2015-06-28

Júniusi szépségposzt

Nem tervezek a nyárról és az időjárásról értekezni, ezért minden felvezetés nélkül belevágok.
Sokat agyaltam, hogy miket válogassak a havi kedvencek közé, aztán tök véletlenül sikerült ilyen csodás színkombinációt összehozni:

Kedvencek



Balea frangipani sampon - szinte állandóan Balea samponokat használok, nehéz is közülük kiemelni egyet, mert mindegyik tökéletesen ellátja a feladatát, egyébként is gyorsan változik a felhozatal, szóval mindegyiket max egyszer van lehetőségem kipróbálni, mert egy új jön a helyére néhány hónappal később. A frangipanisat az illata miatt szeretem, illetve lehet, hogy sokan pont emiatt fogják nem szeretni. Engem teljes mértékben a '90-es évek első "nyugati" samponjainak illatára emlékeztet az övé, tudjátok, az ilyen régi Pantene-ek (szerintem 15 éve nem használtam Pantene-t) meg Organics-ek (erre emlékszik még valaki?), na ez pont olyan. 10-20 év múlva ez lesz a nyanyás illat. :D
Dove go fresh gránátalma tusfürdő - nyáron jobban szeretem a zselés és frissítő illatú tusfürdőket, de kell egy tartalék olyan napokra, amikor valami kényeztető, bebugyoláló illatra van szükségem. Valamiért egyik-másik Dove tusfürdő szuperkomfortos és otthonos érzéseket vált ki belőlem, ez is olyan, ja, gránátalma-illatot ne várjatok. :)
Rimmel Lasting Finish 25h Nude alapozó - igen, múlt hónapban is kedvenc és most is. Csupán azért emlékezem meg róla, hogy lássátok, mennyire rettentően elégedett vagyok vele! Rajtam szupertartós még a kánikulában is, alig fénylik át egy icipicit, és szinte minden nap ezt használom, amikor nem, akkor csak azért nem, mert kötelességemnek érzem, hogy a többi alapozómat is fogyasszam, egyébként egyáltalán nem akarok soha többé mással alapozni. Csodacsodacsoda.
Fructis Densify Mass Maker hajspray - imádok mindenféle textúráló hajcuccot, és bár a Balea por állagú hajdúsítója sem rossz, egy picit macerás kezelni, illetve mindig félek, hogy túladagolom, így nagyon örültem, amikor tudomást szereztem erről a Fructis hajdúsító sprayről. Korábban volt egy L'Oreal-om hasonló funkcionalitással, de abban rettentő kevés mennyiségű termék volt, az ára viszont elég húzós. A feladatát a Fructis is ellátja, eddig tökjól elvagyunk, még annak ellenére is, hogy kicsit műmálna illatú, de szerencsére nem érződik ez túl sokáig.
Alverde rúzs (Fabulous Fifties) - azt hiszem, háromféle szín (volt) kapható ebben a trendkiadásban, ami a rúzsokat illeti, és én ennek a pinknek nem bírtam ellenállni. Azt azért elmondanám, hogy már-már rettegve vásárolok rúzsokat, mert: 1. a drogériás fényviszonyok piszok könnyedén átvágnak, és olyan színben láttatják velem a rúzsokat, amilyenben én épp szeretném őket látni, 2. nem egyszer fordult már elő velem, hogy hazavittem egy olyan színt, amilyennel megegyező színű rúzsom már volt otthon (csak mondjuk más márkától), sőőőt, egyszer majdnem megvettem egy rúzst, amivel már rendelkeztem, de az utolsó pillanatban derengeni kezdett valami. Visszakanyarodva az Alverdéhez: a dm-ben egy kicsit árnyaltabb pinknek láttam ezt, viszont otthon megállapítottam, hogy felkenve ez bizony rohadtul élénk, de nem baj, ilyen is kell (nem mintha nem lenne élénk pink rúzsom, haha). Túlságosan nem tartós, de szép matt, és ennek ellenére nagyon kellemes viselet, nem szárít, szépen fed, nekem tetszik.

