2014-10-19

Lajos levelet kap és egyéb érdekességek

Koncepciómentes poszt lesz ez, bár legszívesebben ebből is sorozatot csinálnék, nem tudom, mi ez a rendszerezés-mánia nálam. Közléskényszer tört rám, úgyhogy megosztok veletek néhány random érdektelenséget. 

Tegnap főztem harisszás-gránátalmás csirkét szivárványos bulgurral. Sajnos csak az egyikünknek ízlett, úgyhogy vacsorára csináltam tojásosnokedlit a másikunknak. Van még rajtam kívül valaki, aki utálja a tojásosnokedlit? Légyszi-légyszi jelentkezzen valaki, annyira egyedül érzem magam ezzel az undorommal! 
A lényeg, hogy a csirke nagyon fincsi lett, és életem első bulgurja is. A receptet egyébként essiebutton pasijának vadonatúj csatornájáról lestem el, és egyáltalán nem volt bonyolult elkészíteni az ételt. Közben ellenállhatatlan vágy keletkezett bennem egy mozsár birtoklása iránt.


Amúgy éjjel arra ébredtem, hogy fáj a torkom, de épp nincs időm/kedvem betegnek lenni (igen, olyan is előfordul, hogy van, legalábbis valami lájtos szinten), szóval kicsavartam egy grapefruitot, aztán ittam limonádét, lenyeltem egy multivitamint, lopkodtam egy kis savanyúkáposztát rakottkáposzta-készítés közben, végül főztem gyógyteát is. Moziba is akartunk menni ma (Holtodiglan, láttátok már?), de szerintem ez tolódik a hosszú hétvégére, úgyis van még mit csinálnom ma, illetve szeretnék elmélyedni végre egy könyvben, mostanában döntésképtelen vagyok, ha arról van szó, hogy ki kell találni, mit olvassak. 


Elfogytak ugyanis a könyvtári könyveim, és úgy döntöttem, erős leszek, amikor visszaviszem őket, azaz nem hozok el újat, előjegyzésem végre nincs, hála a késedelmemnek. Végre tehát elérkeztem a várva várt szituációhoz, hogy a saját felhozatalból kell választanom, de miért nem mondtátok, hogy ez ilyen nehéz? A kindlit fél órán át nyomkodtam, míg a 150 regényből kiválasztottam a Swamplandia!-t (először a Divinerst kezdtem el, de mivel aránylag sok oldal után is 1%-ot írt a kijelző, megnéztem a molyon, hogy hány oldal. Hatszáz. Majd egyszer.) Itthon idecipeltem az ágyam mellé pár könyvet, végül a De mi került a pitébe? lett a győztes, de ezzel is csak pár oldalt haladtam eddig. Elolvastam a friss Nobel-díjas Modiano egyik regényét, a Sötét Boltok utcáját, mert az is megvan nekem, igaz, egy dohányfüstös-patkányrágta verzióban. Rövidke, pár óra alatt kivégezhető történet egy emlékezetvesztett férfiről, aki próbálja összerakni a múltjának darabkáit. Az ötlet nekem nagyon tetszik, viszont a kivitelezés egyáltalán nem. Összecsapottnak éreztem: semmi hangulatteremtés, csak párbeszédek, a főhős elé az égvilágon semmi akadály nem gördült a nyomozás során, ez egy kicsit irreálissá tette a történetet. A vége meg teljesen befejezetlen, de lehet, hogy megint az van, hogy én nem értem a magas szintű művészetet. 
Olvasnék valami jó kis magyart is, ősszel ez mindig előjön. A Vérgróf-trilógiát befejeztem, de majd úgyis benne lesz a Vértanú a havi kedvencekben. 

