2015-07-06

Beszerzések innen-onnan #3

Vannak hónapok, amikor szinte alig vásárolok, csak azt, amit nagyon muszáj, néha meg kedvem támad kipróbálni új dolgokat, meg rámtör a mindent-egyszerre-akarok-olvasni - érzés, illetve igyekszem kihasználni a nyári leárazásokat is, ezeknek az eredményét láthatjátok itt, úgyis régen volt már ilyesmi bejegyzés, néha-néha egy belefér, nem? :)




Jamie magazin

A Good Food-ot 3 év után elengedtem, és helyette most Jamie magazinját lapozgatom immáron a negyedik hónapja. A probléma csupán annyi, hogy azt leszámítva, hogy esztétikai élményt nyújt a hétköznapok során megfáradt kis lelkemnek, másra nem nagyon jó. Alapvetően imádom Jamie-t, a szakácskönyveit, a műsorait, de a magazinban szereplő receptek valahogy nem találnak be. Mindig mondom magamnak, hogy na, ez lesz az utolsó, inkább visszatérek a GF-hoz, de aztán meglátok egy olyan feliratot a címlapon, hogy Ciao Italia!, és ennyi. Úgy érzem (és alapvetően ez nem feltétlenül baj), hogy a magazin elsősorban edukáló jellegű, és csak kis részben szól arról, hogy mit tudnál összedobni egy tök egyszerű szerda estén. 



Beauty stuff

Ez a négy újdonság landolt mostanában a fürdőszobámban, és csak úgy mondom, hogy egyik sem impulzusvásárlás volt, egy ideje mindegyik után ácsingóztam, de egyelőre még teszt fázisban vannak, úgyhogy csak egy első benyomás-véleményt tudok róluk iderittyenteni.




Yves Rocher Low ShamPoo: erről a forradalmi újításról a Sminknaplón olvastam, és teljesen ráizgultam, ahányszor (2x) az Yves Rocher bolt környékén jártam, néztem, hogy lehet-e már kapni. A lényege, hogy nem habzik, és ezáltal kíméletesebb a fejbőrhöz, én meg úgy voltam vele, hogy ha képes voltam megszeretni a krémes arclemosókat, akkor neki is adhatok egy esélyt. Az első használat során szerintem egy kicsit túlzásba vittem a mennyiséget, mert nem nagyon éreztem, hogy hol van belőle eddig a fejemen, és biztosra akartam menni, de legközelebb már biztos ügyesebb leszek, ráadásul már tudom, hogy teljesen jól megtisztítja ez is a fejbőrt. Első körben elégedett vagyok, de a buksim ugyanúgy viszket most is, szóval most használgatom pár hétig (csak ezt), és meglátjuk, hogy lesz-e változás. 
Yves Rocher citorm&bazsalikom tusfürdő: amióta megláttam a Krémmánián, hogy lesz bazsalikomos termékcsalád az YR-nál, ezt is figyeltem a boltban, és a legutóbbi látogatásom alkalmával meg is szaglásztam, és bele is szerettem az illatba. Egy testradírt szerettem volna elhozni, de nem volt belőle, úgyhogy egy pici kiszerelésű tusfürdővel indítottam. Az illata sajnos nem tart túl sokáig, viszont ez is a tökéletes nyári tusfürdők közé tartozik, mennyeien fűszeres, teljesen olyan, mint a friss bazsalikom. <3 
Jimjams aktiváló liposzómás gél: mindenmentes, aloe verát tartalmazó gél állagú hidratáló, ami után régóta vágyakozom, és mindig vártam, hogy leárazzák, de sosem sikerült ilyesmibe belefutnom. Nyárra elég önmagában, de egyébként arckrém alá is lehet használni (csak én úgy nem fogom), egyelőre teljesen jóban vagyunk, néhány napja használgatom, és a hőségben pont megfelel. Féltem tőle, hogy mivel gél állagú, majd kukacosodni fog, de szerencsére semmiféle réteget nem képez a bőrön, egyből felszívódik, úgyhogy bátran lehet rá sminkelni is. 
Jimjams uborkás lehúzható maszk: egyik nap eszembe jutott, hogy régen voltak ilyen uborkás lehúzható maszkjaim, és elöntött a nosztalgia, ahogy felidéztem az illatukat. Gyorsan körül is néztem a Rossmannban, hogy mi a felhozatal, és végül ezt a Jimjams maszkot vettem meg, hát, nem egy világmegváltó dolog, de számomra roppant kielégítő és szórakoztató elfoglaltság lehúzkodni az arcomról a rászáradt réteget. 

