2014-12-30

2014 lányos kedvencei

Kiosztom a Katacita-díjat a 2014-es kedvenceimnek, igyekeztem szűkre szabni a listát, igaz, ez egyáltalán nem fog látszani. Eleve kimarad jó pár kategória, de a megfelelő pontokon majd magyarázkodom. 

Az utóbbi pár hónapban végre eljutottam addig, hogy csak akkor vásároljak, ha valami elfogyott. Természetesen vannak kivételek, például a körömlakkok, de tök jó, hogy végre van annyi eszem, hogy ne vegyek meg egy hatodik palettát, így is olyan nehéz dönteni reggelente, hogy milyen sminket varázsoljak magamra. Emellett igyekszem olcsóbb alternatívákat találni a kedvelt termékeimre, például masszívan ellenállok az épp akciós TBS testvajaknak még akkor is, ha újra lehet kapni a citromos csodákat. Természetesen ezentúl sem fogok önmegtartóztató életmódot folytatni, de már egyáltalán nem hoznak lázba a különböző trendkiadások, és esküszöm, nem akarok megvenni több krémes arclemosót sem, amíg nem pusztítottam el az itthon fellelhető hadsereget. 

A 2014-es kedvencek közé csak azokat a termékeket válogattam be, amelyeket tényleg igazán gyakran használok, és amelyeket igazán szeretek és részei a mindennapjaimnak.
Arcápolás


Végre elmondhatom, hogy kialakult az arcápolási rutinom, a nyári és a téli között egyetlen különbség van, ez a hidratáló krém, egyébként nagyjából ugyanazokat a termékeket használom minden nap. 

Chtoura rózsavíz: egész évben ezzel fújkáltam az arcom esténként, arctisztítás után. Nem használok tonikot, illetve ezt használom helyette, és simán lehet, hogy semmi nem történne, ha ezt elhagynám, de már annyira imádom a spriccelgetést, hogy nem akarok lemondani róla. 
Aromax tápláló olaj: amikor néhány napig nyaraltunk, és nem kentem olajat az arcomra, pikkpakk észrevettem, hogy elmélyült a csodálkozóránc a homlokomon és hogy nem olyan rugalmas a bőröm. Pár cseppet kenek este a hidratáló krém fölé, és reggelre abszolút megteszi a hatását. Nyáron sem mondok le az olajakról, ez a kedvencem, a fő összetevője a makadámdió olaj, de más egyéb értékes összetevők is megtalálhatóak benne. 
Burt's Bees arclemosó: túl sokat nem írnék róla, mert azt megtettem az arclemosós összehasonlítós posztban, a lényeg, hogy a kedvenc krémes lemosóm, fincsi citrusos-mentolos illattal, nagyon kíméletes a bőrhöz. Ugyan nem valami olcsó, de szintén sokáig elég, ezt biztosan újravásárolom majd. 
Balea szemkörnyékápoló lótuszvirággal: ezer éve keresem a tökéletes szemkrémet, végre megtaláltam, újra is vettem már egyszer, és nemsokára ismét megteszem. Illatmentes, így nemcsak az érzékeny bőrűeknek, de az érzékeny szeműeknek is megfelelő, emellett könnyű az állaga, hamar beszívódik, mégis sokáig érzem a hidratáló hatását. Ó, és ugye Balea, tehát rohadt olcsó. 
Garnier Essentials 2in1 kétfázisú sminklemosó: nemrég fedeztem fel ezt a sminklemosót, de egyből örök hűséget fogadtam neki. Egyedül a kiöntőjét nem szeretem, lehet ezt is át kéne töltögetni valami praktikusabb flakonba. Tökéletesen leszedi a makacs sminket (az Etude House szemhéjalapozóval csak ez birkózik meg), illatmentes, nagyon gyengéd és az ára is kedvező.
Cuticura Skin+Balance hidratáló krém érzékeny bőrre: a téli időszakra kerestem valamit, majdnemhogy random vettem le a polcról. Illatmentes ő is (és szappanmentes, ez is rá van írva, könyörgöm mondjatok egy hidratálót, amiben van szappan!), a többi összetevője lehet, hogy egyesek számára nem annyira szimpatikus, de nekem ebből már kezd elegem lenni, amit szeret a bőröm, azt használom, ennyi. Majdnem áttetsző, könnyen felszívódó krém, de a téli vízhiányomat szinte teljesen megoldotta, örülök, hogy nem kellett bevetnem semmi zsíros krémet (mert szerencsére a bőröm egyszerre száraz és olajos, akár ugyanazokon a pontokon). 
Oriflame Love Nature arcápoló teafával: a tökéletes nyári hidratáló, újra is vettem már, csak sajnos télre kevés. Mivel esténként úgyis használok olajat, többnyire ezt kenem magamra ilyenkor, nem akarom, hogy rám rohadjon. Az illata kellemes, nem az az agyonnyom a teafaszag kategória.
Lush Ocean Salt és Let the Good Times Roll: a két kedvenc arcradírom, az előbbi nagyon durva szemcsés és sós, az utóbbi viszont szupergyengéd és mézeskalács-illatú, ebből épp most rendeltem meg az utánpótlást. Mindkettő all-time kedvenc, állandó tartozékai a fürdőszobámnak.

