2015-03-29

Márciusi szépségposzt

Nagyon úgy fest, hogy márciusban is sikerült sok mindent elhasználnom, viszont beszerzésben tök jó vagyok, mert a három Batiste szárazsamponon, egy Lovely körömkiegyenlítő alapozólakkon és kettő akciós rúzson (az egyik utánpótlás) kívül szerintem semmit nem vettem. A Monefy alkalmazásnak hála, azt is tudom, mennyit költöttem drogériában + ide jön az asosos Batiste csomag, lehet, hogy TMI, de 11 000 Ft-nál simán megálltam, és ebben benne vannak olyanok is, mint öblítő, mosószer, zöld tea és étcsoki. Nagyon áthelyeződtek a prioritások :) Azért a tavasz bennem is megmozgat ezt-azt, bármennyire is közhelyes: vágyom a pasztell színekre és az élénk rúzsokra, de egyelőre abból élek, ami otthon megtalálható, és nincs okom panaszra. Majd egy tavaszi/nyári parfümöt óhajtok beszerezni, már vannak is ötleteim.

Elfogytak


Yves Rocher makadámdiós tusfürdő - januárban rendeltem egy nagyot az YR-től, ez az első tusfürdő, ami elfogyott abból a kupacból, nem akartam tartogatni, mert tavasszal nem igazán az ilyen illatokat keresem. Viszont tuti újravevős, majd ősszel, mert óriási kedvencre leltem benne, nem is értem, eddig hogy' maradhatott ki az életemből.
Schauma szárazsampon - a kedvenc drogériás szárazsamponom, mert bár nyűg az van vele (nehéz egyenletesen kifújni és sokszor beteríti a hajam fehérrel) és az illata sem épp mennyei, a végeredményt tekintve pont erre van szükségem: nem mattítja le teljesen a hajam, viszont a zsírt eltünteti. Ja és nem lesz nehéz, undi tapintású a buksim tőle. Ez már a 2. flakonom volt, egyelőre nem veszem újra, mert érkezett 3 Batiste szárazsampon az asostól, és azokkal szerintem egy évig elleszek.
Yves Rocher színvédő hajbalzsam - mintha a másik egy kicsivel jobb lett volna, ezt nem éreztem annyira hatékonynak, de nem kizárt, hogy más tényezők is közrejátszanak. Továbbra is imádom az YR balzsamjait, szerencsére van még egy tartalék a fiókban (remélem, jól emlékszem).
Garnier Ultra Doux helyreállító sampon - semmi extra, se jót, se rosszat nem tudok mondani róla, egynek jó volt. Elég sűrű, úgyhogy hígítható, én szokás szerint tettem bele rozmaringolajat is. Az illata elég erős és édes, és amúgy azt hittem, szilikonmentes sampon, de nem az, szóval megyek vissza a Baleáimhoz. 
Balea Abendrot tusfürdő - a végét már kézmosóként használtam, mert az meg pont elfogyott. Meggyes-édes illata van, kicsit émelyítő, de van, amikor épp jólesik. 
Catrice Beautifying Lip Smoother - annyira gusztustalan ez a tubus, hogy ha rágondolok, hányingerem lesz. Most került elő a táskám mélyéről, megérett a kidobásra. Két hétig tudtam használni, majd a szörnyen visszataszító applikátorába belerohadt a termék. Blöööö.
Catrice Pure Shine Colour Lip Balm - imádom a rúzsceruzákat, sokkal jobban szeretem őket, mint a hagyományos rúzsokat. A pink változatot fogyasztottam most el, első körben nem találtam meg ugyanezt a Rossmannban, de egy nagyon hasonlót végül igen (aztán egy másikat vettem meg). Van még egy piros is nekem, ő is jól szuperál, illetve az új is nagyon tetszik. Nem kell őrült hidratálást várni tőle, de kellemes viselet, és enyhe színt meg fényt is ad az ajkaknak.
Carmex meggyes tégelyes - szeretem a Carmexeket, de már nem a kedvenceim. Ennek ellenére többet is birtoklok, régebbi beszerzéseimnek hála. Szeretem benne, hogy ha egyszer felkenem, akkor órákig nem kell foglalkoznom ajakápolózással. A meggyes illata egész jó, bár a kámfor ebben is dominál. Nem tudom, lehet-e itthon kapni, én az asosról rendeltem és jó sokáig kitartott, a munkahelyemen csak ezt használtam.



