2015-09-29

Szeptemberi könyves zárás

Nem ez lesz életem leghosszabb könyves zárós posztja, jelenleg totálisan hidegen hagy minden könyv, addig sem költöm rá a pénzt. Az olvasáshoz kezd visszatérni a kedvem egy kicsit, de azért elég röhej, hogy szeptember 12 óta egy darab könyvet sikerült kivégeznem, a maga 300 oldalával. Így ez a hónap elég soványka, de ezt ne mentegetőzésnek vegyétek, mert amúgy tök nem érdekel, hogy hány darab könyvet olvasok, az már jobban zavar, ha épp egyáltalán nincs kedvem az egészhez.

Beszereztem

Láthatjátok, nem estem túlzásba, bár őszintén, könnyebb lenne az életem, ha olyan prózai dolgok után vágyódnék, mint pl. egy könyv. Vagy hat.

David Lagercrantz: Ami nem öl meg - Nem megyek bele a részletekbe, pár napja olvashatott róla posztot, akit érdekelt. A hónap kedvence nálam.

Elolvastam


Maria Dahvana Headley: Magonia - Hű, nem tudom, mit gondoljak erről a regényről, még csak a műfajt sem tudom belőni. Valahol a fantasy és a YA és a... nem tudom mi határán mozog, és azt hiszem, inkább nem tetszik, mint igen. A normál környezetben játszódó részekkel nem volt bajom, viszont a fantasy szál a madáralakú kék emberekkel... nos, az kicsit sok volt nekem.
Nicolas Barreau: A nő mosolya - Strandkönyvem volt a Balatonon, aztán itthon fejeztem be, aranyos történet, hatására kicsit mérséklődött a francia kultúra és környezet iránti ellenszenvem, amit még szerintem Goriot apó meg A nyomorultak olvasása közben szedtem magamra.
Anette Moldvaer: Kávészenvedély - Hasznos kávés könyv, emellett nagyon igényes a kivitelezés is, kávérajongóknak kötelezően ajánlott! Akadtak benne unalmasabb részek is, de a receptek kárpótoltak ezekért.
Anna Gavalda: Édes életünk - Jó volt végre szépirodalmat olvasni, főleg Yann története tetszett. Rájöttem, hogy én vagyok a sznob, felhúzott orrú barátnője, és Yann levele kicsit helyrerázta a felpüffedt egómat.
David Lagercrantz: Ami nem öl meg - Hiányzott már a svédség az életemből, most megkaptam.
Louise Walters: Levelek a bőröndből - Szegény könyv... Nagyon rosszkor találkoztunk, épp, amikor a leginkább nem volt kedvem olvasni, eleinte nagyon utáltam ezért, aztán ahogy elkezdtem felvenni a fonalat, rájöttem, hogy tetszik ez a történet, még akkor is, ha a főszereplő csaj pont egy olyan embertípus, amit nagyon nem kedvelek. A fordítás nekem magyartalannak tűnt sok helyen, ez vont le egy picit az élményből.

Sok halogatás után végre elkezdtem a Bomlást is, eddig jónak tűnik. Igyekszem teljesíteni az őszi terveket, a hatból ez már a harmadik és még csak szeptember vége van! Na erre varjatok gombot.

Ja és holnap akartam kirakni csak a posztot, de véletlenül kitettem ma, visszavonni meg már nem akartam... Nagyon a topon vagyok! :D

Gondolom kb. mindenki eredményesebb volt nálam, nézzük inkább a többieket:
Dóri
Amadea
Nikkincs
Nita
PuPilla
Tekla

19 megjegyzés:

  1. Én Umberto Eco: A prágai temető-t olvasom :)
    Amint kiolvastam, írok róla a blogomon. Addig is olvassatok bele az én kis világomba, ha van kedvetek :
    http://divertisement9.blog.hu/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megnézem majd, mit írsz róla, én Eco regényei többször elvéreztek nálam, csak A rózsa nevét vittem végig. :) De igazi őszi könyvnek tűnik A prágai temető. :)

      Törlés
  2. Az elmúlt időben 2 könyvet olvastam el ! Colin Falconer: Zendülők királysága és a Böszörményi Gyula:Leányrablás Budapesten
    Ambrózy Báró esetei I.

