2014-09-30

Szeptemberi kedvencek és könyves zárás

Elhatároztam, hogy nem fogok az időjárásról fecsegni, helyette inkább belevágok a havi kedvenceim ismertetésébe. 
Olvasmány-téren mindenképpen a Születésnap után viszi az első helyért járó díjat, több mint egy hete befejeztem, de újra és újra eszembe jut, szerintem még sokáig nem fogok tőle szabadulni, és ezt nem rossz értelemben mondom. Lionel Shriver egy vadállat, és hiába gondolkozom öt perce azon, hogy mi értelmeset írhatnék még erről a regényről, csak közhelyes klisék jutnak az eszembe, és egyik sem méltó a könyvhöz. 
Át is térek inkább a zenére, mert az egyik számot, amit ronggyá hallgattam a hónapban, valamiért ehhez a könyvhöz kapcsolja az agyam. A Foster the People-től eddig egyedül a Pumped Up Kicks-t ismertem, ám nemrég elkezdtem tovább ismerkedni velük, és annyi jót találtam! Mind közül a Call It What You Want a kedvenc (3 éves szám, úgyhogy bocsi a naprakészségem miatt), most is ezt hallgatom, nem tudom megunni. És fogalmam sincs, hogy miért a Születésnap után jut róla eszembe. 


A másik, ahogy nézem, egy éve került ki a jutubra, de valamiért hozzám ez is csak most jutott el. Ráadásul egy szinte klasszik fiúbanda, méginkább ráadásul egy (két) kilencvenes évekbeli diszkósláger feldolgozása, eleinte húztam is a szám, aztán inkább megadtam magam. Bastille - Of the Night. 



Ami a bjutikontentet illeti, simán belinkelhetném az őszi illatos vasárnapi posztomat, abban mindent megtaláltok. Rajtuk kívül két dolgot említenék meg, az egyik az NYC palettácska, amit nagyon sokáig kerülgettem, de most, hogy az egész NYC standot kiszórják a Rossmannból, és röhejes áron árulják a termékeket, hirtelen felindulásból elhoztam, és már a szürkés-kékes-lilás színért (jobbról a 2.) megérte! Többnyire a két középső színt használom, bár a rózsaszín nem túl pigmentált, azért gyönyörűen mutatnak együtt meg mondjuk egy kék szempillaspirállal. A legsötétebb szín nagyon porol, a többi viszont egyáltalán nem, úgyhogy ennek a vételnek most örülök. 
A másik nagy kedvenc a hónapban a vörös rúzs, de nem akárhogy! Kinél másnál, mint Essie Buttonnál láttam egy csodás Burberry sminket, ebben a videóban megtekinthetitek ti magatok is az elkészítését. Én csak nagyjábóli következtetéseket vontam le belőle, tehát például eszem ágában nincs csillogó primert + bb krémet + alapozót egymásra halmozni, a lényeg a szem és a száj. A szemekre szinte alig kerül valami, jelen esetben egy Burberry pirosító, ami egy sötétebb bőrszínű árnyalat, és nincs szempillaspirál!!!44!4! Ez utóbbi tény számomra teljesen ideális, mert szerintem én vagyok az egyetlen sminkkedvelő lány a földön, aki azt egy szükséges rossznak tartja. Kell meg minden, de nyomorultul elhelyezkedő és olajos szemhéjamnak és szemöldökcsontomnak köszönhetően ide-oda kenődik, még a vízálló is, úgyhogy sokszor csak a külső pillákat festem ki. Na de ha egy burberrys sminkes guru azt mondja nekem, hogy nem kell spirál, akkor nem kell! Végül jöhet a vörös-bordó rúzs, nálam ez vagy a Rimmel Moisture Renew 500-as árnyalata, vagy a tűzpiros Apocalips (a másodikat jobban ajánlom, és a képet nézve ugyan hihetetlen, de nagyjából egyforma színük van). Jesszus, ennyit írni egy végtelenül egyszerű sminkről! (A miheztartás végett: nem használtam Burberry termékeket:))

Végül egy kis teakontent, szeptemberhez méltóan. Kizárólag olyan teát iszom, amit lehet és érdemes is tejjel fogyasztani, erre pedig mi sem alkalmasabb, mint egy jó fűszeres chai. Nemrég kipróbáltam egy instant, tejben elkeverendő változatot, de nekem az nagyon tömény tejes, és kicsit illúzióromboló, hogy még csak nem is próbál hasonlítani egy teára. Maradok inkább a jól bevált dm-es rooibos chaiomnál, és abból jöttem rá, hogy mennyire imádom, hogy folyton észrevétlenül elfogy a bögréből! 


Egyetlen könyvet szereztem be a hónapban, ez a Fantomfény, a Déli Végek-trilógia befejező része. Már el is olvastam meg írtam is róla (ügyes kislány). Továbbra sem érdekel a könyvvásárlás, még igyekszem kiélvezni az ebből az állapotból hátralevő időt. 