Ígértem egy Kiko lakk-bemutatót, ezt a négyet vettem magamnak, persze azóta verem a fejem a falba, hogy miért nem vettem többet... bár inkább csak az elérhetetlenségük miatt. A színek szépek és voltak még szebbek is - most inkább alapdarabokat válogattam, majd legközelebb rámegyek a csillámpónis vonalra - viszont a tartósságuk hagy kívánnivalót maguk után. Oké, hogy rajtam semmi sem szupertartós, de ezek már az első napon pattogni kezdtek, úgyhogy picit megkopott a Kiko iránti szerelmem fénye. 
Ők a kiválasztottaim:

A piros kicsit gyöngyházas és nem ilyen narancssárga, mint a képen. A többi nagyjából reális. A menta cupcake amúgy homoklakk. 

Ha már lakk, vettem egy új alaplakkot az Essence-től, mert a 24/7-es iszonyat sűrű, és nagyon kevés maradt az üveg aljában. Sajnálatomra nem találtam meg ugyanezt az állványokon, úgyhogy próbáltam egy hasonlót elhozni, ember legyen a talpán egyébként, aki kiigazodik a 600 féle alap/fedő/ápoló átlátszó lakk között. Ez is egész jól feltölti a barázdákat, de fényesre szárad és nem dermed rá pillanatok alatt a körmeimre. Aztán egy színes-glitteres fedőlakkra is szert tettem, "kellett", na.


Képzeljétek, Lajos tegnap kapott egy rajongói (remélem) levelet! A postaládánkba volt bedobva két A4-es lap, ami azért ijesztő, mert az a lépcsőházban van, és az biztos, hogy nem itt lakótól érkezett a küldemény. 
A lapok mindkét oldalán fekete-fehér nyomtatott képek vannak 2-3 különböző macskáról (gondolom a levélíró macskái lehetnek), az egyik kép széléhez meg odaírták nagy nyomtatott betűkkel, hogy LÁTTAM A CICÁT AZ ABLAKBAN. A másik szélére pedig, hogy ÉN IS SZERETEM. Ennél már csak az lenne creepybb, ha újságból kivágott betűkből ragasztgatták volna oda a feliratot. Azért erősen bizakodom, hogy valamelyik itt lakó néni unokája vagy ilyesmi a feladó, különben megijednék. :)

Mi van még? Levágattam a hajam, bár most jövök rá, hogy lehetett volna rövidebb is... Muszáj volt, mert a sok ápoló kence ellenére is törik a hajam rettenetesen, közben dobálja le a festéket, úgyhogy komolyan el kell gondolkoznom azon, hogy egy időre megválok a hajfestéktől. A lenövesztéstől viszont eléggé kiráz a hideg, úgyhogy ha van bármi ötletetek, hogy mit csináljak, ne habozzatok megosztani velem. Illusztrációképp lőttem egy meglehetősen béna fotót Instagramra, ami ugyan fekete-fehér, de még ezen is szőkének látszik a hajam vége, holott elvileg egyáltalán nem az. Mégis van valami áttetszősége, amitől megőrülök! Pedig nagyon régen voltam szőke utoljára, ott már nem lehetnek ennek maradványai.

Lajost ennyire érdekli, hogy van egy ismeretlen rajongója.

32 megjegyzés:

  1. Ez a kaja nagyon jól néz ki.
    Én úgy en bloc nem szeretem a tojást (mármint közvetlen formában, mint rántotta, tükörtojás, ilyesmi, a bundáskenyér már jöhet), ha ez megnyugtat.
    Az angol könyveknél én is ódzkodom a hosszú regényektől, olyan 300-350 oldal a lélektani határom. El kellene egyet megint olvasni, bah.
    Huh, azért ez a levél kicsit ijesztő.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Am, én életemnek eddigi soksoksok éve alatt azt hittem, én vagyok az egyetlen ember a földkerekségen aki nem szereti a tojást. A környezetemben mindenki totális hülyének/ufónak néz hogy "dehát a tojást mindenki szereti". És ezt tetézem azzal hogy bezzeg a bundáskenyeret meg imádom, amivel aztán mindenkit bizonytalanságba és érthetetlenségbe kergetek, mert nem értik hogy aki nem eszi meg a rántottát az miért szereti a bundáskenyeret.
      De most megnyugodtam. A hiba nem bennem van.
      :)

