem bánok, illetve olajos, tehát számítsunk rá, hogy csúszós lesz tőle a bőrünk (hacsak nem a tusfürdőzés/szappanozás előtt használjuk). 
Yves Rocher vaníliás testápoló - amihez közben vettem egy pumpát is (YR boltban lehet méretben passzolót), és így még jobban imádom! Könnyű állagú, pikk-pakk beszívódó folyós kence, igazi vaníliaillattal. Próbálgatok majd más illatot is a réndzsből, van olívás, valami málnás-szerű, kókuszos, meg a Krémmánián találkoztam már barackossal is, de se a boltban, se a webshopban nem, pedig hű, az lenne csak a mennyország!
Rimmel 25h Lasting Finish Nude alapozó - a JOY-napokon szereztem be, és pár napig még lelkiismeret-furdalásom is volt amiatt, hogy megvettem, mert minek még egy alapozó, főleg, hogy ez szinte ugyanolyan, mint a Bourjois Healthy Mix Serum, de azt kell mondanom, hogy nekem ez még annál is jobban tetszik! Krémmánián sok véleményt olvastam, miszerint foltosan kopik, de én pont nem vettem ezt észre, nagyon szépen fenn marad a bőrömön egységesen, egész nap.
Real Techniques buffing brush - régóta megvan, de sokat hanyagoltam, mert főleg szivaccsal vagy ujjal szoktam felvinni az alapozókat, de van most kettő (Manhattan kompakt krémes, meg ez a Rimmel), amihez pont ideális ez az ecset, ezért újra előkerült és imádom!
Ziaja enzimes peeling - már több hónapja használom, kb. heti egyszer, és nagyon szeretem! Pihe-puha lesz tőle az arcom, de egyáltalán nem szárít. Fogalmam sincs, hogy azon kívül, hogy "enzimes", mi benne a hámlasztó anyag, de nekem teljesen megfelel. Illat meg mindenmentes különben, és sokáig elég, mert nagyon kevés kell csak belőle.

Ó, és meg akartam kérdezni, hogy nektek mi volt a kedvenc májusban, csak annyira szétfelé áll a fejem, hogy ez az első körben lemaradt. :)

14 megjegyzés:

  1. Ez a Ziaja peeling régóta a kívánságlistámon van, csak előtte próbálom elhasználni az itthoni bőrradírokat. Vagy elhasználom őket testre, és megveszem ezt, amint tudom :D De általában én is próbálom fogyasztani mindenből a meglévőket, nem szeretem, mikor olyan termék jön szembe velem a polcon, amit már nem is emlékszem, mikor használtam utoljára. Hihetetlen, mekkora öröm ilyenkor elérni egy tégely alját :D a napokban el fog fogyni egy ajakápolóm, iszonyú büszke vagyok magamra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem a radírok meg a hámlasztó megfér egymás mellett :) Eleve azt mondják, hogy szemcsés radírt nem is kéne használni, de anélkül megőrülnék :D
      Igen, a tégely alja mindig boldogság, főleg sminkek esetén, mert azok az örökkévalóságig tartanak. Én is büszke vagyok rád :)))

      Törlés
  2. A kávés tusfürdőből én is elhasználtam most egyet, vettem helyette brazil diósat, de tuti újra fogom még venni.
    A csalános sampon meg pont olyannak hangzik, amit az én fejbőrömnek találtak ki, úgyis mindjárt elfogy a most használt samponom.
    Alverde testvajat már én se veszek, inkább a Balea.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A csalánosnak még az illata is olyan friss és zöld, remélem, beválik majd!
      A Balea testvajak szuperek, alig várom, hogy jöjjön valami új illat belőle (amitől nem leszek egyből éhes).

      Törlés
  3. Ezt a Balea bőrradírt én is beszerzem majd szerintem, mert nekem mindennel az a bajom, hogy nem radíroz, és csak símogat :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na ez tuti nem :D kicsit még talán fáj is :D
      amúgy a simogatósok nálam se nagyon jönnek szóba...

