2014-10-26

Várólista életfogytig

Az újabb könyves körbeposzt engem is megihletett, de nagyon rövid leszek. A téma az olvasós b...lista, annyira viszolygok ettől a szótól, hogy le sem írom, viszont mindjárt beírom a jegyzetfüzetembe a legidegesítőbb szavak közé (pocaklakó, kispéntek). Tehát mit kívánunk olvasni akár a közeljövőben, akár majd egyszer, milyen könyves helyszínekre látogatnánk el, mely írókkal találkoznánk szívesen... Én csak az első kérdésre adok választ: bő két éve összeállítottam egy 25-ös listát magamnak, nincs rajta Az eltűnt idő nyomában, se A Karamazov-testvérek, helyette olyan - szerintem - fontos könyvek szerepelnek rajta, amelyeket szívesen elolvasnék valamikor, de semmi erőlködés, majd amikor épp kedvem lesz hozzájuk. A legutóbbi állapotjelzésem itt található, akkor nyolcnál tartottam, azóta haladtam kicsit:


Csak azt nem értem, hogy a Robinson Crusoe-t miért raktam rá...
Szegény Galaxis útikalauzt is mióta tologatom! Meg az összes többit... Pedig nagy részük meg is van itthon, lehet, pont ez a baj. 
Alig várom, hogy kipipáljak minden elemet, és készíthessek egy újabb listát, ma már biztosan másképp állítanám össze, de nagyon örülök, hogy az ikszelt könyveket elolvastam, még A szabadulást sem bánom, pedig az nagyon.. khm, mindegy, nem akarok senkit megbántani. :)

A többiek, bár nem mindenkit "ismerek":
PupillaZenkaMiamonaIlweran, AnariaNimatigiFFGSzeeBillReeaBea.

29 megjegyzés:

  1. Dejó, dejó, be is linkeltelek :) Azon röhögök amúgy, hogy ha a témázásban az én témaötletem van, akkor tuti utálod az adott szót - komfortzóna, bakancslista XD de mégis, ilyenkor veszel részt, szóval azért rendben van ez :D

    Hm, a lila és piros x-ek más évben ikszelődtek? :) Bwú, a szolgálólány... én nagyon nem szerettem. Amúgy tök jó lista! :) Az Állatfarmot, Hobbitot, Galaxist nagyon ajánlom róla, a 22-es csapdája, a Solaris és a Désirée pedig nekem is képzeletbeli listás :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, közben én is csinálom, elfelejtettem a nagy rohanásban...
      Bocsánat:( Sok mindent utálok, szerintem az a baj. De a témák nagyon tetszenek, csak valahogy ezek a szavak nem. Vannak ilyen hülyeségeim :)
      Igen, most direkt más színnel jelöltem, hogy legalább tudjam, hogy mennyit haladok az előző állomáshoz képest. A szolgálólánytól nekem is elment a kedvem egy másik Atwood könyv kapcsán, úgyhogy azt még tuti pihentetem. Arra viszont emlékszem, hogy az Állatfarm nagyon tetszett neked:)

      Törlés
    2. Jaj nem azért írtam ám, nem kötelező :) De köszönjük! :)
      És ne kérj bocsánatot, az embernek vannak ilyen szavak, én csak azon vihogok magamban, hogy hogy ráhibázok a tieidre! :D a pocaklakót én se igazán szeretem, meg hülyét kapok attól is szintén babatémában hogy "kis trónörökös" ha fiú a gyerek. bahh.
      Nekem konkrétan a szolgálólánynál ment el a kedvem Atwoodtól :/ Az Állatfarm az valóban nagyon tetszett, nem is tudom utólag, miért nem adtam maxpontot, talán csak azért, mert az 1984 árnyékában és után olvastam, amit hát, elég nehéz überelni hatásban.

      Törlés
    3. Kis trónörökös, jesszus :) ezt is felveszem majd a tiltólistámra:D
      Az Állatfarmot pont ezért halogatom, az 1984 túlságosan emlékezetes élmény, úgy érzem, nem nagyon fog ez a nyomába érni.

      Törlés
  2. Pocaklakó, kicsim - nálam is az utált szavak közé tartoznak :D
    Pupillánál már én is láttam a listát, azt hiszem a sok szabadidőmben most én is gyártok hozzá bejegyzést (listák <3).
    Ez a 25-ös listád nagyon tetszik, több könyv, ami nekem is a 'mindenképp olvasni kell majd eccer' listámon van :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a kicsim is!!!
      Jaj de jó neked, most szüneted van... Jó pihit és írj sok posztot. ;)

      Törlés
    2. Brrr, kicsim... csatlakozom. Főleg az ilyen egyébként is csücsörke nők ahogy kacsaszájjal és kissé megnyújtva a csét mondják: kiccsim, sőt már-már küccsim. Hányinger.

