2014-05-06

Itthoni olvasatlanok

Egy érv amellett, hogy miért nem kéne folyton online előjegyeztetnem a könyvtárban:


És igen, ez csak egy érv, mert hogy összeválogattam egy ládányi könyvet, amelyek közül bármelyiket szívesen elkezdeném akár most is, ha nem lennének a könyvtáriak, amelyek nálam valamiért mindig prioritást élveznek. Ez csak annyi, amennyi egy dobozba belefért, és akkor még nincs itt egy klasszikus sem (pl. az Elfújta a szelet minél előbb szeretném sorra keríteni, de böszme hosszú), meg természetesen ennél sokkal-sokkal több olvasatlanom van otthon, ők inkább azok közül kerültek ki, amelyeket az elmúlt egy évben szerezgettem be innen-onnan. Ezért jó dolog a reci, azt tuti, hogy elolvasom egy hónapon belül. 

Ti mivel kezdenétek? :)

19 megjegyzés:

  1. A Szingli fejvadász könnyen olvasható és fergetegesen vicces. Én imádtam! Már többször újraolvastam, én ezzel kezdenék, mert ez megalapozza a töretlen folytatást (talán :D). A London folyói is vicces volt (csak beleolvastam) de engem másodikként itt még a Kakukkszó érdekel. A Hadd mondjam el-t olvastam, nem volt rossz, de nem is igazán hozott lázba. Óh a Napos oldalra régóta vágyom, ha ezzel kezdesz mindenképpen számolj be róla :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazából én is a London folyóira meg a Kakukkszóra vagyok nagyon ráfeszülve, de A szingli fejvadászok is régóta érdekelnek.

      Törlés
  2. Fú, ezek tök jók:) A pités könyvet nemrég olvastam, annyira nem voltam odáig érte... de A szingli fejvadász nagyon vicces, én is többször olvastam már. A Hadd mondjam el annakidején nagyon odavágott, a jó értelemben vett falhozvágós könyv volt. A dervisház állati menő és nagyon szép. Az almamag íze is kis cuki. Már kétszer olvastam, de nemrég rám tört a vágy, hogy ismét elővegyem, tiszta hülye vagyok, 237 olvasatlan könyvem van.
    Igen, 237. Az a baj ezzel az évek alatt felhalmozott kupaccal, hogy néhány már abszolút nem érdekel. Ezért fogtam, és a molyos várólistámnak több, mint a felét letöröltem, most 100 könyv van rajta, tök jó. Csak azokat hagytam meg, amiket akár most elkezdenék. Elegem van abból, hogy sanyargatom magam a régi harácsolásaim miatt, úgyhogy olyanok is kerülnek fel ezentúl a várólistára, amik nincsenek a birtokomban, de nagyon érdekelnek, pl. a Gonosz mesék.
    A London folyóit nemsokára fogom olvasni, remélem, mindkettőnknek tetszeni fog.:)

    VálaszTörlés
  3. Ja, és mostanában ráálltam arra, hogy úgy nézegetem a könyveket, hogy elolvasnám-e akár most rögtön. Elég jó szűrő.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Láttam, hogy olvastad a pitéset, kíváncsi leszek majd az átfogóbb véleményedre (ha megírod) :)
      Jól tetted, hogy takarítgattál a várólistán, néha muszáj, mert lehet, hogy valami 6 éve érdekelt, ennyi idő alatt viszont szerintem mind kifordulunk kicsit önmagunkból. A várólistát én is így használom, ahogy te most, valahogy az eleje (moly) óta így alakult ki, és nekem így volt evidens:)
      Ez tényleg jó szűrő, bár az én hirtelen, impulzív jellemem mellett aztán lehet, hogy pont az ellenkezőjét érném el az egésszel:)

      Törlés
    2. Már nagyjából megvan a post, bár nem lesz hosszú.
      Hát, kinek mi válik be... ma majdnem elcsábultam a Nyárutóra, tök olcsó volt az egyik antikváriumban, és nagyon érdekel, de aztán visszatettem a polcra. Vettem helyette derelyevágót.