Elfogytak


Yves Rocher zöld citrom tusfürdő - a flakonban kicsit jobb illata van, mint felhabosítva, úgy már picit túl vegyszeres nekem, de a dögmeleg napokon nagyon jól felfrissített. Újra nem venném meg, ha citromos illatra vágynék, akkor más termékekkel fogok próbálkozni.
Burt's Bees Shea Butter & Vitamin E testápoló - valamikor nagyon régen rendeltem egy másik Burt's Bees cucc mellé, és sajnos nem vagyok elájulva, főleg úgy, hogy tudom, mennyibe kerül. Ez egy illatmentes termék, de van egy kissé kellemetlenül fullasztó kenőcsös szaga, amúgy egy elég könnyű állagú krém, a hidratáló hatása meg minimális.
Catrice Pure Shine Lip Balm, piros (az árnyalat színének neve már lekopott) - teljesen váratlanul értem a végére, eltartott egy kis időbe, míg feldolgoztam a veszteséget. Olyasmi érzés ez, mint amikor a Nutellában kotorászol kiskanállal, és egyszercsak koppan az üveg alján a fém. Mondjuk az sokkal szomorúbb. Természetesen ez az árnyalat is megszűnt, akár csak az előző kedvencem, úgyhogy most egy pirosas-rózsaszínes érkezett a helyére.
Essence - Like a Walk in the Summer Rain parfüm - már áradoztam arról, hogy ez számomra a tökéletes nyári parfüm, azóta kicsit meguntam (tavaly is ilyenem volt), de szerencsére van még egy üveggel. :) Amúgy nem bánom, utazáshoz nagyon ideális méret (10ml), aztán még keresgélek valami mást a nyár további hónapjaira.
The Body Shop édes citromos testápoló - most fedeztem fel ezt a majdnem-kiürült flakont, de már olyan rég megfeledkeztem róla, hogy kissé megbüdösödött. Egyébként óriási kedvencem volt ez az illat, látjátok, ezért nem érdemes tartogatni a dolgokat "jobb napokra". Vagy épp rosszabbakra. Most amúgy megint kapható ez a limitált illat a Body Shopnál a nyári leárazásban, de erős vagyok és ellenállok. Simán.
Balea Tropical Dream sampon - szokásos Balea sampon, számomra tökéletes, az illata az felejthető, de azért jól passzol a nyárhoz, állítólag ananászos, szerintem behatárolhatatlan trópusi gyümölcs illat.
Rapunzel kókuszolaj - finomítatlan, tehát isteni kókuszillatú kókuszolaj, amit szinte minden nap használtam valamire, de főleg testápoláshoz, a ráncosodásra hajlamosabb területeken, pl. nyakon. Alapvetően úgy gondolom, hogy a kókuszolaj az egyik legjobb ehető dolog, amit magadra kenhetsz, de mivel van még jojoba- és egy másik, vegyes olajom is itthon, őket fogom használgatni, mert a célnak teljesen megfelelnek, bár ez a csodás Raffaello illat azért hiányozni fog.
Yves Rocher vanília testápoló - a májusi kedvencekben már bemutattam, biztos lesz még hasonló testápolóm, mert könnyen kezelhető - nálam ez szinte elsődleges szempont, - és egész jól hidratál, bár nyilván egy téli összevissza viszketéssel nem tudna mit kezdeni. Az illata nagyon kellemes, kicsit magos is a vanília mellett, de legközelebb majd kipróbálok egy másikat, mondjuk a kókuszosat vagy az olívásat.

Nektek mik a kedvenceitek ebben a nem-annyira-nyári nyárban?

