2015-03-01

Februári szépségposzt

Azt hittem, hogy februárban alig lesz itt néhány üres flakon meg tubus, de a hónap végére sikerült jó sok mindent elhasználnom. Tekintettel arra, hogy a pénzmegtakarítás az új hobbim, a kencéim kifogyása egyre kevésbé kívánatos, de próbálom úgy felfogni, hogy van egy kiskapum a nagy spórolásban. Ööö és eddig sem használtam high end cuccokat, de mostanában tényleg főleg erősen pénztárcabarát termékek lesznek ezekben a listákban.

Elfogytak




NYC Sky Rise hosszabbító spirál - valami röhejes áron vásároltam egyszer (400-500 Ft), mostanra száradt ki (sose tudom, hogy egyszercsak elfogy a spirálozó anyag vagy inkább kiszárad), nem emlékszem, mikor vettem, de biztosan több mint fél éve. A végeredmény eléggé visszafogott és természetes, inkább kiemeli a szempillákat, mint hogy megbolondítaná és felturbózná őket, de nekem nagyon tetszik ez a verzió is, nem vágyom mindig brutál pillákra, és amúgy is olyan technikával festem őket, hogy aránylag természetesnek hasson az egész. Tartós, optikailag hosszabbít, szétválaszt és nem csomósít. Akár újra is venném, de szerintem reálisabb, hogy nem fogom.
Yves Rocher lemosó - teljesen felejthető, vannak ennél ezerszer jobb lemosók, ráadásul olcsóbbak is, nem elég hatékony és ködösen látok tőle, de az utóbbi két szempontot tekintve nagyon szigorú vagyok.
Garnier 2in1 lemosó - nagy kedvenc: mindent leszed, sokáig elég, olcsó, bárhol beszerezhető.
Oriflame teafás arckrém - a melegebb hónapokban tökéletes volt nekem ez az arckrém, télen viszont inkább csak este használtam az arcápoló olajaim alá. Az illata nem az a borzalmasan agybavájó teafa, inkább friss és kellemes, nyárra biztosan újravásárolom.
Mizon Snail Recovery arckrém - róla eléggé megfeledkeztem, koreai zselés arckrém csiganyállal, igen, jól olvastátok. Ez így elég undin hangzik, de a krém abszolút nem az, nincs semmi illata, egy átlátszó, zselészerű cucc, ami egész jól hidratálja a vízhiányos bőrt. Ebayen megtalálható, 1500 Ft körüli árakon, én nem hiszem, hogy újra fogom venni, mert mintha valami fura réteget képezne a bőrömön, ami eléggé idegesít.
Yves Rocher grapefruit tusfürdő - amennyire imádom ezt az illatot, annyira meg tudom unni a végére, lehetne egy kicsit karakteresebb. Grapefruitból amúgy bármi jöhet, az YR tusfürdőket szeretem, szóval biztosan nem ez volt az utolsó flakonom belőle.
Balea ápoló krém - Nivea krémekre emlékeztet az illata, csak annál egy fokkal kellemetlenebb. Ezt leszámítva maradéktalanul elégedett voltam vele, a krónikus téli viszketésben szenvedő bőrömet is egészen lenyugtatta. Az állagát tekintve nem vajszerű dologra kell számítani, kb egyszerű testápoló, csak tégelyben. 
Body&Soul Wellness testvaj mandula&vanília - nem tudom eléggé hangsúlyozni ennek a márkának a nagyszerűségét, az egyetlen problémám, hogy ezen a mandulás illaton kívül annyira egyik sem tetszik, ezt viszont hamarosan egyáltalán nem fogom kívánni. Láttam már jobban teljesítő testvajat, de a célnak azért megfelel, az illata eszméletlen jó, szóval még biztos újraveszem akár ezt, akár a pumpás testápolót (ami egyébként folyékonysága ellenére teljesen jól hidratál). Müller sajátmárka, kb 1000 Ft. 
Rajtuk kívül elfürödtem egy Lush So White fürdőbombát, ami nekem annyira nem jött be, nagyon savanyú az illata, nem a jó értelemben, már esküszöm égett tőle a gyomrom. Próbáltam kettétörni, hogy kétszerre használhassam fel, de nem sikerült, azt hiszem, ez nem akkora baj végül is.



