2014-07-12

Unboxing #2 - a Távol-Keletről szeretettel

Rögtön egy kérdéssel kezdem: van még közöttünk olyan, aki nem tud leszakadni az ebayről? Ha eddig nem volt, most garantálom, hogy lesz. Teljesen be tud szívni az áramlatélmény, amikor elkezdek böngészni az óceánnyi dömpingáru között. Általában úgy kezdődik, hogy keresek egy konkrét dolgot, aztán ha az megvan, végignézem az eladó többi termékét (jó esetben van neki 3000), aztán a keresgélés közben rátalálok egy másik eladóra, és ez így megy tovább szép sorminta mentén. A kívánságlistám elemei jelenleg két kategóriába sorolhatóak, ezek a koreai szépségápolási termékek illetve a kínai mindenféle hasznos és hasznavehetetlen, ámde filléres biszbaszok. 

Megmutatom, hogy mi mindent szereztem már be az ebayről, aztán majd linkelgetek is, hogy jól kedvet kapjatok két dollárért órát venni. 


Kezdjük Koreával. Nem állok neki bemutatni a koreai szépségápolási márkákat, sem a kultikus termékeket, a lényeg, hogy ezek közül elég sokat magyar webshop(ok?)ban is be lehet szerezni (pl. bbkrem.hu), csakhogy az ebay-es rendelés esetén kicsit jobban járunk anyagilag, illetve postaköltséget sem kell fizetni ezeknek az eladóknak, egyedül a szállítás sebessége az, ami ebben az esetben hátrány lehet, de többször is előfordult már, hogy egy héten belül megérkezett a csomagom a világ másik feléről. Nem tudom, meg kell-e említenem, hogy ezek a termékek NEM hamisítványok. 

Rendeltem már Missha BB krémet (kisebb kiszerelést is lehet választani), Mizon hidratálókrémet, Baviphat barackos hámlasztót meg egy Tonymoly világosító szemkrémet, őt viszont nem ajánlom, szegény semmire nem jó (és most nézem, hogy már nem is kapható, vagyis egyet találtam 45 ezer forintért :O).



Aztán valamikor elkezdtem nyakláncokat keresni, meg ecseteket, és egy új világ nyílt ki előttem, Made in China. Elsőre sikerült - valószínűleg - belenyúlnom egy hamisítvány Ecotools ecsetkészletbe, bár nem vagyok erről meggyőződve, mivel a hasonmásokat általában nem szokták felruházni a koppintott márka nevével. Nincs összehasonlítási alapom az eredetivel, én a kínai verziót is szeretem, egész jó minőségű ecsetek. Tele van az ebay Real Techniques meg Sigma dupe-okkal, viszont ezek legfeljebb távolról hasonlítanak az eredeti márka ecseteire. Igaz, hogy nevetséges összegbe kerülnek, de két kóstoló után többször nem fogok RT-hasonmásokkal próbálkozni, a Sigmát majd még meglátom. 
Most kicsit furcsa helyzet állt elő, mert a purchase historymból eltűnt egy teljes rendelésem, de előkerítem én azt valahogy, az eladó meglett, nála vettem a képen látható 1., 2., 4. ecseteket, az utolsó előtti üveg körömreszelőt, meg még pár dolgot, ami később fog jönni, pl. a citromsárga nyakláncot. A jobbról a negyedik szivacsos ecsetet még mindenképp belinkelem, mert teljesen odavagyok érte, alapozáshoz tökéletes, csak kimosni lehetetlen.

Lajos mindenképpen szerepelni akart a képen

Jelenleg a nyakláncokra vagyok teljesen rákattanva, érik egy durvább rendelés, jó sokat kiválogattam múltkor magamnak (wishlist később). A sárgát mindenki megdicséri, a másikból meg valamilyen oknál fogva kettőt küldtek, ami nem baj, mert az egyik már úgyis elkezdett kicsit elszíneződni. A fonottat az előbb linkelt eladónál már nem találom, de a jó hír, hogy 983 másik helyen is meg lehet találni, pl. itt. Órákat is lehet fillérekért szerezni, a képen látható példányok darabja nem volt egészen két dollár, szóval röhej. A csíkosat különösen imádom. 


A végére jöjjön néhány dekorcucc, ha lehet őket annak nevezni... A Wuthering Heights-es kindlitokot még tavaly rendeltem, igaz, nem Kínából és nem is pár dollárért, de a maga 3400 Ft-jával nekem bőven megérte. 
A pici doboz az a legutóbbi órás csomagban érkezett, akárcsak a képkeret-csipesz-spárga kombó (a keretből kb 3x ennyi van), amit már csak a mini csipeszek miatt is érdemes volt megvenni. 

Lehet, hogy Lajos ezen a képen is szerepel, de nem biztos
Nekem eddig semmiféle rossz tapasztalatom nem volt sem a koreai, sem a kínai eladókkal, sőt, az egyik kínai csomagomban (egy nagyobb rendelés volt, értsd kb. 3 ezer forintnyi) még ajándékot is találtam. Kicsit lassan érnek ide, 1-1,5 hónap is lehet a szállítási idő, de szerintem ilyen árak mellett ezt el lehet viselni. Egyébként a felsorolt termékek szinte mindegyikét több (5-10-100) eladónál is meg lehet vásárolni, csak ügyesen kell keresni. 