      Törlés
    2. Nem. A tojásban van a hiba.:D
      Nem tudom, mi bajom vele, undi az állaga, a szaga, egyszerűen taszít. A hallal is az a bajom, hogy büdösnek érzem.
      De képzeld, egyszer mozi előtt vettem szendvicset (baromi éhes voltam), és volt benne karikára szelt főtt tojás. Nem vettem észre a zöldségek között. Hát, olyan semleges íze van (igen, én vagyok az, aki még soha nem evett főtt tojást). Nem köptem ki és nem haltam meg tőle, de továbbra is azt érzem, hogy nekem ez nem kell. Az első gyerekkori emlékem is az, hogy elutasítom a tojást.:D
      Azt viszont nem értem, hogy hogy nem lehet szeretni a macskákat?! (Bocsi.)

      Törlés
    3. Szerintem a bundáskenyér meg a tojás az két teljesen külön dolog:D Ennyi erővel a rántott hús is tojás:)
      Amadea ez az első gyerekkori emlék vicces:D
      Egyébként van valami gusztustalan a tojásban, főleg az ilyen rántotta-szerű variációkban, túl gyakran én sem eszem egyébként másfélét se, rántottát meg soha, blööö.
      A macskákat régen egyáltalán nem szerettem, aztán bevonult egy a házba, és átvették az uralmat az életünk felett:)

      Törlés
    4. Úgy is lehetne mondani.:D Ülök az etetőszékben, elém rakják asszem a tükörtojást, hisztizek, és elveszik előlem azt a büdös izét.
      Képzeld, amikor egyszer muffint csináltam és feltörtem az egyik tojást, kiscsirke volt benne. Sokk.
      A macskák jó fejek.:)

      Törlés
    5. Azt hiszem én most vagyok abban a fázisban amit Katacita írt, mert eddig egyáltalán nem szerettem a macsekokat, de a tesóméknak lett egy kb fél éve, na ő nagyon cuki, már ezerrel barátkozunk.
      Azt hiszem eddig csak rossz tapasztalataim voltak macskákkal. Pedig hozzá vagyok szokva az öntörvényű állatokhoz, csincsillákkal élek :)
      Ilyen gyerekkori emlékem nekem is van, csak rántottával. Mindenki azt reggelizett, nekem meg külön virslit kellett főzni :)
      A kiscsirkés sztori tényleg sokkoló...

      Törlés
    6. Amadea: úristen, az a csirke téma tényleg durva... én szerencsére záptojással is egyszer találkoztam csak életemben. Úgy látszik, a te tojásod tyúkja suttyomban találkozgatott valakivel :)
      Millabell: vannak kevésbé jófej cicák,de idővel őket is meg lehet szeretni. :) kiskoromban nekem is voltak rossz élményeim... a csincsillák is öntörvényűek?:D

      Törlés
    7. Nekünk mindig voltak állataink, macska is minimum egy (szegény Alex - a flegmatikus perzsa - még azt is tűrte, hogy babakocsiban tologassam), de genya egyik se volt.
      Millabell, a virsli nálam is nagy pótlék volt.:)
      katacita: :D renitens tyúk.

