2015-01-01

Lehet, hogy ez az utolsó 2014-es összefoglalóm

Mert a könyves is olyan hosszú lett, meg amúgy sem szeretem a koncepciómentes, nagyon elkanyarodós posztokat, van egyfajta blogos OCD-m. Valahol itt tartottam, amikor úgy döntöttem, inkább elválasztom a dolgokat:

A blog

Statisztikákkal biztos, hogy nem fogok fárasztani senkit (és amúgy is magánügy :P). Annyi látszik, hogy önálló könyves értékelésem idén kevés volt, ez valamiért nem fekszik nekem, a továbbiakban is csoportokba gyűjtöm majd az elolvasott könyveket, illetve gondolkozom még, hogy hová lehetne ezt az egészet fejleszteni. Beauty meg utazós meg "erre vágyom"-os bejegyzések lesznek jövőre is. Meg úgy tervezem, hogy elkülönítem a havi zárásokat könyvesre és nem könyvesre, ez utóbbiba be fognak kerülni az elfogyott kencéim. 
Jó hír az évből, hogy decemberben szerepeltünk Lajossal a JOY-ban, ami nekem tök nagy boldogság volt, a látogatottságon is meglátszik, persze lehet, hogy csak véletlen. :) 
Remélem, szerettek ide járni, én nagyon örülök minden egyes kommentnek és úgy általában annak, hogy valakinek mindig van kedve hozzászólni ahhoz, amit írok. 

Személyes

Nem értékelem az évet aszerint, hogy jó volt-e vagy rossz, mert ami nem volt esetleg annyira jó, arról úgyis leginkább én tehetek, a körülményeket tényleg nem okolhatom. A két legcsodálatosabb esemény az volt, hogy egyrészt adoptáltuk Lajost, az ördögi fekete kismacskát, akit gyerekemként szeretek, és leszarom, ha valaki hülyének néz emiatt. Nekem az állat az családtag, és nem egy alárendelt élőlény, lehet, hogy ezért olyan neveletlen a dög. De legalább engem szeret. A másik nagyszerű esemény pedig az Etna megmászása volt, életem egyik legmeghatározóbb élménye, bár nem tudom megmagyarázni, miért. Büszke voltam magunkra, hogy felmásztunk olyan magasra - pedig én vagyok az antikiránduló - a levegő tisztább volt, mint bárhol, ahol jártam, sétáltunk felhőkben, megfogtuk a meleg köveket, kaptam pecsétet, és azóta is vulkánokhoz akarok menni. Az Etna mellesleg december 28-án kitört, nem is kicsit!



Jövőre szeretnék kétszer utazni, az még előttem is rejtély, hogy hova, rugalmas vagyok az úticélt illetően, én annak is örülök, ha az egyik az lesz, ha megnézzük Fu Baót a bécsi állatkertben. 
Régen nagy baromságnak tartottam az újévi fogadalomtevést, most viszont úgy látom, könnyebb úgy nekivágni a januárnak, ha apró célok lebegnek a szemem előtt. Tényleg aprók, nem hiszek a nagy tervezgetésben. Semmi értelmét nem látom például annak, hogy sokadjára megfogadjam, hogy több vizet iszom, mert tudom, hogy képtelen vagyok az ilyen célok hosszú távú betartására. De persze nyilván van hova fejlődni, szóval összeírok majd néhány reálisnak tűnő csekélységet. 

Ha már fejlődés: minden nagyképűség nélkül állítom, hogy voltak pozitív irányú változások a személyiségemben és a hozzáállásomban, ezeket 2015-ben szeretném továbbfejleszteni. Illetve észrevettem, hogy egyre inkább el tudom magam fogadni olyannak, amilyen vagyok, illetve őszintén hiszek a döntéseimben, és úgy érzem, vagyok annyira nagylány, hogy ha valaki ezeket megkérdőjelezi, akkor megvédjem magam. Elegem van abból, hogy mások mondják meg, mit hogyan kellene csinálnom, főleg abból, hogy félismerősök oktassanak ki, amikor megismerik az álláspontomat ilyen-olyan ügyben. Vannak döntések, amelyek esetében nincs szükségem se tanácsra, se legyintésekre, se sóhajokra, és az a helyzet, hogy nem vagyok az a típus, aki ráhagyja a másikra, ha az kéretlen megjegyzéseket tesz. Durcizás vége. :)