Bocsánat, de linkeket most nem fogok tudni beszúrni a többiek könyves zárásáról, mert hétfőn írom ezt a bejegyzést, aztán majd jól beidőzítem; illetve a kommentekre is majd vasárnap tájékán fogok tudni válaszolni.

12 megjegyzés:

  1. A Születésnap után nálam is tarolt, nem is tudom, hogy ez vagy A Pendragon legenda a hónap legjobbja-e. Most nézem, hogy tök jó hónapot zártam.:)
    Mi állandóan teát iszunk, bár többnyire üresen. A Greenfield Creamy Rooibosát imádom, meg úgy általában a Greenfieldet.:)
    Ügyes vagy, egy könyv! Elolvastad! Írtál róla! Most én is kihasználtam, hogy nincs kedvem könyvet venni, mert az őszi megjelenések meg a karácsony húzósabbak lesznek.
    Jó pihenést!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy szeretted A Pendragon legendát is, annyira szellemes és hangulatos, imádom!:)
      Köszönöm a dicséreteket:D Jók vagyunk, neked is gratulálok!
      Köszi, most nagyon feltöltődtem szerintem, kérdés, hogy meddig tart ki. :)

      Törlés
    2. Igen, Szerb Antalnak nagyon megy a hangulatteremtés.
      Köszi.:)
      Remélhetőleg jó sokáig. Kell az ilyen, hogy ne fásuljunk bele az életbe.

      Törlés
    3. Igen, és annyira időtálló a humora, hogy egyszerűen nem is értem...
      Én is remélem, azért már gondolkozom a tavaszi úticélon, most úgy döntöttem, hogy utazásra költök, ha már gyerekem és esküvőm úgyse lesz. :)

      Törlés
  2. Nálad mindig jó zenéket (is) találok :D Én a Bastilletól a Laura Palmert hallgattam sokat.
    Kiszórják a NYC standokat? Nálunk nem volt akciós, lehet h nem mindegyik boltban lesz ez?
    Fuh most tök nagy kedvem lenne lefutni és megnézni, meg délelőtt találtam egy képet az essence őszi termékeiről (http://theodora19.tumblr.com/post/98797575930/untitled-itt-we-heart-it-mullerben-nezegettem) és Müllerben szemeztem is vele, és ahh meg kéne vennem, mert már unom a reggel fekete szemceruza felken és ennyi a sminkem :D (Szófosásért bocsi)
    Én ebben a hónapban inkább több könyvet vettem, de azért pár lakk meg ruha is becsúszott :D
    Az egy könyv-és egy poszt róla jó arány tényleg ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az NYC-ről nem tudok konkrét infót, de itt a szomszéd Rossmannban már csak egy fél mini állvány van belőle, meg szerintem egy távolabbiban is csak a leárazott darabok maradtak. Kár lenne, van pár cuccuk, amiket szeretek, a lakkok pl. tényleg jók, de most már elég béna színek maradtak csak. Ez az essence trendkiadás nagyon szimpi nekem is, végül beszereztél valamit közülük? (És mindig örülök, ha sokat írsz:))

      Törlés
    2. Nekem két sötét nyc-s lakkom van, egész jók - egy sötétkék meg fekete csillámokkal.
      Neem, sajnos se a dm.ben, se a rossmannban nem volt még ez az őszi kollekció ... :S de a rossmann lovely nude (12 paletta asszem) szemhéjpúdereivel is szemeztem.
      ( :D)

      Törlés
    3. Hm, én valahol láttam.. mit vegyek neked belőle?:D
      Szerintem majd Glamour-napokon garázdálkodom picit essence-ből a rossmannos kuponnal:)

      Törlés
  3. Az egy könyvhöz gratula, jó teljesítmény. :)
    Akkor jól láttam, hogy nem lesznek többé NYC standok, sajnálom, mert nekik egészen jó lakkjaik vannak. Remélem a Müllerben megmaradnak azért.
    Én is mostanság kaptam rá a teázásra, részben a betegeskedés miatt, de rájöttem, hogy amúgy is jó egy-két bögrével meginni. Most épp Pickwicket iszom, de tervezek valami jobbat beszerezni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Igyekszem ehhez tartani magamat októberben is, eddig semmi könyvvásárlós kényszert nem érzek:)
      Az NYC-t én is sajnálom, én a rúzsokat is tök szerettem, szájfényeim is voltak, nem világmegváltó termékek, de nagyon jó ár-érték arányúak, főleg ha még le is árazzák őket.
      Remélem, már jól vagy!!

      Törlés
  4. Most már nagyon kíváncsi vagyok erre a teára :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fincsiii :) fűszeres, de nem túlságosan, felőlem lehetne durvább is. Jó kis őszi-téli ízek:)

      Törlés