2015-01-16

Things I Love Thursday #2...

...pénteken. A szervezetem energiaellátása valamit javult az előző héthez képest, ez már mindenképpen okot ad az ünneplésre, könnyebben veszem így az akadályokat. Bárcsak rájönnék a titok nyitjára, mert hogy többet nem aludtam az elmúlt napokban, mint korábban, az biztos. Tegnap éjjel például arra a hangra ébredtem az éjszaka közepén, amit a macska adott ki ivarzáskor, de mivel ezt a problémát megszüntettük elég hamar, rejtély, hogy mi volt a hang forrása. 


+ Ikea túra húsgolyóval fűszerezve 
+ cicás sebtapasz ugyaninnen
+ vietnami tavaszi tekercs (s.k.)
+ a macska bejön a fürdőbe, és a radiátor alatt gubbaszt, amíg zuhanyzom
+ tavaszi idő szombaton
+ a pasim diétázik, úgyhogy azt ehetek, amit akarok
+ sikerült növelnem a napi gyümi/zöldségadagot (kb. nulláról nem nehéz)
+ letöröltem a Facebook appot a telefonomról
+ laptopmentes hétvége
+ koreai csomag életem első primerével
+ mesés illatú Yves Rocher tusfürdők, mostantól csak velük...
+ Dr. Csernustól A kiút
+ új playlistem van végre bár már most unom
+ sokkal kevésbé vagyok tompa, mint a múlt héten
+ Monefy app - elkezdtem vezetni a bevételeimet/kiadásaimat, és bár a végeredmény nem túl szívderítő, egyelőre leköt a dolog


És felétek? 

23 megjegyzés:

  1. nálam: végre voltam fodrásznál 3 hónap után, megváltás volt :D :D :D és mivel nálam is diétázik a férfi, én is vele tartok, nem mentem már 2 hete gyorsétterembe, és én is eszek mindennap gyümölcsöt, bár a nulláról nekem se nehéz ezt feltornázni 1-2 naranccsal, vagy grapfruittal. de legalább van bennem c-vitamin, jól jön ez a náthás időkben. a primerről írsz majd külön? érdekelne :) nálam még a hét jó dolga, hogy a tezenis leárazáson vettem 3 pólót, meg a turiban is találtam szintén 3mat, úgyhogy most végre nem lesz olyan, mint múlt szombaton, hogy "nincs mit felvennem, nem megyek sehová" :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A fodrász szuper dolog, rám is rám férne már, jövő héten el is megyek!:)
      Ügyesen diétázz, én is azon vagyok, bár nem túl szigorúan... Én a gyümölcsöknél mindig a tavaszt/nyarat várom, hogy na majd akkor, aztán akkor se... :D
      Egy sort írok most a primerről, de majd akkor a januári zárásban is: eddig semmit nem vettem észre :) Mintha ott se lenne. Se nem mattiít, se nem photoshoppol, semmi (amúgy Holika Holika sweet cotton a neve).
      Azért elmentél múlt szombaton valahova, mindennek ellenére, ugye?:D

      Törlés
    2. Persze elmentem, de nem voltam a legjobban öltözött lány a bulin :D Mondjuk mindegy, pár rövidital után úgysem lát senki semmit már, és lényegében amúgy is leszarja kb mindenki, hogy kin milyen póló van. De most hogy szereztem 6-ot így már legalább őszig kitudom maxolni a bulizós felsőket, és mindig mehetek újba. (ergo látszik mennyire pörög a szociális életem)

      Törlés
    3. Én már eljutottam a leszarom, hogy mi van rajtam szintre. Úgyis divat most a kilencvenes évek, ott meg ocsmányabbnál ocsmányabb ruhák voltak, így most is. :D
      Ha ez vigasztal, az én "majd felveszem a megfelelő alkalommal" típusú felsőim a szekrényben porosodnak, mert sose megyek sehova :) szóval a te szociális életed aztán pörög az enyémhez képest :)

      Törlés
  2. én is felrakom ezt a monfyt, mert nagyon csecse :D tavaly Háztartáskönyvbe vezettem, idén csak az 'itthoni' határidőnaplómba, de ez jobban tetszik.
    tényleg új playlistem nekem is van (London Grammarra találtam rá most), te miket hallgatsz? (alig hallgatok rádiót mostanában, így csak tumblrről szoktam újakat meríteni :D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jó kis app szerintem, csak kár, hogy olyan ijesztő a végeredmény:D
      Zene: nagy ritkán odakapcsolok a petőfi rádióra, de vagy punnany massif megy vagy ed sheeran vagy valami nyávogós magyar népdal-feldolgozás, úgyhogy ennyit a rádiózásról:)
      Amúgy nagyon random zenéket hallgatok, youtube-on gyűjtöm őket, mindent, amit valaha szerettem, újakat ritkán találok. De ami aránylag új, az Kiesza: Hideaway meg Chet Faker: Gold (de elárulom, még 2unlimited is van a playlistemen:P). London Grammarnek csak egy számát ismerem, szép, de olyan szomorú...

      Törlés
    2. Pénteken felraktam én is és örömködtem, milyen jól néz ki, meg még össze is adja nekem a dolgokat :)
      Tegnap petőfit hallgatva takarítottam :D
      Köszi - meghallgattam ezeket a zenét, Kieszát hallottam már, Chet-et még nem, de tetszik. (London G- igen kicsit depis, ezért is kell valami pörgős, vidámat keresnem mellé :D).

      Törlés
    3. Aha, én már faszán túl is léptem a havi keretemet (valahol oldalt be lehet állítani vmi budget verzióban, hogy mennyit óhajtasz költeni egy hónapban).
      Hát Chet Faker sem túl pörgős :) Szoktam néha keresgélni youtube-on mindenféle deephouse-os meg remixes csatornán (lehet, ez neked nem annyira...), de nagyon ritkán találok igazán jót.

