2015-02-07

Aktuális Lush szerelmeim

A Lush nálam továbbra is az all-time-favourite márka, odavagyok a jellegzetes illataikért, szinte sosem okoznak csalódást, még akkor sem, ha úgy rendelek meg valamit, hogy előtte nem szaglásztam meg. Karácsony után feltöltöttem a készleteket, volt a csomagban több fürdőgolyó, tusfürdő, például a régi nagy szerelem, a Snow Fairy, meg mivel épp elfogyott a Let the Good Times Roll arctisztítóm, belőle is kellett utánpótlás. Ezeket nem mutatom be ismét, inkább nézzük az új felfedezettjeimet!




Hot Toddy és So White 

Két karácsonyi tusfürdő, imádni fogtok, mert őket már nem lehet kapni sajnos, talán jövőre (remélhetőleg nem jutnak a Ponche sorsára, ami egy isteni, szívet melengető illat volt, de idén - Magyarországon legalábbis - nem volt elérhető).  

A kettő közül a Hot Toddy tetszik jobban, igazán karácsonyos és melengető, nagyon fűszeres illat, amelyben fel véltem fedezni némi szegfűborsot/szegfűszeget, forralt bort és esetleg fahéjt. Amikor nagyon fázom, mindig ezzel zuhanyzom, holott nyilván nem melegít, de mégis olyan érzésem van, mintha egy pohár forralt bort iszogatnék (csak szerencsére mégsem teljesen, mert nem kell meginni :D). A So White ezzel szemben egy nagyon friss, savanykás, almás illat, talán lehetne egy kicsit természetesebb, de igazán üdítő. Mindkettő tökéletes ebben az időszakban. 

Prince Charming és Jason and the Argan Oil

És hogy olyat is mutassak, amit még mindig lehet kapni... két másik kedvencemet is felsorakoztatom, ők is a mesés illatukkal vettek le a lábamról.


A Prince Charming tusfürdő a valentin-napi kollekció része, már tavaly is szemeztem vele, de akkor valamiért kimaradt. A minősége természetesen ugyanolyan jó, mint a többi Lush tusié, kevés is elég ahhoz, hogy brutál habot hozzunk létre vele.
Amit tartalmaz: mályvagyökér, gránátalma és vanília. Amit én érzek: enyhe rózsaillat, gránátalma, grapefruit és tea. Sokáig elemezgettem magamban ezt az illatot, és ezt dobta a gépem válaszul, ennyire értek az illatmeghatározáshoz. A lényeg, hogy a végeredmény nagyon kifinomult és nőies, imádok ezzel fürdeni! 
A Jason and the Argan Oil pedig egy szilárd sampon, ezeket nagyon szeretem, remélem legalább olyan sokáig fogok élni, hogy az összeset végigpróbálhassam. Háromszor. Azért esett most rá a választásom, mert egyrészt, amit kinéztem a webshopban, abból épp készlethiány volt, másrészt meg ebben a Rose Jam tusfürdő illata köszön vissza, amit egy ideje nagyon szeretek (pedig eleinte nem voltam kibékülve vele). Azóta a fürdőszobában folyamatosan ez az illat terjeng, és én nem bánom. Amúgy az illatot leszámítva én nem vettem észre nagy különbségeket a samponkorongok között, mindegyik nagyon jól tisztít, a legkedvencebb talán még mindig a Jumping Juniper, de ne kérdezzétek, hogy miért. 

A valentin-napi választékból egyébként nagyon izgat a The Kiss szájfény, olyan fura állagúnak tűnik, de épp ezért érdekel. Amúgy hülyét kapok a Valentin-naptól, és nem vagyok hajlandó vele semmilyen szinten foglalkozni, de ettől most képes vagyok teljesen elvonatkoztatni. :)

Ha eljuttok egy Lush boltba, mindenképpen szaglásszátok meg a Prince Charmingot, meg helyettem a többi rózsaszín és piros csodát is. 

17 megjegyzés:

  1. Szuper csomag! Hú, én is nagy Lush-fan vagyok, jó rég rendeltem már, de mivel most fel vagyok tankolva YR-val, és még van egy szilárd samponom, még picit várok. Viszont pár hónapon belül biztos vásárolok tőlük, mert a száraz samponom fogytán van belőle, azt is imádom, isteni illat és textúra, egy napra megmenti még a hajam a sikamikától. :)
    Megszaglászom alkalomadtán ezeket a csodákat, a Prince Charmingnak a neve is nagyon jó :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A száraz sampont még nem is próbáltam, pedig az nekem létszükséglet, na akkor a következő csomagomban majd... :) de az ilyen porzós verzió, nem fújós, igaz?