    2 könyvet vettem : Victoria twead :Két vén bolond otthonra talál ez már folyamatban van.
    A másik pedig : Luis Carlos Montalván · Bret Witter
    Új élet Keddtől!

    +1 van folyamatban ami Jodi Picoult: Találj Rám

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hogy tetszett a Leányrablás? Nemsokára én is olvasom, már kihoztam a könyvtárból. :)
      Tőled mindig olyan könyvekről hallok egyébként, amiről azelőtt soha, tök jó! :D

      Törlés
    2. Nagyon tetszett a történet ! Mindig vártam hogy végre folytathassam amikor éppen nem olvastam mert ugye az embernek nincs mindig rá ideje . Remélem hogy majd a folytatás ilyen jó lesz várom már !

      Törlés
    3. Az ilyen könyvélmények mindig jók, amikor már mennél haza, hogy elfekhess és olvass! :) Remélem, nekem is valami hasonlót ad majd a Leányrablás..

      Törlés
  3. Akartam írni délután, na milyen gyors vagy :D A könyvvásárláshoz most én is hasonlóan állok - inkább vettem gyertyákat, csak a hónap elején költöttem. Októberben sem akarok sokat, Glamour napokra készülök :D
    Az olvasmányaid közül a Levelek a bőröndből érdekel, lehet hogy becsúszik majd októberre :D
    A Millenium tetralógiához nem igen tudok hozzászólni, az első könyvet elkezdtem de annyia részletes volt valami pénzesbiznic-nyomozás az elején, hogy meguntam :D (A filmeket viszont láttam, csak a 3-at nem, de az elsőből mindkettőt, sőt még egy cikket is írtam belőle egyik órámra :D). Éljenek a hosszú kommentek ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dóri, az elején ha túl vagy azon a zavaros részen, nagyon nagyon jó lesz a Millenium! Szerintem érdemes adnod neki egy esélyt még. :)

      Törlés
    2. Ja, túl gyors voltam :D éjjel már azt álmodtam hogy más posztokat is kiraktam, amit még nem kellett volna :D
      Uh nekem is annyi mindent kéne vennem, a könyv messze a priolistám végén szerepel... Főleg, hogy rohadtul van mit olvasnom, kivételesen elég reálisan látom a helyzetet :)
      A tetovált lány eleje tényleg uncsi, de aztán teljesen más lesz az egész, mondjuk gondolom erre magad is rájöttél a filmek kapcsán. Az első rész állati izgalmas és nyomozós, aztán a többi is jó lesz utána :) De nem rábeszélni akarlak, gondolom főleg úgy, hogy láttad a filmet, már annyira nem lenne érdekes :)

      Törlés
    3. Dóri, csatlakozom PuPillához: az elején én is szenvedtem a Tetovált lánnyal, de mindenki aki olvasta mondta, hogy ne adjam fel. Aztán elkapott a gépszíj, és mind a három kötet az a tipikusan hajnalig tartó olvasás lett, tudod a még egy fejezet szindróma. Bár ha már láttad a filmeket, nem fog akkorát ütni, de azért klassz kis sorozat ez.

