2014-08-29

Tervek és ami lesz belőlük

Miközben azon gondolkozom, hogy kell-e vessző a címben szereplő és kötőszó elé, próbálok rájönni, hogy miért nem bírtam elolvasni a felét sem annak, amit nyár elején elterveztem

Szokásos irreleváns kép, és ő nem az én macskám

Elfújta a szél - hosszú, mint a nyüh, eszembe sem jutott nekiállni. És ráadásul saját példány, ők pedig mindig árral szemben úsznak.
Sötét helyek - valaki június 16. óta nem hozta vissza a könyvtárba (vagyis nem azóta, hanem ez lett volna a határidő). Mindegy, ennek biztosan így kell lennie.
Az almamag íze - nincs kifogásom, kerülgettem sokat, le is vettem a polcról, aztán nem tudom, mi történt. Pedig őt nagyon nyáron szerettem volna, de mindegy, a szeptember is alkalmas lenne szerintem, csak kerüljön sorra, még nem temetem el teljesen.
Az opcionális tételekből sem olvastam el semmit. 
Két sikerem, a London golyói folyói (a golyói typo volt, muszáj volt bent hagynom) és A nyár, amikor megszépültem nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, a London folyói mondjuk nem volt rossz, és majd biztosan elolvasom a folytatásokat is, de többet vártam. A KMK-s YA pedig nem az én műfajom, majd kinyomtatom ezt egy cetlire és kimágnesezem a hűtőre, vagy leírom díszítősorba cikornyás iniciálékkal, hátha akkor felfogom. Nem érdekelnek a tini szerelmi történetek, tudom, hogy gáz ilyet kijelenteni, de ezeken a szerencsétlenkedéseken annyira túl vagyok... Már most biztos vagyok benne, hogy az Eleanor & Parkot sem fogom elolvasni.

Mit olvastam helyettük? Főleg keveset, legalább is így érzem (a négyhetes szembajom sem segített hozzá a sok olvasáshoz). Maradandó olvasmány kevés van, de legalább elkezdtem angolul olvasni. A tavalyi nyárból megmaradt néhány könyv a fejemben, ami kimondottan a kánikulás estékre emlékeztet, most elgondolkoztam azon, hogy idén melyik az. A Kleopátra lánya, a Pingvinélet, A tigris, A párduc és talán a Vándorsólyom kisasszony... (mennyi állat!) ilyenek lesznek. 

Őszre is írjak terves listát? :D

26 megjegyzés:

  1. Arról a nyári listáról, amit a blogomra tettem ki nekem is csak 2/5 az arány :) Viszont molyon is vezettem egy listát, arról a Száz év magány, és szintén az Elfújta a szél marad ki (mondjuk az Elfújtába hullafáradtan belekezdtem, de hamar feladtam - meg nem is saját könyv volt :D).
    Az almamag őszre is jó ;) Az Eleanor és Park viszont szerintem kaphatna egy esélyt nálad is, mert nem a tipikus fárasztó YA sztori.
    Igennn - kell őszi lista, nekem is már van 3 könyvem, amit egy másik mollyal olvasunk majd együtt, bevált az egyik kihívásra is hogy közösen olvasunk - nagyobb lendületet ad. Nem vállaltuk túl magunkat 3 könyv - szeptembertől novemberig.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megnyugtató :) Úgy érzem, hogy az Elfújta a szélhez valami békés állapot kell, mert állítólag ugyan gyorsan olvastatja magát, de engem kicsit távol tart a hosszúsága (asszem a Monte Cristónál sokalltam be rettentően:D)

      Eleanor és Parkot meglátom :) Lehet, inkább angolul majd...