Kedvencek


PUPA matt krémes szemhéjfesték - Mein Gott, lányok, ez...! Tökéletes taupe szín, ami épphogy picit sötétebb, mint a bőröm. Nem olyan szilárd az állaga, mint a Color Tattoo-é, inkább habos-krémes, így könnyebb előbányászni a tégelyből. Amúgy kismillió színben kapható, vannak matt és csillámos árnyalatok is, kb. 2500 Ft-ba kerülnek. Ezerrel ajánlom, hogy akinek a közelében van Pupa üzlet, térjen be, és válasszon magának egy szimpatikus színt, nekem sokkal jobban tetszik, mint a CT-k.
Batiste XXL volume szárazsampon - a három új szerzeményből jelenleg őt szeretem a legjobban, tényleg dúsít, bár belőle tényleg nagyon fehér por jön, de azért egész könnyű eldolgozni. Lehet, hogy egyszercsak utálni fogom, nálam sosem lehet tudni, ha szárazsamponról van szó. 
Garnier Essentials habzó arclemosó krém - bár nagyon hülye neve van, mert hogy lehet valami egyszerre krém és habzó, én szeretem. Ugyan van benne SLS, de csak az összetevőlista hetedik helyén, és egyébként nem nagyon habzik, meg egyáltalán nem is szárítja a bőrt. Viszont szépen lehoz minden sminket, úgyhogy utána már csak a szemfestéket kell lemosnom egy arra alkalmas folyadékkal. Illatmentes, könnyű kezelni, hatékony és olcsó, nekem ez most teljesen betalált, nincs is kedvem a többi arctisztítómat használni mellette, pedig jó lenne, ha elfogynának szép lassan.
Alverde paletta (Colorful Paradise) - az őszi Glamour-napok óta megvan ez a paletta, és eddig elég keveset használtam, de az utóbbi időben sokszor előkerült, főleg a bézs és a szürke színt vetem be. A világosat azért szeretem, mert van egy kis fénye, de nem annyira csillámos, mint a többi palettámban található hasonló színek, így egészen visszafogott kiemelést lehet vele produkálni. A sötétebb színek mindegyikéről elmondható, hogy nem túl pigmentáltak, ezt én legfeljebb a barna esetében bánom, a szürke például teljesen jó így nekem a maga nedves hatású fedésével. 


Ti mit használtatok a legszívesebben márciusban?

18 megjegyzés:

  1. Bár tudom, hogy nem erre vonatkozott a kérdés, de nekem a Toshl a kedvencem. :D Szeretem, mert van online felülete is, és elég jól átlátom a dolgokat (bár ha fizetnék is érte, akkor még több mindent mutatna, de azért így is jó). Ez a harmadik hónap, hogy mindent beleírok (régebb is használtam, de csak hébe-hóba, meg mindenféle más alkalmazást, de mégis mindig ehhez térek vissza). Más kedvencem a kókuszvaj. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kérdés bármire vonatkozhat :D
      Lecsekkoltam a Toshl-t, látom, hogy itt is lehet jól kategorizálni meg minden. Már alig várom, hogy év végén kiderüljön, mennyit költöttem könyvre :)
      Szerintem nagyon hasznosak ezek az alkalmazások, bár ijesztő látni az eredményt.
      A kókuszvaj nálam is univerzális :)

      Törlés
  2. Áprilisban tervezek venni Yves Rocher tusfürdőket, alig várom, hogy megjöjjön a fizetésem. :))
    Én egy másik Garnier Ultra Doux sampont használtam, hát tényleg egy nagy semmi. Most viszont használom az Yves Rocher I love planetjét, és mintha azóta kevesebbet viszketne a fejbőröm. :)

    Nekem most március kedvencei egyértelműen a két PP lakk, amit beszereztem, teljes a szerelem. :) Emellett most szemceruza-mánia dúl nálam, most rendeltem hármat is az Avonból, ezek és az essence ceruzái teljesítenek nálam a legjobban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, és még azt is akartam írni, hogy erre a Pupa szemfestékre most rákívántam, és nekem is van ilyen Carmexem, csak tubosos, és hol utálom, hol imádom. :D

      Törlés
    2. Hajrá, jók is azok :) (a fizetést én is várom, mint a Messiást)
      Hát a PP lakkokkal elhiszem, hogy nagy a szerelem :))
      Az avon cerkákat én is szerettem régebben, meg van egy essence-em is, ami sima fekete, de teljesen jó.
      Nézd meg a Pupákat, ha arra jársz, nagyon sok színben lehet kapni, és annyira isteni, krémes állaguk van, totál odavagyok érte!!

      Törlés
  3. Márciusban nekem a Color Tattoo volt az újdonság, ahogy már írtam is neked róla :) Mindenképpen kell alá majd valami alapozót vennem, mert sajnos ez is összegyűlik a szememen, majd meg is nézem az ArtDeco-t amit ajánlottál. De ebben a hónapban teljesen visszafogott voltam, azt hiszem ezen kívül semmi újjal nem ismerkedtem meg. Viszont előkerültek a tavaszias lakkok a régi kupacomból nálam is, piros is volt rajtam, a héten pedig egy fukszia színű. Kinéztem egyet még a She quick dry lakkok közül, a 226-os nude árnyalatot, de nem találtam meg a Dm-ben, ahol voltam.
    A száraz sampont pedig ki fogom próbálni, amit használtál eddig, a 3. napon már eléggé vállalhatatlan a hajam, eddig sima babapúdert használtam :) de gondolom egy erre a célra kifejlesztett szer csak hatékonyabban látja el a feladatot :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, és utána is néztem a Pupának. Elviekben itt Pesten van a Westendben és most láttam, hogy a Corvinban is nyílik egy hamarosan. Mindenképpen be fogok térni nézelődni (vásárolni :))