      Törlés
    3. na akkor ezzel nem vagyok egyedül :D
      'csücsörke' :D (ezt se hallottam még, tök jó hogy néha bedobtok ilyeneket, csak lesek :D)
      @katacita - igen, kösziii, dolgozom az ügyön ;)

      Törlés
  3. Hú, hát ebből a listából én eddig nagyon gyéren teljesítettem, ha jól számoltam 6-ot olvastam csak. De tetszik a válogatásod, szóval fogok innen is mazsolázgatni. Az eddig olvasottak közül melyik tetszett a legjobban? Az Úton?
    És a PuPilláék által felvetett téma is nagyon tetszik, lehet, hogy ehhez én is írok majd, csak egy pici késéssel.
    Annyira tetszik, hogy nálatok sem befutó a pocaklakó szó :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mint láthatod, én se sokkal többet:)
      Igen, az Úton volt a csúcs, de ezt úgy érzem, mindig el kell mondanom, hogy megértem azokat is, akiknek nem tetszik, és azt is, hogy nagyjából miért nem. Nekem jókor jött épp. De különben sok szuper könyvet kipiáltam már a listáról, ezeket mind ajánlom, ha netán nem olvastad: a Nem vénnek való..., A könyvtolvaj, A méhek titkos élete, a Titkos történet vagy az Ellen Rimbauer.
      Írj, kíváncsi vagyok nagyon!:)
      Van egyáltalán valaki, aki szereti ezt a szót?:D Mondjuk engem maga a pocak is az őrületbe kerget, főleg amikor kismamák illetik ezzel a szóval a HASukat.

      Törlés
    2. Érdekes, nekem a pocakkal magával nincs nagy bajom, csak régebben utáltam azt is. Remélem a pocaklakó szó szeretetébe sose öregszem bele XD

      Törlés
    3. Majd szólunk, hogy kapj észbe, ha odáig fajulnak a dolgok, jó? :)

      Törlés
  4. Én is csináltam ilyen listát még régebben, amikor az a jelölgetős lista ment körbe a blogokon. Most megnéztem, és egyrészt egy csomó minden hiányzik, másrészt biztos vagyok benne, hogy például Gogoltól a Holt lelkeket biztos nem gondoltam komolyan :D De a "legrosszabb", hogy most látom, hogy lehagytam róla a Beszélnünk kell Kevinrőlt, és így most csak képzeletben tudom kipipálni :)

    A te listádról csak az Elfújta a szélt olvastam (és imádtam), meg belekezdtem az Emmába, de nagyon utáltam, viszont nagyon sokat szeretnék majd. Steven Saylortól a Róma tetszett? Az áll most legközelebb az érdeklődésemhez.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem tetszett a Holt lelkek. Nem hittem volna, hogy ennyire vicces könyv.:D
      Én Jane Austentől kapok frászt (bocs), érettebb fejjel a Meggyőző érvek tetszett (legalábbis azt hiszem, hogy ez volt az), de általában nyavalyatörős leszek tőle.

      Törlés
    2. Igen? Akkor lehet, hogy mégis fent hagyom a listán :) Engem a címe ragadott meg, de az oroszokról nincsenek jó emlékeim, de most eszembe jutott, hogy Bulgakov is orosz és a Mester és Margarita az egyik legzseniálisabb dolog amit valaha olvastam.

      Austent én sem szeretem. A Büszkeség és balítélet tetszett, az Értelem és érzelmen másodjára átverekedtem magam, a Mansfield kastélyt viszont másodjára sem sikerült legyűrni, az Emma pedig teljesen kiakasztott.

      Törlés
    3. Bármikor lehet új listát csinálni :) Még semmit nem olvastam Gogoltól szerintem, max A köpönyeget még gimiben, mert az elég rövidnek bizonyult :)
      Az Emmától én is "félek" kicsit, szerintem egyre kisebb a hype Jane Austen körül. A B&B-t viszont szerettem, szóval majd meglátjuk.

      A Róma nekem annyira nem jött be, Amadea szereti, úgy emlékszem. Annyi a bajom vele, hogy sok különálló történetből áll, és rettentő hosszú időt ölel fel a könyv, ezért kicsit elaprózott nekem az egész.

      Törlés
    4. Catriana: aha.:) Szerintem Gogolnak nagyon jó humora van. Kicsit morbid, de nagyon okés.:)
      Na, ne már, nem szabad egy egész nemzet irodalmát pár alapján eltemetni.:) Nem mintha olyan sok oroszt olvastam volna.:D
      A BB-t tizenvalahány évesen imádtam, de amikor vicomte felolvasott pár dolgot belőle, majdnem a falnak mentem. A BBC sorozat viszont zseniális, ömlött a könnyem a röhögéstől.

      katacita: jól emlékszel.:) Nekem a folytatása nem jött be annyira (A birodalom) az inkább történelmi tabló az eseményekről, a szereplők szájába adva, de lehet, hogy ihletettebb pillanatban kellett volna olvasnom.

      Törlés
    5. Elképzelem, ahogy vicomte felolvas a B&B-ből :D
      Tény, hogy én sem tegnap olvastam, szóval nem tudom, most hogyan hatna...

