2015-01-08

Things I Love Thursday #1

A negyedik Moleskine-emet fogom idén teleírni, viszont idén napi bontású verziót kaptam a heti helyett, így ez jó lehetőség arra, hogy jobban dokumentáljam a napjaim apró mozzanatait. Bízom benne, hogy minden csütörtökre össze tudok szedni egy szép listát, hogy mit szerettem az előző hét napban, ha van kedvetek, nyugodtan csatlakozzatok, vagy írjátok meg kommentben a ti verziótokat. Nem fogok ragaszkodni ahhoz, hogy minden héten legyen ilyen bejegyzés, majd meglátjuk. 
A rovatot először az Urban:Eve blogon láttam, de kíváncsi voltam, mennyire gyakori ez a típusú poszt másfelé, így beírtam a gugliba azt, hogy TILT. Írjátok be ti is, vicces - aztán lehet, ez csak nekem új, welcome to the internet, katacita!
Az elmúlt hét nap során sajnos nem csak jó dolgok történtek, úgyhogy most nehéz igazán pozitívnak lenni, de bízom benne, hogy jövő héten már optimistábban tekintünk előre (meg hogy a valamivel korábban fekvés megteszi áldásos hatását végre, mert egyelőre nem sok eredményét látom).


+ nem volt migrénem a két hét szabi alatt
+ csokifondü a barátnőmnél a szomszédban
+ egy hideg napon láttam korcsolyázó embereket a házunk melletti tavon
+ Bödőcs Tibor szilveszteri műsora, fergeteges
+ újévi lelkesedés (a szabadság alatt legalábbis)
+ a Tündöklő lányokkal indul az év, kicsit magas a léc már így az elején
+ 2014-es összegző és kedvences posztok meg videók
+ a neszkávé már nem olyan szörnyű, mint gyerekkoromban
+ könyvtárazás (szigorúan előjegyzések)
+ avokádó bármekkora mennyiségben

22 megjegyzés:

  1. Ez egy jóóó rovat! :) Bár még csak új vagyok, de én nagyon hajlok a személyesebb posztok felé! :) Remélem a következő heted jobb lesz :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi (nem mintha én találtam volna fel :D)! Arra törekszem, hogy a nem annyira személyes bejegyzések is személyesek legyenek, én se nagyon szeretem a "száraz tényeket" olvasni :) Köszi, bízom benne én is.

      Törlés
  2. Mit csinálsz az avokádóból? Én most ettem meg életem első példányát (avokádóturmix for president!), de kíváncsi lennék más felhasználási módokra. Láttam már brownie receptet vele, azt is elmentettem. Guacamolet nem hiszem, hogy szeretném, de hátha kapok még tippeket tőled, mit lehet még vele kezdeni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Közben válaszoltam a molyon, de azért leírom itt is, hogy szerintem az avokádónak önmagában is tök jó íze van, ezért nem kell hozzá hagyma, hiába írja mindenki :) engem is hülyének néznek hogy fokhagyma nélkül csinálom, de szerintem a vaj + só + citromlé bőven elég hozzá. :) Az avokádóturmixot kipróbálom!

      Törlés
  3. Én már elég rég vezetem papír alapon a TILT listámat, kisebb-nagyobb kihagyásokkal, az ötletet szintén Via blogjáról vettem. Sokáig csak nézegettem, hogy kinek mi okoz örömet, aztán egyszer neki is ültem, hogy megírjam a magamét - hadd ne mondjam majdnem minden héten szerepelt rajta valamilyen kávés cucc :D
    Jobb napokat kívánok, remélem hamar elmúlik az, ami rossz, de addig is őrizd meg a szilveszteri/újévi pozitív hozzáállásod! :)
    (A nescafé kapcsán, ezt már próbáltad?:http://www.nestle.hu/brands/kave_kakao/nescaf%C3%A9-classic-crema - nekem ez jött be, nagyon krémes lesz, szigorúan csak tejjel elkészítve :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kávé komoly örömforrás tud lenni, nem gondoltam volna különben, hogy egyszer majd nem fogok tudni élni nélküle... Ennek a krémes nescafénak az íze mennyire hasonlít a kávéhoz? Mert én most tök meglepődtem, hogy a sima instant nescafé már majdnem teljesen kvízű, és ez tök jó!
      Köszi, remélem, hamarosan jobb lesz a helyzet.