      Törlés
  2. Nekem bejön a főztöd, meg mellé a csatorna is :)
    Pont múlt héten néztük a Holtodiglant, én a könyvet nem olvastam, szóval egyik kikészülésből a másikba estem, sajnos túl jól választották ki a színészeket, akik szerintem jól is játszottak, hátamon futkosott s hideg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, várom különben a srác további videóit, oké, a bútorhegesztés tökre nem érdekel, de a kaják jók, meg a vlogjaikban is mindig főzőcskézik, és tök jókat:)
      Hú, ennyire durva a film? Mondjuk el tudom képzelni, a könyv se semmi, volt egy pulzusom, miközben olvastam, szélesvásznon még durvább lehet:)

      Törlés
  3. Ez a levél borzasztó ijesztő O.O hülye egy vicc.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem nagyon, hogy csak valami cuki kisgyerek, de ezek a mondatok akkor is elég érdekesek... :)

      Törlés
    2. Lehet, hogy kisgyerek, de hogy nem cuki, az biztos :D

      Törlés
    3. Kiderült, hogy a felettünk lakó bácsi az :) Ő viszont jó fej, szóval szerintem kedvességnek szánta:)

      Törlés
  4. Egy kéz a magasban, azaz én sem szeretem a tojásos nokedlit, mert vagy tojás rántottát eszem vagy nokedlit, no de a kettőt együtt? :)))
    Azért ez a Lajos-fan egy picit ijesztő, de reméljük, hogy tényleg valamelyik gyerkőc látta meg Lajosban a sztár alapanyagot :)
    A Holtodiglant én is meg szeretném nézni, a gond az, hogy nincs kivel és így már a 2. hétvégén halasztom el, hogy elmenjek a moziba. Szoktam egyedül moziba járni, de most valahogy nincs olyan fene nagy kedvem hozzá (és bevallom, kicsit tartok a filmtől is).
    A körömlakkokra meg csak annyit, hogy sokszor én is úgy veszem őket, hogy "kellett és kész!", szóval ez a magyarázat szerintem tökéletes (én idén egy egész őszi palettát vettem már, kb 6 új lakkom van, ami hozzám képest egy durva szám :)
    Szerintem jó lett a hajad! Én a héten voltam vágatni és festetni és most megkértem a fodrászt, hogy sötétítsünk, szóval a melír vége egy karamell árnyalat lett és sokkal jobban érzem magam ezzel a színnel. Mi egyébként az eredeti hajszíned? Ha ahhoz közelire fested és szép lassan hagyod el egy idő után a festést, akkor a lenövés sem lenne probléma, nem?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor pacsi neked is:)))
      Lehet, hogy a Holtodiglan tényleg olyan paráztatós, hogy nem egyedül kéne megnézned. Ha bp-i lennék, azt mondanám nézzük együtt, mert a pasi nálunk nem nagyon szeret moziba járni, négy év alatt 2x voltunk eddig együtt ott...
      Köszi:) Örülök, hogy neked is tetszik a sajátod, jó néha újítani! Az enyém eredetileg pocokszínű, nem szeretem - nyilván ezért festjük - de már én is gondoltam rá, hogy valami ilyesmi megoldást kéne véghezvinni. Bár tuti nem árulnak ilyen hülye színű festéket sehol :D

      Törlés
  5. Nem szeretem a tojásos nokedlit, bár már készítettem, de nem vagyok érte oda. A tojást csak mostanság eszem meg, de akkor is csak főve, lágytojástól a hideg ráz. Rántottát fél évente egyszer eszem, tojáskrém az jöhet. Jó, hát fura vagyok. Ez a kaja, amit vizsont csináltál gusztán néz ki. Ha nem most zabáltam volna be egy akkora hamburgert, mint a fejem, akkor csorogna itt a nyálam. Mi megnéztük a Gone girl a moziünnep keretében, pont annyit is ért (690 forintot) a fiúk szerint. Nekem tetszett, de a Férfi már 1 óra után fel akart állni, hogy ő ezt nem nézi tovább mert szerinte vonatott bénaság. Nekem bejött, a másik mozis haverunknak sem volt baja vele. Beteg sztori, de a könyv is az.