Hajápolás


Láthatjátok, hogy nem hoztam se sampont, se balzsamot, ez azért van, mert őket folyamatosan váltogatom. Szeretem a Balea samponjait (a fehér flakonosokat), és mindig van itthon Lush samponkorong is, de néha becsúszik egy-egy másik márka is. A balzsamot illetően sokat kísérleteztem, hogy a szilikonos vagy a szilikonmentes termékek válnak-e be jobban, végül abban maradtam, hogy a szilikonos cuccokat majdnem teljesen ki kell iktatnom, mert valamiért a hajam nem tolerálja őket hosszú távon. Nemrég felfedeztem az Yves Rocher hajkondicionálóit, és úgy tűnik, hogy jóban leszünk, már majdnem egy flakont elhasználtam, és nagyon szereti a hajam (csak elég büdös szegény). 

A hajam legjobb barátai ők:

The Body Shop édes citrom szárazolaj: mikor végre rájöttem, hogy a hajamra is kenhetem ezt az olajat...! Rosszul vagyok a szilikonos hajvégápolóktól (főleg, ha olajnak csúfolják őket), ez viszont tényleg olaj, ráadásul nagyon könnyű, így ha ésszel bánunk vele, nem nehezíti el a hajat (rácsavartam egy spriccelőt, két spricc pont elég belőle). Nem csupán fényesek lesznek a tincseim, de ez a lötyi meg is regulázza őket kicsit, akár még a vasalást is elhagyhatom, olyan szépen kisimítja a hajszálaimat. 
Nivea volume sensation hajhab: az év egyik fő felfedezettje, nem is értem, korábban miért nem használtam hajhabot. Sokkal dúsabbnak tűnik tőle a hajam, nem lapul rá a fejemre, ráadásul szép fényt is ad a tincseknek. Amúgy tökjó, hogy hajhabot akartam venni, és így belehúztam a tutiba elsőre: nem ragad, nem nehezíti el a hajszálakat, de szép tartást ad a hajtöveknek. Láv!
Aromax rozmaringolaj: sokféle folyékony sampont használtam idén, de egy valami végig állandó volt: a rozmaringolaj. Mindegyik samponomat felturbóztam vele, elvileg jó hajnövesztésre és zsírosodás ellen is, én úgy érzem, hogy ez utóbbiban mindenképp segít (óriási csodát nem kell várni), illetve egyszer csak azt vettem észre, hogy lett egy rakás babahajam. Az illata nem vészes, szerintem továbbra is használni fogom. 
Schauma szárazsampon: Sokféle szárazsampont próbáltam, de ő a kedvencem. Egyébként egy az egyben kék Syoss, csak ez olcsóbb, de mondom, ugyanaz a két termék minden szempontból. Rá kell érezni a használatára, kicsit sok jön belőle eleinte, és könnyen fehérbe borulhat a hajunk, de meg lehet tanulni a módját. A szaga nem túl kellemes, ráadásul brutál intenzív, de még ennek ellenére is őt tartom a legjobbnak, mégpedig azért, mert nem egy száraz port fúj ki a flakon, hanem valami kis nedvességet is, és úgy érzem, emiatt jobb, szebb lesz a végeredmény. 

Random mindenféle:


Ők azok, akik más kategóriákba nem fértek be. Testápolós szekció azért nincs külön, mert rengetegféle tusfürdőt, radírt, testápolót használtam év közben, nehéz lenne választani. Annyit azért elmondhatok, hogy volt néhány kedvenc márkám, például a Lush, a tusfürdőik bámulatosan fantasztikusak (még a tavalyi karácsony utáni akcióban rendeltem párat), de a masszírozó testápolóikat is imádom. Az Yves Rocher tusfürdőket is megszerettem, illetve új felfedezettem a Wellness&Beauty márka, ezt a Rossmannban lehet kapni. Nincs óriási választék, de kellemes illatú termékeik vannak, szeretem a kézmosóikat és a tusfürdőiket, a tengeri sós radírjukat, illetve most szereztem egy mangós testápolót, ő sem tűnik rossznak. 
Nézzük a random kategória kedvenceit:

Rapunzel kókuszolaj: finomítatlan, tehát isteni Raffaello illattal rendelkezik, bár azt elárulom, hogy hatását tekintve semmi különbséget nem fedeztem fel közte és a finomított Variocom kókuszolaj között. Hajpakolásként és testápolóként használom, mindig van itthon egy üveggel. 
Primus ajakápoló: nem egy fenszi termék, az illata elég béna, a csomagolást hagyjuk, de működik! Tudjátok, mennyi ajakápolóm van, mostanában viszont szinte csak ezt használom. Felkenem, és aztán eszembe se jut: se újra kenni, se az, hogy jaj ez most akkor ott van a számon. A téli szélkifújásos problémámat is megoldotta, szóval nagyon megkedveltem.
Essence Like a Walk in the Summer Rain parfüm: nyáron ezt fújtam magamra, annyira megszerettem, hogy vettem még egy üveggel, még valamennyi maradt belőle jövő nyárra is. Valamiért a gyerekkoromat idézi, szerintem nagyon jellegzetes, mégsem hivalkodó illat, persze azt ne kérjétek, hogy írjam körbe, ahhoz hülye vagyok. 
TBS White Musk Smoky Rose parfüm: ő pedig az őszi-téli illatom, tavaly télen szerettem meg, ez már a második üvegem. Szerencsére rózsát nem érzek benne, inkább talán bogyós gyümölcsöket meg valami szörnyen kifinomult nőiességet. Nem kizárt, hogy egy év múlva is őt fogom használni.
Isana ujjbedugós körömlakklemosó: varázslatos ez a tégely, meggyorsítja a lakklemosást. Csak sima lakkokhoz használom, a homok meg a glitter szétszedné, de minden egyébhez kiváló. Az illata sem annyira borzalmas, van egy kis barackos beütése. 
Lush Snow Fairy tusfürdő: egyetlen tusfürdőt bekerítettem azért ide, idén is megrendeltem, mert annyira, de annyira imádom! Emlékszem, amikor először megszagoltam, majdnem rosszul lettem az émelyítően cukros szagtól, el is dugtam a fiókba, majd néha-néha elővettem megszaglászni, és beleszerettem. Nem egy Lush tusfürdővel jártam így (pl. Ponche vagy Rose Jam), egyik sem volt szerelem első szaglásra. 

Smink


Arc

Bourjois klasszik pirosító (Rose Frisson) - univerzális szín, mindenhez passzol, lehetetlen túlzásba esni vele, mert kicsit nehezen veszi fel az ecset, de ez szerintem tartósság szempontjából plusz pont. Több mint egy éve megvan, nagyon gyakran használom, de még mindig domború. 
Catrice pirosító: három színem is van már ebből, ezt egy blogsale-en szereztem be. Szintén univerzális színnek tartom, a képen elég csalóka, mert ennél azért sötétebb, mályvás szín, kontúrozni is szoktam vele, amikor a bronzosító nem passzol annyira a sminkemhez (meg az arcom színéhez eleve nem passzolnak annyira a meleg árnyalatok). 
Real Techniques Multi Task brush: bumszli fejű ecset, sokáig gondolkoztam, hogy mire kéne használnom, mert tényleg szinte mindenre jó. Leginkább pirosításhoz vált be, úgyhogy most ő a pirosítóecsetem jó ideje. 
Bourjois Healthy Mix korrektor: nagyon erős fedésű, krémes, sárgás árnyalatú korrektor, ez is megvan majdnem egy éve, de mindennapi használat mellett is alig fogy, nagyon kevés elég belőle. 
Bourjois Healthy Mix Serum alapozó: nincs meg régóta, azóta viszont folyamatosan őt akarom használni. A fedése minimális, de szerencsére nincs szükségem többre. Nagyon légies állagú, nem fullad meg alatta a fejem. Itthon ne keressétek, én az Asos webshopból rendeltem.
Ebay szivacs-ecset: nem gondoltam volna, hogy ez a kb. egy dolláros szivacs ilyen jó barátom lesz, mindig ezzel viszem fel az alapozót. Egyrészt mert így természetes lesz a végeredmény, másrészt kevesebb terméket használok így el, mint ha ecsettel dolgoznék. 
Maybelline Affinitone púder: ebben a formában megszűnt, de gyorsan elhoztam még egyet a kiárusítás idején, az még bontatlanul fekszik a fiókban. Nagyon-nagyon aprók a szemcséi, ezért majdhogynem észrevehetetlen, nem mondom, hogy a mattító hatása száz százalékos, de én olyan púderrel még nem találkoztam. A csomagolás érdekes, mert egyszercsak kettétört a kezemben (nem csináltam vele semmit, csak tartottam), viszont van benne tükör, ami tök jó.
Catrice púderecset: pont ma láttam, hogy 699 Ft-ra le van árazva, csapjatok le rá! Szuper puha, kicsit lapított, ami elsőre furcsa lehet, de azért nem kell aggódni, elég tömött, jó sok szőre van. Púderekhez mindig ezt használom, nagyon örülök, hogy beszereztem, simán kenterbe veri a RT ecseteimet.

Asszem a Bourjois nyert nálam idén. :) Nincs sok cuccom tőlük, de azt mind imádom. Lemaradt a Missha BB krémem, ami szintén nagy szerelem, csak most a Healthy Mix alapozót többet használom, de azért nem felejtettem el a Misshát sem. 


Szem

Sleek au naturel paletta: remek natúr színek plusz néhány fényesebb, jól kihasználható és kifogástalan minőségű paletta, nagy kedvencem.
Catrice monók: paletta téren nem túl ügyes a márka, ellenben a mono szemhéjpúderük gyönyörű árnyalatokban kapható, ráadásul nagyon jó minőségűek. Nekem is van vagy öt, a két kedvencem egy ezüst és egy bronzos szín, mindegyik gyakran kerül a szememre.
Maybelline Color Tattoo: emlékszem, a tavalyi kedvences posztban csalódásként említettem meg a CT-kat, de akkor még nem volt birtokomban ez a két szín (Permanent Taupe és On and On Bronze). Tökéletesen kihasználható mindegyikük, alapként, árnyékoláshoz vagy akár önmagában is. 
Rimmel fekete szemceruza: ezer éves darab, azt sem tudom, lehet-e még kapni, itt nem is a márkát éltetném, csak jelzem, hogy újra használok fekete szemceruzát, főleg elmaszatolva. 
Etude House Proof 10 Eye Primer: brutáldurva szemhéjalapozó, minden festéket úgy odaragaszt, hogy aztán az ember lánya alig győzi lemosni. Mostantól csak ő <3.