      Törlés
    2. Én mindig visszaemlékszem a gyerekkoromra, amikor fújoltam a felnőttek által ivott kávéra, most meg ... :D
      Szerintem kávé íze van, teljesen jó, és nálam a krémessége miatt nagy kedvenc lett, bár az esetek 99%-ában főzött kávét iszom, de ez tökéletes vésztartalék :)

      Törlés
    3. Én csak az alján maradt cukrot kanalaztam ki (szerencsére a szüleim 4-5 kanál cukorral isszák a fél deci kávét:D)
      Oké, akkor vész esetére betárazok, lehet:)

      Törlés
  4. Én idén határoztam el, hogy elkezdem vezetni a jó pillanatokat, de persze én a bonyolultabb verziót választottam, és egy 2015-ös memory jart készítettem, amibe majd színes cetliken majd beledobálom a dolgokat, aztán majd év végén lehet, hogy majd beragasztom őket egy füzet, mennyivel praktikusabb mintha eleve füzetbe írnám! :D De így majd szép színes lesz, meg így kevesebb az esélye, hogy elfeledkezem róla, mert a füzetekről könnyen elfeledkezem, de egy üres befőttes üveg az ablakban talán eléggé motivál majd.

    Egyébként a Lush Let the good times roll illata már kapott egy cetlit, ami részben neked köszönhető, úgyhogy köszönöm és remélem a további napjaid jobbak lesznek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a memory jar is tökjó, sok helyen láttam így év elején :)
      Juj, de örülök, hogy tetszik a Lush radír illata, szerintem is csodálatos!:)
      Köszi, én is remélem.

      Törlés
  5. Az a Moleskin annnnyira jól néz ki! :))
    Líviánál láttam én is először ezt a listázást . hmmm, lista.. lehet, hogy én is átveszem (most azon kattog az agyam, hogy hol kéne vezetnem :D).
    Én is azt kívánom, hogy múljon el a rossz, amire utaltál! :)

    @Nikkincs - ez a neszkávé finooom? (vennem kell asszem, eddig 3in1-ben féle porokat vittem melóba, de lehet kipróbálom ezt ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, Dóri, szerintem nagyon finom és annyira kréme a végeredmény, hogy nem hittem a szememnek, szóval én ajánlom, fel fog kerülni a TILT-es listádra :D

      Törlés
    2. A listák jók, csak én már kezdek beléjük kavarodni :D Most próbálom vezetni ezt az idén csináltam ezt meg azt először-t is, de keverednek a fejemben a dolgok. :) Remélem, kitalálsz valami jó "platformot" neki. :)

      Törlés
  6. Tök jó ez a rovat, láttam már Eve-nél, de én még sosem fogtam bele, blogszerűen. Néha írok twitterre, meg tumblerre ilyen pozitív dolgokat. Ma például a csodás Vár busszal (16-os busz) jöttem haza este, és megcsodáltam a kivilágított Budapestet. Én már ilyen apróságoknak is tudok örülni, de szerintem ezzel te is így vagy, ahogy látom.

    Nekem is kéne ilyen Moleskine, mert a határidőnapló amit vettem elég picike, igaz nem is írtam bele még sokat, de ez lehet változni fog, és akkor kell nagyobb. Mondjuk évközben lehet a legolcsóbban venni, mert leárazzák őket, bár a legutóbbit egy turkálóban találtam, nyár elején, de imádtam <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, twitteren szoktam látni,ezt is láttam. :)
      Ez is mini naptár (a6-os), de elég vastag, sokminden belefér.:) Igen, évközben én is csorgatom a nyálam, de akkor már általában van másik, minden karácsonyra kapok egyet.:) Turkálóban naptár?:D