      Törlés
  3. Ennek a gyümis dolognak örülök felőletek, de én most a zöldségekre kaptam rá, a gyümölcsfogyasztásom még mindig 0 :D

    Nekem ami öröm, hogy ha a tegnapi vizsga megvan, akkor vége a vizsgaidősucknak, a héten beszereztem a teljes Divergent-sorozatot, és új kiadó került a "látómezőmbe" az elmúlt pár napban. Szóval leszámítva a vizsgás szenvedést, remek hét volt :D

    Ikeába pedig én is szeretnék majd menni, de még meglátom majd *-*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amúgy pont ma beszélgettük anyukámmal, hogy miért mindig csak gyümölcsöt nasizunk? Vagyis, hogy nekem mindig az jut eszembe, hogy egészséges nasi=gyümölcs, holott zöldségből sokkal több finom van, főleg így télvíz idején. :)

      Remélem, meglesz a vizsgád, aztán vesd bele magad a könyvekbe:))

      Törlés
  4. Nekem most nem volt túl jó hetem, így hirtelen nem sok minden jut eszembe, és ahogy a naptáramat ismegnéztem, akkor se XD dehát van ilyen.
    De az biztos hogy jó, hogy mozogtam a héten kétszer is. :)

    A képen egy mini elefánt fekszik a széknél, láttad? :D Cicának néztem először. Lajost üdvözlöm, aranyos lehet a radiátor alá kuporodva. :) Ú, mesélj, milyen YR tusikat vettél? Én is szeretem őket. :)

    VálaszTörlés
  5. Ja, gyümi: vettem kiwit. Asszem két hete :D szerintem lehet hogy megrohadt már a spájzban basssszuuuus :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ohh, a mozgás.. de nem is keresem a kifogást:D
      Igen, a mini elefánt annyira tetszik! Szeretnék egy mini elefántot, ami a konyhaszékem alatt alszik :)))
      YR tusik: makadámdiós, kávés, fekete gyümölcsös, meg egy mini körtés-karamelles, ajándékba meg jött egy cseresznyevirágos, és kábé mindegyikről azt tudom elmondani, hogy Életem Tusfürdője. Annyira szuper illatuk van, jézusom!! Neked melyik a kedvenc?

      HA még nagyon nem rohadt meg a kiwi, turmixold le:)

      Törlés
    2. A YR tusik szinte mind jók :) a nagyok közül Kókuszos volt nemrég, meg van még olivás, de az uncsi, a kicsik közül a zöldcitromosat imádtam, de lehet hogy már nincs, meg volt sárga ylang-ylang is, de ismerem az új kávésat is, meg a bio-mézeset :) :) Fú, nem is tudom mi a kedvenc :D jaj olyan mini körtés-karamellás nekem is van, meg pezsgőnégyzetke is belőle, de még nem próbáltam.

      A turmix jó ötlet :D

      Törlés
    3. A nagyokat nem is néztem, elkerülték a figyelmemet... Szerintem van még zöldcitromos, mintha láttam volna, és asszem nyárra elraktároztam magamban a létezését:) Pezsgőizét is akartam, de már nem volt... de a tusinak annyira szuper illata van, pont ma próbáltam ki:)

      Törlés
  6. Nekem a legpozitívabb most januárban, hogy végre rájöttem, hogy mitől fájt állandóan az utóbbi időben a nyakam-derekam. Össze voltak csúszva a csigolyáim a sok üléstől. Ezt két pofon egyszerű nyújtós tornagyakorlattal orvosolni lehet és láss csodát, idén még nem fájt semmim és a görbe tartás is megszűnt. Klasszisokkal javult azóta a közérzetem <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tök jó, ügyes vagy:) Ha ezt olvasod még, esetleg tudsz valamit ajánlani? Én az ajtófélfa felső részébe szoktam kapaszkodni, és beledőlök (ez így nem tom mennyire érthető:D), és akkor ropog az egész hátam. Meg persze a masszázs, az rohadt jó dolog.

      Törlés
    2. Az ebben a cikkben lévő otthon végezhető 2 egyszerű gyakorlatot csinálom, nekem nagyon jók: http://www.webbeteg.hu/cikkek/mozgasszervi_betegseg/11627/tornagyakorlatok-derekfajas-hatfajas

      Törlés
    3. Köszi! Hasonlókat szoktam én is itthon, csak nem a földön, pedig ott biztos jobb lenne.
      "soha ne tegye egymásra keresztbe a lábát!" - aha, reális :D

      Törlés
  7. Tök jó, hogy te is TILT-ezel. :)
    Ez a hetem nekem eléggé ramatyul sikerült, az előtte lévő héten voltak jó dolgok, de eddig ez a január nem igazán olyan, mint reméltem...
    Na, a Monify-t én is fel fogom tenni, már szerettem volna ilyen alkalmazást a telefonomra, csak nem tudtam, milyen néven keressem. Tuti én is ki fogok akadni, mennyit költök. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom mi van ezzel az új évvel, de remélem én is, hogy a továbbiakban jobb dolgokra számíthatunk... Láttam, beteg is vagy, remélem, már kifelé haladsz belőle!
      Hát, készülj fel lelkileg, nagyon durva döbbenetet okoz az app, de muszáj (nekem).

      Törlés
    2. Szerencsére szinte már teljesen meggyógyultam.
      Én is remélem, hogy innentől már jobb lesz ez az év.
      Egy ideig tavaly füzetbe írkáltam a kiadásaim, de egy ideje elmarad, és már akkor sokkoló volt. :D

      Törlés
    3. Jól van akkor, örülök.
      Még bízhatunk a kínai újévben, februárban érkezik :)

      Törlés