2014-05-23

Színek derűsebb napokra

Régen volt már beauty bejegyzés, igaz, lányok? Nem kattantam le a témáról, bár mostanában kissé ellustultam, de a reggeli sminkelés sosem marad el, tudom, hogy sokan nem hajlandóak időt szakítani erre a készülődés során, én viszont ettől ébredek fel, imádok hajnalok hajnalán a tükör előtt bohóckodni, talán azért, mert így már ezen a korai órán is sikerélményt ad valamilyen tevékenység.

Én főleg a szemfestéssel szeretek variálni, egyrészt mert abban rejlik a legtöbb lehetőség, másrészt pedig az egész nap fennmarad, míg egy rúzs lekopik néhány órán belül, napközben már csak rúzsceruzákkal szoktam korrigálni. Azért mielőtt elmélyednénk a szemfestékek világában, tennék egy apró kitérőt az arcravalók felé.


Abban biztos vagyok, hogy 35 fokban nem fogok se alapozózni, se BB krémezni, majd nem néz rám az, aki nem akar, viszont amíg nem kínoznak minket ilyen melegek, addig rendületlenül használom ezeket a termékeket. Egyik nap feltettem a Rimmel Stay Matte alapozómat, azt hittem, megfulladok alatta, nagyon kellemetlen viselet 25 fok felett, hiába mattító meg minden, de lehetetlen vékony rétegben felkenni. Ha már alapozó, sokkal jobb választás a Max Factor Facefinity, ecsettel szépen el lehet oszlatni kis mennyiséget is belőle. Illetve tökéletes nyári választás lehet még a Missha Perfect Cover fényvédős BB-je (SPF 42), bár ez egy picit olajosabb, mint az említett alapozó. Ha pedig tényleg valami nagyon könnyű, hidratáló, de azért színezett anyagra vágyunk, lehet keverni házilag is kencét arckrémből és alapozóból, ilyenkor nagyszerűen fel lehet használni például a túl sötétnek bizonyuló alapozóinkat. 
Jöhetnek az élénk színű pirosítók is, persze csak ésszel velük, én például ezt a képen látható Essence krémpirosítót nagyon szeretem, még egy kis extra fényt is rádob az arcomra, mindenféle csillámlás nélkül. 


Térjünk rá a szájravalókra! Ezerszer jobban szeretem ezeket az élénk és babás színeket, mint az őszi bogyós felhozatalt, de nehezen tudom elképzelni magam október közepén mondjuk a jobb szélső pink színnel az ajkaimon. Most viszont végre újra tobzódhatok a korall-narancs-pink skála árnyalataiban, emellett a cukorkás szájfényeim is előkerültek. Mostanában a nude színekhez is egész sok kedvem van, a sor első tagja is az, az Avon színmegújító rúzs Blush Nude árnyalata. Mellette egy Essence szájfény egy élénk pink színben, azért ez nem ennyire pigmentált, mint ahogyan az üvegecskén átsejlik, de hozzátenném azt is, hogy a biciklis és/vagy szeles időszakban inkább hanyagolom a szájfényeket. A harmadik rúzs a képen az egyik kedvencem: múltkor annyira megtetszett a boltban, hogy majdnem megvettem újra, szerencsére még időben rájöttem, hogy olyanom már van - ez a Rimmel Lasting Finish Firecracker árnyalata. Van itt még egy narancsos Catrice szájfény, ő sem olyan hűdenagyon élénk (akárcsak többi társa), de nem is baj, mellette pedig egy NYC gyöngyházfényű babarózsaszín szájfény, aminek kicsit olyan hatása van, mintha a cukros fánkról rátapadna az ember szájára a fehér por, persze diszkrétebb verzióban :) Az illata is édes, vaníliás. Végül pedig egy Avon Color Trend rúzs a Passion árnyalatban, igazi élénk pink, imádom! 


Ideje volt leszakadni a sötét bronzos illetve szürkés (taupe) árnyalatokról - már ami a szemet illeti - előkerült néhány ezeréves termék, például két paletta, amelyek szerintem több mint 10 éve megvannak, de csodálatosan funkcionálnak, mindegyiküket a tesómtól kaptam, aki Angliában szerezte be őket. A képen fent látható az egyik, tele szép fagyiszínekkel, hála neki, rá is kaptam a lilára mostanában, borongós napokon sötétebb lilával árnyékolva, máskor csak magában, megint máskor pedig Zapp fagyi módjára összekeverem mentaszínnel, és valahogy kreálok egy átmenetet a kettőből a szemhéjamon. Színes, de mégsem agybavágó módon, teljesen odavagyok magamtól, hogy miket ki nem találok. Ilyenkor vagy a paletta türkizét vagy az Essence monóját használom (jobbra). A másik nagy kedvencem mostanában a rózsaszín, persze ne arra gondoljatok, ami ennek a bal oldali Rimmel palettának a közepén van, hanem inkább az ecset melletti színekre vagy a Maybelline Color Tattoo Pink Gold árnyalatára. Érdekes, hogy amennyire matt szemfesték párti voltam, most képtelen vagyok fényes/csillogó szemfesték nélkül befejezni a remekművet. A Catrice highlighter stiftje is hű barátom akár rózsaszínes, akár bronzos vagy pezsgőszínű szemhéjpúderek alá. Borús-esős napokon szeretek acélkék színt használni szürkével vagy sötétkékkel kombinálva. Ezek után gondolhatjátok, hogy a reggeleim a bőség zavara jegyében telnek, így sokszor már előző este igyekszem eldönteni, hogy másnap mi legyen a menü, reggel ugyanis nehezen tudok gondolkozni és kreatív lenni. 