      Törlés
  5. Még mindig tetszik ez a lista, 12-t olvastam róla. Tolkien nagyon taszít a totemizáltsága miatt (bocs), sok időbe telik, mire ezt leküzdöm. Mostanában nagyon kacérkodom A 22-es csapdájával, kérdés, hogy ténylegesen mikor kerül sorra. Az Elfújta a szelet, Atwoodot (A szolgálólány nagyon kiakasztó könyv, érzésem szerint jobb A vak bérgyilkossal kezdeni, bár az meg néhányszor megtekeri az ember agyát) és a Szuhanovot imádtam. A feketerigót is, bár az már régen volt, többen mondják, hogy olyan kis idealista.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök :) Megértem a Tolkienes hozzáállásodat, nekem is vannak ilyen berögződéseim. A hobbittól nem is várok sokat, de a filmeket eddig szeretem, jobban, mint A gyűrűk urákat.
      Na, A szolgálólánytól egyre jobban félek:)
      A feketerigó kedves könyv, de szerintem vannak jobbak a témában, pl a Sült zöld paradicsom, vagy A méhek titkos élete, szóval nekem egy kicsit ez túlértékelt, többet vártam tőle.

      Törlés
    2. Nekem is bejöttek a filmek (a maguk agypihentető, mesés módján), bár A hobbitot szerintem már elhúzzák, mintha csak kellett volna Peter Jacksonnak egy újabb A Gyűrűk Ura.
      Úgy értem a kiakasztót, hogy baromi dühös voltam tőle, a nők alávetett helyzete miatt. Sztem valaki vagy Atwood-kompatibilis, vagy nem, főleg ennél a könyvénél, nem nagyon láttam még közepes értékeléseket róla. De ne félj tőle, ez csak egy könyv, le van sz@rva, ha nem tetszik, a drága Margaret nem fog becsengetni hozzád és számon kérni.:) És senkinek a szemében nem leszel kevesebb tőle.
      Lehet, hogy A feketerigó valami előfutár volt, azért lett klasszikus.

      Törlés
    3. Ó, igen, A hobbitból nem tudom, hogy lett három rész (a motivációkat sejtem:D).
      A Guvat és Gazella alapján nem vagyunk kompatibilisek a szerzővel, de A szolgálólány 6ezer éve várólistás, egyszer meglesz :)
      A feketerigóval meg valószínű ez a helyzet, igen.

      Törlés
  6. Mi az a kispéntek? Megragadtam a lényeget? :)
    És hogy a témához is hozzászóljak, ebből a listából egyedül a Hobbit izgat, mert azt most megnéztem filmen, és nagyon tetszett. Alig várom a folytatást a moziban. Sokáig nem izgatott fel, mert elkönyveltem annak hogy lehúznak még egy bőrt a Gyűrűk ura sikeréről, de kis ostoba vagyok, mert ez is van olyan jó :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a csütörtök :D
      Már mi is nagyon várjuk a harmadik részt A hobbitból, erre még a pasi is el akar jönni :) Nekem jobban tetszik, mint a GYU, mert nincs tele annyi nyámnyila karakterrel.

      Törlés
    2. Én se tudtam, mi az a kispéntek :D azt hittem a nagypéntekhez hasonló vallási valami :D

      Törlés
    3. :DD Én úgy láttam ezt, hogy "A csütörtök az új péntek". De a bakancslista, a pocaklakó meg az efféle becézések szerintem is rondák. Jaj, meg a Manó, akár gyerekre, akár pasira mondja egy csaj, ááá.

      Törlés
    4. Akkor ma is eggyel okosabbak lettetek :D
      Engem szoktak manónak hívni :D szerintem valami régebbi sapkám miatt ragadt rám, de ez a pasi engem bárhogy hívhat, nem zavar (ha tudnátok, milyen 'neveim' vannak, mondjuk a patacita a kedvencem, de psszt).

      Törlés
  7. A bakancslistát szeretem, de lehet, hogy csak azért, mert imádom a bakancsokat :D a pocaklakó viszont szerintem is szörnyű.
    Én pinteresten csináltam egy táblát ebben a témában, folyton hozzáteszek valamit :) már csak azért is szeretem átnézni, mert jól esik egy monitornyi könyvborítót nézegetni. Nyáron olvastam a Szép új világot, meglepően gyorsan haladtam vele, főleg ahhoz képest, hogy egyszer félbehagytam, mert nem voltam ráhangolódva. Úgy tetszett, mint A legyek ura, ez a boldog vagyok, hogy elolvastam, de ne kelljen újra típusúan.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A bakancsokat én is imádom. :)
      "jól esik egy monitornyi könyvborítót nézegetni" :) ez mekkora bölcsesség:)
      Vicces, valahogy a Szép új világ meg A legyek ura nálam is egy platformon vannak, bár az utóbbi sokkal jobban tetszett. A Szép új világ a sokadik klasszikus disztópia volt (nekem) a sorban, ezért nem ütött semekkorát.

      Törlés