      Törlés
  4. Néztem nagy szemekkel, hogy miért zársz ilyen korán, aztán rájöttem, hogy nincs is már szinte semmi vissza ebből a hónapból... :D
    Lesz poszt is a Levelek a bőröndbőlből? (ezt a ragzást... :D)
    Alulmúltalak amúgy, én csak 5 könyvet olvastam... de most így jött ki a lépés.
    Ügyesen haladsz a terveiddel, gratula!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaja, meg valaki túl korán is posztolt, szóval... :)
      Igen, most határozottan úgy gondolom, hogy lesz poszt, mert egyrészt olyan ritkán írok már könyves értékelést, hogy jézusom, másrészt meg vannak is gondolataim a könyvről (hurrá, vannak gondolataim! :D)
      Köszi, hogy alulmúltál :) Lesz majd jobb is amúgy, nem baj ez.
      Köszi, számomra is meglepő!:)

      Törlés
    2. ;) Előfordul. Nekem most nem tudom mikor jön össze, mert sűrű lesz a következő pár napom, de majd valamikor kiteszem, már félig megírtam. :)
      Várni fogom a könyves posztot, de az összes többit is mindig várom. :)
      Sziviii :D Máskor is szívesen alulmúllak olvasásban XD Én sem csüggedek, majd októberben jobban sikerül, és már ma is haladtam egyharmad könyvnyit, szóval no para, nincs olvasási válság azért ;)
      Szerintem titokban lenyúltad a terv-teljesítési energiámat mert én meg elakadtam, az őszikkel is, meg a vcs-vel is, utóbbi már persze teljesítve van, csak a 24-hez totálisan lemaradtam már három könyvvel :S

      Törlés
    3. Várjuk! :) Legalább lesz mit olvasni később is. :D
      Ezek szerint kicsit sűrű a hónapod, de hát valamikor élni is kell, nem lehet mindig olvasni :)
      Lehet, bocsi :D A 24-es lista teljesítése viszont úgyis csak szorgalmi feladat, nekem soha nem sikerült a 12 se (ezért se veszek már részt...) :)

      Törlés
    4. Gyorsan megcsináltam a többi dolgom előtt :)
      Hát igen, szorgalmi feladat, csak nagyon eltökélt voltam eddig. :) De feladni nem adtam fel, csak sok az egyéb - élni is kell, ahogy mondtad, meg persze elvállaltam néhány friss recit, és azokat előrevettem. :)

      Törlés
  5. Én is meglepődve láttam, hogy már zártál, aztán rájöttem, hogy a 28-29-30-a a hónap végét jelenti :) Pedig napi riportokat is készítek, tisztában vagyok az idő múlásával, most mégis elég erőteljesen meglepett a hónap vége.
    Remélem hamarosan visszatérsz ahhoz az állapothoz, hogy a könyv lesz a legnagyobb problémád és nem az a bizonyos V betűs város :)
    Fura, hogy néha itt szabadkozunk (vagy nem, de mégis megemlítjük) hogy milyen keveset olvastunk az adott hónapban. Van időszak, amikor nekünk sem megy, másra koncentrálunk, úgyhogy én amúgy is azt mondom minőség mennyiség előtt :)
    Örülök A nő mosolya és az Édes életünk pozitív élményének, jó ki könyvek. A Levelek-et meg már betáraztam olvasásra :) És írj róla, én várom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. bizony, nagyon gyorsan elszállt ez a szeptember! Én nem bánnám, ha a hideg időszakon gyorsan túltennénk magunkat, főleg amióta a karácsony is teljesen hidegen hagy...
      Okés, most már akkor írok a Levelek-ről, most viszont megyek olvasni a te zárásodat :)

      Törlés
  6. Ez aranyos, hogy előbb került ki véletlenül a poszt. :)) Én meg ma jöttem rá, hogy hoppá, 30-a van, írni kéne, nemsokára neki is állok. :)
    Vannak sajnos ilyen időszakok, mikor az embernek egyszerűen nincs kedve olvasni. Engem is szokott zavarni, de remélem szép lassan kilábalsz belőle!
    Engem most szerencsére A selyemhernyó egész szépen be tud rántani, kabátkönyv, kabátkönyv! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ráadásul tegnap még befejeztem egy könyvet, de nem érdekes, most már októberhez csapom :) Mindjárt olvasom is a tiédet! :)
      A selyemhernyó a lehető legjobb választás, rossz kedv meg egyéb nyavalyák esetére, tud ez a Robert vagy ki! :D

      Törlés