      Törlés
  7. Jó rovat, támogatom ;) és persze drukkolok, hogy jobb időszakod legyen!
    Én nem szoktam ilyeneket írni, bár egyszer-kétszer már kedvet kaptam, de akkor naponta kéne felírkálnom mindig, és ez elmarad. Még csak azt se mondhatom, hogy időm nincs rá, csak kedvem nem sok, de figyelem a tiédet. Most hogy elgondolkoztam, mik voltak azok a pillanatok, amiket szerettem, az elmúlt hét napban, ezek jutottak eszembe:

    - sütöttem mustáros sertéskarajt és bacönbe tekert májat, és jó lett :D
    - voltam termálban ázni
    - szerdán nem volt diliház a melóban :)
    - Louise Walters kommentelt a blogomon, és dedikált példányt ajánlott fel a könyvéből (egész este és éjjel ezen zizegtem utána)
    - tök jó olvasni a Mr. Gwynt
    - az állatorvosnál ma alig kellett várni
    - egy nagy megcsúszás után mégsem estem el a jégpáncélon :)

    Jaaaaaaaaaaaaaj, én imádom a nescafét, szinte csak azt iszom, és amit Nikkincs írt, azt akartam épp én is ajánlani, nagyon krémes, finom, és te ízesíted (én a cukor miatt nem iszom a 3in1-t, rágondolni se bírok, hogy cukrot tegyek a kv-mba, csak édesítőt használok. Jó sok tejjel szeretem, és ez a Crema tényleg picit habos lesz tőle, nagyon finom. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, PuPilla, hogy akkor neked is kedvenced. A fogyókúrám óta én sem iszom cukorral a kávét, csak úgy üresen, igaz tejjel. Emlékszem, amikor hosszú idő után újra ráfanyalodtam a 3in1-re, a lefolyóban végezte, nem tudtam meginni :)

      Törlés
    2. Én hosszú évek óta nem használok cukrot semmihez, csak természetes édesítőszert, üresen nem tudnám inni a teát és a kávét, mert amúgy nagyon édesszájú vagyok. :) és tényleg szupi ez a Crema, imádom. :) A simát is szeretem, a Braserot kevésbé. Van most itthon valami harmadik, de nem próbáltam még.
      Az a 3in1 szerintem egyébként is pocsék, de főleg, ha kigyógyul az ember a cukorfüggésből, akkor egyenesen undorító. :S

      Törlés
    3. Köszönöm a újabb támogatást meg mindent :)))
      És tök jó, hogy leírtad a tieidet ide:) Louise Walters annyira jóó, nem csodálom, hogy be voltál zsongva tőle:) Baconbe tekert máj nyami:)
      3in1-et nem nagyon szeretem, mert tök más íze van, mint a kávénak. Cukor nekem se játszik, vagy jó kis mesterséges édesítő (tudom, tudom..) vagy méz.
      A Beanies instant kv-t még kipróbálnám, csak jó drága.

      Törlés
    4. én zabtejjel simán meg tudom inni cukor nélkül a kávét, aminek tökre örülök, mert amúgy nem menne.

      Törlés
    5. Szee, én ma kókusztejet vagy mit vettem kíváncsi leszek rá. :) A rizstejet magában szeretem, de kávéban például nem :(
      Katacita, hát örülök, hogy teszett a listám, és igen, a fénypont valóban Louise volt ;)))) Próbálj ki természetes édesítőket, ma már annyi van :) (xilit, eritrit, stevia)

      Törlés
    6. Ja amúgy a tejeskávé szerintem is tök jó cukor nélkül, hamar meg lehet szokni.
      Milyen kókusztejet vettél? Itt a szomszéd coopban néha van konzerves, de abban megáll a kanál (tényleg), de azok a Yoya fajták nem rosszak:) A kókuszos a legfinomabb meg a mandulás - szerintem.
      Igen, tudom, hogy nem kéne ilyen szacharinos szörnyűségeket ennem, amúgy van otthon xilit is, de mindig elfelejtem:D

      Törlés