2015-05-07

Things I Love Thursday #17

Bicikliszezon ON, úgyhogy vége a buszból kibambulós, zenehallgatós reggeleknek, hátha így majd visszatérek a valóságba. Meg kell egy kis kardió, hogy képes legyek hányinger és egyéb kellemességek nélkül végigtolni egy amúgy nem annyira nehéz, egyórás edzést. Közben azon gondolkozom, hogy lesz-e ma a shopping az én kardióm, JOY-napok vannak és még mindig kéne egy-két ruha, de úúúgy nincs kedvem vásárolni... És amióta van ez a vasárnapi röhej, azóta eszembe sem jut szombaton frekventált bevásárlóhelyekre menni, így kb csak a ma jöhet szóba. Mellesleg még újságom sincs. Ti terveztek venni valamit a kuponkákkal?



+ Hosszú hétvége = hosszú alvások és lustulás
+ edzés megint, még mindig az ájulás szélén (vitaminos itókával is, amivel valószínű az volt a gond, hogy cukormentes), de legalább lenyomtam végig
+ sütöttem fehércsokis sajttortát, majd lehet, hogy megosztom a receptet is, mert halál egyszerű és fincsiii
+ szombaton volt két éve, hogy beköltöztünk a lakáskánkba
+ ismét rájöttem, hogy imádom a vörösbort
+ új, csodálatos okostelefonínó Lollipop Androiddal :) asszem ezen a héten neki örülök a legjobban
+ megjött a Wild a bookdepóról, cuki könyvjelzővel (mindig elfelejtem, hogy küldenek könyvjelzőt is, és úgy meg tudok örülni nekik!)
+ A babaház úrnőjét olvastam - nagyon tetszett, jön majd a poszt is
+ finom eper - turmixban, tejszínnel keverve, zabkásában és magában
+ hogy legyen zene is, beszúrom egy régi nagy kedvencemet, amit már hat éve imádok. Ha magam alatt vagyok, mindig meghallgatom, mert bár jobb kedvem nem lesz tőle, de valahogy gyorsul általa a feldolgozási folyamat. :)
+ fehér körmök, ahhoz képest, hogy fehér lakk meg hogy én festettem, egész jól néz ki!

És felétek?

15 megjegyzés:

  1. Fehércsokis sajttorta, eper -hmmmm :) Milyen a telefon?
    Joy-napokon agyalok - dm, rossmann tuti, de egyedül nincs kedvem kimenni nagyobb boltokba (tesco, eurinics - pedig gondolkoztam presszókvfőzőn).
    Este jövök én is a rovattal :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A telefon Google Nexus 5, és egy kis csoda, igaz, az előzőm sem volt rossz. Jó dolog, ha az ember mobilfejlesztő cégnél dolgozik :)
      Én is kb. így vagyok, hogy nincs kedvem egyedül kimenni a tescoba :D Pedig már csak ő maradt, mint esélyes hely, ahol bármi értelmeset találhatok.. meg persze a drágsztórok, ó, és most jut eszembe, a müller is arrafelé van.. Na majd azért számolj be, hogy miket szereztél :)
      Kávéfőzőt illetően sikerült döntésre jutnod - mármint hogy milyet szeretnél?

      Várom! :))

      Törlés
    2. Nagyon szép ez a nexus! :) Ismerősömnek is ilyen van, nagyon szereti.
      Na letárgyaltuk párommal - én rossmannt és dm-et végigjárom, ő majd meló előtt tescoban meg lidl-ben körülnéz :D
      Kvfőző kinéztem az euronicsban egy delonghit, tud cappucchinot is, de most még várok h tescoban milyen van, ez még képlékeny :D
      Szerintem most nem csapok olyan nagy vásárlást!

      Törlés
    3. Nekünk is delonghi van, ráadásul ilyen cappucinócsinálós, bár nem használjuk ki ezt a funkciót. :) nekem még nem sikerült úgy tejet habosítani kávéfőzővel, hogy ne legyen tiszta gány a konyha :D
      majd azért várom a szerzeményeket, még ha nem is lesz sok :)

      Törlés
  2. Én most ruhát nem veszek kuponokkal, a Müllerben szeretnék venni Rimmel lakkokat meg csokit, a dm-ben meg szemhéjalapozót, és ennyi. :)
    A fehércsokis sajttorta receptjét mindenképp kérjük szépen!! :) Tegnap este végre én is mozogtam kicsit itthon, nagyon kellett már.
    Nekem a két legjobb dolog a múlt szombati The Carbonfools koncert és az, hogy a héten szerda óta szabin vagyok. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Néztem, mindenhol van Rimmel kupon, tök jó! Valami rúzst lehet én is beújítok (feltéve, hogy lesz újság még bárhol :D). Milyen szemhéjalapot veszel?
      Ok, majd akkor lesz poszt a tortáról, bár nem valami gyönyörű, ill. a képek sem azok (gasztrofotós se lesz belőlem, ez biztos :D).
      Na akkor jó pihit neked, az extrahosszú hétvégére :)