Még még színek... Az Essence színes szempillaspiráljáról már értekeztem, továbbra is imádom. A Zara szerintem már rég nem árul sminktermékeket, ez még két nagyon régi szemceruza, amelyekről egészen elfeledkeztem, mellette pedig a csodálatos és utánozhatatlan Rimmel Scandaleyes sötétkék és taupe árnyalatban. A kékre egy hónapig vártam (asos.com-on rendeltem), aztán szóltam nekik, hogy hát ennek már rég meg kellett volna jönnie, és egy szó nélkül elpostázták újra, plusz egy kedvezményes kupont is kaptam kártérítés gyanánt. 

Oké, talán nem hagytam ki semmit. Bocsi egyébként, hogy beszerezhetetlen meg régi termékekkel zsúfoltam tele a posztot, de nem az volt a célom, hogy konkrét termékekről írjak, inkább a színekre helyeztem a hangsúlyt, szerintem ezek közül mindegyiket meg lehet találni a drogériák polcain.

Ti is másképp sminkeltek (ha sminkeltek) nyáron, mint a hűvösebb évszakokban? 

9 megjegyzés:

  1. Mostanában rákaptam a szemceruzákra, keresem belőlük a legszebb színeket. Csak egy két húzás, szempillaspirál és már lehet is indulni. És a vicc az, hogy ilyenkor szokták legtöbben megdicsérni a sminkem. :) A kedvenc ceruzáim jelenleg az Essence Gel Eye Penciljei.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a cerkát nem ismerem, meg is nézem majd őket a boltban :) Bírja a strapát?:)

      Törlés
  2. Én BB krémet szoktam használni, de nyáron ezt is hanyagolom. Marad a korrektor a gázabb részekre, meg egy kis púder rá. Nyilván 35 fokban ez is leolvasd rólam, de nem nagyon szokott zavarni. Pirosítóban nyáron a bronzos árnyalatot használom (van egy Avonos bronzosítóm), ez tök jól mutat ha elég jól le vagyok barnulva :) van hogy ezt teszem a szememre is. Ha nem az, akkor általában ilyen folyékony izéket kenek a szemhéjamra, mint a szájfény csak szemre való, az egész jól bírja még melegben is rajtam. (Lövésem sincs mi a neve ennek). Meg szempillaspirál és szájbalzsam. Rúzs az nagyon ritkán, mert úgyis lenyalogatom, meg lejön a kajálástól, a szájfénybe meg beleragad a hajam és csak zavar :) De inkább semmi, vagy nagyon minimális 2 perces művelet a sminkelés reggel nálam vagy buli előtt. Így több idő jut másra :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elképzelhetőnek tartom, hogy 35 fokban az égvilágon semmit nem kenek majd magamra :) Amúgy szerintem tök hamar lehet végezni a sminkeléssel, akár 5 perc alatt is el lehet intézni, főleg egyszerűen használható kencékkel.

      Törlés
  3. Olyan jó színek szerepeltek ebben a bejegyzésedben, hogy kedvet kaptam a kísérletezésre. De nekem ehhez újítanom kell, beszerezni pár dolgot, mert eddig inkább a visszafogott színek jellemeztek (sok évig bankban dolgoztam, ott nem nagyon ajánlatosak az erőteljes sminkek), főleg rózsaszínt és barnát használok a mai napig.
    Viszont körömlakkok terén most abszolút bejönnek az erőteljes színek - vettem ilyen narancsos korall árnyalatot és egy nagyon-nagyon rózsaszínt, mindkettőt imádom és megtaláltam a hozzá való tökéletes fedőlakkot, ami azt jelenti, hogy egy hétig tart a lakkozás a kezemen :))) Rájöttem, hogy egy-egy komolyabb szettet egy erőteljesebb színű lakk mennyire jól és egyszerűen fel tud dobni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök:) Mint láthatod, azért én sem durvulok nagyon, bár tény, hogy bankba nem mentem volna dolgozni kék szempillaspirállal (túl gyakran ide sem jövök abban:D).
      A korall az egy szuper szín, főleg ilyenkor:) Majd ha visszatévedsz esetleg, megosztanád velem a tökéletes fedőlakk kilétét? Én még nagyon keresem...

      Törlés
    2. Igen, a korallba totál beleszerettem és úgy látom, hogy még mindig nagy divat.
      Erre találtam rá, mint tökéletes alapozó+fedő lakk: http://kremmania.hu/kremek/sally-hansen-double-duty-strengthening-base-and-top-coat
      Bár úgy látom, hogy itt sokan nem elégedettek vele, nekem csak jó tapasztalatom van. Máskor 2 nap után már pattogzik a lakk, most úgy, hogy mosogatok, hajat mosok, gépelek, szóval használom a kezem :)) egy hétig megmaradt a lakkozás, még csak meg sem pattogott a teteje. Alapként gyorsan szárad, az mondjuk tény, hogy fedőként nehezebben, hiszen akkor már több réteg van a körmön, de én ilyenkor szoktam mondjuk sorozatot nézni és akkor rohan az idő. Szóval ajánlani tudom, nekem maximálisan bejött eddig (3. hete használom).

      Törlés
    3. Köszi, hogy megosztottad velem a Szent Grálod titkát:) Be fogom szerezni, egy próbált tuti megér, mert jelenleg egy lakkozás kb egy napig ép nálam.

      Törlés
    4. Ha kipróbáltad, akkor majd írd meg a véleményedet róla. Nekem a 3. héten is remekül tartott :)

      Törlés