    Úúúúhhh Lajos rajongója elég creepy... Remélem, hogy egy fogalmazni nem tudó kiskorú rajongó lesz, és nem egy macskakínzó beteg agyú felnőtt. Ahhh, asszem kevesebb krimit kéne olvasnom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A lágytojás tényleg gusztustalan, bár imádom :D A főtt tojás ill. az abból készült ételek egyébként teljesen más színezetet adnak a tojásnak magának, mint az ilyen nyálkás vackok.
      Uh, remélem az én pasim nem fog nyüsszögni a film alatt, az biztató, hogy neked tetszett. :)
      A rajongóval kapcsolatban én is abban bízom, hogy ez egy gyerek, vagy egy crazy cat lady, amúgy szerintem a saját macskái voltak a képen, és azok boldognak tűntek:)

      Törlés
  6. A lakkok nagyon jók, majd megmutatod felkenve? A kaja is tetszik, és el kell mondjam hogy nem szeretem a macskákat, de Lajos egyre szimpibb :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aha, majd meg. Bár az egyikről már van is kép az instagramon, a rózsaszín kb ilyen:
      http://instagram.com/p/t2xesBRgOU/?modal=true
      A szürkés-barna meg ezen a két szélső köröm (remek homályos kép): http://instagram.com/p/uJG6mgxgGf/?modal=true

      A mentásról is lövök majd, mert az elég vicces, olyan, mint a dunakavics:D

      Most látom, hogy Amadea miért írta a macskás megjegyzését:D Lajos, ha élőben találkoznál vele, lehet, hogy nem lenne annyira szimpatikus, rettenetesen rossz és öntörvényű kisállat.

      Törlés
    2. A macskák (meg minden állat) nagyon sokfélék, nem tudom, miért hiszik azt sokan, hogy nekik nincs személyiségük. Nekem sok volt és most is sok van (csak fáj a szívem, mert nem hozhatom őket magammal Pestre, hüpp), és mind másmilyen. Pl. van a Szépség, alig lehet megsimogatni, úgy él magának, de olyan is van, amelyik ugrál fel a kezemhez, hogy simogassam már meg, és úgy dorombol, mint egy óriási motor. Egyikük szeret játszani, a harmadik nem, a negyedik szereti a kekszet, a többi nem, hajaj.

      Törlés
    3. Vicomte nem tolerálja a macskáidat a lakásban? :) vagy csak nehéz lenne választani, hogy melyiket hozd?
      Én naiv abból indultam ki, hogy anyuéknál van a Cica, akivel évekig együtt éltem, és egy halálnyugodt macska - bár az idő sokmindent megszépít, süldőkorában sokat amortizált meg harcolt velünk - és hát gondoltam, majd Lajos is alszik sokat meg ellesz. Az nem jutott eszembe, hogy kismacska, és neveletlen és minden, úgyhogy néha kicsit lefáraszt, meg így sajnálom is, hogy nem tudok vele többet foglalkozni, mert pl. néha, ha rájön az agybaj (és ált. rájön), akkor a szobánkba se lehet beengedni, mert folyamatosan azt kell nézni, hogy mit ver le / rág szét /tép szét. :)

      Törlés
    4. 29 négyzetméteren (egy szoba van + előszoba + fürdőszoba) egy darab is megőrülne, ezek szabadnak születtek, soha nem voltak lakásba zárva. Meg ez vicomte lakása, ráadásul érzékeny alvó, a macskák meg imádnak éjszaka motozni. Meg ha innen elmegyünk, hova tegyem?...
      Hajaj, amíg kölyök, addig lesz buli.:) És amikor elkezd nyivákolni a fiúk után, akkor fogtok csak megőrülni (nálunk az egyik lány direkt felment a visszhangzó emeletre, hogy még jobban érvényesüljön).