      Törlés
    2. Most az egyik blogger nagyon ajánlotta az új She szemhéjalapot, kuponnal csak 500 Ft lesz, adok neki egy esélyt. :)
      Tortáról nehéz rossz fotót csinálni, mármint ha rajta van a képen a torta, akkor onnantól csak az számít, a többi tökmindegy. :D
      Köszönöm. :)

      Törlés
    3. Azt valahol én is láttam, tényleg, már nem emlékszem, melyik blogon. Majd referálj, kérlek :D

      Törlés
  3. Én epres túrókrémet készítettem magamnak - éljen a botmixer! :)
    Haha, néha én is meglepetten örülök a depós könyvjelzőknek, mert elfelejtem, hogy lehet benne :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én meg a saját rendeléseimhez sose kaptam könyvjelzőt, talán egy kivételével. :( Viszont most rendelek egy kollégámnak könyveket, neki mindig küldenek és mindig nekem adja őket. :))

      Törlés
    2. Epres túrókrém is jól hangzik :) jó dolog ez az eper, ki kell használni, amíg van, bár szerencsére ez csak a kezdet és mennyi finomság lesz még pár hónapig, mielőtt visszarántana minket az alma-banán dögunalom. :D
      Nita, én azt hittem, mindhez küldenek könyvjelzőt! :O

      Törlés
  4. Én még nem ettem idén epret, de múltkor láttam friss málnát. Egy kis dobozka valami 1300 ft volt :D Jól ott is hagytam és benyomtam otthon a fagyasztottból, az legalább olcsóbb. De epret ennék már én is szívesen, mert tök finom. A szombati vásárlás amúgy tényleg horror, annyian vannak mindenhol hogy én már utálok hétvégén járni bármi hasonló helyre. Vasárnap amikor lenne időm, akkor meg hát ugye nem lehet :( Edzés előtt nálam a titok hogy iszom egy actimelt és amíg az edzésre buszozok, akkor benyomok még egy energia szeletet (DMben lehet kapni, van finom ananászos meg muffinos, és áfonyás is) tök finom és ez bőven elég hogy kibírjam az 1 órás izzadást. Közben meg víz, bár néha én is szédelgek, a sok kardio nem tesz nekem se jót.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Lidl-ben én is nézem az ilyen málnákat meg áfonyákat néha, de 10 dkg-ért sajnálom a 400 Ft-ot... Most már van itthoni eper is, de azért az se olcsó, de legalább már édes!
      Vásárolni már inkább munka után megyek hétköznap, olyankor egész laza, este 5-6 körül nincsenek olyan sokan, bár lehet, hogy Bp-n más a helyzet, mert ott eleve kicsit el van tolódva a munkaidő hozzánk, a fejletlen vidékhez képest. :D
      Az actimelt kipróbálom! Banánt szoktam tolni amúgy mogyivajjal edzés előtt kb 1-1,5 órával, de most majd viszek cukros lötyit, mert a gugli szerint a vércukorszint hirtelen esése válthat ki ilyesmit. Meg persze hozzá kéne szokni a mozgáshoz megint. :)

      Törlés
  5. Én konkrétan az edzés előtt kelek fel 40 perccel, ebből az otthon töltött idő mondjuk úgy 10 perc (fogmosás, arcmosás, öltözés és a cuccok bevágása az edző táskába). Ebbe max egy acitmel megivása fér bele, aztán rohanok a buszhoz, szóval valami gyorsan emészthető dolog kell. Edzés előtt még a buszon betolok egy műzliszeletet, vagy mogyorós diákcsemegét és aztán igyekszem nem szétugrálni magam az első 5 percben mert akkor kijön ami bement :D Néha iszom egy kis kólát edzés előtt, az is hasznos, nálam is a vércukorszinttel lehet a baj, bár nem vizsgáltattam meg magam, de néha én is megszédülök sok ugrabugra után edzésen és le kell álljak, mert kifekszem. Néha van ilyen tömegközlekedésen is de szerencsére már régen jött elő. Pár éve egy bankban lettem rosszul (mondjuk a pénzügyektől simán hiperventillálok is), de legalább nem ott ájultam el, hanem eljutottam leülni egy padig. Nem kell ehhez edzés se, de mióta mozgok, azóta lekopogom jobban bírom a strapát a közlekedésben meg stresszhelyzetekben is szóval ilyen már régóta nem volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Állítólag sok múlik azon is, hogy mivel kezded a napot (kaja). Valami kevés cukrot tartalmazó cuccal kéne, mert hogy az nem tolja fel az egekbe a vércukrot, és akkor kiegyensúlyozottabb lehet a nem tudom mi (nem akarok szakszavakat írni, mert fogalmam sincs róluk :D). Szóval nem tudom, mennyi cukros kaját eszel, én magamról tudom, hogy az utóbbi időben elég sokat :$, pl totál beszédülök, ha éhesen betolok egy masszív nesquik kakaót (de azért csak megiszom), és gondolom ha nem adsz a szervezetnek elég cukrot, akkor követeli, és lehet, hogy attól lehetnek az ilyen "hipoglikémiák". Persze nem okoskodni akarok :D
      A vérnyomásba meg bele se megyek inkább.. az viszont tuti,hogy a rendszeres edzés segít ezt leküzdeni (csak előbb nekem az edzésekkel kéne megküzdenem:D)

      Törlés