Könyvek

Két könyv érkezett hozzám a hónap elején a Libritől: a Barcelona árnyai a 20. század elején játszódó krimi, érdekes narrációval és igazi barcelonai hangulattal. Pár fejezetet elolvastam már, és annyi biztos, hogy nem egy hagyományos értelemben vett detektívtörténet, ráadásul nem finomkodó a stílus, szóval ne egy Zafón-regényt várjatok tőle. Az Amíg a lányod voltam szintén krimi, vagy talán inkább thriller, abból is a jólbevált amerikai verzió, poros városkával. Kénytelen vagyok beismerni, hogy ezek a krimibe hajló thrillerek az én guilty pleasure-jeim, imádtam a Holtodiglant, a Sötét helyeket, a Tündöklő lányokat (és látom, ahogy PuPilla fogja a fejét, ha ezt olvassa :D), és eddig erről is csak jókat olvastam. 


Ruha

Szóval szép dolgokat találtam az Árkádban a múlt héten, például beszereztem életem első fameringjét (Mango) meg egy barackszínű lezseren elegáns blézert (Bershka), mindkettőt nevetséges áron, de a kedvencem ez a kicsit oversize Zara póló a cukibbnál cukibb mintáival.


A bookline-os garázdálkodásomról majd beszámolok a havi zárásban, azért most elég jól állok így hónap elején könyvbeszerzésileg...

Szép hétfőt mindenkinek! Amúgy nagyon utálnátok, ha azt mondanám, hogy én nem utálom a hétfőt? 
Ú, viszont a kedd... na az fúúúj!

23 megjegyzés:

  1. "és látom, ahogy PuPilla fogja a fejét, ha ezt olvassa :D" Jajanyám!!! Konkrétan röhögőgörcsöt kaptam, és még most is a fülemig ér a szám, olyan jókedvre derültem ettől a kis megjegyzéstől :D Igen, PuPilla a fejét fogta rögvest, de aztán a hasát is! és jó szórakozást kíván a GP-khez ;)))) És egyébként itt és most dőlt el: nem olvasom el az Amíg a lányod voltamot. :D hiába minden jó értékelés, hiába mindeeeen, nemnemnem :D

    Nagyon tuti kis beszerzések amúgy, a Low ShamPoo-ra én is kíváncsi leszek, ilyen citromos bazsalikomos minit pedig már vettem is pár napja. :)
    Cuki a póló, én is ugrom általában az ilyenekre.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örvendek :D Hát, mindenkinek kell valami GP, akár több is, az egyik nekem pl. az, hogy a te paprikaposztjaidat olvasom :D
      Nagyon eltalálták ennek a bazsalikomos cuccnak az illatát, isteni!! A Low Shampoo meg vicces, most már 2x használtam :) bár nem vmi gazdaságos, főleg ha az ember lánya két naponta mos hajat.

      Törlés
  2. Annyira jók a képeid, hogy teljesen ráizgultam minden bemutatott termékre :)
    Húú, most még jobban felcsigázott a Barcelona árnyai, azt hiszem, nekem ez kelleni fog. Eddig is ezt éreztem, de azért óvatos duhajként harácsolok mostanság :)
    Jamie-t én a kezdetektől imádom, amikor még nem volt befutott és tökre csodáltam, hogy milyen lazasággal főz. Azóta is szeretem, bár a magazinra nem voltam eddig kíváncsi, de a mostaninak a címe engem is lázba hozott :)
    Holnap bemegyek szerintem a melóhelyem melletti YR-ba és feltankolok ilyen mini tusikkal. A mai Jó Dolgok Listámra úgyis a tusolás került fel, miután hazaértem ebben a hőgutában :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Juj ne is mondd Nikkincs, nekem is a zuhanyzás volt a legjobb a mai napban... üdítő volt :D megismétlem asszem mégegyszer. :)))))

      Törlés
    2. Köszi, Nikkincs, örülök, ha kedvet hoztam bármihez :))
      A Barcelona árnyai nagyon érdekes, eddig nem nagyon tudom hova tenni, pedig lassan a felénél járok :D műfajilag kb behatárolhatatlan.
      Jamie olasz szakácskönyve fantasztikus, ha szereted az egyszerű olasz kajákat, lapozz bele valahol, mert annyira szuper! Alap kajákat is tartalmaz, meg olyanokat is, amiről még nem is hallottam.

