2014-10-30

Unboxing #3 - koreai termékek az ebayről

Továbbra is lelkes rajongója vagyok az ebaynek, jelenleg is várok néhány pár dolláros rendelést, mint például egy Tangle Teezer fésű utánzatot vagy egy pandás meleg papucsot. Ideje lenne már, hogy megjöjjön, mert rohadt hideg a padló a földszinten! A watchlistem is rogyásig van ilyen-olyan cuccokkal, de igyekszem mértéket tartani, egész nagy sikerrel. 
Koreai kencéket mindig az ebayről rendelek, teljesen megbízható a szolgáltatás, és általában gyorsabban ideérnek, mint a kínai mütyürkék, amelyekre akár több mint egy hónapot is várni kell (nem nyafogásképp mondom). Kedvenc előtesztelőm az Oh My Brush blog szerzője, Viki, mindig nála kapok kedvet ezekhez a termékekhez, úgyhogy időnként már félve nyitom meg a posztjait; többek között az ő felelőssége, hogy úgy néz ki a watchlistem, ahogy. 

Az elmúlt 1-2 hónapban ez a három dolog jött össze, az egyiket imádom, a másikat kedvelem, a harmadikat viszont egyáltalán nem tudom használni. 


Nature Republic BB krém #1 bright skin tone (35 ml)

A legvilágosabb szín tényleg nagyon világos, de aránylag egybeolvad a bőr színével. BB krém létére elég jól fed, mégsem nehéz. A száraz részeket nekem eléggé kiemeli, főleg, amikor nekiáll kopni nap közben, szóval ezen tulajdonsága miatt nem vagyok érte oda meg vissza, de abszolút használható a krém, újravenni viszont nem fogom, ha egyszer elfogy. A beautynetkorea nevű eladótól vettem, de most nála nem találtam, úgyhogy ha valakinek ingerenciája támad megrendelni ezt, akkor válogasson kedvére!

Tonymoly Crystal Light highlighter (pink beam)

Életem első highlightere, nyáron kedvet kaptam ahhoz, hogy eggyel több fajta festéket kenjek a fejemre, meg olyankor jól néz ki egy kis extra fény az arccsont fölött. Mindenképpen krémes/folyós textúrát kívántam, ezt a konkrét terméket meg sokan szeretik, úgyhogy tűkön ülve vártam, hogy kipróbálhassam. A problémám az vele, hogy nem fényt ad a bőrnek, hanem csillogást, még akkor is, ha a csillámok benne igen aprók, nem tehetek róla, nekem ez sok. Fogalmam sincs, mi lenne számomra a megfelelő highlighter (ez legyen a legnagyobb bajom), mert gyanítom ennél vannak diszkógömbösebb hatásúak is. A drogériákban nézegettem már, de mindet túl csillámosnak találtam. 
Ezt 2x használtam (két életre elég a mennyiség), fel is tettem a Krémmániára az eladó termékek közé, ha valaki megvenné, szóljon. Szintén a beautynetkoreától vásároltam. 

Etude House proof 10 eye primer

Óó, te szent csoda! Én azt hittem a kis nyamvadék Essence szemhéjalapozómmal, hogy van egy szemhéjalapozóm. Egy nagy izét. Hülye szemhéjam van, elég fedett is, meg maszálódik rajta minden, a nap közepére már gyönyörűen összegyűrődik a ráncocskákban a festék. Az Essence cuccal ezt egy pindurkát mérsékelni tudtam, meg az arra volt jó, hogy valamibe beletapadjon a por. De ez az Etude House, lányok!! Ez egy ragasztó. Este úgy kell levakarni a szememről a festéket, annyira ott marad, meg sem mozdul egész nap, ez olyan, mintha mese lenne habbal, de ezek a puszta tények. Örök kedvencem lesz ez a termék, egyedül az applikátor béna kicsit, de ujjal elkenem, aztán kész (eleinte ecsettel kentem szét, azóta sem sikerült maximálisan kimosnom belőle a maradványokat). Ezt egy másik eladótól vettem, ő is teljesen megbízható. 

Amit még imádok, hogy mindig küldenek egy rakat mintát. Igaz, ezek többnyire egy fiókban vagy a táskám mélyén kallódnak hosszú hónapokig, de azért kedves gesztus, és mostanában igyekszem nem megfeledkezni róluk.


10 megjegyzés:

  1. Ó, de drága vagy, köszönöm az említést! :) <3
    Örülök, hogy a szemhéjalapozó neked is bevált, én már a másodikat használom belőle, megéri nagyon az árát, imádom :)
    A másik két terméket nem ismerem, sajnálom, hogy a highlighter nem jött be, de teljesen megértelek, a fény szebb, mint a csillogás. Van korea highlighterem (Babyface), nagyon szeretem, de abban is vannak apró csillámok. Esetleg kipróbálhatnál egy fényes bb krémet. A koreaiak mániája a fényes bőr, így sok ilyen bb krém is van, aminek fedése nincs, csak szép fényes. Azt krémes highlighterként simán lehet használni. Pl. skin79 pearl luminous bb krém, meg mindegyik, aminek a nevében ott van, hogy glossy, luminous stb. :D
    Nagyon sok izgi mintát kaptál! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A fényes bőr nekem is bejön, persze kulturáltan :) Eleve vízhiányos a bőröm, így szinte minden mattító alapozó/bb krém kiemeli a száraz részeket rajtam. De jó ötlet, hogy ilyesmit highlighternek használni, ez a skin79 jól néz ki, rákerestem, köszi a tippet!:)

      A minták közül ezek a lotionok nagyon tetszenek, csak még annyira nem jöttem rá, hogy mire valók :D

      Törlés
  2. Nekem szemhéjalapozóból Art Deco van, azt szerintem még nyüvöm egy ideig, utána lehet kipróbálom ezt az Etude House-t akkor. :) Már csak azért is, mert ahogy nézem, jóval olcsóbb.

    Amúgy nemrég nyertem egy Memeboxot, ezt talán írtam is neked, és az abban lévő termékek az első koreai kozmetikumaim. Az túlzás, hogy nagyon megfogtak volna, de szerintem adok még más márkáknak is esélyt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt is sokan dicsérik, te is szereted? A benne rejlő mennyiséget nem sikerült megfejtenem, mármint nem látom, hogy mennyire fogy, de remélem elég lesz egy ideig:)

      Jaja, olvastam ám a leveled, idővel eljutok a válaszig is:) De tök szuper, hogy nyertél dobozt!!

      Törlés
    2. Igen, tényleg látom, hogy meghosszabbítja a szemhéjpúderek élettartamát.

      Oké-oké, ráérsz. :) Én is örülök, így már rájöttem legalább, hogy rendelni nem akarok, mert annyira nem jó. :)

      Törlés
  3. Lényeglátás level 9000 = az a pandás kézkrém minta, mennyire de mennyire cuki már! vajon a termék is ilyen pandás dobozban jön? Mert akkor kell!!! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenki a pandát szúrja ki:D A teljes méretű termék is nagyon cuki, meg a márkának több pandás cucca van, de a kézkrém az ez:
      http://www.ebay.com/itm/TonyMoly-Pandas-Dream-White-Hand-Cream-30g-Korea-cosmetics-/271401517169?pt=US_Nail_Care&hash=item3f30ca8071

      Törlés
  4. Ezek a kis minták nagyon cukik :) A pandás főleg :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Duci kis panda, szerintem is nagyon édes:))) A nagy méret tégelye is imádnivaló, fentebb linkeltem.

      Törlés
    2. Ahh, igen, irtó édes! :)

      Törlés