      Törlés
    2. Aha, porozós, nem spray sajnos, de elég kényelmes így is, kicsi a lyuk rajta és nem ömlik rád, aztán meg csak szét kell turkálni a hajadban és kifésülni :) Életmentő egy váratlan vendég esetére is. :))) és nagyon jó illat.

      Törlés
    3. Jó, igazából nem idegen a formula, mert régen használtam ilyen retró szárazsampont, aztán néha egyszerű hintőport is szoktam, és tökéletesek. Viszont az illatuk nem annyira... Szóval ez a Lush majd kell! :)

      Törlés
  2. Hm, ez a Prince Charming nagyon szimpatikus leírás alapján, azt hiszem be kell térnem az Árkádban lévő Lush boltba szaglászni kicsit. :))

    VálaszTörlés
  3. Én most kezdek barátkozni a Lush termékeivel, a Let The Good Times Roll még mindig nagy kedvenc, nem sok cuccot használok olyan lelkesedéssel, mint azt.
    Jövőre majd itt keresek magamnak téli tusfürdőt, november-december környékén teljesen oda voltam, hogy sehol nem találok igazi jó kis karácsonyi illatokat.

    Ez a szilárd sampon, hogy működik pontosan? Nagyon bulisan hangzik, de nem egészen tiszta előttem használata. És mennyi ideig tart kb?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy bejött a LTGTR, szerintem is csodás!
      Ne is mondd, én is egész decemberben fahéjas tusit, vagy valami hasonlót kerestem, de csak nagyon intenzívet találtam... vagyis inkább mű volt, mint karácsonyi hangulatos. Aztán megvártam inkább a nagy Lush leárazást, végülis ezek a meleg illatok januárban is jólesnek :)

      A szilárd samponnal be kell dörzsölni a vizes hajat, igazából semmi macera nincs vele, mert ugyanolyan jól habzik, mint egy folyékony. Nekem nagyon sokáig szoktak tartani (bár egyszerre többféle sampon is használatban van, szóval nem tudok annyira reális számot mondani), de bőven kitart addig, mint egy flakon sampon, sőt. Ráadásul nagyon hatékonyan tisztítanak (főleg a Jumping Juniper), ezért egyszer is elég vele hajat mosni.

      Törlés
    2. Hm, ez jól hangzik, akkor valamikor a közel jövőben beszerzek egy ilyet :)

      Törlés
  4. Annyi helyen láttam már a Lushról tesztet, vagy leírást, hogy most már kezdem magam cikinek érezni, hogy még az üzletükben sem voltam, és még egyetlen egy terméküket sem szagoltam, használni meg pláne :D Mondjuk Body Shopos cuccom se lenne, ha nem kaptam volna ajándékba másoktól ilyeneket. Upsz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Valóba szörnyen ciki vagy :D
      Régen engem totál hidegen hagyott a márka, és mindig sajnáltam az ott dolgozókat a brutál illatok miatt, de most már inkább irigykedem :)
      A TBS meg szerintem kissé túlárazott márka, kezdek ráébredni... ideje volt. De azért nagyon fincsi dolgaik vannak :)

      Törlés
  5. Szia!A sampon korong használatánál az illat benne marad a hajadban?Mármint úgy mint egy rendes folyékony samponnál?
    B.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Igen, kb annyira, mint a sima sampon esetében. Viszont azt megfigyeltem, hogy maga a korong veszít az illatából, ha hónapokig nem sikerül elhasználni.

      Törlés
    2. A korongot be kell zárni ha megszáradt, arra valók azok a kis fém tégelyeik, és akkor nem veszt az illatából (annyit - nyilván idővel igen) .

      Törlés
    3. Aha, csak mindig elfelejtem... :) Meg Lush dobozom nincs, hanem egy másik fémdobozt használok, eleinte bele se fér, kicsit használnom kell hozzá :D De majd erre akkor odafigyelek :)

      Törlés
  6. A Prince Charming és a szárazsampon jól hangzik, majd kipróbálom őket. Most oriflame-es Parisian delight nevű tusfürdőt használok, annak is jó illata van (szobatársamnak annyira tetszik, hogy állandóan azt szagolgatja :D).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Természetesen utánanéztem ennek a tusfürdőnek most:) Vanília és levendula? Érdekes kombónak tűnik!:)

      Törlés