Száj

Catrice és Bourjois rúzsceruzák: rengeteget írtam eddig, úgyhogy igyekszem rövidre zárni, ha nagyobb választék lenne ezekből a ceruzákból (vagy inkább postairónokból), több szájravalót szereznék be közülük. Főleg a Catrice formuláját szeretem nagyon, valamivel pigmentáltabbak is, mint a Bourjois, és az illatuk is sokkal kellemesebb.
Essence szájfény: sok szájfényt használtam idén, de talán ezt a bogyórózsaszínt a legtöbbet (a képen nem elég sötét). 
Avon rúzsok: a márkától lassan már csak rúzst veszek, azt is ritkán, de még mindig imádom őket! Ez a rózsa színű rózsaszín nagy kedvencem, sokféle sminkhez passzol. A másik meg egy hideg árnyalatú nude, igazán univerzális darab. 

Huhh, végeztünk, azt hiszem! Amikor fényképeztem, tényleg úgy éreztem, hogy ez csak alig pár termék, hát aha. A körömlakkokról nem is írtam, de nemrég volt egy kedvenc lakkos posztom, az nagyjából aktuális. A kedvenceim egyébként a Maybelline Colorama lakkok voltak, teljesen jó minőségű példányok, könnyű velük bánni, gyorsan száradnak, tartósak. Alapszíneket érdemes lehet tőlük beszerezni, mert még az áruk is kellemes, főleg, ha akciósak. 

Most már tényleg nem írok többet, valami még a végén megint az eszembe jutna. 

Nektek mik voltak a kedvenc kencéitek az évben?

29 megjegyzés:

  1. Hú, meddig tart egy ilyen posztot összeraknod? :D
    Én nem vagyok annyira jártas a kencékben és sminkekben mint te, de szeretem őket, és szeretek kísérletezgetni, meg gyűjtögetni :D haha, néha tényleg tök jó eljutni arra a szintre, hogy csak akkor vegyél valamit hozzá, amikor elfogyott. :)
    Samponból Fructist szoktam használni, volume-osat, most próbáltam egy új balzsamot tőlük ami szintén hajdúsítós, pink színű a flakon, tök jó kedvem lesz tőle. :) Szeretem a Lush samponkorongokat is, főleg a seaweedeset. Idén használtam hajpakolást is néha, ha nem vagyok nagyon lusta, L'oréal. Ajándékba kaptam, amúgy hajpakolást sose vettem magamnak még.

    Tusfürdőből ez a Ziaja kókuszos tényleg nagyon ratyi, büdös, szabályosan. Tegnap nézegettem vissza csajos posztjaidat, és ott olvastam, de akkor amikor megvettem nem volt a fejemben ez az infó. kár érte, ő az idei év anti-tusfürdője. Egyébként tusfürdőből van a legtöbb, és legtöbb féle amit használok. A Snow Fairy tényleg nagyon finom illatú!

    Arckrémből most Avon Solutionst használok, zselés, éjszakai, amúgy sporadikusan, ha agyon feszül a bőr az arcomon, akkor eszembe jut bekenni, tudom borzasztó vagyok :D
    Tonik: Clinique.
    Szem: fekete, kék , barna, zöld és tükiz szemceruzák. Szempillaspirál: Maybelline vagy Avon, vagy az Yvey Rochernak az a vastag rózsaszínje (semminek se tudom a nevét jéjzus :D)
    Szemfestéklemosó: PureBleuet YR szintén, kétfázisú, őt mindig ajánlgatom.
    Arclemosó váltakozik, most Oriflame-es van.
    Kézkrém: Neutrogena, Essence.
    Parfüm: YR Ming Shu, nagyon tuti illat. :)

    Kb. ennyi. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt hiszem, ez most elég sokáig tartott :D De még meg is vágtam! :)
      Ó, komolyan örülök, hogy nem tetszik a Ziaja, azt hittem, én vagyok túl kritikus!
      A Snow fairy mellett rendeltem két másik karácsonyi Lush tusit is, nagyon fincsik, már most bánom, hogy csak ilyen kicsiket... :)

      Bevallom, rá kellett keresnem a sporadikusan szóra :D tőled mindig tanul valamit az ember. És nem vagy borzasztó :)))
      A "semminek nem tudom a nevét"-ről eszembe jutott, hogy tegnap megnéztem egy filmet a moziba, aminek nem tudom, mi a címe :D

      Múltkor amúgy voltam az YR boltban, de totál le volt fosztva (23-án), meg siettem, de legközelebb csekkolom a lemosót is, és a parfümöt is, amit itt írtál!