      Őszi listát elkezdtem összeírni, most majd jobban biztosra megyek, könyvtári előjegyzésekkel, stb. Kíváncsi vagyok, neked mik a választottjaid! :)

      Törlés
    2. Angolul lehet, hogy más élmény :) Nekem az volt, mert szerintem a Csillagainkban a hiba vagy ez is azért tetszett annyira, meg megszenvedtem velük, eredeti nyelven olvasva sokkal több odafigyelést igényelt, nem azt a rutint amit már kifejlesztettem, amivel gyorsan olvasom a könyveket.
      Az őszi listának szerintem neki is állok most ;) (a nyári molyos listámat alakítom át)

      Törlés
    3. Ebben a megszenvedésben lehet valami... Ahogy kezdek belejönni az angolul olvasásba, el is határoztam, hogy az "ilyen" típusú könyveket eredeti nyelven fogom olvasni, ráadásul mostanában a béna fordítások is egyre jobban idegesítenek.
      Ok, meglesem :)

      Törlés
  2. Nekem egyetlen egy könyv volt biztosan betervezve a nyárra a Déli álmok, mert a fejemben teljesen összeforrt a nyári hangulattal, meg a szikrázó napsütéssel. De persze nem olvastam el, mondjuk annyira nem bánt a dolog szerintem szeptemberben is fog még sütni a nap :)

    Egyébként én megmagyarázhatatlan módon szeretek listákat olvasni, úgyhogy írj őszi listát is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fog sütni :) A Déli álmok szerintem bármikor jó, bár annyi őszibarack van benne, hogy célszerű szezonban olvasni, én nagyon szenvedtem, hogy nem ehetek barackot azonnal:D
      A listákat szerintem mindenki imádja, olvastam is arról valamit, hogy az olyan cikkeket amikben szám van és listára utal, több ember elolvassa. :)

      Törlés
  3. Hogy ne érezd magad egyedül, amit én nyárra terveztem olvasni, abból azt hiszem semmi nem valósult meg :((( Ellenben a lendület mindig nagy, ezért már kb 1,5 hónapja gyártom a listát őszre/télre, amin percről percre sokasodnak a könyvek (vannak rajtuk féltéglák is) és már előre rettegek, amikor tavasszal ránézek és csúfosan elbukom a saját terveimet. Viszont én is imádok tervezgetni, listát gyártani, szóval csakazértsem teszek le róla :D
    Te meg most a szemprobléma miatt "felmentést" kapsz, azért a 4 hét kiesés, mégiscsak sok.
    Khm, Eleanor & Park ügyében én is kampányolnék nálad, nem az a tipikus YA sztori, szerintem. Meg annyira retró, hogy az már magában plusz pont :) Esetleg angolul? Na? :)))
    Ja, és az Almamag bármikor jó olvasmány lesz, évszaktól függetlenül.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem baj, úgyis mindig a tervezés a lényeg! :) Én nem szomorkodom, igazából nem csalódtam magamban:D
      Most én is végignéztem, hogy miket olvasnék szívesen ősszel, és sajnos kb mindent, jellemző.
      Szerencsére azért tudtam néha kicsit olvasgatni a betegség alatt is, de szerintem kb 1-2 könyv csúszott le az alatt az idő alatt.

      Eleanor & Park ügyben az angol felé esetleg még hajlok:) Ez a retró kulcsszó felkeltette az érdeklődésemet! A Csillagainkban a hiba óta félek a "nem is annyira tipikus YA"-tól, mert mindenki odavan érte, én viszont minél többet találkozom vele, annál jobban utálom.

      Törlés
  4. Bár én blogra nem raktam ki a választottjaim, de azt hiszem a molyos tízes listából hármat tudtam elolvasni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jól van, mind szuperek vagyunk :D De úgysem ez a lényeg.
      Ok, írok, már el is kezdtem összeszedni :)

      Törlés
    2. Pacsi! :D Én is szeretek listákat gyártani és tényleg nem a teljesítés a lényeg!
      Kíváncsi vagyok rá. :)

      Törlés
    3. Nem tudom, miért szeretünk ennyire listát gyártani, de tényleg nagyon élvezetes elfoglaltság:))
      Okké, már készül!:)