20 megjegyzés:

  1. Egy ilyen típusú Balea sampont használtam, de nem jött be. Mindig nagyon fárasztottak Krémmánián azok a vélemények, amikben nyígnak, hogy egy sampontól zsíros lett a hajuk, de annál én is így jártam :) most Caonaturt használok, terveim szerint örökké, mert ez viszont nagyon bevált.
    Nálam egy taft hajdúsító por van itthon, és nagyon megértelek... eleinte szerettem, de már nagyon nincs humorom szarakodni vele, a kezemre több kerül, mint a hajtövekre, tiszta ragacs utána a tenyerem, és bár hatásos, de nem annyira, hogy megérje az egész tökölést.

    Szeretem ezekt a posztjaidat (is). Néha elgondolkodok rajta, hogy írjak-e hasonló bejegyzéseket, kedvem lenne hozzá, de a kedvenceim nem lennének túl változatosak, a kiürült flakonokat meg nincs az az isten, hogy felhalmozzam :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Caonatur sampont hol veszed? Egy-két cuccukat lehetett kapni nálunk a sarki lepukkant Coopban, de sampont szerintem pont nem.
      Kézzel már nem is próbálkozom ezekkel a porokkal, mert onnan már nem is tudom továbbvinni a hajamra :D A Fructis spray viszont tök egyszerű, ajánlom :)

      Örülök :) Amúgy ne tudd meg, mit szenvedek magamban azon, hogy miket hozzak a kedvencekbe minden hónapban, hogy lehetőleg olyan legyen, ami korábban nem volt, de nyilván nem akarok random bedobálni ide minden cuccot. Ahogy "öregszem", én is egyre jobban ragaszkodom a jólbevált termékekhez :D
      A flakonhalmozás valóban idegesítő, de a hónap végén mindent ki lehet dobni :D

      Törlés
    2. Tescoban :) a test- és hajápolási vonalat stabilan lehet náluk kapni, állítólag a hajra való cuccok a dm-ben is vannak, de azóta még nem jártam dm-ben. Meg elvileg a Herbaházban mindegyik termékhez hozzá lehet jutni, de ahhoz képest, hogy a munkahelyemmel szemben van egy, még egyszer sem jártam bent lecsekkolni :D

      Törlés
  2. Annyi gyümölcsös kence volt most ebben a posztban, hogy meg tudnék enni egy gyümölcstálat. :))
    Balea sampont még nem próbáltam, nekem sajnos nagyon hamar zsírosodik a hajam, így mindenképp valami hatékony kell. Most én pont egy Pantene-t használok, ami Pixibagben volt, hát, az illata jó, meg utána selymes lesz a hajam, de a zsírosodást sajnos nem csökkentette. Most már tuti, hogy meg fogom venni az Yves Rocher csalános samponját.

    Ebben a hónapban valahogy nem sok mindent vettem és használtam, de kedvenc a Maybelinne Lash Sensational spirálja, mert tartós és nagyon szép pillákat varázsolt nekem. Másik kedvenc az Yves Rocher brazil diós tusfürdője, az illata és az állaga is szuper. Úgy vettem észre, az YR a krémes tusfürdőkben jó.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nyár van, végül is :) Ősszel meg majd jönnek a mandulák és csokik. Az az YR tusi tényleg egy csoda, akárcsak a kávés. Nekem eddig tetszett nagyon ez a termékcsalád, de most például kifogtam egy narancsosat, aminek majdnem egyáltalán nincs illata, amikor felhabosítom. Volt otthon narancsolaj, úgyhogy kicsit felturbóztam, így már ok. :D

      Az YR csalános tényleg szuperhatékony, nagyon jól tisztít, remélem, tetszik majd! Nekem a Balea is beválik, és nyugi, én is kétnaponta mosok hajat, mert muszáj :S de eddig semmilyen samponnal nem tudtam ezt kitolni, a Baleák meg valahogy olyan kíméletesebbek.