      Törlés
  4. Alverdéből nekem is volt pont ez az illat, csak nem testvaj, hanem a tusfürdő. De akkor a testvajaiktól inkább távol tartom magam. :)
    Hú, kell nekem is ziaja enzimes peeling! :D :D jól reklámolsz, a csalános sampont is miattad vettem meg, csak még nem használtam. :)
    Mostani kedvencem a body shop gyömbéres testvaja és tusfürdője... tudom, nem ehhez az évszakhoz való és megvan egy ideje, azért akarom elhasználni, hát valami isteni illat szerintem. Kicsit kóla illata van. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A tusfürdőt fogom szerintem legközelebb én is megvenni, mert az illat nagyon tetszik!
      Eladok mindenkinek mindent :D Az első hámlasztóm amúgy egy koreai barackos volt (Baviphat), annak még a doboza meg az illata is annyira úúú, de az meg kicsit szárítós volt. Ez a ziaja király :)

      Ó, a gyömbéres az is jó cucc, szerintem a gyömbér univerzális illat meg íz. A kóla meg végképp :D

      Törlés
  5. Amikor megláttam a posztot, csak döbbentem néztem, hogy hónapzáró poszt ilyenkor? Aztán rájöttem, hogy 29-e van :D Kicsit megint elmaradtam a napokkal.

    Ziajás peeling nekem is kell! Épp azon szenvedek egy ideje, hogy nem találok igazán nekem való arcápoló termékeket, de ezt meglestem Krémmánián, nagyon jónak tűnik.

    Kávés tusfürdőből nekem is mostanában fogyott el az utolsó flakon (abszolút tusfürdő szerelemem, még soha nem használtam el tusfürdőből egymás után három flakonnal, sőt szerintem még soha nem vettem újra semmilyen tusfürdőt).
    Csalános samponom is van, de nekem mintha korpásodott volna tőle a hajam, bár már nem vagyok benne biztos hogy ettől volt, lehet teszek vele még egy próbát.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Be kell osztani a napokat, ha még könyves zárást is akarok produkálni :D Mindjárt nyáár!

      Ez a hámlasztó nagyon egyszerű termék, de arcra szerintem az ilyenek a legjobbak. Semmi szín meg szag meg fensziség :)

      Erre a kávésra mind nagyon rá vagyunk kattanva :D Nem csoda, fantasztikus illat :) Legutóbb viszont már nem láttam se ezt, se a makadámdiósat a boltban, nem tudom, miért...
      Igen, ezzel a csalánossal kapcsolatban én is azt éreztem, hogy annyira tisztít, hogy már szárít, az meg annyira nem szuper.

      Törlés
  6. A Balea bőrradírt megjegyzem és szerintem ki fogom próbálni, bár a kávézaccos megoldás nálam totál nyerő :)
    Ami nekem egy ideje nagy kedvenc (mint anti kozmetikázónak és soha nem krémezőnek) a bio Argán olaj. Én ezt használom az arcomra "krém" gyanánt. Nagyon szépen feszesít, ránctalanít és napi 3 csepp elég belőle, vagyis egy üveg iszonyú sokáig kitart. Ja ennek se íze se bűze, szóval ilyen csajos nyalánkságokat ne várjon tőle senki :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kávés témát már kipróbáltam, csak aztán mindig elfelejtem, hogy félrerakjuk a zaccot (Titi főzi a kávét:D). De amúgy tényleg tök jó, és annyira szuper illata van :)

      Az olajokat én is nagyon szeretem, bár lett volna ennyi kencés fórum 10 éve, és akkor nem lenne egy szem ráncom se :D

      Törlés
  7. Pont a múlt héten takarítottam a fürdőben és vettem számba, hogy mennyi kencém van, most már én is igyekszem megfontoltabb lenni!
    A kávés tusi nekem is most fogyott el (de van mááásik :D), Balea ureás kézkrémem is elfogyott, de van még kettő gyümölcsös, így azt majd télen veszem újra :D
    Ami nekem ebben a hónapban újdonság és nagyon bevált a Nivea golyós alumentes deója (pure&nature).
    Utánanéztem ennek a Ziaja peelingnek, tetszik, kell!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jóó, de annyi minden KELL! :) Én már annak is örülnék, ha mindenből egy lenne. De persze vannak kivételek.. :D
      Niveás golyós izém, ilyen alumentes nekem is van, nem rossz, bár csak éjjelre használom. De fincsi az illata :)

      Törlés