      Nekem a légkondi van fenn a jó dolgok listáján :D sajna otthon nincs, úgyhogy imádok bejárni dolgozni :) tegnap viszont elmentem edzeni 36 fokban, na ott voltam annyira vizes, mint később a zuhany alatt :D

      Törlés
    3. PuPilla: pacsi akkor! :) De szerintem ebben az időben szinte mindenki így lehet a zuhanyozással. Azért remélem, hogy valaki hamarosan letekeri majd a hőfokot, kicsit durva így a helyzet.

      katacita: szerintem legközelebb majd egy Jamie szakácskönyvet fogok kérni valamilyen alkalomra, de addig is majd meglesem őket a könyvesboltban.
      Jól hangzik a Barcelona, szeretem amikor nem lehet egy könyvet bekategorizálni.
      Jelentem az itten YR-ban elfogyott a citromos+bazsalikomos tusi :( Helyette vettem a bejövős gránátalmásat, meg a lime-ot és a kaliforniai mandulásat. Kihasználtam a törzsvásárlói kupont és magamat ismerve ennyit tusi elég is lesz a nyárra :D

      Törlés
    4. Hú, ez a Barcelona árnyai egyre betegebb... szerencsére a kedves narrátorunk már felhívja az olvasó figyelmét, hogy ha nagyon gyenge idegzetű, akkor a következő bekezdést ne olvassa el. :)
      Nagyon népszerű ez az új illat, nálunk radír nem volt, nyilván pont azt szerettem volna. A lime-os nekem tetszett, valamikor a gránátalmásat is kipróbálom, ha ennyire dicséred :)

      Törlés
  3. Én imádom a beszerzős posztokat. :)
    Az Yves Rochert valamelyik nap be szeretném támadni, és megszagolom ezt is meg a másik új tusfürdőjüket is, aztán majd eldöntöm, melyik jön velem haza. :)
    Ez a póló pedig halálosan cuki. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A másik tusi se rossz, nehéz volt választani! :) Kíváncsi vagyok, melyik tetszik majd neked jobban. :)

      Törlés
    2. Végül az almásat vettem meg, mert már csak abból volt a boltból, és jaj, isteni! :) Vettem két sampont is, kíváncsi vagyok, hogy vizsgáznak majd.

      Törlés
    3. Remélem, beválnak a samponok. Csalános is van köztük? :)

      Törlés
    4. Aha, a korpás hajra valót és azt vettem meg. :) Kíváncsi leszek, most ezzel a kettővel pár hónapig elleszek szerintem. :)

      Törlés
  4. Én is ezeket a könyveket olvasom/olvastam, úgyhogy tökre várom, hogy neked hogy fog tetszeni :) A Barcelonát még nem fejeztem be, de eddig nagyon érdekes. A póló mintája tök cuki, én a ruhás leárazásakon semmi jót nem találtam, de elvileg lesz egy pandorf köröm és hátha normális ruhákat tudok végre venni magamra, bár sok jót nem jósolok (ismerve magamat, meg az elbaszott ízlésemet, meg azt hogy semmi sem elég jó sehol, minden drága, minden béna anyagú stb...) Beszerzős posztot nekem is kéne írni, de olyan meleg van, az előző hónapi is elmaradt, és wááááááááhhhh!

    btw: én is szeretem a hétfőt. a hét egyik leggyorsabban elszaladó napja, sosem unatkozom, és pörögni kell de ez nem baj :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Néztem is a posztod az Amíg a lányod voltamról, és meggyőződtem róla, hogy jó lesz ő nekem. :)
      Akkor sok sikert a parndorfi körhöz, ott még tbs outlet is van, de jó lesz neked :)))
      Igen, néztem is, hogy hol a beszerzős posztod, múlt hónapban is, de ha épp olyanod van, hogy nincs kedved, akkor ez van. :)

      A hétfő valóban extragyorsan elszáll, bezzeg a ma!