Érik a kívánságlista is, mert olyan vicces dolgokat találok közben, mint pl. ezek a nyakláncok

12 megjegyzés:

  1. Én is gondolkodtam már az ebayes rendelésről, mondjuk én inkább ilyen fanoknak való dolgokat akarok, pl THG-s karkötő, stb. Az Üvöltő szelek mintás nagyon jól néz ki, én is gondoltam rá, hogy veszek egy mintásat, de én kaptam egy sima fehéret ajándékba és eddig az is megfelelt. A kék óra is nagyon szép. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gyanítom az is van:) Valamelyik kis kínainál láttam fecsegőposzátás nyakláncot vagy valami hasonlót.
      Köszi és köszi, bár nyilván nem az én érdemem :D

      Törlés
  2. Az a nagy mázlim, hogy nem vagyok e-bay regisztrált. Nem szeretem megadni a bankszámlámat, se a paypalt és bevallom nem is nagyon értek ezekhez, de az hiszem jobb is :D Nem lenne megállás! Én az aliexpresszen szoktam egyébként keresgélni, és rendelni is szokott egy ismerősöm. Ott is minden olcsó, minden van és wáááááhhh! Napokig tudnám nézegetni, és pakolgatni én is a wishlistemre aztán pedig szomorúan nézni a pénztárcámat :D A sok sok 1 dollár nálam felmenne mondjuk 1000-re aztán leshetnék :D Szóval örülök, hogy nem vagyok egyiken se regisztrálva, de mások szerzeményeit és magukat az oldalakat is elnézegetem bármeddig. Szép dolgokat rendeltél, és legyen még ilyen bejegyzés, Lajossal!!! Cuki!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg jobb, mert aztán nincs ám megállás :) Az aliexpresst eddig nem ismertem, most ránéztem, de jobb lesz asszem, ha bezárom:D Könnyű elszállni, az biztos, nem is szoktam egyszerre túl sok mindent rendelni, kb havi egy csomagot, de ugye ilyen árak mellett az nem nagy érvágás:)
      Lajos egy kis photobomber, de azért szeretjük :)

      Törlés
  3. Bennem is motoszkál már egy ideje, hogy ki kéne művelnem magam az ilyen e-bayes dolgokban, de valahogy még minidig ódzkodom a netes rendeléstől, pláne az olyantól ahol nem lehet utánvéttel fizetni. Viszont ékszerek nagyon piszkálják a fantáziámat, az üzletekben mocsok drágák, itt meg pár száz forintért sokkal egyedibb és érdekesebb dolgokat tudnék venni. Hah, nem igazság :)

    Egyébként az a tok nagyon szép, komolyan elgondolkodtam azon, hogy beszerzek egy e-readert, csakhogy nekem is legyen egy klassz tokom :D Meg a csíkos óra tetszik még nagyon, csak nekem pirosba kellene.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem az ebay-en elég jól le lehet követni a rendelést, vagyis arra gondolok, hogyha netán valami gond lenne, akkor lehet orvosolni, de egyébként ezek az eladók is figyelnek erre, hogy ne legyen probléma, mindig jön az email, hogy szóljak ha nem érkezett meg, vagy bármi baj van. 1-2-3 dolláros cuccok esetében meg tényleg nem akkora a kockázat.

      Piros óra is van:D

      Törlés
  4. Nekem van egy ilyen nyakláncom, csak narancssárga, de egyszerűen minden férfi, aki a közelemben él, kigúnyolta...félretettem inkább egy időre :D

    VálaszTörlés
  5. (miért nem írtam én ide? :D)
    Na én pár hónapja regisztráltam ebayre, na jó már egy éve, de akkor csak apának kellett vmi motoros cucc, rendeltem már egy-két ékszert és rendben meg is jöttek (igaz a rókás gyűrű nem jön az ujjamra, sírok). Huh most felmentem megint, kinéztem egy csillagképes fülbit (http://www.ebay.com/itm/GOLD-TONE-CONSTELLATION-DELICATE-STUD-EARRINGS-with-CLEAR-CRYSTALS-UK-SELLER-/221501623364?pt=UK_JewelleryWatches_WomensJewellery_Rings_SR&hash=item3392868c44), meg szeretttem volna telefonomra hátlapot, meg akkor már szegény kindlit is fel lehetne öltöztetni :D

    VálaszTörlés
  6. De szép ez a csillagképes fülbevaló! (hálisten, vagyis persze sokkal inkább sajnos, nem hordhatok...). Gyűrűt nem is merek rendelni, pedig kinéztem pár szépet én is, és a rókásod is tök jó, emlékszem rá instagramról.
    Pénteken én is garázdálkodtam, mindjárt megyek is vissza még egy körre :D
    Aztán majd várom a képeket, hogy mi lett a te ámokfutásod eredménye:)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na @zakkant beleültette a bogara a fülembe, pénteken regisztráltam az alliexpresszre és tegnap meg is rendeltem végre a telefontokot, egy másik eladótól meg 7 fülbevalót meg egy karkötőt (nem mindet magamnak ;)) Persze a csillagképes is közte van, sőt abból többet is rendeltem, ajándéknak jó lesz, vagy eladni.
      Én is kíváncsi vagyok miket találtál! ;)

      Törlés
    2. Bocsi, hogy csak most válaszolok, keveset netezek. Szóval ügyes vagy, büszke vagyok rád:D:D Majd készítek én is képet a szerzeményekről (bő egy hónap múlva, amikor megjön:)) Kíváncsi leszek, hogy aliexpresszről milyen gyorsan jön meg a cucc.

      Törlés