Az biztos, hogy túl sokat agyalni most sem fogok, mert minél többet gondolkozik az ember valamin, annál inkább értelmét veszti és annál nehezebb az egészet realisztikusan szemlélni. Nektek azt kívánom, hogy bármit is vesztek a fejetekbe, legyen erőtök, energiátok véghezvinni, de nem mondom azt, hogy soha ne adjátok fel, mert szerintem észre kell tudni venni, hogy mi az, amit érdemes folytatni, és mi az, ami nem passzol hozzánk. Rengeteg közhely van még a fejemben, amit le tudnék írni, de már így is meghazudtoltam magam egy kicsit, inkább megnyitom az évet egy tavalyi instagram egyveleggel és egy listával:


Láttam, hogy páran vezett(et)ek listát arról, hogy miket csinálta(to)k először az évben. 2015-ben csatlakozom a kezdeményezéshez, úgyis széép daily calendart kaptam karácsonyra, lesz hely benne feljegyzéseknek. Az év utolsó napján összegyűjtöttem egy rövid listát a teljesség igénye nélkül:

2014-ben életemben először...
- ettem hacsapurit, arancinit, cannolót, igazi pisztáciafagyit, macaront, zöldhéjú mandarint
- jártam működő vulkánnál
- voltam a Könyvfesztiválon
- lézerharcoltam
- tweeteltem
- néztem meg egy olasz-angol meccset
- vigyáztam tengerimalacra
- jártam tigrisrezervátumban
- backeltem crowdfunding projektet (jesszus ez milyen mondat!)
- volt herpesz a szaruhártyámon (bocs)
- vettem koreai BB krémet
- van fekete macskám
- láttam először a Die Hard 1-et és az Airplane!-t
- gondolom úgy, hogy szeretnék egy mini tetoválást
- hallottam először a Mahlzeit szót

Közben az is eszembe jutott, hogy össze kéne szedni a legszebb magyar 2014-es borítókat.

25 megjegyzés:

  1. Úúú, ez a mit csináltam először dolog nagyon tetszik *.*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem is tök jó, főleg azt várom, hogy év közben gyűjthessem, így év végén összeszedni kicsit nehéz volt:D

      Törlés
  2. Kata köszi, ezzel a mondatoddal ("mert minél többet gondolkozik az ember valamin, annál inkább értelmét veszti és annál nehezebb az egészet realisztikusan szemlélni") most nálam nagyon betaláltál! :) Az én agyamra néha kellene egy gomb, hogy ezt az állandó agyalást ki tudjam kapcsolni, de 2015-ben többek között ezen is szeretnék változtatni :)
    Én imádok itt lenni, szeretlek olvasni, szóval jó kis kuckó ez Lajossal, a csajos dolgokkal és természetesen a te személyiségeddel :)
    Ezt az életemben előszört lehet én is leülök összeírni, mert hirtelen nem jut eszembe semmi sem ...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor már volt értelme megírni ezt a posztot, remélem, nem lett túl közhelyes. Egyébként attól, hogy ezt leírtam, nem feltétlenül teszek is úgy, sajna én is mindent túlkombinálok és túlgondolok, meg nagyon nehezen lépek túl kisebb bosszúságokon is. Nem tudom, mit lehetne ezzel kezdeni :/
      Várlak szeretettel bármikor, és is szeretek nálad! :)

      Törlés
  3. Hogy tudsz vissza emlékezni az összes elsődre 2014- ben? Tejóég :D nekem egy sem jut eszembe, pedig biztosan volt. Jajj igazi macaront én is nagyon szeretnék már enni. A tengerimalacos kép nagyon vicces, az a kedvencem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Végigpörgettem a blogot, az instagramot meg a naptáramat :) de tuti így is kimaradt pár dolog. :) A macaron nekem kellemes csalódás volt, a Sugar shopban kóstoltam meg, rettentő finom, nem gondoltam volna. Szóval hajrá :)
      Malacka nagyon cuki volt, még a karácsonyi takarításkor is találtunk malackakit egy sarokban.

