2013-09-27

SPOILER?

Szerintetek az spoiler, ha leírja valaki, hogy egy könyv függővéggel zárul? 
Mostanában nem egy posztba/értékelésbe futottam bele, ami ezt figyelmeztetés nélkül elárulta, és engem baromira idegesít. 


9 megjegyzés:

  1. Nekem azért nem az, mert konkrétat nem árul el és sok lehetőség van egy függővégre szerintem. :) De ez is olyan, hogy mindenki máshogy látja.

    VálaszTörlés
  2. Szerintem nem... Bár attól függ. Ha sorozatról van szó, akkor ezzel semmi újat nem mond, igen jó esély van rá, hogy minden rész vége nyitott lesz valamilyen szinten, csak az utolsóé nem. Ha önálló kötetről van szó, akkor már zavaróbb, ott egy ilyen vég különlegesnek számít, és jobb ha nem tudod előre.

    VálaszTörlés
  3. Önálló könyvnél valamennyire igen, de sokan nem szeretik a függővéges befejezést, azok talán direkt örülnek neki, ha tudják, kb mire számíthatnak.

    VálaszTörlés
  4. Köszi a kommenteket, kíváncsi voltam nagyon, mit gondoltok!
    Akkor igyekszem nem hisztizni :) Engem csak azért zavar, mert kizár bizonyos lehetőségeket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kit mi zavar, engem is néha olyanok zavarnak, amik mást nem. :)

      Törlés
  5. sztem szigorúság kérdése. nekem sem spoiler. viszont én kifejezetten szeretem az ilyen végeket. lehet agyalni rajta.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy tűnik, akkor nagyon szigorú vagyok :) Én is szeretem a cliffhangert, csak ne tudjam előre.

      Törlés
  6. Szerintem sem, igazából amikor olvasok valamit egy könyvről, a felét el is felejtem, még ha esetleg a cselekményből árul is el olyat amit nem kéne, az meg hogy lesz egy cliffhanger olyan kevés info, és igazából infotartalom nélküli "spoiler", hogy nem zavar. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó neked, hogy elfelejted:)
      Most egyre inkább egyedül érzem magam a hisztis véleményemmel, pedig nemrég is belefutottam egy ilyenbe egy könyvvel kapcsolatban, amit nagyon vártam már, és direkt nem olvastam értékeléseket, de aztán szembejött a molyon, ott volt a legelső mondatban (!), cselekményleírásos figyelmeztetés nélkül, így a könyv vége felé már kb biztos voltam benne, hogy melyik szál nem lesz lezárva, nem volt így túl izgi a befejezés:/

      Törlés