Kedvencek

Úgy érzem, egyre nehezebben töltöm meg ezt a rovatot termékekkel, mert szinte folyamatosan ugyanazokat használom az arcomra, legyen szó ápolásról vagy sminkről, és nem akarom minden egyes alkalommal ugyanazt elmondani. Újdonságokat az elmúlt 4-6 hétben keveset vettem, ennek nagyon örülök, ezt az attitűdöt igyekszem fenntartani, most már szinte csak akkor veszek kencét, ha kifogyok valamiből, vagy ha tényleg szükségem van valamire. (Vagy ha eljutok a győri PUPA üzletbe és lecsapok egy krémes szemfestékre.)



Lovely fekete szemhéjtus - az utóbbi időben én hülye a filces tusokkal próbálkoztam, elég kevés sikerrel. Ugyan a L'Oreal Blackbustere nem rossz a kategóriában, mert szép fekete és jól fog, mégis kínnal teli perceket okozott nekem azáltal, hogy nem tudtam vele egyenletes csíkokat húzni. A filc a másodperc tört részéig megakad a szemhéjam mikroráncaiban, és emiatt a végeredmény nem túl esztétikus. Ezzel az ecsetes Lovelyval viszont nagyon könnyű bánni, nem tudom, eddig miért nem jutott eszembe megvenni, pedig régen is egy ugyanilyen kivitelezésű szemhéjtust használtam (Miss Sporty, azóta megszűnt) és nagy kedvencem volt. A Lovely szupertartós, könnyű vele vonalat húzni (emiatt kezdőknek is ajánlom) és nagyon olcsó, ha jól emlékszem, 600 Ft.

TBS olívás testvaj - az egyik barátnőmtől kaptam szülinapra egy kis olívás TBS csomagot, amúgy nem tudom, hogy hogyan érzett rá ilyen jól, hogy ez a legkedvencebb illatom a márkától. A kis kiszerelésű testvajat sajnálnám gyorsan elhasználni, inkább kineveztem kézkrémnek, mert ezt a funkciót is tökéletesen ellátja, plusz imádom, hogy sokáig érzem a kezeimen ezt a friss illatot, ami engem inkább emlékeztet a frissen nyírt fű illatára, mint az olíváéra.

Rival de Loop Young mono szemhéjpúder - nem állítom, hogy kifogástalan minőségű szemfesték, de épp egy matt szürkés-taupe színt kerestem, mert ezekkel szeretek a legjobban árnyékolni, igazából a Color Tattoo Permanent Taupe árnyalatának por verziójára volt "szükségem". Egy kicsit jobban porzik, mint azt szeretném, de mivel matt, szerencsére nem lesz az egész fejem diszkógömb a satírozástól.

Ti használjátok valamelyik terméket? Mik voltak a kedvenceitek a hónapban?

15 megjegyzés:

  1. Ez az RdeL szemfesték most felkeltette az érdeklődésem. Van neve vagy száma az árnyalatnak? Szerintem benevezek egyre :) ha nem is válik be, sokat nem bukhatok rajta :)

    Yves Rocher sminklemosót használtam már, nem tudom, hogy pont ez volt-e, mindenesetre ajándék volt egy vásárláshoz és nekem nagyon tetszett, de nincs lemosó, amiért kiadnék ennyit. Tulajdonképpen azóta sem jártam Yves Rocher üzletben, érdekelnek néha a termékeik, de egész jól megvagyok a márka nélkül.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aha, csak elfelejtettem odaírni:) 05 I Love Toffee, meg MATT címke is van ráragasztva.
      Tényleg nem veszthetsz sokat, volt vagy 400 Ft, de szerintem ezért teljesen jó.

      Ezt az YR lemosót valami kuponnal vettem, eredeti áron én se venném meg. Ja és tegnapelőtt voltam bent a boltban, de nem vettem semmit :D Ez itt amúgy a nem-kétfázisú verzió, nem tudom, neked melyik lehetett.

      Törlés
    2. Meg fogom találni :)
      Akkor nem ezt használtam, nekem a kétfázisú volt.