      Törlés
  5. Írjatok beszerzős posztokaaat! :)) Imádom olvasni, és ötletet meríteni belőlük!
    Könyves téren is most belelendültem, nekem is megérkezett tegnap ez a két Libris könyv, illetve a könyvtári harácsolásból még három vár rám.
    Most elgondolkodtam rajta, hogy elmászom délután a rossmanba és megtekintem ez a lehúzós arcmaszkot, mert egy ideje szerettem volna. Eddig a baleás két adagos maszkokat használtam (nem értem amúgy miért nincs tégelyes kiszerelésben, mert az agyagos egész jó).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát jó, rajtam nem múlik, csak mindig félek, hogy lesz, akiben visszatetszést kelt majd... bár ennyi erővel a havi zárások is, szóval mindegy is. :)
      Éljen a könyvtenger!!!
      Nézd meg amúgy krémmánián is a véleményeket, van egy csomó féle ilyen maszk, arra már nem emlékszem, hogy ennek milyen értékelései voltak. Mondjuk szerintem ez a legolcsóbb, igaz, kevés is van benne, de nem baj. Amúgy úgy láttam, Balea lehúzható maszk is létezik. (És valóban lehetne belőlük nagyobb adag...)

      Törlés
  6. Azon a liposzómás gélen nagyon sokáig gondolkodtam, de ugye sosem árazzák le... :D Az almás-ánizsos YR vonalat szagoltad? Az milyen?
    Én most visszafogom magam, könyvek és egyebek terén is, csak a legszükségesebb és/vagy nagyon olcsó dolgok jöhetnek. Szerencsére nincs annyira shoppingolhatnékom, vagy legalábbis egész jól vissza tudom fogni, ami jó, mert inkább nyaralásra akarok költeni, ha összejön. Ha nem, akkor úgyis meglesz a jogalapom, hogy jól megvigasztaljam magam :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja és igen, a hétfő szerintem sem olyan vészes, mint mondják :)

      Törlés
    2. Talán egyszer láttam leárazva eddig, de akkor meg szerintem pont nem akartam annyira megvenni :D amúgy annyira nem vagyok elájulva tőle, max normál vagy zsíros bőrre lehet jó önmagában.
      Az almás is finom illatú, emlékeim szerint, bár már nem tudom felidézni. Ha nekem tetszett, akkor az azt jelenti, hogy talán nincs olyan durván ánizsos szaga. :)
      Hát, jó neked! :D Amúgy nekem is nyaralásra kéne félretenni, igaz, ezek itt fent azért nem kerültek olyan rettenetes összegbe, meg a ruhás bevásárlásomat is kihoztam egy elég minimum összegből :)
      Remélem azért, hogy összejön a nyaralásod, van már konkrét terved, hogy hova mennél?

      Törlés
    3. Na akkor nem veszem meg, brutál ánizsos illatra vágyom :D
      Jaj, hát ennyi kell is egy lány lelkének :) ma délután én is voltam egy vásárló körúton, de csak szükséges kozmetikumokat vettem, meg turkáltam egy felsőt, mert hát iszonyat dögös és nem lehetett otthagyni ^^

      Köszönöm :) nem konkrét nyaralás, egy koncerttel egybekötött kiruccanás lenne Pestre a párommal, de azért megvannak annak is a költségei... viszont alig voltunk még el így kettecskén, később pedig még súlyosabb dolgokra kell majd félretennünk, szóval ennyi jár nekünk :)

      Törlés
    4. azért szagold meg, hátha :) vagy majd megszaglászom neked újra, ha legközelebb arra járok :D
      Hajrá a kiruccanáshoz, biztosan össze tudjátok hozni! :)

      Törlés
  7. Miért "dobtad" a GF-ot? Túl drága volt?
    Jó beszerzések: a könyvek is, a póló is tök jó. :) Még arra a blézerre is kíváncsi lennék.
    A Barcelona árnyai hogy tetszett? Most nagyon felcsigáztál. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem is azért, inkább rájöttem, hogy nagyon ritkán főztem belőle. Ez mondjuk nem feltétlenül az újság hibája, mert szakácskönyvem is van jónéhány, aztán hiába tök jók, azokból se nagyon szoktam főzőcskézni. Meg már uncsi volt kicsit, úgyhogy most jött helyette Jamie, majd most lesz egy kis időm és újra átlapozgatom.

      Barcelona árnyairól írok majd, elég sötét az egész, és nem szokványos krimi, de jó volt.

      Törlés