      Törlés
  4. Úgy látom a mai napom tényleg blogolvasással és kommenteléssel telik :D
    Életemben elsőt lehet én is megírom magamnak.A lábas-Lajosos kép nagyon jóóó (tumblr reblog gyanús :D).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem mindannyiunké :D
      Köszönöm a dicséretet, a macska nevében is :)

      Törlés
  5. Ebben a bejegyzésben minden benne van, amiért annyira kedvellek. :) Látszik, hogy megvan a magad kerek kis élete, amiben jól érzed magad. Én is ezt szeretném elérni!
    És Lajos for president! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj de kedves vagy :) Örülök, hogy ez a kép alakult ki, valójában így is van, de azért mindig lenne hova fejlődni, és persze nem minden tökéletes, de szerintem senkinek az élete sem az.
      De őszintén drukkolok neked, hogy 2015-ben úgy alakuljon az életed, amerre szeretnéd!
      Lajos szerintem már szövögeti a terveit, hogy miként törjön világuralomra, úgyhogy csak várjuk ki a végét:)

      Törlés
  6. Még az én kedvem is meghoztad a személyes számvetéshez, pedig utálok magamról beszélni.:)
    Az állat családtag, ez teljesen természetes! Ünnepekkor olyan jó volt velük lenni, folyamatosan hiányoznak, van egy macskák-alakú lyuk a bensőmben, ha távol vagyok tőlük.
    Durcizás.:D Én egyenesen agresszív vagyok, ha arról van szó, hogy éretlenként/hülyeként kezelnek.
    A szembaj herpesz volt?! Jézusom, nem is tudtam, hogy ott is kialakulhat.:S
    Legyen borítós post, ha lehet szavazattal támogatni a dolgot.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha van kedved hozzá, mi szívesen olvassuk :)
      Tudom, hogy te megértesz állat-ügyben, ez a macska alakú lyuk ez igazán találó :) Amikor hónapokig más országban laktam, az otthoni macskám hiányzott a legjobban minden(ki) közül.
      Hát igen, nem 16 évesek vagyunk, bár akkor is durciztam, ha megkérdőjeleztek, de most már fenntartom a jogot 100%-ig :)
      Ó, igen, herpesz. Eddig soha nem volt olyanom, szóval fura. Egy hónapig tartott kikeveredni belőle :/
      Borítóst csinálok, már összeszedtem párat, de elég szubjektív lesz, persze ha ennek ellenére is szavaznátok, akkor jó, de emlékeim szerint te szoktál ilyen posztot készíteni, nem akarom elvenni a "kenyered" :)

      Törlés
    2. Emlékszem, még arra is, hogy a doki félrekezelt.:/
      Ó, van vagy három éve, hogy csináltam Az év borítója-versenyt, de abbahagytam, mert már nem élveztem, szóval indíts csak szavazást.:)

      Törlés
    3. Jólvan, még akkor kitalálom, hogyan legyen! :)

      Törlés
  7. Lajost imádjuk, kollektíven a blogszférában, szerintem ezt kijelenthetjük! :D A Joyhoz mégegyszer gratula! :D
    Remélem a statisztikámmal nem fárasztottalak nálam, én szeretem mindig összeszedni a számokat ilyenkor egyszer. :)
    Ahh, a borítós posztot én is támogatom!
    Hangulatos ez az instás összeállítás, és ami a változásokat illeti, támogatom, amiket írtál. Amúgy pedig én se szeretem és nem is nagyon tudom megjegyzés (és néha megtorlás) nélkül hagyni a kéretlen hülyeségeket, amit mindenki röptet az ember felé. És tényleg vannak olyan dolgok, amiben nem kell tanács, vagy vélemény, vagy kritika és kioktatás. Mert ez van és kész, semmi közük hozzá. :)

    Ja, még a kiürült kencés dolgot is támogatom, hogy könnyedebb vizekre evezzek vissza ;) imádom az ilyen posztokat, meg az összes többit is ;) és kommentelni is :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindent annyira támogatok, amit leírtál, hogy háromszor kellett egyetlen kommentbe beleillesztenem a szót :D