      Törlés
  4. Ó kérem, ez a láda csupa jó könyvet rejt! :)
    A szingli fejvadász nálam is nagy kedvenc, remélem, mivel ennyien ajánlgatjuk hamarosan belekezdesz. Ha valami könnyedre és viccesre vágysz, akkor azzal kezd szerintem.
    Az Árnyalatnyi reményt nagyon szerettem, nem egy tipikus ifjúsági sztori, a mai napig megborzongok ha a történetre gondolok.
    London folyói szerintem tetszeni fog (neked és Amadeának is) - szintén humoros és jól felépített történet, abszolút kikapcsol.
    A Hadd mondjam el szintén remek, nekem a stílusa jött be nagyon, a fő karakter igazán egyedi a narrációs módjával.
    Ja, és Az almamag íze nagyon hangulatos, gyorsan olvasható (ha az elején kicsit nyögvenyelős a stílusa, akkor is, utána jobb lesz).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg, szinte mindegyikőtök A szingli fejvadászt ajánlja, esküszöm, idén elolvasok legalább egy részt:)
      Az almamag ízét azt nyárra tartogatom, olyankor szeretem az ilyesmi olvasmányokat.

      Törlés
  5. Szép gyűjtemény! :) A régebbiek közül maximálisan ajánlom én is a Szingli fejvadászt és Az almamag ízét. Az újak közül engem is nagyon érdekel a London folyói és a Kakukkszó :) Segítettünk?
    @Amadea - ez tényleg jó módszer!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi.:) De nem nagyon merem nézegetni az akciókat, a hörcsögénem nem tűnt el, csak szájkosara van.

      Törlés
    2. Szerintem a London folyói meg a Kakukkszó prio 1 lesz, aztán ha nagyon elegem lesz mindenből, elolvasom A szingli fejvadászt, persze közben gyógyítgatnom kell majd a könyvtárfüggőségemet is:)

      Törlés
  6. Ó, ezek nagyon jó kis könyvek! :) Ezek közül nekem a Napos oldal és A dervisház nagyon tetszett, a Kakukkszó és a London folyói pedig nagyon érdekel. :)

    VálaszTörlés
  7. Emlékszem is, hogy olvastad a Napos oldalt, és tetszett. Anyu is dicsérte, jó lenne már vele is kezdeni valamit.

    VálaszTörlés
  8. Hú, nekem az első kérdésem az lenne, honnan van ilyen kis ládád? :D Amúgy is ebben szoktad tartani az olvasatlant? :))
    A London folyóira szavazok :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, most elképzeltem, ahogy ebbe a kicsi ládába próbálja Katacita beleszuszakolni az összes olvasatlan könyvét.:)) "Férjetek már el!" Bocsi.:D

      Törlés
    2. A ládát egy nagyon ügyes ismerőstől kaptam, itt meg lehet nézni, hogy mi mindent tákol a fiú: http://nemmindlom.blogspot.hu/
      Ha csak ezekkel a cuccokkal lenne berendezve a lakásunk, már egy csoda lenne :)

      iiigen, szegény ládának annyi lenne, ha minden olvasatlant belenyomorítanék:D Egyelőre fotózáshoz használom a legtöbbet, még alakulóban van a további sorsa.

      Törlés
    3. Hehe, Amadea, én se úgy gondoltam, hogy mindig minden olvasatlan ebben van, de milyen jó, ahogy az aktuálisakat belepakolta ;)

      Törlés
  9. Hűűű, London folyói és A dervisház - mindkettő remek!!! Aztán A dervisház után kikapcsolódásnak jöhet a Szingli fejvadász :) Nekem ezek közül a Kakukkszó lesz a következő olvasmányom ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet, hogy én is a Kakukkszóval fogom kezdeni :) De örülök, hogy A dervisházat is sokan dicséritek, egyelőre nem tudom magamban hova rakni - így olvasatlanul - de nagyon szeretném majd szeretni.

      Törlés