      Törlés
    2. Team up fellow Ziaja-kókusz haters! :D Nitával ma dumáltuk, hogy a narancsos az jó illatú, valószínű csak ezt a kókuszost sikerült így elszúrniuk. Amúgy én a Ziaja kecsketejes kézkrémjét szeretem még. Az kb. semleges illatú, jó állagú. :)

      Haha :D :D írunk Pupi-szótárat :D
      Semminek nem tudom a nevét: én totál Alzheimeres vagyok néha úgy érzem XD

      Oké, nézd meg! :) bár a lemosó az tényleg csak szemsmink, nekem nagyon praktikus, mert szinte csak azt teszek fel átlagos hétköznapon. A parfüm nagyon finom, persze ez egyéni ízlés kérdése, hisz nekem a Lady Gaga is tetszett :D

      Törlés
    3. A narancsosnak tényleg mennyei az illata, amíg még volt a Rossmannban, vettem ilyen tusoló radírt, annyira király cucc!
      Lady Gaga nem rossz, de nem elég karakteres nekem, csak ennyi a bajom vele:)

      Törlés
  2. A Schauma szárazsampon tippet köszi, ki fogom próbálni mert eddig a Rossmann saját márkását használtam, de nem vagyok vele maradéktalanul elégedett.
    Ami a hidratáló krémet illeti, most felfedeztem egy egész jót, L'Oreal Nutri Gold extra, én az éjszakai verziót használom, egész jó az INCI-je, kb 2 hete használom, de eddig nagyon tetszik, bár messzemenő következtetést nem merek ennyi idő után levonni. Az már nagy szó hogy semmi ragya vagy kipirosodás használat után, és valóban nincsenek hámló részek az arcomon (a hideg és a szél kikészít teljesen).
    Jövőre ki akarok próbálni néhány Bourjois terméket, alapozót, spirált mert annyi jót olvastam róluk. Ha elfogy a jelenlegi adag, tuti ebből a márkából veszek.
    Arclemosóból még keresem az igazit, jelenleg ugyanezt a Balea-t használom, nem rossz, de nem az igazi. Ez a Burts bees tetszene, de egyrészt nehézkes a beszerzés (ha valami nincs max. 3 sarok elérhetőségre, akkor már nem is kell :) ), másrészt drága, harmadrészt félek hogy a szememet nem lenne jó ezzel lemosni, kontaktlencsés révén nem mindegy mit használok (jelenleg egyébként Yves Rocher kétfázisút).
    Sminkből a Sleek kapcsán egyetértünk, 4 palettám van tőlük, és szinte csak azokat használom meg a Color Tattoo-kat, rúzsból Catrice, Flormar a kedvenceim.
    Samponból én is Yves Rocher-t veszek már vagy 1 éve, nagyon bevált a regeneráló samponjuk, azt kombinálom a Balea szőke hajra való balzsamjával. Tusfürdőből most rászoktam a babáknak való cuccokra, most valahogy ezt kívánom, mármint főleg az illatmentességet, ne kérdezd miért, valszeg csak átmeneti állapot :)
    Nálam az év felfedezettje egy parfüm, amit tavaly karácsonyra kaptam, a Carolina Herrera 212 VIP Rose, az ÉN illatom, sohadesoha nem fogok ezentúl más parfümöt venni, imádat van ezerrel :)
    Éééés akkor ezúton kívánnék Boldog Új Évet, köszönöm hogy idén - is - kommentelhettem Nálad, nagyon szeretek ide visszajárni, jövőre is jövök, de most elmegyek jelmezes partiba vidékre, remélem péntekre magamhoz térek :)
    BUÉK Mindenkinek! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem, tetszeni fog a Schauma, szerintem vannak hátrányai, de mindent összevetve ő tetszik a legjobban. A Dove se rossz amúgy, de kicsit drága ahhoz képest, hogy nagyon gyorsan fogy, mondjuk legalább az illata fincsi.
      Melyik Sleekjeid vannak? Gondolkozom egy újabb beszerzésén, de még nem bírtam dönteni.
      Remélem, Flormar cuccok egyszer majd Győrbe is eljutnak:)

      Nyugi, múltkor én is bevásároltam illatmentes cuccokból, de a pasim részére, néha azért én is használgatom őket. :) Nekem a tusfürdőből nagyon hiányzik az illat azért:)

      BUÉK neked is, örülök, hogy szeretsz itt, én mindig nagyon örülök a kommentjeidnek! :) Jó bulizást! :)

      Törlés
    2. Megvolt, jó volt, köszi :)
      Sleek palettából az Au Naturel, a Garden of Eden, a Storm és az Oh So Special van meg. Mindet ajánlom, annak ellenére hogy mindegyikben van 1-1 kevéssé pigmentált vagy nagyon poroló szín, de nekem ár/érték arányban a a legjobb palettáim. Önmagukban is tartós, gyönyörű színek, én maximálisan kihasználom mindet, pl egész nyáron az Oh So Special-lel sminkeltem, és mikor vége lett a nyárnak azt sajnáltam a legjobban hogy nem használhatom egy darabig :)
      Februárban tervezek beszerezni még 1-2 palettát, csak nem tudok dönteni, melyik legyen :)

      Törlés
  3. Köszi az infót a Catrice ecsetről, ennyiért nem hagyom ki, ha találok :)