      Törlés
  3. A Balea sampon termékkörből nekem most egy színvédős vérnarancsos van és imádom! Teljesen jó az, amit a hajammal művel és az illata is szuper. Árban meg verhetetlen. Gyorsan vettem is belőle még egy darabot :)
    Azon gondolkoztam, hogy nekem elég lassan fogynak a tusijaim hozzád képest, ez akkor azt jelenti, hogy nem mosakszom alaposan? :DD Én még mindig az YR-s passion fruitosat fogyasztom, nyárra pont jó :) A Dove tusfürdőket valahogy nem tudom megszeretni, mindegyiknek túl mű az illata nekem...
    Ezt a Rimmel alapozót meg kell néznem ha ennyire áradozol róla, hamarosan úgyis elfogy a Garnier BB krémem, egy próbát megér.
    Az e havi kedvenceim a körömápoláshoz tartoznak. A sok lakkozás teljesen szétbarmolta a körmeimet, lemezesen szétválnak, úgyhogy az Aromax körömápoló olajával és az Alverde mandulás olajával kenegetem + megvettem az Evelin 8w1 lakkot is mint SOS gyorssegélyt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a vérnarancsos is tök jó, az illata is imádnivaló! :)
      Nem tudom, nálam miért fogynak ilyen gyorsan a tusfürdők :D Pedig csak én használom őket :) de egy hónap alatt simán elfogy egy, ráadásul ilyen fürdőrózsával habosítom, tehát nem is kell sok... nem tudom, mi lehet :D
      A Rimmel alapozóhoz még annyit, hogy bár a fedése egy bb krémére hasonlít, nem olyan krémes, tehát ujjal nem is nagyon lehet elkenni, mert szinte azonnal összeolvad az arccal. De valahogy mégse szárít.

      Akkor ezek szerint működtek nálad ezek a körömápoló olajok? Az Aromaxosat én is nézegettem már, nekem is katasztrofálisan barázdáltak a körmeim, és folyton törnek :/

      Törlés
    2. Én pedig fürdőrózsa nélkül használom őket, és mégsem kopik úgy :) Mondjuk egyszerre több volt eddig forgalomban, most már csak ez van, lassan kell is az utánpótlás - pont jó lesz az YRs kupon hozzá :)
      Oké, köszi a plusz infóért, mert akkor ehhez nekem egy ecsetet is be kell majd szereznem, az még nincs. A Garnier BB krémhez simán elég az ujjam.

      Úgy tűnik, hogy működnek. Bár az tény, hogy nem elég heti egyszer használni. Az alverdésnek isteni illata van (barackmagos és nem mandulás mint ahogy fentebb írtam :D), az Aromax meg szintén nagyon klassz, abban teafa olaj is van, amit mostanában egyre jobban imádok :) Most elhatároztam, hogy a körmeimre nagyon odafigyelek, hisz a gépelés és minden egyéb miatt fokozottan igénybe vannak véve. Remélem sikerül helyrehoznom őket, aztán 3 hét lakkozás + 1 hét pihenés és intenzív ápolás lesz a felállás :)

      Törlés
    3. Na akkor tényleg nem értem :D
      Legközelebb, ha megyek dm-be, megnézem magamnak ezt az alverde olajat! :) Ha szereted a teafaolajat, lehet imádnád a TBS krémes teafás arctisztítómat, olyan csodás! A teafaolaj elvileg szárít kicsit, viszont ez krémes és úúú olyan szép lesz a bőröm tőle :)

      Törlés
  4. Vettem Yummy Mummy tusfürdőt magamnak nemrég, és a TBS-ben is zsákmányoltam, mert -30%-kal volt sok sok testvaj és tusfürdő, most ezek a kedvenceim, bár még el se kezdtem használni őket :D
    Jól összejöttek a színek az első képen :)) Az Essence parfüm nekem is hamarosan elfogy :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó, akkor neked is tetszik a Yummy Mummy :) mit vettél a TBS-tól? Én igyekszem ellenállni a nyári akcióiknak, pedig annyi fincsi illat van, nyammmm....
      Essence parfümből találsz utánpótlást akár dm-ben is, én is ott leltem rá erre a kis csodára. :)