      Törlés
    5. Ó, az más, így érthető és teljesen világos, hogy miért nem kell oda állat:)
      minket minden reggel ötkor ébreszt a macska azzal, hogy az ajtót kaparja...
      Az ivarzáson már túl vagyunk :D Lajosnak idejekorán kezdett bizseregni (4 hónaposan), három napig nem aludtam, ő meg csak tolta az égbe a popsiját. Aztán két hét múlva megint. Mivel nem szeretnénk utódokat, inkább gondoskodtunk a helyzetről. Milyen kedves a cicád, gondolom azt hitte, így majd jobban meghallják a kandúrok :D

      Törlés
  7. Sajnos szeretem a tojásos nokedlit, bocsiii :D
    A Holtodiglant nem láttam, de majd el szeretném olvasni. Akárcsak a Flaviás könyvet, nekem is megvan. Nagyon jó képet csináltál róla, látom a pizsiiiit :D
    Egyébként szerintem nem creepy a levél, ne szarj be, valszeg egy unoka rajong a cicákért, és nagyi csak caps lock-kal ír a számítógépen (az öregek valamiért szeretnek nagybetűzni, rejtély :D ). Szóval, ahogy egy régi egyetemi tanárom mondta vala: Don't foss! :D (a második szó már magyarul van :D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Legalább a pasim is megnyugodhat, már ide akart jönni trollkodni, teljesen kiakadt :D
      A Holtodiglan ütős :) Kíváncsi vagyok, hogy ugyanúgy lesz-e vége a filmnek is, mint a könyvnek. A Flaviás meg olyan vicces, teljesen kész vagyok a kiscsajtól :)
      A mondatokat a képre tollal írták, amúgy az idősek és a caps lock szoros viszonyát sosem fogom megérteni. :)))

      Törlés
    2. Vaksik - nagy betű :D ennyi :D (gondolom ;))
      Ja, hogy tollal. Hát akkor pláne gyerek szerintem. Csak még nem tud normálisan írni, vagy nem szeret. én is mindig nyomtatottal írtam akkortájt. :)

      Törlés
    3. Hehe, lehet :))
      A fogalmazásmód is érdekes, szóval talán gyerek lesz... :)

      Törlés
  8. Én is szeretem a tojásos nokedlit, viszont például a főtt tojást meg a lágy tojást nem szeretem, és a tükörtojást sem, mert nem szeretem a tojásfehérje ízét, na erre varrjatok gombot. :))
    A kaja már Instán is nagyon tetszett, a lakkok is, kíváncsi leszek, hogy az én darabom se olyan tartós-e, mint amit te felkentél.
    Ez a Lajosos levél meg nagyon creepy, reméljük tényleg valaki kedvességnek szánta.

    Alap- és fedőlakkot én is nehezen választottam, majd számolj be, ez az Essence bevált-e! A csillámos topper pedig hidd el, én megértem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ilyet sem hallottam még, hogy a tojásfehérjét nem szereti valaki, tök jó, hogy mindenki más részét utálja a tojásnak:D
      Rajtam tényleg nem valami tartós egyik lakk sem, lehet, hogy az alaplakkom már nagyon besűrűsödött, és az is közrejátszott. Amúgy egy nagyon jó alaplakk az Essence 24/7-es, remélem, csak abban a boltban nem volt épp, ahol kerestem.
      Tudom, hogy te megértesz :))))

      Törlés
  9. Én sem szeretem a tojásos nokedlit nem visz rá a lélek hogy megkóstoljam olyan furiii együtt. De én amúgy szeretem a tojást, kivéve a lágy tojást, de a főttet, a rántottát és a tükörtojást is megeszem :) Apukám viszont imádja a tojásos nokedlit, egy lábossal meg bírna enni, lehet ez valami férfidolog.

    Szerintem tégy úgy mint Lajos, ne foglalkozz a levéllel biztos egy gyerek írta :)
    A Flavia könyv nagyon jó, olyan kis bájos az egész, semmiképp se hagyd ki :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gondolom apukád is jó sok szalonnával eszi, nem?:)

      A pités könyvet imádtam, annyira szellemes és hangulatos!:) Már kezdeném is a következő részt, tuti, hogy be fogom szerezni. Lajos levelének feladójára pedig fény derült: a felsőszomszédunk, kb 70-80 éves bácsi, de aranyos nagyon:)

      Törlés