    Az idei év nagy felfedezettjei nálam a hajformázók, évekig nem használtam hajhabot, de most visszatértem hozzá, nem is értem, hogy ilyen hosszú hajjal hogy tudtam élni nélküle O.o meg nemrég vettem egy Alverde hajlakkot is, még barátkozunk, de elég jó, és az, hogy nincs hajlakk érzete, már önmagában imádat.
    Ami a bőrápolást illeti, most főképp imádkozás van, mert kijött valami az egyik ujjamon, és nem szeretném, ha ekcéma lenne :/ az ünnepek után elmegyek dokihoz, jó lenne tudni, mi ez, és hosszú távra kell-e rá berendezkedni.
    A sminkcuccokat nehéz összeszednem, nálam ez az év a fellépősminkeké volt, dögös füstös szemek minden mennyiségben :) hozzá megtaláltam a tökéletes piros színű pirosítót, persze limitált termék volt és krémes, úgyhogy nem lesz életem társa, de most egyszerűen imádom. Rátaláltam a tökéletes tusra (Alverde tégelyes) és vörös rúzsra (NYC Red Rapture), talán fedőlakkra is, lett több A-England lakkom is, úgyhogy ilyen téren 2014 jó volt hozzám.

    Jövőre szeretnék találni egy egyszerű és nagyszerű, hosszú távon is megfelelő sampont, valami könnyű nyári hidratálót, na meg igyekszem többet törődni a szemöldökömmel, és rendesen fényvédőzni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hajhab for president! :)
      Jaj, remélem nincs ekcémád, ha mégis, akkor gondolom illatmentes cuccokra kellene átállni. De persze nem okoskodni akarok, bízzunk benne, hogy nem az.
      Melyik fedőlakk vált be? Én annyira nem szeretem egyiket se, hogy inkább nem használok már:D

      Törlés
    2. Ne is mondd, cserélhetnék le mindent, ráadásul a legtöbb illatmentes cuccot száraz és érzékeny bőrre találják ki, az enyém kb az ellentéte, szerintem megütne a guta, mire mindenből megtalálnám a megfelelő illatmentes verziót :D persze tudom, hogy vannak ennél nagyobb katasztrófák is a világon, de na, megnehezülne az élet. Köszönöm a bizakodást, majd januárban kiderül :)

      Ezt a fedőlakkot használom, mondjuk nem régóta, de sokkal jobban szeretem, mint az eddigieket: http://kremmania.hu/kremek/essence-studio-nails-ultra-gloss-nail-shine
      Annyira nem fényes, részemről ez nem is baj, viszont jó gyorsan szárad. A rosszabbakat én is a pokolba kívántam, de nekem sokkal kényelmetlenebb fedőlakk nélkül létezni, mint vele :)

      Törlés
    3. Addig is vigyázz a kezedre, védd a hidegtől és a túl meleg víztől.
      Köszi a lakk tippet, az essence alaplakkjait szeretem, megnézem ezt a fedőlakkot is, az jó hír, hogy gyorsan szárad, általában ez a fő problémám velük - mármint hogy nem száradnak gyorsan :)

      Törlés
    4. Igyekszem óvni :)
      A lakkról még annyit, hogy picit felszedi a színt, de nem annyira, mint pl a NYC sztárfedőlakkja. A kérdés csak az, buborékosodik-e majd, nekem az a halálom.

      Törlés
    5. Annyi belefér, a buborék meg reméljük kimarad, nálam valamiért ez az egyetlen probléma, ami sosem jön elő :D (max ha nem teljesen szárazak a körmeim)

      Törlés
  4. Mindig elcsodálkozom a beuty posztjaidon, hogy mennyi terméket használsz, ismersz - most is gyűjtöttem párat aminek utánanézek/beszerzem (főleg az arc meg a testápolók közül).

    Én a Baleás termékekre esküszöm már egy ideje, sampon, tusfürdő, sminklemosó, Alverdés arcradír (aloe verás nagyon bevált nekem, ezt újra kéne vennem, mert sikerül összekevernem a sárgabarackossal és most azt használom). Igaz most pár hete egy bőrallergia vagy mi miatt, spéci mosakodógéllel fürödtem (lehet besokkalt a bőrom a baleás tusfürdőtől :/), tegnap egy illat és színezékmentes tusfürdőt vettem (dermex - nagyooon büdi, és nem írtak róla jókat a krémmánián, lehet ehelyett vmi újat kell keresnem).

    A Primus egy csodaszer, már két éve használom - sőt mikor náthás vagyok, az orrom alatt is azzal kenem be, mert nagyon jól hidratál :)

    Rúzst és sok sminket nem használok (fekete szemceruza alap, meg ősszel beújítottam az essence őszi palettáját ezzel elvagyok).

    Lakkmániás vagyok köztudottan :D A Rimmel és most a miss sporty gyorsan száradó lakkjai lettek a kedvenceim idén. (Bár most kacérkodom a géllakkal, már majdnem egy hete van rajtam a fekete-ezüst kombó, amit kedves ismerősöm készített nekem).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, és ezek csak a kedvencek :D Örülök, ha találsz valami hasznosat nálam!:)
      Múltkor a Baleától vettem egypár illatmentes cuccot, testápolót és sampont (később rájöttem h a tusi amit vettem nem az, de illatmentesük is van, meg pl a Schaumának is van babafürdetője, az is jó lehet). De azért sajna ezekkel nem annyira fenszi élmény a fürdés, remélem megjavul a bőröd hamar.

