2014-05-11

Most egészen sok könyvet várok

Ritkán hoz lázba ennyi új megjelenés, mint most, főként az Agave áraszt el minket mindenféle jósággal, némelyik könyv már beszerezhető, egyesek pedig a Könyvhétre érkeznek, úgy érzem, lesz pár új polclakóm hamarosan.

Jeff Vandermeer: Kontroll (Déli-Végek 2.) - megjelent

Nyuszi ül a radioaktív fűben! Kimondhatatlanul várom, hogy a kezemben tarthassam a Kontrollt, aztán azt is, hogy nekieshessek, az első rész annyira rövid volt, hogy kész kínszenvedés volt ez a rövid várakozás is, amíg a második megjelenik. Az Expedíció, engem már a borítóval megnyert magának, aztán ahogy elkezdtem olvasni, éreztem, hogy ezt nekem találták ki. Bízom benne, hogy a folytatásokban sem kell csalódnom, és hogy majd oszlik a homály azért egy picit. A Kontroll az eddigi expedíciókat és sikertelenségüket vizsgálja, a középpontban a Déli-Végek áll majd, hűű, annyira kíváncsi vagyok! 

Seth McFarlane - Hogyan rohanj a vesztedbe?

Nem vagyok hajlandó kiemelni a ted szótagot a címben, nagyon fázom az ilyesmi jólbevált magyar fordításoktól. Vagy nagyon nagy melléfogás lesz ez a könyv, vagy nagyon nem, a szerzőt csak a Family Guy által ismerem, ha azt a szintet hozza, ráadásul vadnyugati környezetben, akkor nem lesz gond, majd jól előolvasom nektek. A borító azóta sajnos megváltozott filmplakátosra, efölött igyekszem szemet hunyni, és csak a szövegre fogok koncentrálni. 
Lesz itt - ha minden igaz - délnyugati vadromantikus környezet párbajjal, kígyókkal, kocsmai verekedéssel, ördögszekérrel, s ez a sok körülmény mind a főhős életét fogja majd veszélyeztetni. Remélem, nem fogom megbánni a beszerzést. 

Baráth Katalin - Az arany cimbalom

Dávid Veron-rajongó lettem, nincs mese, már azt is elhatároztam, hogy beszerzem az első két részt is, hogy teljes legyen majd a gyűjtemény. Addig is itt vannak a hobbinyomozó-kisasszony újabb kalandjai, melyeknek helyszíne újból Ókanizsa lesz, a dátum 1914, az esemény, ami körül az izgalmak zajlanak pedig egy társaskocsi nyomtalan eltűnése. (Mi az a társaskocsi? Tudom, gugli a barátom, mindjárt meg is nézem, csak azért teszem fel a kérdést, hogy lássátok, milyen műveletlen vagyok). Baráth Katalin regényei üde színfoltok a magyar kortárs irodalmi felhozatalban, nagyon örülök, hogy kapunk egy újabb adagot Dávid Veronból. A sorozat negyedik része a Könyvhéten jelenik meg. 

Ira Levin - Rosemary gyermeke

Erre a könyvre is várunk kell a Könyvhétig, bár egyszer régen megjelent már más címmel, más borítóval, én most elkövettem azt a hibát, hogy megnéztem, ettől óva intenélek benneteket. Az 1967-ben íródott horrorklasszikus (nyugi, én is most hallok róla először) új külsőt kapott, méghozzá szerintem igazán vonzót, és mint tudjuk, felszínes lelkemnek sokszor nem is kell több. Kiemelném a kulcsszavakat: öreg bérház, baljós múlt, különös idős emberek, furcsa hangok, ööö, soroljam még? Nem tudom, mennyire lesz hatásvadász, tudom, tökjó, hogy már az elején ilyen pozitívan állok hozzá, pedig őszintén várom ezt a regényt, rég olvastam már házas-borzongós könyvet, remélem ez kielégíti majd ezirányú vágyaimat. 

Rajtuk kívül érdekel még Gillian Flynn új, magyarul megjelent könyve, a Sötét helyek, de az az igazság, hogy abban bízom, hogy a barátnőm majd beszerzi, aztán jól kölcsönkérhetem. Egyébként nemsokára Holtodiglan a mozikban, a trailer szuper lett, kíváncsi vagyok, mit hoztak ki a történetből hollywoodék, szerencsére elég rég olvastam már ahhoz, hogy majd belekössek minden kis apróságba, hogy "hééé, ez a könyvben nem is így volt!". 

13 megjegyzés:

  1. Na, majd megvárom, mit mondasz a McFarlane könyvre.:) A Rosemary, amikor olvastam, még úgy-ahogy tetszett, de visszatekintve szörnyen... elavult és ma már nagyon elcsépelt. Amennyire emlékszem, ez nem olyan ház, hanem szimpla társas vagy panel, ahol Rosemary különös hangokat hall a szomszéd lakásból, mert kántálnak meg ilyesmi. Bocsi, nem akarom elvenni a kedved, ha nem olvastál sok horrort, thrillert, akkor más a helyzet.:)
    A cimbalmot nagyon várom, egyelőre az az egyedüli must-have az Agavésok közül nekem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, nem, jó, hogy mondod, legalább átgondolom, addig még úgyis van idő. Amúgy valóban nem olvastam sok ilyesmit, de lehet, hogy inkább megvárom, míg beszerzi a könyvtár. :)
      Ja tényleg, védőborító! Ez nem esett le, de akkor legalább le tudom vetkőztetni.

      Törlés
    2. Amadea jól mondja, azért elég poros, de ha érdekel honnan ered az egész témakör, akkor azért szerintem élvezni fogod. :) Van hangulata a régebbi kiadás olvasásának is, én anno a molyon ezt szereztem be azt hiszem elsőként cserének :)

      Törlés
  2. A Kontroll és Az arany cimbalom nálam nagyon várós, a Rosemary gyermeke viszont csak talán listára került. Pénztárcakínzó hónapoknak nézünk elébe. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, nem állt meg az élet a Könyvfeszt után...

      Törlés
  3. Nálam is Az arany cimbalom a befutó, tűkön ülve várom, hogy megjelenjen, kíváncsi vagyok Veron újabb kalandjaira, na és arra, hogy mi lesz már Pistával és vele? :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igeeeen, én is annyira!! Azért jó, hogy vannak olyan sorozatok, amelyek ilyen hatást váltanak ki belőlünk :)

      Törlés
  4. Én Rosemary gyermekeit csak filmen láttam, de nem igazán volt ijesztő. Könyvben nem tudom milyen lehet, de a borító tetszik :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindjárt megnézem a trailert. Tény, hogy ami több tíz éve ijesztő volt, az ma már ritkán az. :)

      Törlés
  5. Ja, azt elfelejtettem, hogy a westernes könyvnek megmaradt ez a borítója, csak a védőborító lesz a filmes, mint A buroknál.

    VálaszTörlés
  6. A Kontroll már itt csücsül, de láttam te már olvasod is. :) Az arany cimbalmot nagyon várom, és tök jó lesz megint nyáron olvasni, a Balcsiparton olvastam A borostyán hárfát is, nagyon megmaradt a hangulat. :)
    Rosemaryről már nyilatkoztam, de amúgy tényleg, nagyon tetszetős az új borítója. Hú, és most hogy mondom, eszembe jutott, hogy ígértem neked, hogy áthozom a régi posztot a freeblogról, na, ami késik, nem múlik. :)

    VálaszTörlés