      Törlés
    2. Sztár lett a macska, és még csak nem is tud róla! :) Köszii:)
      Dehogy fárasztottál, amúgy azt gondolom, hogy a számos részét ezeknek a bejegyzéseknek nagyjából magunknak írjuk, annak ellenére, hogy mind imádjuk a többiek posztjait olvasgatni :) Én elolvasok mindent :)
      Borítós akkor lesz, ha már legalább hárman akarjuk :D de vigyázzatok, mert néha fura az ízlésem.
      Fogalmam sincs, miért érzik úgy az emberek, hogy mindenre kell mondaniuk valami rohadt okosat, még akkor is, ha azzal belegázolnak a másik lelkivilágába. Szerintem tök sértő az, hogy te hozol egy döntést a saját életeddel kapcsolatban (olyat, ami publikus mondjuk...), és akkor valaki azt mondja neked, hogy de úgyse úgy lesz. Egyszer tényleg szétcsapok mindenki közt :D
      Köszönöm a sok támogatást! :D

      Törlés
    3. Khm, már vagyunk hárman veled együtt, de zakkanttal meg már négyen, szóval borítós posztot a népnek!
      Igen, mindenkinek van valamire valami keresetlen megjegyzése, senki se akar már bölcs maradni és hallgatni néha, ennek megfelelően. :(

      Törlés
    4. Oké, mindenképp lesz egy visszafogottabb borítós, de ne várjatok sokat, mert finnyás vagyok :D
      Csináltassunk egy KUSS feliratú pólót...

      Törlés
  8. Óh, a JOY-os megjelenésről és Lajos magazinos debütálásáról egy képet készíthettél volna :) (én nem veszem a magazint, de lájkolnám ha feltöltenéd a képet, tök kíváncsi vagyok melyik rovatban kaptatok helyet).

    Olyan szuper dolgokat írtál le, ezek az elsők (Nitánál már olvastam FB-on) annyira jó dolgok. Én is gondolkoztam, hogy mit írhatnék, de valahogy semmi sem jutott eszembe, amit csináltam elsőnek. Idén nem jártam sok helyen, csak az Állatkertben, de jövőre tervezem, hogy elmegyek majd több helyre, mert olyan jó lenne világot látni és utazni mindenfelé (Izland, skandináv országok, Spanyolország, Thaiföld, Ausztrália, Amerika - bármi jöhetne igazából). Van nekem is ilyen perselyem, amibe gyűjtöm a pénzt, remélem, hogy majd beválthatom egy repjegyre. Az Etnáról pont nemrég láttam képeket, hogy kitört, tök jó élmény lehetett felmenni oda. Én is akarok!!!!!

    Nálunk a kutyák családtagok, úgyhogy nagyon is megértem, hogy nálatok pedig Lajos. Mondjuk őt nem lehet nem szeretni, olyan aranyos <3

    És igen, legyen borítós összesítés, mert imádom nézegetni őket másnál, mert én magam lusta vagyok keresgélni köztük.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lövök majd egy képet róla instagramra:) A hónap bloggere rovatban voltunk (jézus úgy beszélek mint egy idegesítő kisgyerekes anyuka) decemberben.

      Nahát, akkor Nita is kedvet kapott?:) Molyon láttam amúgy a kezdeményezést, és elcsentem. Remélem, eljutsz valahová idén ahová szeretnél, utazni jó!!! :) Ne vegyünk könyvet és akkor lesz pénz repjegyre :D Amúgy általában oda megyek, ahova olcsó a repülés - aránylag. Izland az úúú, ott is van egy csomó vulkán meg mindenféle geotermikus aktivitás, teljesen rábuzultam ezekre.
      Az Etnát ezerrel ajánlom :)
      Akkor a kutyusaitoknak biztos nagyon jó dolguk van :) Lajos néha kiborít, de akkor is imádom.

      Törlés
    2. A Molyon Izolda indította el még pár éve, hogy megkérdezte, ki mit csinált először életében, és annyira jó ötletnek tartottam a dolgot, hogy tavaly óta külön listát vezetek róla. :)

      Törlés
    3. Nem is tudtam, tök jó! Lehet, nem követek elég embert a molyon, vagy csak figyelmetlen voltam:)

      Törlés
    4. Idegesítő kisgyerekes anyuka :)))))))))))))))))))))))))))))))

      Nah egyébként nagyon jó kis bejegyzés volt, köszi ;)

      Törlés
    5. Akinek nem inge, ne vegye :D
      köszi, örülök :)

      Törlés