      Akkor a Primus csak nekem volt újdonság :D
      A Miss sportyk tényleg gyorsan száradnak, vagy csak ez a nevük?

      Törlés
    2. Mindig :))
      Na majd akkor megnézem azokat is (közben rájöttem, hogy baleás arcradírt használtam, nem alverdéset, szóval azt kell újravennem).
      Miss sporty is gyorsan szárad (clubbing colors), és nem mindegyikből kell két réteg, hogy jól is nézzen ki :)

      Törlés
  5. A karácsony után az év végi összesítéseket szeretem a legjobban ebben az időszakban :D

    A felhalmozásra én is hajlamos vagyok, de most már egész jól visszatudom fogni magam. Bár most sikerült felpakolnom testápolókból, mert kerestem a tökéletes téli illatot (és nem találtam) és még most szemezek a Body Shop testvajaival, még sosem vettem tőlük semmit, de próbálom lebeszélni magam róla. A Lush Let the good times rollja pedig már egy ideje kívánságlistás nálam.

    Tusfürdőből most az Yves Rocher kávésa a kedvencem, nagyon ritkán iszom, de a kávé ízű és illatú dolgokat szeretem és ez a tusi minden szempontból tökéletes.
    A másik nagy felfedezettem az a Labello tégelyes makadámdiós shea vajas ajakápolója, most már tudom mit lehet elvárni egy ajakápolótól, és az illata! a számon kívül az orromra jut a legtöbb belőle :D

    A sminkelés tudományát még mindig nem sikerült magamévá tennem, de már alakul a dolog jövőre kitűztem célnak a tökéletes vörös rúzs megtalálását :)
    Viszont a körömlakk mániát teljesen adoptáltam, bár most egy csöppet alábbhagyott a lelkesedésem. De a kedvenc márkáim a Moyra (az Audrey például, gyönyörű, maga az ősz egy kis üvegben) és a Golden Rose.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is imádom az összefoglalókat, olvasni és írni is :)
      A testápolókkal (és tusfürdőkkel) esek én is mindig túlzásba, de hát olyan gyorsan fogynak, muszáj feltankolni :) A TBS nagyon tud, az tény, sajna még nem találtam olcsóbb alternatívát a testvajaira (bááár most a Balea kakaóssal egészen meg vagyok elégedve, hasonló az állaga, de csak hasonló). Amúgy a testvajak szerintem szintén gyorsan fogynak, ezért beszélem le én is magam már róluk, abszurd az áruk kicsit.
      A Lush LTGTR viszont abszolút megéri, hidd el! :)

      Nálunk az YR boltban nem lehet kapni a kávésat:( ahányszor arra megyek, nézem, de nem :( majd egyszer lehet a webshopból megrendelem, ha azt mondod, ilyen jó :) és a tégelyes Labellónak is adnék egy esélyt. :)

      Ó, akkor te is gyakori vendég vagy a Naillandnél?:) Vagy máshol is lehet Golden Rose-okat kapni?

      Törlés
    2. A Balea kakaós testvaja nekem is meg van, egész jó de pont az állaga nem tetszik, azt hiszem hanyagolom a testvajakat egy időre.
      LTGTR viszont felírom a január-februári beszerzős listámra :D

      Igen időként garázdálkodom a Naillandnél, ami vicces mert tavaly(előtt) még makacsul elfordítottam a fejem, ahogy elhaladtam mert hát fúj drága körömlakkok, micsoda butaság, most meg két PP lakkom is van (de több már valószínűleg nem lesz) :D

      Törlés
    3. akkor legalább nem kell TBS vajakra költened :D
      Nem csodálom, hogy a PP lakkoknak nem bírtál ellenállni, na majd ha egyszer a Nailland közelébe jutok... :D

      Törlés
  6. Jaj, úgy szeretem olvasni a bjúti posztokat :D A Balea samponokért, és tusfürdőkért oda vagyok, és arctisztításra is onnan használok egy radírt, bár éppen kifogyóban van. Meg van pár Body Shopos testápolóm (most is kaptam karácsonyra anyóstól) málnás a kedvencem, és tényleg használ is. Én is amúgy akkor veszek már cuccokat, ha kifogy, de azt hiszem ez már a felnőttélet vagy minek hívják.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Balea tényleg nagyon király, tök sok jó cuccuk van, csak néha sajna bele lehet húzni kevésbé jókba is.
      A TBS testvajak annyira szuperek <3 tök jó, hogy ilyet kaptál karácsonyra :)
      Szeretnék már én is felnőtt lenni :D legalábbis ebből a szempontból :)

      Törlés
  7. Hűha,mennyi termék! Olyan hosszú egy év, én össze se tudnám szedni a kedvenceimet, annyira változnak minden évszakban. Az alapozók között nekem is a Healthy mix serum a kedvencem, bár mostanában már sajnos ehhez is száraz a bőröm, inkább marad az arckrém és az erősebb fedésű púder. Az e-bayes szivacsos ecset nagyon jó, majd rendelek magamnak én is! Burt's Bees termékekre nagyon vágyom, de olyan macerás beszerezni :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is a krémmániás értékeléseimből meg a fürdőszobámból puskáztam :)
      Az nekem is állandó probléma, hogy az alapozó kiemeli a száraz részeimet, pedig rendesen hámlasztok meg radírozok... De a Healthy mix még egész jól kezeli a helyzetet, talán.
      Ebayes szivacsot ajánlom, sokat nem veszíthetsz vele:) Kicsit nehéz kimosni.
      Burt's beest a feeluniqe-ról lehet rendelni, 10 font felett ingyenes a szállítás. Persze megértem, ha nem szeret mindenki online vásárolni, én is jobb szeretem először kézben megvizslatni a dolgokat.