      Törlés
  5. Aha, írjál.:)) Nem baj, ha nem sikerülnek, már csak a tervezgetés öröméért megéri csinálni.
    NÉGY HÉTIG tartott?! Jesszusom, az baromi sok. (Ja, vagy két hete majdnem lett egy árpám, de sikerült visszavernem a támadást.) Kiderült végül, hogy mi volt a baj?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ok, meglesz.
      Aha... nagyon makacs volt, közben kaptam pár pupillatágítást is, abból az egyik egy hétig megmaradt, szóval eléggé megszívtam:/ Vírus volt egyébként.
      Örülök, hogy te megúsztad most:)

      Törlés
    2. Uhh, a p.tágítás nagyon gáz, a fene hitte volna, hogy ez ennyire elfajul.
      Én is.:) Vicces lett volna, ha a másik szemem alatt is marad egy pici duzzanat, szimmetrikus lett volna.:D

      Törlés
    3. Mint kiderült, van rövid- és hosszútávú, szerencsére másodszor már a rövidet kaptam. És persze pont az a szemem volt az ép, amivel nem látok rendesen, még szemüveggel se:)
      Remek, miért, a másik is problémás?

      Törlés
  6. Én nem listázok, mindig van mit olvasni. Én bírom a YA, NA sztorikat, de azért nem mindegyiket. Meg hangulat is kell hozzá. van amikor szar hangulatban találnak meg ezek a könyvek és szenvedek vele. Nekem a várólistámmal kéne haladni, abból csak 50%-on állok és még van hátra 6 könyv, amit jó lenne ősszel elolvasni. Végülis van rá időm, úgyhogy remélem hogy sikerülni fog.

    A szembaj mi volt? 4 hét az nagyon sok idő :( Én nem bírnám ki ha nem tudnék ennyi ideig olvasni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazad van:) Ilyen várólista-csökkentésekbe én sem nevezek, az túl kötelező... Neked hajrá:)
      YA csak akkor jöhet már szerintem, ha kirobbanó kedvem van, és nem vagyok túl türelmetlen.

      Törlés
    2. Ja, amúgy vírus volt, és néha egész jól elvoltam mellette, szóval erőltettem is az olvasást, mert nem bírtam volna, lehet ez volt a baj, hogy nem pihent eleget. De nagyon-nagyon remélem, hogy több ilyen nem lesz.

      Törlés
  7. Én 10 könyvet soroltam fel hirtelen a nyári tervekben, kettőt olvastam el közülük... de ettől függetlenül sosem unom meg a listagyártást, tervezgetést, szerintem te se hagyd abba, ez egy jó szórakozás, aztán végül nem történik ugye semmi, ha az Almamagot ősszel olvasod el, sőt akkor se ha csak jövő ősszel, ez a jó benne ;)
    Tényleg mennyi állat-címes köny! :D
    Várom az őszi listád ;)
    Ja és Eleanor és Parkról ne tegyél le, én pont most lelkesedtem be :) (persze angolul)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor pacsi neked is:) Nem is hagyom abba, meg amúgy nem vagyok ám elkeseredve, sejtettem, hogy kb ez lesz belőle, az élet felülírta a terveimet, de ez nem baj.
      Oké, meghoztátok a kedvem az Eleanor & Parkhoz, már érdemes volt leírni, hogy nem akarom elolvasni :)

      Törlés
    2. Figyi, úgyis annyi terv van amit felülír az élet, ez pont az, amin legalább idegeskedni nem kell. :D én valahogy így vagyok vele.
      Yay, örülök! szerintem nem lesz az egy rossz könyv :) (megérzés)

      Törlés
    3. Nem is idegeskedem :) Van idő (reméljük). :) A VCS-re viszont már nem szívesen jelentkezem.
      Okk, meglátjuk, nekem is kezd megjönni a kedvem hozzá, bár a szerelmi része még mindig aggaszt kicsit.

      Törlés
  8. Hah, most lecsekkoltam, az ötből keményen kettőt olvastam el. :D No de nem baj, nem hajt a tatár, jók lesznek ők később is. :)
    És igen, írj listát, listákat írni és olvasni is jó! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oké, te is ügyes vagy, de tényleg tökmindegy az eredmény, a listagyártás a lényeg!!:)

      Törlés