      Törlés
    2. Papayás tusfürdőt és passionfruit testvajat. :) Most fog elfogyni a gyömbéres tusim tőlük, nagyon imádtam. :)
      Persze, tudom, de vannak még parfümök, karácsonyra is kaptam kettőt rokonságtól, szóval inkább nem vásárolok még :D meg ugye ne tartogassunk ;)
      Egyébként egy korszakalkotó ötletem támadt nemrég, és az összes tusfürdőt elhasználtatom a Zemberemmel, amit nem szeretek és aminek persze nincs nagyon lányos illata :D :D :D

      Törlés
    3. Na most összefutott a számban a nyál :D Valamelyikből kaptam egyszer mintát, és isteni volt.
      És a kedves férfi mennyire rajong a korszakalkotó ötletedért? :D

      Törlés
    4. :P igen, nagyon fincsik mind, alig tudtam megállni, hogy ne hozzak még több félét. :)

      Ó, ő abszolút szelíd Zember :D és nem szeret pocsékolni, szóval szívesen elhasználja a régebbit :D

      Törlés
  5. A Catrice ajakbalzsamot egy leárazáskor vettem anno, nem használok sűrűn ilyen kencéket, ennek a kellemes színe meggyőzött. 070 I don't red it az árnyalat neve :)
    Az Essence parfümöket én is nagyon szeretem, a trendkiadásúakból is igyekszem egyet beszerezni. Nekem a Best friends forever a tipikus vidám nyári illat. Szerencsére találtam a Müllerben utánpótlást :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oh, köszi, így már beugrott a neve, de kb 3 nap táskában hordozástól lekopik. :D
      Legközelebb megszaglászom ezt az Essence parfümöt, amit írtál! A tengerészes trendkiadással nem találkoztál véletlenül valahol? Abban is van egy parfüm, csak még Győrben sehol se láttam. :(

      Törlés
    2. Gödöllőn a Müllerben találtam, szerintem pont ma rakhatták ki, mert igencsak szűz volt az állvány. Nagyon fincsi édeskés-gyümis illata van :)

      Törlés
    3. Akkor valamikor elnézek a Müllerbe, hátha itt is van, meg kell szaglásznom azt a parfümöt :)

      Törlés
  6. Nagyon csecse az első kép - pink áradat! :)
    Nekem hasonlóak a kedvenceim ebben a hónapban is mint eddig- YR minden mennyiségben (kv-s tusfürdő, kókuszos testápoló - vészesen fogy! így ha eljutunk Győrbe ezt mindenképpen vennem kell), próbálkozom a YR 4in1 bőrhibák elleni arcápolójával (mint nappali arckrém), több-kevesebb sikerrel.
    Vettem baleás borotválkozás utáni bőrnyugató krémet, de szerintem ez fabatkát sem ér finoman szólva, de legalább jó illata van xD
    Most fogytak el a sminklemosóim, előkerült a szekrényből az a kétfázisú garnier amit nálad láttam :)
    Baleás vérnarancsos sampon jóó, nekem is volt sokáig, most szintén YR-t fogyasztom, meg kaptam kipróbálásra egy Lorealt.
    Egy beleás tengeri műanyag golyós arcradírom is hálisten elfogyott ma, de már meg is vettem a jól bevált baleás aloe verás utánpótlást- nem tudok kikeveredni a márka bűvöletéből :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Minden véletlen :)
      Végső esetben még mindig ott az YR webshopja, de azért remélem, jöttök Győrbe!! :)
      A Baleás borotválkozós cuccok közül az olajat próbáltam ki, az katasztrófa. Úgy fest, ez a vonal nem lett túl erős :(

      Törlés