      Törlés
  8. Na végre eljutottam odáig, hogy kommenteljek ide. :)

    Több termék is felkeltette az érdeklődésem, ezt az Aromax olajat meg a hajhabot is fel kell próbálnom. Az Etude szemhéjalapozót csak azért nem veszem meg még, mert még egy csomó van az Art Decoból is. :))

    Sleek palettám nekem is van, a Vintage Garden, szeretem, de talán kevésbé kihasználható, mint a te natúr palettád. Most megvettem a Lovely natúr palettáját, még tesztelés alatt van. :)
    Nekem az idei nagy felfedezésem a Max Factor 2000 Calorie spirálja, nagyon megszerettem. A körömlakkmániám meg idén csúcsosodott ki, most először adtam ki 3000 Ft-ot egy lakkért. :P De a Zoya Dream megérte, most is az van rajtam. :) Ezen kívül megszerettem a Dove tusfürdőket, a Borza csipkebogyós szappana pedig az első, amit végre tényleg használok is. És végre megtaláltam a nekem való vörös árnyalatú hajszínezőt is, a L'oreal Casting Creme Gloss Érett almája képben. :)

    Most vettem meg a Lush karácsonyi arcradírját, még csak egyszer használtam, remélem jóban leszünk. :) A The Body Shoptól meg már venni kéne valamit, csak most még mindig van egy bontatlan csomag Alverde testvajam, innentől feleslegesnek érzem... Aztán ki tudja, lehet a leárazások alatt még én is elcsábulok. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én még azóta se lestem meg a Lovelyt közelebbről, de teszteket néztem, csak ebben megint csomó csillogó szín van, nem?
      2014 mindkettőnk számára a körömlakkok éve volt szerintem:) Csak te nagyobb veszélyben vagy a Nailland közelsége miatt :D

      Én is remélem, hogy a Lush izével jóban lesztek, majd arra vigyázz, hogy víz ne nagyon menjen bele, és tényleg tartsd hűtőben. Nálam elég jól bírta, de nemrég ki kellett dobnom, mert bepenészedett (bár nálam a fürdőszobában volt, ahol dög meleg van egész évben).
      Majd számolj be, hogy elindultál-e a TBS testvaj-lejtőn:D

      Törlés
  9. Végre, eme lányos poszthoz is eljutottam. Szép termés lett bjúti szinten is az idei éved :D
    Nekem idén két nagy felfedezésem van: az egyik az Yves Rocher, a másik a Himalaya Herbals. Az YR-nál imádom a kávés tusfürdőt, egyszerűen nem tudok betelni az illatával, kincsként vigyázok rá és akkor fürdök csak vele ha kell a lelkemnek is a kényeztetés. Illetve a nagyon gyorsan zsírosodó hajamra a csalán samponjuk egész jó, annak is imádom az illatát, annyira friss és annyira zöld, mintha az épp leszedett csalánt kenném a fejemre :) Mondjuk, lehet, hogy valakit majd pont ez fog benne zavarni.
    A Himalaya herbalsnak az arcradírját szerettem meg, illetve most év végén nagy nyomozások árán kikötöttem a kézkrémjüknél (anti age - ennyi idősen már kötelező :D). A sok mosogatástól, meg úgy alapból is elég száraz a kezem, viszont utálom a kézkrémek zsírosságát, azt a csúszós utóérzetet. Itt pedig semmi, pik-pak felszívódik és még hidratál is. Igaz, az illata nem a legtökéletesebb, de már megszoktam, jóban vagyunk :)
    Sminkek terén pedig tőled kaptam egy lökést idén, szépen lecseréltem mindent, most épp Catrice-ban utazom, vettem normális smink ecseteket is és kipróbáltam a Garnier BB krémjét, ami pont annyi, hogy nem vizihulla kinézettel indulok neki a munkanapoknak :D
    Ja, és körömlakkoknál a már említett alapozó lakk lett a befutó, meg beszereztem év közben párat, szóval 2014-ben szerintem többször volt festve a körmöm, mint pucéran, no ehhez is nálad kaptam kedvet :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt a kávés tusfürdőt folyton keresem a boltban, de Győrben sosincs, csak a webshopban! Pedig emlékeztem, hogy dicsérted. De legközelebb megnézem ezt a csalános sampont is, mert a balzsamjaik nagyon tetszenek, és tetszik, hogy egyik hajcuccukban sincs szilikon.
      Örülök, hogy volt némi szerepem abban, hogy elindulj a lejtőn :D BB krém for president!:) A körömlakkozás engem is idén kapott csak el igazán, már fura is ránézni a kezemre, ha nincs rajta szín.

      Törlés