      Törlés
  2. Oké, jövő héten fizetés, leszek is Yves Rocher bolt közelében, vennem kell tőlük egy tusfürdőt. :) Igaz most megint egy Babát használok, kakaóvajas és isteni, de úgyis kaptam tőlük megint képeslapot, és ajándék kézkrémet adnak most a vásárláshoz. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem nem lesz probléma kiválasztani legalább egy tusit:) Annyi finom illat van, most is végigszaglásztam az összeset, és legalább ötöt elhoztam volna, de végül üres kézzel távoztam!:) Mindig van valami jó kis akció, használd csak ki:)
      (Én pénteken voltam náluk, hazaértem, és találtam a postaládában szülinapi lapot tőlük.. épp időben, csak 1 hónapot késtek:D)

      Törlés
  3. Sajnálom az YR-es szemfestéklemosót, nekem ez az ultimate kedvencem évek óta. De amúgy igazad van, én is homályosan látok utána, át szoktam még mosni törölgetni a szemem külön. Elég hatékonynak tűnt, de nem szoktam sok sminket tenni, van hogy csak a szempillaspirált.

    Nekem most áfonyás TBS ajakápoló a havi kedvencem, imádom az állagát és az illatát is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja,de neked a kétfázisú a kedvenc, nem? Mert ez nem az, olyan kis semmilyen volt, bár ahogy írtam feljebb, irreálisan magasak az elvárásaim. :)
      A TBS áfonyás illat, az a téli vagy a kék? Mondjuk mindegyik csillagos ötös illat szerintem:)

      Törlés
    2. Ja... de... :D Köszi! Kihelyezettt agyam némber 2 leszel :D (Miamona a némber 1 :D) Na, de azért csak mondom, a kétfázisútól is homály van utána.
      Hú, jó ég tudja, ajándékba kaptam az ajakápolót, nem tudom melyik fajta, nagy kék áfonya van rajta és isteni finom :D

      Törlés
    3. Oké, vállalom :D Már így is sok embernek a kihelyezett agya vagyok :)
      A kék áfonya annyira király illat!

      Törlés
  4. Pont szombaton jutott eszembe, hogy vajon írsz-e majd ilyen posztot, meg átgondoltam nekem mi fogyott el - most épp sok minden (tusfürdő, deó, arcradír, arclemosó tej) - du majd elzarándokolok a dm-be :) Lehet, hogy beszerzek majd én is ilyen Garnieres lemosót, az Évában van 33%-os kupon azt hiszem a Müllerbe :D
    A hónap kedvence nálam még mindig az YvesR.-es kávés tusfürdő, meg a Baleás ureás kézkrém.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ilyet írok mindig :) Ez a Garnier cucc tényleg mindent leszed, én ezért szeretem annyira. De hagy egy réteget a bőrön, mert ugye a fele olaj, szóval ha az ilyen esetleg zavar, akkor inkább hanyagold. :)
      A kávés tusi szerintem is egy áááálom! :)

      Törlés
    2. Pont akciós volt a Dm-ben, szóval beleszédült a kosaramba :D Baleást használtam eddig - mi mást? :D - de azok nem szedtek le mindent. Fürdés előtt jó, akkor lemosom az olajat.
      Rendelnem kell még! :D

      Törlés
  5. Jó sok mindened elfogyott :) tetszik ez a költséghatékony hozzáállásod is :)
    Nekem most csak a Garnier lemosóm fogyott el, a helyett kezdtem el használni az YR-s kuponnal vett micellás lemosót és még havi kedvencem lett egy Catrice nude lakk. Ezer éve nem volt nude körömlakk rajtam és ez eléggé bejön most, nagyon apró csillámok vannak benne, így egy picit csillog is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A micellás YR engem tök meglepett! Múltkor kaptam egy kicsit belőle, és átment a legdurvább tesztemen! :) Eddig ez a legjobb micellás, és nincs pocsolyaszaga, mint a garniernek meg a l'orealnak.
      Egy pici csillámos rózsaszín nude catrice-em nekem is van, a tiédet hogy hívják?

      Törlés
  6. Ha jól emlékszem I"m so nude vagy valami ilyesmi. Meglepő volt, hogy ennyire bejött nekem :)
    Igen, nagyon kellemes illata van az YR micellásának :)

    VálaszTörlés