      Törlés
    2. Szerintem a babapúder is tök jó száraz samponként, vagy ahelyett, néha én is előveszem. :) Meg annak legalább nincs olyan durva szaga.
      Ez a Schauma nem túl jó illatú, erre készülj fel, meg kicsit nehéz kezelni. A Dove még egész jó, de az 2x annyiba kerül, viszont gyümölcsös illatú, és kicsit egyszerűbb használni, nem viszi le a fejedet a hajtógáz :)
      (már készülök amúgy egy nagy szárazsampon-összehasonlító posztra)
      amúgy a hintőpor azért lehet jobb, mert abban nincs alkohol, ami irritálhatja a fejbőrt.

      A Pupa boltban tuti elcsábulsz, annyi szexi cuccuk van, jézusom! :)

      Törlés
  4. Ezt a Schauma szárazsampont melyik drogériában lehet venni? Kipróbálnám, rég volt már flakonos. De majd persze inkább újra a Lushost szeretném megvenni, az nagyon bejött. :)
    Az YR színvédőst se ismerem, de majd kipróbálom. :)
    Ebben a hónapban nekem nem sok minden fogyott el, de egy karácsonyi témájú avonos tusi igen végre, viszont a kókuszos Ziajából még mindig van, most már tényleg megy kézmosónak nekem is :D :D :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rossmannban szoktam venni a Schaumát, asszem 900 Ft. Én meg majd valamikor a Lusht próbálom ki, ha újra rendelek tőlük, vagy arra járok. :)
      Az YR színvédősnél azért van jobb szerintem (színt meg nem véd:D)
      Jaj az a kókuszos Ziaja... :D gondolom, bontasz egy pezsgőt, ha végre elfogy.

      Törlés
  5. Nekem is nemsokára elfogy az Yves R-es, kávés tusfürdőm :( Olyan isteni illata van, mindenképp fogok újra venni, lehet hogy könyvfesztre tartva útba ejtek egy YR boltot :D
    Vettem cuki, rózsaszínes, nude essence szemhéjpúdert ez most a kedvencem, meg a szürke essence szemceruza. Ebayről meg várom az ecsetcsomagomat :D
    Pasztell lakkok most a kedvenceim, hétvégén is beújítottam egyet (libafoszöld a párom szerint :D).
    Szárazsampont nekem is kéne vennem (mégsosevolt), akkor a schaumát ajánlod?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tegnap pont azt használtam, tényleg fantasztikus! :)
      Libafoszöld, jóaz! :)
      Hát, mindig elmondom, hogy annyira a Schauma se nagy király, mert nehéz vele (sötét hajon főleg), meg a szaga nem túl fincsi, de ha mindezen túltesszük magunkat, akkor szerintem jó. Nikkincsnek írtam fentebb, hogy a Dove még egész jó a drogériások közül, meg pl. van egy Baleám is (trend it up verzió, gyümölcsös), az is tűrhető.

      Törlés
    2. Na megvárom a nagy szárazsampon összehasonlító posztodat ;)

      Törlés
    3. oké, akkor jól összeszedem magam :)

      Törlés
  6. Én most megvettem az új Balea sampont, a Fülle nevűt, ami a hajszálvastagítós Elséve-et utánozza, csak szilikon nélkül. Már 4-5ször használtam, mindig várom, hogy mikor borul a bili, de úgy tűnik, működik. (Az Elséve is működött, csak korpásodtam tőle) Tényleg tömörebb érzetű tőle a hajam, nem száll, szépen egyben van és ami nagy szerencse, hogy nem zsírosít pluszban rá az amúgy is hamar zsírosodó hajamra. Szóval ez most a kedvenc.
    Száraz sampon: nekem eddig a fújósok nemigen jöttek be, a sima szórós Stella még a legjobban, de csak a frufrumra használom, mert az már a 2. napon necces.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hű, róla még nem is hallottam, tök jó, hogy mondod, majd megnézem, mert a Balea cuccokat szeretem! Főleg azért, mert nem viszketősek annyira.
      Ó, a frufru az király, én egyszer felírtam a naptáramba emlékeztetőnek, hogy "nem vágatok frufrut, mert macerás" :) De amúgy olyan jól néz ki... szerintem a szórós szárazsamponok (vagy akár hintőporok) is tök jók, ráadásul nincs olyan eszméletlen szúrós szaguk, mint a fújósaknak.
      (Amúgy valamiért a te kommentjeidről nem kapok emailt, nem értem, ha netán előfordult már, hogy nem válaszoltam, akkor nem direkt volt!)

      Törlés
    2. Pupi sem kap e-mailt, de nem tudom miért. Mások meg kapnak. Mindegy, legalább meglepi ér, ha feljössz a blogra :)

      Törlés
    3. Hm, fura, na nembaj, majd figyelek :)

      Törlés