2015-02-05

Things I Love Thursday #5

Bár az élet továbbra sem habostorta, apró örömök mindig akadnak. A legkevésbé kellemes percekre mindig ott a könyv, a zene meg a Google street view.


+ céklaturmix, kiviturmix, csak úgy magukban, vízzel
+ üres szennyestartó! - nálunk ez elég ritka, pedig csak kettőnk ruháját kell mosni, szóval ilyenkor örömtánc és pezsgőbontás
+ Bagett nálunk volt pár napig
+ Lush Prince Charming tusfürdő
+ véget ért a világ leghosszabb hónapja
+ egy év után lecseréltem a default háttérképemet a telefonon (New York volt, eddig eszembe se jutott váltani), rohadt nehéz lesz kitalálni, hogy mire állítottam át
+ egész hétvégén ki se tettem a lábam a lakásból, isteni volt!
+ megint kihoztam a könyvtárból pár könyvet, elvileg lesz egy odavágós is köztük, most pont ilyenre van szükségem
+ van végre használható szemhéjtusom (Lovely), ezerszer könnyebb ezzel vonalat húzni, mint egy filcessel
+ Claptone: No eyes feat. Jaw (MYNGA remix) - bocsi azoktól, akiknek nem fekszik a négy negyed
+ Velence vízjele - bár a könyv annyira nem, de amit kiváltott belőlem, az durva
+ és ha már könyv és Velence, a VII. Olivér gyógyír mindenre, Szerb Antal for president!

És felétek?

13 megjegyzés:

  1. De édes volt, ez a "rohadt nehéz kitalálni mire"! :D Szerintem Velence, szerintem :)))
    Bagett nagyon cuki, de akkor ő kölcsönállatka és nem Lajos örök pajtása, ugye? Nekem is volt egy, Szamóca névre hallgatott, elég sokáig élt, szerintem jópofa állatok.
    Melyik az odavágós könyv? Kíváncsi lettem rá. Szerb Antal eme könyvét pedig hivatalosan is felvettem a listámra :) Szeretem olvasni a listáitokat, mindig elgondolkozom rajta az elolvasás után, hogy nálam mi lenne rajta (van, hogy nehéz összeszedni pár dolgot).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Okos vagy, Nikkincs! :) Én meg kiszámítható :D
      Jaja, Bagettkára néhányszor vigyáztunk pár napig, de mindig örülünk neki, nagyon aranyos. A cicával is jóban vannak, kivéve mikor a macska megőrül és el kell kergetni.
      Szamóca, de jó név :)

      Az Újjászületés az, remélem, örülsz :) Eddig féltem tőle, de hullámvölgyeimben, meg amikor kezd nyakig érni a... tudjuk mi, akkor szeretek fejbekólintós könyvet olvasni.

      Amúgy ha mindig csütörtökön kéne összeírnom ezt a listát, nem lenne könnyű, de hétközben már írom piszkozatban az elemeit, aztán így könnyen összejön pár elem.

      Törlés
  2. Én este jövök a listámmal, ami egyelőre elég gyér :D Ma megyünk még vásárolni és szeretnék pár jóságot beszerezni, ami most izgalomban tart. Filces tuson is gondolkodom, de akkor mégse olyan jó ötlet? :)
    Cuki Bagett :D Lajos hogy viszonyult hozzá?
    Ja és igen, szerintem fussál neki újra A szív alakú doboznak ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Váárom! :) Majd a bevásárlókörút után biztosan bővülni fog. :)
      A filces tussal az a bajom, hogy nem siklik olyan könnyen a bőrön, mint mondjuk az ecsetes, folyékony. Az apró pici ráncokban nekem megakad, és nem lesz szép egyenletes. De ez lehet hogy egyéni probléma :)
      Lajos és Bagett egész jóban vannak, de csak rácson keresztül hagyjuk őket kommunikálni. Szoktak puszit adni egymásnak :) Az tuti, hogy a Bagettet érdekli a Lajos, de hogy fordítva milyen előjelű az érdeklődés, arra még nem jöttem rá :D

      Törlés
  3. Aranyos Bagett, jó, hogy így kijönnek egymással. :)
    Én is Velencére tippeltem. :D
    Nekem az volt a jó ma, hogy az irodalomtanárnőm megdicsért. Egy ismeretlen verset kellett elemeznünk (az ilyet amúgy utálom), és volt olyan dolog, ami csak nekem tűnt fel. Ez azért is volt nagyon meglepő a számomra, mert nekem egyértelműnek tűnt, ez tűnt fel először a vers elolvasása után. Azt is mondta, hogy olyan jól fogalmazok, hogy bármelyik irodalomfaktos megirigyelhetné. :) (Btw én is faktos vagyok. :D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg kiszámítható vagyok :D
      Nagyon ügyes vagy :) (A verselemzés amúgy akkora baromság, de szerintem nem vagyok egyedül a véleményemmel..)

      Törlés
    2. Köszi. :)
      Egyetértek, semmi értelme. Még első évben hangoztatta az irodalomtanárnőnk, hogy leírhatjuk a saját ötleteinket a versről; mikor egyik osztálytársam leírta, egyest kapott. Ennyit erről. :D Amúgy sokszor mond ellentmondásos dolgokat, némely dologban - pl diákokra vonatkozóan - elég naiv; ezeket leszámítva amúgy nagyon jó irodalomtanár, látszik, hogy szereti az írókat. :) (Néha olyan dolgokat mond, hogy csak nézünk. :D)

      Törlés
    3. Jaj, ez annyira gáz... bár nem tom mit írt az osztálytársad, de végülis tök jó, hogy már fiatal korában megtanítják az embernek, hogy ne merje kifejezni a véleményét, mert abból nem sül ki sok jó... :/
      Vicces, amikor az irodalomtanárok "elszállnak" a nagy rajongástól, a miénk József Attiláért volt oda meg vissza, én meg utáltam, szóval jó volt az alaphangulat :D

      Törlés
    4. JA-t ő is szereti (meg egy csomó másik írót). A színészek közül Eperjes a kedvence, ő számára az Isten. Még nem láttam, márciusban megyünk színházba, ahol ő olvas fel istenes verseket, majd meglátjuk (a regionális kultúra tételhez kell - ez a tétel is lehetett volna más...).
      Miért utáltad JA-t?

      Törlés
  4. Bagett !! De rég láttam, emlékszem mikor legutóbb írtál róla itt olvadoztam milyen cuki. :)
    Hétvégén visszatérek a könyvtárba, már vagy 1 éve nem voltam. Sikerült szállást találni Rómában. És igen, végre véget ért a január..... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még mindig nagyon cukker :)
      De jó, mikor mentek Rómába? :)

      Törlés
  5. Június elején, tudom, még messze van, de minden évben ezt csináljuk hogy már év elején veszünk jegyet valahová hogy legyen mit várni, ez segít túlélni a sötét téli hónapokat :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Neeem, jó ez, megértem a mögöttes filozófiát! :) Meg jó az, ha már fix minden, és nem csak terv szinten van meg, hogy mentek, mert akkor még bármi lehet, de így tuti, hogy utaztok:)

      Törlés